Razgovor sa korisnikom:Srdjan m

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
English language.svg Don't speak Serbo-Croatian? Talk to us in English on our village pump.
Prije nego što počnete raditi na Wikipediji, preporučamo da pogledate stranicu Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta i kako se trenutno radi.

Također preporučamo da prije početka rada na Wikipediji pročitate sljedeće stranice:
Gnome-help.svg Kurs ili tečaj
Upoznajte se s osnovama Wikipedije!
Simple Information.svg Stranice za pomoć
Ovdje se nalazi sadržaj svih stranica za pomoć.
Internet-group-help-faq.svg Najčešće postavljana pitanja
Ovo je spisak najčešće postavljenih pitanja.
Notepad icon wide.svg Kako uređivati stranicu
Upoznajte se s osnovama uređivanja!
Sandbox.svg Igralište
Ovdje možete eksperimentirati.
Nuvola apps kuser.svg Pijaca
Ovo je forum za rasprave među korisnicima.
Unesco Cultural Heritage logo.svg Pet stubova Wikipedije
Upoznajte se s pet stuba koji određuju karakter Wikipedije.
Ambox warning yellow.svg Šta Wikipedia nije
Pogledajte čemu nije mjesto na Wikipediji.
Na stranici za razgovor se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu Insert-signature2.svg na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Nadamo se da ćete ovdje uživati, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni saradnik, Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobro došli na Wikipediju, projekt slobodne enciklopedije. Sretan rad!

--Munja-x86 (razgovor) 17:40, 17 maj-свибањ 2015 (CEST)

Kružna preusmjerenja

Sređeno. Hvala. --OC Ripper (razgovor) 11:14, 30 januar-сијечањ 2016 (CET)

Pywikipedia

Da li umes da radis u Python programskom jeziku sa pywikipedia skriptama? --Kolega2357 (razgovor) 18:24, 27 februar 2016 (CET)

@Kolega2357: Ovisi... Znam nešto malo (Python mi nije nešto drag), ali reci što ti treba, možda budem znao. —Srdjan m (razgovor) 18:41, 27 februar 2016 (CET)
[1] Odavde ako mozes da skines core verziju Pywikipedia. Trebala bi nekada pomoc ako budes bio voljan oko sredjivanja kategorija i menjanja teksta. Ne moras otvarati bot nalog. --Kolega2357 (razgovor) 20:57, 27 februar 2016 (CET)
@Kolega2357: A to čudo... Joj, nisam s tim dobar, oprosti :(. Jesi Dungodunga pitao da ti pomogne? Mislim da je on dobar s Pywikibotom. Ili to ili pitaj na kanalu #pywikibot (ili nekom tehničkom) na IRC-u. —Srdjan m (razgovor) 13:00, 28 februar 2016 (CET)
Nisam mislio na sr wiki nego ovde ako mozes po nekada da pokrenes odredjene komande bota. [2], [3]. Mozda po nekada i [4] replace. --Kolega2357 (razgovor) 13:24, 28 februar 2016 (CET)
@Kolega2357: Mislim da se nismo razumjeli. Nisam ni ja mislio na Wikipediju na srpskom... mislio sam da ako trebaš promijeniti neku skriptu, možeš pitati Filipa. Ne bih da pokrećem bota jer nemam Windows računalo na raspolaganju. Sad koristim Macbook Pro od 13 inča koji ima instaliran OS X, a na njemu teško koju tehničku stvar možeš pokrenuti. Neki dan sam pokušao instalirati Git za Gerrit kako bih postavio nove patcheve za bs.wiki (u vezi s ovim jer još nije riješeno, a stoji od listopada), ali nije uspjelo i nisam siguran u čemu je problem. Znači, stvarno bih napravio i novi račun i sve to pokrenuo, ali jednostavno ne mogu, a baš bi nam dobro došao bot koji je aktivan na bs.wiki. —Srdjan m (razgovor) 16:03, 29 februar 2016 (CET)

Šablon: Prevedeno

Vidim da si uređivao ovaj šablon i poboljšao ga, što je pohvalno. Međutim, meni je problem što je šablon sada jako malen - ako možeš, povećaj ga negdje dva-tri puta da se lakše da uočiti. Isto tako, smatram da je nepotrebno bili stvoriti šablon "Prevedeno sa sr wiki" - srpski jest ionako već dio srpskohrvatskog.--Seiya (razgovor) 11:43, 13 mart 2016 (CET)

@Seiya: Šablon dolazi s dodatnim parametrom za veličinu. Dodaš |veliko=da i poveća ga. Vidi ovdje. Budući da sam se zasnivao na šablon s Wikipedije na engleskom jeziku pa nisam sasvim siguran je li ovo što ću reći točno, ali evo moje pretpostavke zašto je te zadane male veličine : zbog onog što je E. A. Poe rekao na Pijaci – da se pretjerano ne ističe odakle je prevedeno i da ne izgleda da nemamo kreativnog sadržaja. Naravno, ako ga hoćeš koristiti povećanog, nije problem. P. S: Isto tako ovo "Prevedeno sa sr.wiki" tu je da se poštuje licenca CC BY-SA 3.0, tj. da se zna s kojeg se jezičnog projekta prebacilo. Volio bih kad bih bio u tehničkoj mogućnosti da napravim tako da se preuzeti članci s hr, bs i sr kategoriziraju pod "Preuzeto sa xx.wiki", ali mislim da to trenutno tehnički nije moguće. :/ Osim naravno, ako promijenim kategorizaciju na "Adaptirano sa xx.wiki" umjesto "Prevedeno sa xx.wiki" za sve wikije. Što ti misliš?
 Mali dodatak: MediaWiki:Common.css ili sami moduli za {{mbox}} koji šablon koristi, na ovoj Wikipediji dodatno su smanjeni. Vidi na primjer na bs.wiki kako izgleda. Možda je to djelomičan razlog zašto ti izgleda manji nego što treba biti za lagodno čitanje.Srdjan m (razgovor) 13:01, 13 mart 2016 (CET)