Razgovor sa korisnikom:Vojvoda Živojin Mišić/1

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Spam[uredi izvor]

Zamolio bih vas da ne stavljate spam korisnicima na njihovoj stranici za razgovor. Ako želite nešto testirati, isprobajte na vašim stranicama ili stranici za vježbanje ili jednostavno pitajte neke korisnike koji će vam objasniti proceduru.--Seiya (razgovor) 11:29, 23 april 2016 (CEST)

Greška,isprobao sam nešto,pa slučajno sam postavio na vašoj stranici za razgovor. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 17:29, 23. april 2016. (CEST)

potpis[uredi izvor]

Provjerite potpis. Tekst "Korisnik" treba biti na latinici, ovako nigdje ne vodi. --Munja (razgovor) 20:17, 25 april 2016 (CEST)
Na latinici je. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 20:26, 25. april 2016. (CEST)
Nije. Umesto [[Korisnik:Vojvoda Živojin Mišić]] je [[Корисник:Vojvoda Živojin Mišić]]. Svako dobro želim, --Biblbroks (razgovor) 20:48, 25 april 2016 (CEST)
Navikao sam,na srpskoj vikipediji . --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 20:51, 25. april 2016. (CEST)
Nije neki veli problem, ali ipak je bolje ovako. :-) --Biblbroks (razgovor) 20:56, 25 april 2016 (CEST)

Prenos[uredi izvor]

Uspori malo kada prenosis clanke ima i gresaka u njima. --Kolega2357 (razgovor) 15:51, 26 april 2016 (CEST)

Znam,ja to na brzaka prebacim,pa posle sređujem,ne brini se ti ništa. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 15:57, 25. april 2016. (CEST)

Ne uklanjaj sablone a ni glavni raspored sve to se moze ispraviti. --Kolega2357 (razgovor) 16:07, 26 april 2016 (CEST)

Ne mogu sve sam,treba da napravimo neki tim. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 16:11, 25. april 2016. (CEST)

Pogledaj pazljivo kako popravljam tvoje clanke pa i ti tako radi da dobijes autopatrol. --Kolega2357 (razgovor) 16:17, 26 april 2016 (CEST)

Što se tiče članaka,znam sve,po ceo dan sam pisao o Živojinu Mišiću prevravljao nešto itd... --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 16:20, 25. april 2016. (CEST)

Ukrajinci[uredi izvor]

Kada ovako masovno preuzimate sadržaj članka sa neke druge Wikipedije [1], onda morate u polju "Sažetak" napisati "Preuzeto sa te i te Wikipedije". U ovom slučaju, dakle, treba stajati "Preuzeto sa Hr Wiki". Ako je sa Sr Wiki ili Bs Wiki, onda stavite shodno tome u sažetku. Isto tako, kopirali ste i šablon "Izabrani članak" sa Hr Wiki, što taj članak trenutno nije na Sh Wiki, pa bih vas zamolio koristite "Pretpregled" i uredite eventualne nedostatke prije nego sačuvate sadržaj članka, kako bi se takve nezgrapnosti ubuduće izbjegle. --Seiya (razgovor) 18:56, 26 april 2016 (CEST)

U redu,izvinite ako imaju neke greške,imam puno posla na srpskoj vikipediji,i ovde pa ne mogu o svemu da vodim računa,ali ako ima neka greška popravite. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 19:16, 25. april 2016. (CEST)

Članci[uredi izvor]

Ajde molim te, uspori malo s prijenosom članaka. Radiš to neselektivno, bez pregleda i korigiranja i to stvara više problema nego koristi jer se svaki mora pregledati, urediti i kategorizirati --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:31, 26 april 2016 (CEST)

Imao sam puno posla,od sad ću moći da ispravljam greške. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 19:33, 26. april 2016. (CEST)
Ajde sad stani s člancima... pa se vrati i ispravljaj pogreške, a nemoj postavljati nove članke --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:35, 26 april 2016 (CEST)
Moraću bar po neki da napišem,ali ako mogu da sa drugih vikipedija nešto dodajem na našu,pošto ovde nema baš puno člankova o istoriji,geografiji,sportu itd...pa sam mislio da popravljam greške,dodajem nešto novo i po neki članak sa ostalih vikipedija da napišem,ispraviću svaku grešku.. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 19:39, 26. april 2016. (CEST)
Ne znam jesam bio dovoljno jasan - molim te neko vrijeme nemoj kopirati članke s drugih Wikipedija, imali mi to ili ne. Ako nemamo, slobodno napiši novi članak, dakle bez kopiranja, a ako imamo - nadopuni ga, opet sam, ne preko drugih Wiki. Što se ostalih članaka koje si već prenio tiče, kreni ih sređivati i usklađivati s ovdašnjim pravilima --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:44, 26 april 2016 (CEST)
Već ima nekoliko njih koji urađuju moje članke,ali vidi na primer Drugi svetski rat,i nema nešto na srpskohrvatskom ja bih morao da nađem na internet ili da nešto uzmem i sa drugih Vikipedija ako nije toliki problem,malo sa jedne malo sa druge Vikipedije,ako me razumeš. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 19:46, 26. april 2016. (CEST)
Počinje mi biti smiješno ovo xD Dakle - razumijem, ali nemoj ništa nadopunjavati ili uzimati s drugih Wikipedija nego nauči pravila i standarde ove Wiki, korigiraj ovo dosad i onda kreni dalje --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:48, 26 april 2016 (CEST)
Znam sva pravila i standarde,na srpskoj je skoro sve slobodno osim vandalizma i još po nešto,dakle ja ne mogu izmisliti nešto što je ne istinito jer je to zabranjeno već nešto što nemogu naći na net moraću uzet sa neke druge Vikipedije,i neću ceo članak samo po nešto što mi treba za moj članak. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 19:52, 26. april 2016. (CEST)
S obzirom na crvene kategorije, postavljanje zaštićenih slika, crvene šablone i nedostatak infokutija - ne, ne znaš. Bio sam jasan u svojoj molbi i bilo bi divno kad bi to ispoštovao --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:55, 26 april 2016 (CEST)
Nisam baš obraćao pažnju na zaštićene slike,jer sam samo postavljao člankove,nisam mogao baš sve da vidim. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 21:17, 26. april 2016. (CEST)
Da li bih mogao sada da pišem neke članke ili da prepravljam?Pošto ste mi sve zabranili? --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 21:22, 26. april 2016. (CEST)
Evo ako mogu da pišem članke,dodavaću sve,što je po propisima Vikipedije. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 21:25, 26. april 2016. (CEST)
Ako možeš,pogledaj korisnike koji kopiraju sa hr Vikipedije i dodaju na našu. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 19:46, 26. april 2016. (CEST)

