San Francesco del Deserto

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
San Francesco del Deserto
San Francesco del Deserto
Država  Italija
Stanovništvo 9 (2001)
Površina 0,04 km²
San Francesco del Deserto is located in Venecijanska laguna
San Francesco del Deserto
San Francesco del Deserto
San Francesco del Deserto na karti Venecijanske lagune

San Francesco del Deserto je otok u Venecijanskoj laguni između otoka Sant Erasmo i Burano, od 4 hektara, na otoku se nalazi franjevački samostan sa 9 monaha. [1]

Historija[uredi - уреди | uredi izvor]

Otok je bio naseljen još od rimskih vremena, što dokazuje otkrića nekih artefakata na nalazištu Isola delle Due Vigne. Nakon povratka iz Svete Zemlje za vrijeme Petog križarskog rata na otoku se skrasio Franjo Asiški 1220. On je na otoku ostao zbog mira, i mogućnosti meditacije, tako da se on uzima za osnivača samostana na otoku.

Nakon njegove smrti, otok je darovan franjevcima u martu 1233, zapravo Jacopu Michieleu rođaku patrijarha Grada - Angela Barozzija, koji je zadužen za izgradnju samostana.

Franjevci su u 15. stoljeću, napustili otok i samostan zbog pogoršanih uvjeta života. Otok je ostao napušten sve dok ga austrijska vojska nije nakon napoleonskih ratova počela koristiti kao skladište baruta. Nakon tog Austrijanci su otok darovali 1858 venecijanskoj biskupiji, a ona ponovno dala otok franjevcima da obnove samostan. Od tad do danas, samostan radi bez prekida.

Galerija slika[uredi - уреди | uredi izvor]

Izvori[uredi - уреди | uredi izvor]

Vanjske poveznice[uredi - уреди | uredi izvor]