Rudarska nesreća

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Ilustracija minskih nesreća u Courrières 1906

Rudarska nesreća je nesreća koja se javlja tokom rudarskih procesa. Hiljade rudara umiru od rudarskih nesreća svake godine, naročito u procesima proizvodnje uglja i eksploatacije stenskih materijala. Većina smrtnih slučajeva danas, javlja se u zemljama u razvoju, posebno u Kini i ruralnim delovima razvijenih zemalja.

Uzroci rudarskih nesreća[uredi - уреди | uredi izvor]

Rudarske nesreće mogu imati različite uzroke i neki od njih uključuju: curenje otrovnih gasova kao što su sumporvodonik ili eksplozivni prirodni gasovi, posebno rudnički gas ili metan, prašine, rudarstvom indukovane seizmičnosti, poplave, ili opšte mehaničke greške iz nepravilno upotrebljene ili neispravne rudarske opreme (kao što su sigurnosne lampe ili električne opreme). Korišćenje neprikladnih eksploziva pod zemljom može izazvati eksplozive metana i ugljene prašine.

Dim nastao tokom katastrofe u rudniku Farmington 1968.

Smanjenje rudarskih nesreća[uredi - уреди | uredi izvor]

Neke od metoda koje se koriste u cilju smanjenja rudarske nesreće: mašine da se koriste u rudarskoj industriji treba da budu u tehnički dobrom stanju, ljudi koji rade u rudarstvu treba da imaju dovoljno znanja ,rudarski radovi treba da se odvija u pravo vreme itd. [1]

Povezano[uredi - уреди | uredi izvor]

Reference[uredi - уреди | uredi izvor]