Razgovor s korisnikom:Dardaneli799/Arhiva 1

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Pozdrav, Dardaneli799! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

Vatrena ptica 21:42, 8 decembar-просинац 2013 (CET)

Filter[uredi kod]

Vaš unos blokira jedan od filtera. Pokušajte da unosite deo po deo teksta (e.g. paragraf po parafraf), dok ne locirate problematični deo teksta.--Dcirovic (razgovor) 03:30, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)

probaj sad. --BokicaK (razgovor) 07:38, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)

Raspad SFRJ[uredi kod]

U pitanju je, najblaže rečeno, prilično osjetljiva tema, kao i mnoge druge vezane uz "problematične" epizode iz bliske prošlosti, zbog čega je na ovoj Wikipediji uvedena preporuka da se takvi članci sa "sestrinskih" wikipedija ne prenose, ili barem ne prenose bez da se prethodno ozbiljno prerade i izbace svih sadržaji oko kojih ne postoji čvrsti konsenzus ili tvrdnje čija je objektivnost upitna.

O tome da li su prema vama kao korisniku u ovom slučaju iznesene neprimjerene kvalifikacije se može raspravljati, te ću zamoliti korisnika Kolegu2357 da se od toga ubuduće suzdrži. --OC Ripper (razgovor) 19:04, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)

Prikaži izgled[uredi kod]

Molim vas da za provjeru izgleda članka koristite opciju „Prikaži izgled“.
Učestalim korištenjem opcije „Sačuvaj članak“ opterećavate stranicu nedavne izmjene i historiju članka. Hvala. Munjanes (razgovor) 00:39, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)

Izmjene[uredi kod]

Nemoj pogrešno vraćati izmjene. Krnja Jugoslavija nije nastala 1943. nego piše u članku da je trajala 1991-1992. Što se himne tiče, nađi ispravan fajl, u suprotnom vraćamo izmjene. Pozdrav! --Munjanes (razgovor) 19:39, 4 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Krnja Jugoslavija se ne moze smatrati Jugoslavijom, isto kao sto tadasnja JNA nije ona JNA koja je bila za vrijeme 1943-1990. Tadasnja JNA je bila iskljucivo srpsko-crnogorska, kao i tzv. Krnja Jugoslavija. Pravno, godine od 1943. pa naovamo vaze za SFRJ. Hej Slaveni ne moze vaziti za paradrzavnu tvorevinu. --Munjanes ([[Razgovor sa --Munjanes (razgovor) 02:31, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)korisnikom:Munjanes|razgovor]]) 02:23, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Izmjenu [1] sam oznacio patroliranom jer je u redu, i ovakve su izmjene dobrodosle. Usput da ti skrenem paznju da ne opterecujes historiju izmjena jer nam pravis suvisan posao. Koristi pregled izmjena. --Munjanes (razgovor) 02:31, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Krnja Jugoslavija[uredi kod]

Vaše izmene ne prate princip neutralne tačke gledišta, jer u njima dajete vlastiti sud da se JNA borila protiv separatizma nekih republika i da je bila "jedina legalna" vojna sila. Neko drugi bi mogao reći da se JNA stavila na stranu separatističkih pokreta Srba u Hrvatskoj i BiH, čime je izgubila legitimitet. Zbog toga sam vratio vaše izmene. --Igor Windsor (razgovor) 15:38, 4 студени-novembar 2014 (CET)

Od svega što ste rekli ja se, na primer, ne bih složio ni sa čim: od toga kad je rat počeo, kako je počeo i ko ga je počeo, pa sve do toga da li je istina negde "između" ili je apsolutna i postoji nezavisno od bilo čijeg mnjenja. Tako da je, umesto dodavanja impresija u članak i potom lepljenja etikete "traži se izvor", bolje takve kontroverzne trvrdnje uopšte ne unositi u članak. --Igor Windsor (razgovor) 15:57, 4 студени-novembar 2014 (CET)
Članak je zaštićen za dalje uređivanje na 7 dana. U međuvremenu možete na stranici za razgovor tog članka pokrenuti raspravu o tome da li je "krnja Jugoslavija" bila "poslednja faza razbijanja SFRJ" ili "istorijski period", da li je JNA bila jedina legalna vojna sila ili ne Itd. --Igor Windsor (razgovor) 16:08, 4 студени-novembar 2014 (CET)

Objektivnost[uredi kod]

Razlog za Igorwindosrwove izmjene, odnosno "zaključavanje" stranice, je u tome što je riječ o izuzetno osjetljivoj temi vezanoj uz blisku i prilično traumatičnu prošlost, a o kojoj *ne postoji* konsenzus (kao što npr. ne postoji konsenzus ni o nekim mnogo važnijim pitanjima, npr. koji su uzroci Prvog ili Drugog svjetskog rata). Za tvrdnje ili izraze koji sugeriraju određeni svjetonazor, odnosno pogled za koji je izvjesno da će izazvati žestoko neslaganja dijela čitatelja ili korisnika ove Wikipedije, nepotrebne i kontraproduktivne uređivačke ratove ili, što je možda najgore, percepciju da sh.wiki "gura"nekakvu ideologiju umjesto da bude enciklopedija koja bi služila kao objektivni i jednako korisni izvor informacija čitateljima bez obzira na njihova mišljenja o nekim "problematičnim" temama.

