Rory Storm & the Hurricanes

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Rory Storm & the Hurricanes
Plakat iz ranih 1960-ih za liverpoolski koncert Beatlesa (Rory Storm & the Hurricanes su nastupali kao predgrupa)
Lični podaci
PrebivališteLiverpool, Engleska
PorijekloEngleska
Muzički rad
Period aktivnosti1959. - 1967.
Žanrpop
rock
Članovi
Bivši članoviRory Storm
Johnny Guitar
John Byrne
Ty Brian
Charles O’Brien
Lou Walters
Ringo Starr

Rory Storm & the Hurricanes bili su jedan od najpopularnijih liverpoolskih, beat sastava iz ranih 1960-ih. Unatoč velikoj lokalnoj popularnosti, nisu postigli nikakav međunarodni uspjeh, vjerojatno i zbog toga što uopće nisu polagali pažnju na snimanje ploča, - već su isključivo bili koncentrirani na nastupe uživo.

Historija sastava[uredi | uredi kod]

Osnivač sastava bio je pjevač Rory Storm, koji je još 1958. osnovao svoj prvi skiffle sastav - Al Caldwell’s Texans. [1] Ubrzo je promijenio ime sastava u The Raving Texans, pa zatim u Al Storm & the Hurricanes, pa opet u Jett Storm & the Hurricanes te se konačno od 1959 ustalilo ime Rory Storm & the Hurricanes. Tada su u Hurricanesima nastupali Rory Storm (pravim imenom Alan Caldwell, pjevač), Johnny Guitar (pravim imenom John Byrne, ritam gitara), Ty Brian (pravim imenom Charles O’Brien, solo gitara), Lou Walters (pravim imenom Wally Eymond, bas gitara) i Ringo Starr (pravim imenom Richard Starkey, bubnjevi).

Početkom 1960. počeli su mijenjati repertoar prema Rock-’n’-Rollu, manje više sa obradama hitova Chuck Berrya i Jerry Lee Lewisa. U maju iste godine nastupali su sa tada popularnim rock pjevačem Gene Vincentom u Liverpoolu. Nakon tog nastupa, dobili su priliku nastupati u Hamburgu, zajedno sa Beatlesima u klubu - Kaiserkeller. Zanimljivo je da su oni dobili veće honorare od Beatlesa, i bili bolje prihvaćeni od publike. [2]

U oktobru 1960., Hurricanesi snimaju u Hamburgu tri tada popularne pjesme: Fever (John Davenport/Eddie Cooley), September Song (muzika: Kurt Weill; tekst: Maxwell Anderson) i Summertime (muzika: Gershwin). Kuriozitet tih snimaka je da prateće vokale pjevaju Beatlesi; John Lennon, Paul McCartney i George Harrison. [2] Od 1961. do 1962. Hurricanesi nastupaju po Engleskoj, Francuskoj i Španjolskoj (Marbella) [2]. U augustu 1962. sastav napušta Ringo Starr i odlazi u Beatlese. [2]Od tada su Hurricanesi dugo bili u potrazi za pravim bubnjarom, jer nitko nije ostao na dulje vrijeme. Nakon toga se na bubnjevima ustalio Keef Hartley, koji se sastavu pridružio u augustu 1963.

U decembru 1964. snimili su u Londonu pod pokroviteljstvom menadžera Beatlesa Briana Epsteina, singl ploču America, ali ta ploča nije dobro prošla kod publike.

Ty Brian je 1967. napustio sastav, i to naprasno za vrijeme nastupa (nedugo nakon toga je umro, sa samo 26 godina). Sastav se nakon toga raspao, Rory Storm pokušao je bezuspješno ponovo okupiti Hurricanese, ali mu to nije pošlo za rukom.

Rory Storm je 28. septembar 1972, nađen mrtav zajedno sa svojom majkom, uzrok njihove smrti bio je predoziranje tabletama za spavanje, ali je zauvjek ostalo upitno jesu li se željeli ubiti ili je to bila posljedica neznanja i nepažnje. [1]

Diskografija (singl ploče)[uredi | uredi kod]

  • 1963. - Dr. Feelgood / I Can Tell
  • 1964. - America / Since You Broke My Heart

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. 1,0 1,1 Rory Storm and the Hurricanes (engleski). Merseybeat Nostalgia. Arhivirano iz originala na datum 2013-08-17. Pristupljeno 18. 11. 2013. 
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 The Tragic Story of Rory Storm & the Hurricanes (engleski). Bill Harry/Mersey Beat Ltd. Pristupljeno 18. 11. 2013. 

Vanjske veze[uredi | uredi kod]