Richard Adar

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Richard Adar
lik iz Battlestar Galactica
Richard Adar.jpg
Tumač/ica uloge David Eick (miniSerija)
Colm Feore (redovna serija)
Informacije
Vrsta ljudska
Rod muškarac
Zanimanje političar
Rođenje
Smrt

Richard Adar je izmišljeni lik predsjednika Dvanaest Kolonija u novoj verziji TV-serije Battlestar Galactica koga je tumačio Colm Feore.

Fiktivna biografija[uredi - уреди | uredi kôd]

Adar je političku karijeru započeo na Caprici, kao gradonačelnik Caprica Cityja. Prilikom izborne kampanje mu se pridružila učiteljica Laura Roslin, sa kojom će kasnije imati preljubničku aferu, varajući svoju suprugu. Mnogi od članova njegovog osoblja, uključujući Lauru, su mu se priključili u gradonačelničkoj, a kasnije i predsjedničkoj administraciji gdje je Laura postala ministrica obrazovanja. Njegov stil upravljanja je autoritaran, odnosno ukazuje spremnost na korištenje nasilja, odnosno postupke koji izazivaju krvoproliće i civilne žrtve. Komandant Adama ga je zbog toga kasnije kritizirao.

Adar je bio u posljednjoj godini svog drugog mandata kada se zbio iznenadni sajlonski napad koji je uništio Dvanaest Kolonija. Adarov status nije bio poznat sve do trenutka kada je poseban signal dojavio da je predsjednik mrtav, a zajedno sa njim i drugi članovi vlade. Jedina koja je preživjela je Laura Roslin, koja je preuzela dužnost predsjednice u izbjegličkoj floti.

Pozadina[uredi - уреди | uredi kôd]

Adar se spominje, ali ne i nesporedno prikazuje u miniseriji kojom je započela serija. Umjesto njegovog lika se koristi fotografija u uredu gdje ga je "glumio" David Eick, jedan od ko-kreatora serije.

Lik Adara se neposredno pojavio tek u epizodi Epiphanies kao flashback, odnosno sjećanje Laure Roslin.

Vanjske veze[uredi - уреди | uredi kôd]