Igorwindsor je sugerirao da se o tvrdnjama koje izazivaju spor raspravi ovdje, i mislim da je dobro što, koliko vidim, ta sugestija poslušana. --OC Ripper (razgovor) 19:50, 4 студени-novembar 2014 (CET)

Legalnost JNA[uredi kod]

Poštovani kolega Dardaneli799

Eh da je JNA tako postupala (kako vi to idealizirano vidite) vjerovatno bi i uspjela očuvati Jugoslaviju, - ali nažalost nije (postupala je sa figom u džepu) pa se zato (između ostalog) zemlja i raspala...

--Vitek (razgovor) 02:42, 5 студени-novembar 2014 (CET)

Blok[uredi kod]

Blokirani ste na nedelju dana zbog napadnog ponašanja i pretnji. --Dcirovic (razgovor) 03:22, 14 студени-novembar 2014 (CET)

Narodna radikalna stranka[uredi kod]

Članak Narodna radikalna stranka govori o političkoj partiji koja je postojala od 1881. do 1929. godine, a ne o današnjim partijama koje tvrde da su navodno njene naslednice. --Igor Windsor (razgovor) 21:55, 26 студени-novembar 2014 (CET)

OK. --Igor Windsor (razgovor) 21:12, 27 студени-novembar 2014 (CET)

Blokada[uredi kod]

Blokirani ste na mesec dana zbog konzistentnog unošenja pristrasnih gledišta u članke, pri čemu ste ta svoja gledišta nastojali lažno predstaviti enciklopedijskim činjenicama. Vaš POV se uglavnom sastoji u unošenju elemenata nacionalističke propagande koji nastoje opravdati srpsku agresiju na BiH i Hrvatsku, uključujući i krivo tumačenje Titovog dela tako da se ono predstavi antijugoslovenskim i tako, u konačnici, u vašem izokrenutom ogledalu, prikaže kao "dokaz" o sveukupnoj zaveri svega i svih protiv Srba, čije vojne snage nastojite lažno prikazati kao čuvare Jugoslavije. --Igor Windsor (razgovor) 01:48, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Ulažem najoštriji protest[uredi kod]

Ulažem najoštriji protest na blokiranje koje ste učinili jer smatram da nisam vodio rat izmena sadržaj koji sam unosio je unošen sa referencama znači nisam tek tako ga onosio negiranjem istorijskih činjeica i teza i nekih citata nekih ličnosti je negiranje istorije, sadržaj nemože da bude samo crn ili beo nego treba da bude iz oba pogleda istorijskog koncepta. Po tome nejbolje bi bilo da se negira i postojanje logora "Goli Otok" i drugih istorijskih događaja koji sa pravom dokazuju nesavršenost komunističkog režima, u obrazloženju vaše blokade potencijalo aludirate da sam ja srpski nacionalista što je smešno. Pretvaranjem jednog čoveka u "boga" bez grešaka je smešno očigleno da sam blokiran jer nisam poželjan na srpskohrvatskoj Vikipediji jer unosim sadržaj koji obara idiličnost nekoga sistema i režima. Ukoliko se neko neslaže sa mojim unosom sadržaja lako se može naći diskusija i kompromis i dogovor bez blokada ali očigledno je da se nekom nedopada sami moji unosi time je rešio da me faktički izbaci sa ovoga sajta , smatram vašu ovu blokadu neosnovanom i pristrasnom jer ste me blokirali samo naosnovu toga što sam uneo par tvrdnji zakoje se vi neslažeti i zakoje vi lično samtrate da neterebju da se nalaze na ovom sajtu a da pre toga me niste upozorili na moje eventualne greške i vandalsko ponašanje i da pokušete da neđete samnom kompromisni sadržaj koji bi stojao u dotičnim člancima.--Dardaneli799 (razgovor) 02:08, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Niste blokirani zbog grešaka i griješenja u nečemu (pravopis ili neznanje), nego unosite vlastite stavove u članke i ne prestajete s tim. Vaši stavovi nisu neutralni, nego vuku na jednu stranu. --Munjanes (razgovor) 02:58, 29 студени-novembar 2014 (CET)
Nebih se složio sa vama da sadržaj koji sam uneo vuče na jednu stranu činjenica je da kada se radi o uređivaju političkih članaka naročito članaka iz bliske istorije sa prostora bivše SFRJ veliki je znak pitanja šta je prava istina i prava istorija jer svaki narod vuče na svoju stranu stoga je vrlo teško naći sredinu i neutralnost među istorijskim člancima naročito iz bliske istorije pa čak i iz daleke istoje Južnoslovenskih naroda na ovom prostoru, svako ima pravo da unese sadržaj sa referencama a to je druga stvar dali je sam sadržaj koji sam uneo istroijski tačan ili ne koliko znam nepostoje kriterijumi za određivanje istorijske tačnosti ili ne na ovom sajtu dali znate koliko se na ovom sajtu i na drugim jezicima enciklopedija nalaze članci koji imaju takozvani sumljiv i pristrasan sadržaj i izvore pa nisu brisani niti su dotični korinici koji su uneli takav sadržaj bili blokirani stoga samtram da sam neopravdano blokiran, zahtevam da administratori da ponište moju blokadu a u buduće pošto vidim da politički članci mogu da stvore konflikte i sukobe pa čak i blokadu na ovom sajtu izbegavaću da ih uređujem ili ću ih uređivati što manje a fokusiraću se na druge članke iz drugih oblasti jer očigledno je da politički članci unose različite stavove i mišljenja iz naroda koji su bili deo "ex" Jugoslavije stoga vidim da bolje je izbegavati politiku.--Dardaneli799 (razgovor) 04:28, 29 студени-novembar 2014 (CET)
Ako ćete se držati dalje od takvih članaka, odnosno ako ćete, kad u takvom članku napravite neku izmenu, koju vam onda drugi korisnik vrati, potom to raspraviti na SZR članka, a ne nastaviti forsirati svoju prvobitnu izmenu, ja ću vam ukinuti blokadu. --Igor Windsor (razgovor) 11:33, 29 студени-novembar 2014 (CET)
Uredu u buduće ako neki korisnik vrati moj sadržaj na bilo kom članku iz bilo koje oblasti ne samo za istoriju i politiku obratiću se na stranici za ragovor i obrazložiću zašto taj sadržaj treba da stoji, ja sam uvek za kompromisna rešenja a ako sadržaj koji unesem nije relevantan pistajem da se ukloni ako je neko protiv vandalizma onda sam to ja.--Dardaneli799 (razgovor) 11:58, 29 студени-novembar 2014 (CET)
OK, odblokirani ste. --Igor Windsor (razgovor) 22:56, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Pravopisna napomena[uredi kod]

