Razgovor s korisnikom:Prado

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Pozdrav, Prado! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

--Vatrena ptica 19:46, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

Nema na čemu! Hvala :) volim biti draga ljudima :) --Vatrena ptica 20:06, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

Prebacivanje članaka sa sr.wiki[uredi kod]

Prije nego što se prebacuju članci sa sr.wiki i bilo koje druge wiki, potrebno je provjeriti da li članak sa istom temom ili nazivom trenutno postoji na sh.wiki. A ukoliko ne postoji, valja izbaciti iz njega izbaciti oznake za formatiranje "" i "" karakteristične za sr.wiki, te sve magične riječi nužne za formatiranje ("kategorija:","datoteka:" i sl.) prebaciti u latinicu i softverskih razloga. Za dodatno objašnjenje v. ovaj tekst. --OC Ripper 20:56, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

Koliko budem u mogućnosti. --OC Ripper 21:04, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)
Ako treba dodatno objašnjenje - [[Слика:primjer.jpg|мини|десно|200п]] na ovoj sh.wiki neće imati nikakvog efekta, te se mora preformatirati u [[Datoteka:primjer.jpg|thumb|right|200px]].

Također [[Категорија:Шумадија]] neće imati nikakvog efekta, te se mora preformatirati u [[Kategorija:Šumadija]]. --OC Ripper 21:32, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

Dodatna napomena - za razliku od sr.wiki, na sh.wiki ne postoji automatska konverzija teksta iz latinice u ćirilicu i obrnuto. Moguće je da je to uzrok nesporazuma. --OC Ripper 21:34, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

U redu. Znači trebaš provjeriti ima li članak koji misliš prebaciti već na sh.wiki, tako da utipkaš nekoliko naziva iz hrvatskog, bošnjačkog i srpskog. Dalje, kad prebacuješ sa sr.wiki prebaci na latinicu, ima ti kartica gore, i pri prebacivanju nemoj klikati na karticu uredi pa copy-paste, ne, već moraš iz normalnog pogleda na članak prebaciti tekst. I onda dodaješ formatiranje sh.wiki i ubaciš slike. Nadam se da sam pomogla. --Vatrena ptica 21:37, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)
U kojim člancima?--Vatrena ptica 21:50, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)
Znam da je ćirilica ravnopravna iako mi nije jasno gdje da ti pomognem.--Vatrena ptica 22:00, 26 srpanj-јул 2011 (CEST)

Upozorenja[uredi kod]

Čini mi se da imaš veoma zanimljiv osjećaj za šalu. Pisanje obavjesti: "Подаци написани у овом чланку су чисто информативне природе и не морају бити тачни. Зато НЕ ПОКУШАВАЈТЕ да их примените у циљу САМОЛЕЧЕЊА. У том случају обратите се специјалисти или погледајте на неком другом сајту."

na tekstovima koji govore o epidemijama iz 6, 14 ili nekog sličnog veka je ili vandalizam ili neka šala koju ne razumem !?--Rjecina2 21:39, 28 srpanj-јул 2011 (CEST)

No problem :)
Vidio sam da smo dobili novog i veoma motiviranog korisnika :)--Rjecina2 21:46, 28 srpanj-јул 2011 (CEST)
Svaki put kada se na mesto postojećeg latiničnog teksta stavlja identični ili praktičko identični ćirilićni tekst on će biti pobrisan pošto takva vrsta hrvatsko-srpkih prepucavanja nisu ovde dopuštena.
Pošto nemam vremena uređivati tekstove najrađe bi pobrisao sve tekstove koji si danas ovde prebacio s srpske wiki jer ne poštuješ pravila na koja te Ripper već upozorio
Sredi tekstove u skladu s tim ranije napisanim uputstvima i sve je OK. U drugom slučaju postoji problem....--Rjecina2 15:43, 1 avgust-коловоз 2011 (CEST)

Wikipedia vs. Vikipedija/Wikipedija[uredi kod]

S obzirom da Mediawiki softver na kome radi sh.wiki trenutno koristi *isključivo* oznaku "Wikipedia:" kao imenski prostor rezerviran za stranice posvećene Wikipediji, stranice koje za naslov imaju "Wikipedija:", "Vikipedija:" ili "Википедија:" se od strane sh.wiki prepoznaju kao "obične", odnosno kao članci. To znači da nijedna stranica kojoj je namjena održavanje Wikipedije, davanje uputstava novim korisnicima, rasprave o projektima, pravila i sl. *ne smije* imati nijedan drugi naslov osim "Wikipedia:***". --OC Ripper 20:31, 31 srpanj-јул 2011 (CEST)

Admin[uredi kod]

Joj, nemoj mene za admina, molim te. :) Ne poznajete vi me, nije vam odluka dobra (pitajte one na sr viki ako meni ne verujete ;)). Šalim se, nego zaista, nisam više tako aktivna ni na sr njiki, koja je moja matična njiki, a ovde vrlo retko svraćam i nikog ne poznajem, tako da ne znam koliko bih ja uopšte ovde bila od pomoći... Hvala u svakom slučaju na ukazanom poverenju. --Maduixa 11:33, 22 rujan-септембар 2011 (CEST)

Zadnja opomena[uredi kod]

Neupitno je da ova wikipedija traži nove korisnike koji bi sudjelovali u njenom radu, ali bez obzira na to moraju se postaviti granice za stvari koje su dopuštene pri njenom radu. Na žalost čini se da odbijate poštovati najjednostavnija pravila pisanja tekstova na ovoj wiki pa zbog toga moram dati poslednje upozorenje pošto ste već ranije to jest 26.7. i 1.8. bili upozoren o načinu na koji se pišu tekstovi na sh wiki, ali koji i dalje odlučno odbijate što je vidljivo iz na primer teksta MESAM.

Zbog ranije ovde napisanog moram te upozoriti da sledeći put kada budete pisali ili kopirali tekstove na sh wiki bez poštivanja uputstava o pisanju tekstova o kojima ste bili obavješteni biti ću prisiljen da Vas blokiram.--Rjecina2 09:40, 23 rujan-септембар 2011 (CEST)

Vrlo dobro počeo si koristiti naše kategorije (što je osnova mog zadnjeg upozorenja), kada bi i unutrašnji linkovi bili spojeni bilo bi super, ali u trenucima kada naša wiki ima tone problema s tim linkovima tako nešto nema smisla od tražiti.
Korisnik Node je također dobio upozorenje po pitanju ćirilica-latinica.--Rjecina2 18:01, 24 rujan-септембар 2011 (CEST)

Латиница и ћирилица[uredi kod]

Испричавам се! --Node ue 03:51, 25 rujan-септембар 2011 (CEST)