Zabrana prenošenja članaka[uredi izvor]

Evo ovako, s obzirom da sam te nekoliko puta lijepo zamolio, a ti ne samo da si se oglušio, nego si počeo duplirati članke i nastavio s praksom nekritičkog prebacivanja, izričem ti zabranu prenošenja članaka sa ijedne susjedne Wikipedije dok ne pregledaš i adekvatno središ sve članke koje si dosad prebacio na taj način. Ova zabrana ne odnosi se na pisanje članaka generalno ili na nadopunjavanje, ako ćeš ti osobno uzeti i napisati članak, ali bilo kakvo prebacivanje bit će sankcionirano blokom, prvo u trajanju od 24 sata, a onda će se, sa svakim daljnjim kršenjem pravila, isti povećavati. Ovome treba stati na kraj jer već graniči s otvorenim provociranjem, a to si, ipak, nećemo dozvoliti --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:52, 26 april 2016 (CEST)

Provociranje što pišem članke?Kome to smeta,sve radim po propisima. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 19:33, 26. april 2016. (CEST)
Uđi na ove članke koje sam sad napisao,pa uporedi sa onim starima,možeš da ukineš zabranu.Ovo što radim nije ni vandalizam ni ništa,sve radim po propisima i pravilno. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 19:33, 26. april 2016. (CEST)
Nemam namjeru ponovo objašnjavati, sve piše gore. Dobio si zabranu, smatram uputnim da je se držiš. Tvoje prebacivanje članaka per se nije problem, ali ako prebacuješ članke tako da mi ovdje imamo više posla oko njihovog sređivanja i usklađivanja nakon što ih ti prebaciš nego da smo ih mi sami pisali, e onda takva praksa nije dobra. Upozoren si u nekoliko navrata da to ne radiš, a ti onda ne samo da se oglušiš nego i dalje nastaviš s tom praksom, mada ne znam koji su motivi. Dupliraš Gavrana, za latinski izraz (delirium tremens) koristiš lokalnu varijantu. Ne poznaješ kategorije, ne poznaješ šablone, ne poznaješ infokutije, ne poznaješ slike, stil je vrlo upitam, kao i pravopis, a uz sve to nemaš pojma ni o jezičnim pravilima i standardima ove Wikipedije. Nauči ta pravila, pregledaj i sredi članke i onda neće biti problema. Iz toga ćeš svakako izaći iskurniji i bolji doprinositelj, a zabrana će biti ukinuta kada ispuniš zadatak, a ne kad ti to odlučiš --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:57, 26 april 2016 (CEST)
Nemoj ti mene da učiš,ja znam pravila sa srpske Vikipedije,znam i sa ove.Pogledaj članke od nekih administratora koju je kopirao sa hr Vikipedije ja uređujem po pravilima,i neće da bude ničega što je zabranjeno na Vikipediji. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 17:40, 25. april 2016. (CEST)
Ovde ima puno grešaka,kao prvo piše ime nekog pisca ja uđem nema ništa,počnem da pravim članak i kad napravim već ima drugi.To je sve greška u imenima,neko piše pogrešna imena. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 0:00, 26. april 2016. (CEST)

Blok[uredi izvor]

S obzirom na činjenicu da si upozoran da nešto ne radiš, a ti si u procesu bio em bezobrazan, em si se oglušio o zabranu, dobio si edukativni blok od 24 sata kao prvo ozbiljnije upozorenje da s takvom praksom prestaneš. Nakon 24 sata, slobodan si nastaviti uređivati i pisati vlastite članke te sređivati kupus kojeg si dosad uradio. Ukoliko se nanovo oglušiš o zabranu, bit ćeš blokiran na 3 dana i svi će članci koje si na taj način prenio biti pobrisani. Blok će se sa svakim daljnjim kršenjem povećavati, međutim toplo se nadam da do toga neće doći.

Uz to, upozoravam te i na alarmantnu razinu bahatosti u tvojim komentarima i replikama, kako meni tako i drugim korisnicima, pri čemu mislim na tvoje "opominjanje" novih kolega na njihovim korisničkim stranicama. Radi se o drugom prijestupu kojeg inače ne bih tolerirao, ali da ne kumuliram incidente, sada ću te samo upozoriti i zamoliti da prekineš s tom praksom, jer ti nisi zadužen za te poslove ovdje. Lijep pozdrav, u nadi da će suradnja bit bolja --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:38, 28 april 2016 (CEST)

Sve sam članke sredio,o sad svaki članak koji kopiram ima detaljno da ga pregledam.I nadam se da ove rasprave više neće biti :D. --Vojvoda Živojin MišićNuvola apps kopete.png razgovorstranica 03:31, 29. april 2016. (CEST)