Requiem for a Heavyweight (TV drama)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Requiem for a Heavyweight
ŽanrTV drama
RežijaRalph Nelson
ScenarioRod Serling
Uloge
Produkcijska kompanijaCBS
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski
Premijera11. 10. 1956 (1956-10-11)

Requiem for a Heaveyweight (sh. Rekvijem za teškaša) je američka crno-bijela televizijska drama napravljena po scenariju Roda Serlinga i u režiji Ralpha Nelsona i premijerno prikazana u okviru antologije Playhouse 90 na programu mreže CBS 1956. godine, a koja se smatra jednom od najpoznatijih i najuspješnijih TV-drama u historiji američke televizije.

Protagonist, čiji lik tumači Jack Palance, je Harlan "Mountain" (Brdo) McClintock, nekoć obećavajući, ali sada neuspješni bokser na zalazu karijere, koga muči dementia pugilistica, kao i komplicirani odnos sa menadžerom (čiji lik tumači Keenan Wynn) koji duguje novac gangsterima. Radnja prikazuje kako se McClintock nađe rastrzan između nastavka bokserske karijere, koja bi mu donijela sigurnu smrt, i manje opasnog, ali ponižavajućeg nastupanja kao kečer.

I Serling i Palance su imali iskustva kao boksači, te se TV-drama odlikovala izuzetnom autentičnošću u prikazu tog sporta. Nakon prikazivanja je dobila brojne pohvale, a što je uključivalo i Eda Wynna, oca Keenana Wynna dotle poznatog isključivo kao komičara, u ozbiljnoj dramskoj ulozi McClintockovog bolničara Armyja. Requiem je dobila prestižnu nagradu Peabody kao i nekoliko nagrada Emmy, a nakon čega je Serling dobio reputaciju jednog od najboljih televizijskih scenarista u Americi.

Requiem je nakon toga adaptiran kao TV-drama u nekoliko različitih zemalja, pa je tako već sljedeće godine u Britaniji BBC emitirao vlastitu verziju sa Seanom Conneryjem u glavnoj ulozi. Godine 1974. je RTV Beograd emitirala vlastitu verziju pod naslovom Rekvijem za teškaša sa Batom Živojinovićem u glavnoj ulozi. Godine 1962. je snimljen istoimeni igrani film sa Anthonyjem Quinnom u glavnoj ulozi.

Samo je snimanje TV-drame postalo 1960. godine predmetom TV-drame The Man in the Funny Suit u kojoj otac i sin Wynn tumače same sebe.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]