All That Jazz (film)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Sav taj jazz)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
All That Jazz
RežijaBob Fosse
ProducentRobert Alan Aurthur
Daniel Melnick
Wolfgang Glattes
Kenneth Utt
ScenarioRobert Alan Aurthur
Bob Fosse
UlogeRoy Scheider
Jessica Lange
Leland Palmer
Ann Reinking
MuzikaRalph Burns
FotografijaGiuseppe Rotunno
MontažaAlan Heim
Studio20th Century Fox
Columbia Pictures
Distribucija20th Century Fox (Sjeverna Amerika)
Columbia Pictures (međunarodna distribucija)
Datum(i) premijere
20. 12. 1979 (1979-12-20)
Trajanje123 min.[1]
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Budžet12 mil. $[2]
Bruto prihod37,8 mil. $[3]

All That Jazz (sh. Sav taj jazz) je američki filmski mjuzikl snimljen 1979. godine u režiji Boba Fossea, poznat kao jedan od najboljih filmova u Fosseovoj filmografiji i jedno od najboljih ostvarenja žanra 1970-ih.

Film je velikim dijelom autobiografskog karaktera, odnosno inspiriran Fosseovim iskustvima nekoliko godina ranije, kada je istovremeno režirao igrani film Lenny i prestižnu broadwaysku predstavu Chicaga. Protagonist, čiji lik tumači Roy Scheider, je Joseph "Joe" Gideon, uspješni broadwayski koreograf i teatarski režiser koji istovremeno pokušava režirati film i spektakularnu broadwaysku predstavu i pri tome se ne obazire na to da napori uništavaju njegovo zdravlje, već načeto nezdravim životnim stilom kojim dominiraju alkohol, duhan, amfetamini i seks. Radnja prikazuje kako ga njegovi prijatelji i porodica pokušavaju nagovoriti da se počne brinuti o sebi, ali da on prkosno nastavlja po starom čak i kada doživi srčani udar i završi u bolnici, gdje je počinje imati vizije Smrti (koju personificira lik koji tumači Jessica Lange).

Fosseov film, u kojem se na brutalno realističan način prikazuju lice i naličje industrije zabave, odnosno kombiniraju raskošne plesno-muzičke točke sa crnohumornim prikazom života ljudi koji ih stvaraju, je dobio uglavnom dobre kritike, pri čemu je posebne pohvale dobio Scheider, kojem se uloga Gideona smatra najboljom u karijeri. All That Jazz je ušao u nominaciju Oscara za najbolji film, te je bio posljednji mjuzikl kome je to uspjelo u 20. vijeku. Sljedeće je godine prikazan na Kanskom festivalu gdje je podijelio Zlatnu palmu sa Kurosawinom Kagemushom.

Uloge[uredi | uredi kod]

Muzika[uredi | uredi kod]

Soundtrack[uredi | uredi kod]

Plesni brojevi[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. ALL THAT JAZZ (X)”. British Board of Film Classification. 1980-01-28. Pristupljeno 29. I 2013. 
  2. Aubrey Solomon, Twentieth Century Fox: A Corporate and Financial History, Scarecrow Press, 1989 p258
  3. „All That Jazz, Box Office Information”. The Numbers. Arhivirano iz originala na datum 2012-04-22. Pristupljeno 28. I 2012. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]