Roger Angleton

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Roger Nicholas Angleton (19427.2. 1998) bio je američki kriminalac koji je priznao ubistvo vlastite šogorice Doris Angleton, jedne od stupova zajednice u elitnoj houstonskoj četvrti River Oaks.

Roger Angleton je odrastao u porodici grčkog imigranta, a u ranoj mladosti je imao problema s ponašanjem, zbog čega je bio često izbacivan iz škola. To se nastavilo i u njegovom kasnijem životu, kada ga je mlađi brat Robert Angleton uključio u svoj posao vođenja ilegalnih kladionica u Houstonu. S vremenom je i Robert morao otpustiti svog brata, nakon čega su odnosi među njima dvojicom bili trajno zahlađeni.

Rogera Angletona je navodno revoltirala činjenica da mu je brat svojim ilegalnim aktivnostima stekao ogromno bogatstvo te kupio kuću u River Oaksu. Godine 1991. je demolirao bratov stan, a često mu je slao i poruke tražeći novac u zamjenu za tišinu o njegovim ilegalnim poslovima.

16.4. 1997. - na isti dan kada je Doris Angleton ubijena - Roger Angleton je uhapšen jer se nije odazvao pozivu na suđenje zbog zloupotrebe droge. Policija je pri tome našla i audio-vrpcu na kojoj se nalazila snimka Rogera kako s nekim neidentificiranim muškarcem dogovara ubistvo. Teksaško tužiteljstvo je bilo uvjereno da je muškarac Robert, odnosno da je od svog brata naručio ubistvo supruge kako bi je spriječio da tokom predstojeće brakorazvodne parnice na sudu razotkrije njegove ilegalne aktivnosti.

7.2. 1998. je Roger Angleton u zatvorskoj ćeliji izvršio samoubistvo. Iza sebe je ostavio oproštajnu poruku u kojoj priznaje zločin, ali tvrdi da brat nije imao veze s tim.