Jedna vrlo dobronamerna napomena: odrečna rečca ne uz gotovo sve glagolske oblike piše se odvojeno, npr. "ja ne znam", "ne govoriš dobro", "ne primećujući njegove proteste, ipak smo...", "ne damo na sebe", "ne znamo ništa", "oni mu nikad ne prigovarahu". Četiri su glagola izuzeci, odnosno kod njih se rečca ne piše zajedno s glagolskom osnovom; to su ovi oblici: "neću", "nisam", "nemoj" i "nemam" (uključujući i ostala lica ovih glagola, tj. "nećeš", "nije", "nemojmo", "nemate" itd.). Izuzetak su i trpni glagolski pridevi, npr. "nepročitan", "neizrečen", "neprimećen". Ali, osnovno je pravilo, dakle, da se odrečna rečca ne piše odvojeno od glagola na koji se odnosi. Pozdrav, --Igor Windsor (razgovor) 01:13, 6 decembar-просинац 2014 (CET)

Nije "jer mu se nesviđa", nego: "jer mu se ne sviđa". Možete nastaviti s uređivanjem. Ali ostaju primedbe koje su iznete na stranici za razgovor o članku, to će se morati rešiti pre ili kasnije... --Igor Windsor (razgovor) 01:21, 6 decembar-просинац 2014 (CET)

Slika[uredi kod]

Ovako, što se ove slike tiče, naveo si da je ista izvučena iz knjige. Pogledom na sliku, na njezinu rezoluciju i sam izgled, ja moram priznati da sam krajnje skeptičan oko činjenice da je slika doista izvučena iz te knjige, što bi značilo da su na slici lažni podaci i da će ista biti brisana. Molio bih te, dakle, da priložiš nekakav jasan dokaz da je slika izvučena iz knjige (ako nema druge solucije, skeniraj cijelu stranicu knjige gdje je slika pa mi pošalji to na mail, jer to ne može na Wiki da mogu provjeriti), ili će slika biti brisana. Ako u roku od par dana ne dobijem nikakav odgovor na ovo, smatrat ću da se slažeš da se slika briše. Lijep pozdrav :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:08, 15 decembar-просинац 2014 (CET)

Ista, onda, mora biti propisno označena. Dakle, korigiraj informacije tako da one budu točne i ne bi trebalo biti problema :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:16, 16 decembar-просинац 2014 (CET)
Sada je uredu --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:29, 16 decembar-просинац 2014 (CET)

Fašizam[uredi kod]

Nazivi Srpski fašizam i Krajnja desnica u Srbiji imaju zajedničkih stvari, ali ovaj prvi je općenitiji naziv za sve i ne može prvi preusmjeravati na drugi, jedino obrnuto. --Munjanes (razgovor) 11:47, 20 decembar-просинац 2014 (CET)

Partija rada[uredi kod]

Pravilo je da se ne gomilaju linkovi u sekciji "Vanjske veze"... Obično se stavlja po 5-6 linkova, a ako se radi o referencama, onda se na adekvatan način navodi isto. --Munjanes (razgovor) 17:02, 20 decembar-просинац 2014 (CET)

Diskusija ispod[uredi kod]

Pardon. Nisam dobro vidio. Prebaci ombudsmena u ispravan padež --Munjanes (razgovor) 19:22, 11 januar-сијечањ 2015 (CET)