Robert Gant

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Robert Gant
glumac, producent
na skupu GLAAD 2009. godine
Biografske informacije
RođenjeRobert Gonzalez
13. 7. 1968. (1968-07-13) (dob: 55)
Sjedinjene Američke Države Tampa, Florida, SAD
Profesionalne informacije
Zanimanjeglumac, producent
Opus
Djelatni period1994–
Službene stranice
RobertGant.com

Robert Gant (rođen kao Robert Gonzalez, 13. jula, 1968.) je američki gej glumac poznat pre svega po svojim ulogama na televiziji.

Gant je počeo da glumi u reklamama sa deset godina. Studirao je najpre na Univerzitetu u Pennsylvaniji, a zatim je studirao prava na Georgetown University. Za vreme studija amaterski se bavio glumom.

U Los Angeles je otišao kao advokat, dobivši posao u najvećoj svetskoj firmi, Clifford Chance, ali je odeljenje u L.A.-u uskoro zatvoreno, tako da Gant počinje da se fokusira na glumu.

Godine 2001. pojavio se u seriji Queer as Folk u ulozi profesora Bena Brucknera. Pre Queer as Folk glumio je u serijama kao što su Popular i Caroline in the City . Pojavljivao se, takođe, u velikim TV serijama, kao Friends, Veronica’s Closet, Becker, Melrose Place, Ellen i Providence (TV serija).

Gant je glumio i u nekoliko filmova, kao što su The Constract, Fits and Starts, Marie and Bruce itd.

Godine 2003. Gant je dobio specijalu nagradu za ljudska prava, koja mu je uručena u gradskoj većnici New Yorka. Zajedno sa drugim članovima i članicama ekipe skupljene oko serije Queer as Folk, Gant je 2004. godine dobio specijalu nagradu od The National Stonewall Democrats za stvaranje i prezentovanje pozitivne gej porodice ispunjene ljubavlju u svim svojim formama. Uručena mu je takođe i nagrada od strane National Gay and Lesbian Task Force, 2003. godina; i Human Rights Campaign mu je dodelio National Equality Award 2006. godine.

Zajedno sa Chad Allenom i Christopher Racsterom, Gant vodi filmsku i televizijsku produkcijsku kuću Mythgarden, koja se fokusira na LGBT sadržaje.

U svom aktivističkom radu, Gant posebnu pažnju usmerava na starije LGBT osobe. Podržava organizacije kao što su Senior Advocacy for LGBT Elders i Gay and Lesbian Elder Housing. Takođe, vodi website u potpunosti posvećen starijim LGBT ljudima i problemima sa kojima se oni susreću.

Filmografija[uredi | uredi kod]

Spoljni linkovi[uredi | uredi kod]