Razgovor sa korisnikom:Tekstovi

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

Slike[uredi kôd]

Slika se u članak ubaci tako da se u tekst članka stavi [[Datoteka:slika_ta_i_ta.jpg]]. Onda sve ovisi o tome da li se datoteka s tim nazivom nalazi na Vikimedijinoj Ostavi (Commons), koja služi za sve wiki. Ako je nema, moraš je uploadati na sh.wiki tako što klikneš crveni link Datoteka:slika_ta-I_ta.jpg. Naravno, treba paziti da li je ta slika "čista" što se tiče autorskih prava, odnosno ako nije, mora joj se navesti izvor. --OC Ripper 20:01, 20 rujan-септембар 2010 (CEST)[odgovori]


Pisanje tačaka i zareza[uredi kôd]

"S lijeve se strane interpunkcijski znak - načelno - priljubljuje uz tekst, a od teksta ga s njegove desne strane dijeli bjelina (prazno mjesto."

"Hrvatski pravopis" (Zagreb 2007, paragraf 130, str. 89)

Tako je i u drugim srpskohrvatskim, srpskim ili hrvatskim pravopisima. Dakle, ne piše se "baš me briga , a vi nastavite" ili "pišem pravilno ." ili "u svojoj važnosti ...", nego "baš me briga, a vi nastavite", "pišem pravilno." i "u svojoj važnosti..."

Način pisanja interpunkcijskih znakova (i ostala pravila) ne određuju pojedine Vikipedije, nego pravopis(i). Pozdrav! --Belirac 09:17, 22 rujan-септембар 2010 (CEST)[odgovori]

Boka[uredi kôd]

Oni koji poznaju pravopis bolje od mene su ovde raspravljali o tome i ostavili malo k. Dok oni ne promene ja se ne usuđujem da to menjam ovde, a ti ako želiš izvoli, što se mene tiče. Samo klikneš na tab pomjeri/помери i odradiš. --Antidiskriminator 21:12, 26 rujan-септембар 2010 (CEST)[odgovori]

Blokiran[uredi kôd]

Blokiran si na 3 dana zbog brisanja tvrdnji podržanih izvorima ili negiranju izvora što si bio učinio u tekstovima Srbizacija 22.09.2010., Crnogorska pravoslavna crkva 23.09.2010.. Pošto si upozoren 24.9.2010 da sa svojim postupcima na ovoj wikipediji kršiš pravila jedino sljedeće moguće rješenje je blok od 3 dana. Razlog za ovaj blok je ponavljanje brisanja izvora 26.09.2010. . Ako se ovo ponovi ti ćeš ponovno biti blokiran samo tada na duži rok. Za kraj još mogu jedino dodati da tvoje, moje ili nečije treće mišljenje o nekoj temi na wikipediji je potpuno nevažno, dok je jedino važno mišljenje koje je potvrđeno izvorima.--Rjecina2 20:03, 28 rujan-септембар 2010 (CEST)[odgovori]

Organski spojevi i jedinjenja[uredi kôd]

Napravio prazan članak za preusmjerenje. --OC Ripper 18:53, 23 oktobar-листопад 2010 (CEST)

Sandžak[uredi kôd]

Tamo je od 1908. do 1912. postojala kratkotrajna otomanska vlast - od austro-ugarske aneksije BiH do prvog balkanskog rata. --OC Ripper 11:46, 29 oktobar-листопад 2010 (CEST)

Kemijski šablon[uredi kôd]

Probaj vidjeti da li će {{Eqm}} ovo biti od kakve koristi. --OC Ripper 09:16, 13 decembar-просинац 2010 (CET)