Savez srpskih opština

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Savez srpskih opština

zastava saveza srpskih opština

Opšte informacije
Oblasti delovanja Livanjski kanton i Unsko-sanski kanton
Područje uticaja Srbi u Federaciji Bosne i Hercegovine
Metod delovanja učestovanje u ustavnim promjenama FBiH
Krajnji cilj usklađivanje interesa Srba u Federaciji Bosne i Hercegovine
Organizacija
Datum osnivanja mart 2013.
Tip udruženje građana
Osnivač/i Savez nezavisnih socijaldemokrata
Zemlja porekla Bosna i Hercegovina
Ključne osobe Slaviša Mihajlović
Sedište Grahovo
Službeni jezici srpski

Savez srpskih opština predstavlja savez opština iz Federacije Bosne i Hercegovine sa većinskim srpskim stanovništvom. Članice saveza su tri opštine iz Livanjskog kantonaGrahovo, Glamoč i Drvar, a trenutno se pregovara sa čelnicima opštine Petrovac iz Unsko-sanskog kantona, kako bi i ta opština postala članica saveza. Prva sjednica je održana u Grahovu, a planirano je da se sjednice održavaju svaki mjesec u drugoj opštini.

Djelovanje saveza[uredi | uredi kod]

Djelokrug saveza ogleda se u usklađivanju interesa i poboljšavanju položaja Srba u Federaciji BiH, prvenstveno u Livanjskom kantonu. Srpski predstavnici ovim potezom žele da aktivno učestvuju i ustavnim promjenama u Federaciji BiH i da ih spremno dočekaju. Primarni ciljevi koje su čelnici saveza postavili su, potpisivanje ugovora sa Kliničkim centrom Banja Luka, koji bi omogućio liječenje Srba Livanjskog kantona u Banjoj Luci odnosno Republici Srpskoj. Podnošenje zahtjeva prema Ustavnom sudu Federacije BiH, kako bi grb i zastava Livanjskog kantona proglašeni neustavnim, zbog nezastupljenosti simbola srpskog naroda.

Smatramo da je položaj Srba u Federaciji BiH, problemi sa kojima se susrećemo svakodnevno, pitanje od opšteg interesa i da bi trebalo da kompletan politički srpski korpus zauzme stav o rešavanju problema Srba u Federaciji, pa i u Livanjskom kantonu.

Slaviša Mihajlović, predsjednik Saveza srpskih opština

Slike[uredi | uredi kod]