San Francesco del Deserto

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
San Francesco del Deserto
San Francesco del Deserto
Država  Italija
Stanovništvo 9 (2001)
Površina 0,04 km²
San Francesco del Deserto na karti Venecijanske lagune
San Francesco del Deserto
San Francesco del Deserto
San Francesco del Deserto na karti Venecijanske lagune

San Francesco del Deserto je otok u Venecijanskoj laguni, između otoka Sant Erasmo i Burano. Ima površinu od 4 hektara i na otoku se nalazi franjevački samostan sa 9 monaha.[1]

Historija[uredi - уреди | uredi kôd]

Otok je bio naseljen još od rimskih vremena, što dokazuju otkrića nekih artefakata na nalazištu Isola delle Due Vigne. Nakon povratka iz Svete Zemlje za vrijeme Petog križarskog rata, na otoku se 1220. skrasio Franjo Asiški. On je na otoku ostao zbog mira i mogućnosti meditacije, tako da se on uzima za osnivača samostana na otoku. Nakon njegove smrti, otok je u martu 1233. darovan franjevcima i Jacopu Michieleu, rođaku patrijarha Grada Angela Barozzija koji je zadužen za izgradnju samostana.

Franjevci su u 15. vijeku napustili otok i samostan zbog pogoršanih uvjeta života. Otok je ostao napušten sve dok ga austrijska vojska nije nakon Napoleonskih ratova počela koristiti kao skladište baruta. Nakon toga Austrijanci su otok darovali 1858. venecijanskoj biskupiji, a ona ponovno dala otok franjevcima da obnove samostan. Samostan od tada do danas radi bez prekida.

Galerija slika[uredi - уреди | uredi kôd]

Izvori[uredi - уреди | uredi kôd]

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]