Raymond Langston

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Rej Lengston)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Raymond Langston
lik iz CSI: Crime Scene Investigation
Prvo pojavljivanje"19 Down"
Zadnje pojavljivanje"In a Dark, Dark House"
Tumač/ica ulogeLaurence Fishburne
PrebivališteLas Vegas
Baltimore
Informacije
Zanimanjeljekar
univerzitetski predavač
kriminalist
Rođenje
Smrt
Trajanje2008-2011
Sezone9, 10, 11
Ostala pojavljivanjaCSI: Miami (8)
CSI: NY (6)

Dr. Raymond Langston je izmišljeni lik ljekara i forenzičara koji je bio jedan od glavnih likova američke TV-serije CSI: Crime Scene Investigation. Tumačio ga je Laurence Fishburne.

Langston se rodio 1967. godine u Seulu u Južnoj Koreji, kao dijete tamo stacioniranog američkog vojnika. Otac, odlikovani veteran Korejskog rata, je bio sklon nasilju, te je Langstonovo djetinjstvo bilo traumatično. Langston je diplomirao medicinu i specijalizirao patologiju. Prilikom rada u jednoj bolnici je jedan član tamošnjeg osoblja ubijao pacijente kao milosrdni anđeo; Langston je protiv njega bez uspjeha pokušavao pronaći dokaze, te je o tome napisao knjigu koju su kasnije pročitali Gill Grissom i Archie Johnson. Poslije se zaposlio kao predavač na Univerzitetu West Vegas, ali je "pro bono" radio kao kirurg, te je tako upoznao Grissoma, koji ga je ohrabrio da se priključi Kriminalističkoj laboratoriji i koristi svoje stručne vještine. Langston je bio u braku sa ženom po imenu Gloria, sa kojom je ostao u prijateljskim odnosima i nakon razvoda, te je spreman otići na njeno novo vjenčanje.

Langston je kao lik uveden u 9. sezoni, te kroz vrijeme napreduje do čina kriminalista II razine. Od članova tima se najbolje slaže sa dr. Alom Robbinsom, sa kojim dijeli struku patologa. Njegovu karijeru u CSI, pak, obilježava slučaj serijskog ubice Natea Haskella, koga ubije na kraju 11. sezone. Zbog nedoumica oko opravdanosti tog čina je prisiljen napustiti forenzički tim, a njegovi kolege trpe disciplinske posljedice zbog toga što su ga pokušali zaštititi.

Langston se osim u CSI: Crime Scene Investigation pojavio u crossover epizodama druge dvije serije iz franšize - CSI: Miami i CSI: Miami, te je, uz Horatia Canea i Maca Tylora jedini od likova koji se pojavio u sve tri serije.