Registeel

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Registeel #379
Registeel
Registeel
(レジスチル)
Osnovno
GeneracijaIII
VrstaMetalni
Visina1.9m
Težina205.0kg
SposobnostClear Body
Evolucija
Stupanj Evolucija Uvjet
Elementarni Registeel
Vanjske poveznice
Članak na Bulbapedia

Registeel (レジスチル Rejisuchiru u prvobitnim verzijama na japanskom jeziku) je jedan od 721 fiktivne vrste Pokémon stvorenja iz Pokémon medijske franšize – skupa Pokémon video igara, animiranih serija, manga stripova, knjiga, igraćih karata i drugih medija kojima je tvorac Satoshi Tajiri, vrijedne nekoliko biliona dolara. Svrha Registeela u videoigrama, animiranoj seriji i manga stripovima, kao i svrha ostalih Pokémona, je borba s divljim Pokémonima – neukroćenim stvorenjima koje igrači i likovi pronalaze dok kreću na razne avanture – i pripitomljenim Pokémonima drugih Pokémon trenera. Ime "Registeel" kombinacija je riječi "Rex" (gen. "Regis"), latinske riječi za kralja ili veličanstvo, i engleske riječi "steel" = čelik. Zbog toga, Registeelovo ime doslovno znači "Kralj čelika" ili "Čelični kralj".

Biološke karakteristike[uredi | uredi kod]

Registeel nalikuje na robota, u većoj mjeri od Regirocka i Regicea. Metalne je strukture, sa srebrnom vanjštinom i tamnom unutrašnjošću tijela. Umjesto lica, Registeel ima oznaku od šest ružičastih točki koje čine vodoravno izduženi šesterokut, sa sedmom točkom u središtu. Oznaka nalikuje Brailleovom pismu.

Iako je klasificiran kao Čelični Pokémon, Registeel je zapravo načinjen od nepoznate tvari sa neobičnim svojstvima. Njegovo je tijelo tvrđe od bilo kakvog metala poznatog čovjeku, iako je istovremeno fleksibilno i šuplje iznutra. Zbog činjenice da nijedan poznati materijal ne pokazuje takvo izvanredno ponašanje, učenjaci u Pokémon svijetu teoretiziraju da je Registeel vanzemaljskog podrijetla. Registeelova je prehrana također obavijena velom tajne; nitko ne zna što on zapravo jede i na koji način, a pitanje je i ako on uopće ima potrebu za bilo kakvom tvari.

Prema navodima iz Pokémon videoigre, jedna je od starih civilizacija zarobila Registeela zajedno sa Regiceom i Regirockom u tri različite špilje, koje su nekada ljudi nastanjivali. Učinili su to zbog straha prema ta tri Pokémona, prema kojima su osjećali da im "duguju za sve što imaju u životu".

U videoigrama[uredi | uredi kod]

Registeela se može pronaći u Pokémon Ruby, Sapphire i Emerald videoigrama. Kao što je to slučaj sa svim Legendarnim Pokémonima, postoji samo jedan Registeel u čitavoj igri. Smješten je u Drevnoj grobnici, na Stazi 120. Kako bi ušao u ruševine, igrač prethodno mora otvoriti njihove zapečaćene ulaze, a zatim otkriti vrata u svetištu prateći dugačak proces opisan Brailleovim pismom. Registeel se pojavljuje kao šef u Pokémon Mystery Dungeon igri.

Dok se Regirock usredotočuje na Attack i Defense statuse, a Regice na Special Attack i Special Defense statuse, Registeel uspostavlja ravnotežu između njih dvojice jer ima jednake napadačke i obrambene sposobnosti, imajući elementarne vrijednosti u tim statistikama jednake prethodno spomenutim Regi-Pokémonima. Kao što je slučaj sa njima, i Registeel ima nizak Speed status. Može naučiti Čeličnu obranu (Iron Defense) i Amneziju (Amnesia) kako dalje povisio svoje obrambene mogućnosti, kao i Kletvu (Curse), koja povisuje njegov Attack i Defense status, smanjujući njegov ionako nizak Speed status. Zbog toga se Registeelu obično daje prednost u borbi od ostala dva Regi-Pokémona.

Registeel se pojavljuje u Pokémon Ranger igri kao jedan od tri Legendarna Pokémona koje igrač smije zadržati. Druga dva su Regice i Regirock. Može stvarati čelične lopte kako bi spriječio igrača da ga uhvati.

U animiranoj seriji[uredi | uredi kod]

Registeel se pojavio u osmom Pokémon filmu Pokémon: Lucario and the Mystery of Mew. Zajedno sa Regiceom i Regrockom, čuvar je Stabla početka svijeta te napadne Asha i njegove prijatelje. Nakon što ustanove da nisu nikakva prijetnja, Registeel i njegovi drugovi ostave Asha i prijatelje na miru. U filmu, svo troje je pričalo, na čudan, robotski način, a tijekom pričanja, točke na mjestu njihova lica svijetlile bi i stvarale različite oznake.

Registeel se pojavio u epizodi "Battle Pyramid Again! VS Registeel!", kao partner Kralja piramide, Brandona. Pobijedio je Ashovog Torkoala, koristeći moćnu tehniku Praćenja (Lock-On)/Gromovitog topa (Zap Cannon).