Santos FC

Izvor: Wikipedia
Santos
Grb Santosa
Nadimak Peše (riba, iako je maskota kit)
Santastiko (Santos-Fantastiko)
Alvinegro Prajano
Osnovan 14. april 1912.
Stadion Vila Belmiro, Santos, Brazil
Direktor Marcelo Teixeira
Menadžer Kuka
Liga Serija A
2010. Serija A, 8.
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Domaći dresovi
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Gostujući dresovi
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Treći dresovi

Fudbalski klub Santos (port. Santos Futebol Clube) je fudbalski klub iz istoimenog grada u brazilskoj državi Sao Paulo. Klub ima nadimak Peše (Peixe - „riba“ na portugalskom jeziku), iako im je maskota kit, koji je morski sisar. Razlog tome što je ovo nadimak je i činjenica da je Santos jedini veći klub u državi Sao Paulo koji se nalazi u gradu na moru, dok su svi ostali veći klubovi, u unutrašnjosti države. Navijači kluba su takođe poznati pod nazivom „Santinista“.

Klub su osnovali 14. aprila 1912. godine (istog dana kada je Titanik udario u santu leda), trojica sportskih entuziasta (Raimundo Marques, Mário Ferraz de Campos i Argemiro de Souza Júnior) iz Santosa, a do prve državne titule klub je došao nakon 23 godine od osnivanja.

Kao domaćini igraju u potpuno bijeloj opremi, a kao gosti u crno-bijeloj majici sa crnim šorcem i crnim čarapama, iako u klupskom statutu stoji da je prva oprema crnobijela majica sa bijelim šorcem i bijelim čarapama. Najpoznatiji igrač ovog kluba, svakako je Pele koji je u Santosu započeo prve fudbalske korake i igrao profesionalno u njemu punih 17 godina, a sa njim dva puta osvajao i Interkontinentalni Kup, 1962. i 1963. godine.

Dana 20. januara, 1998. godine, Santos je postao prvi i do sada jedini tim u fudbalskoj istoriji koji je postigao više od 10000 golova, a 26. oktobra 2005 postignut je i 11000-ti gol za Santos, u pobjedi Santosa nad Vaskom od 3:1. Rangiran je kao peti u listi FIFA najboljih klubova 20. veka.[1]

Titule[uredi - уреди]

Međunarodna takmičenja[uredi - уреди]

Svijet[uredi - уреди]

Amerika[uredi - уреди]

Brazil[uredi - уреди]

Poznati bivši igrači[uredi - уреди]

Reference[uredi - уреди]

Eksterni linkovi[uredi - уреди]