Razgovor sa korisnikom:Pinki

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Pozdrav, Pinki! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Wikipedija jest, a što Wikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Wikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli!
If you don't speak Serbo-Croatian: This is the welcome message sent to new users of sh.wikipedia.

Don't speak Serbo-Croatian? Sh-0? -- talk with us via our village pump in English

--OC Ripper (razgovor) 01:24, 29 rujan-септембар 2015 (CEST)

Otpozdrav[uredi izvor]

Hvala druže Pinki, borba se nastavlja! --Mladifilozof (razgovor) 12:14, 11 august 2016 (CEST)

Novi wikiprojekt na Meti[uredi izvor]

S obzirom da se baviš sličnim temama, da li te ovo zanima? OC Ripper (razgovor) 11:57, 21 decembar 2017 (CET)

Članak[uredi izvor]

Pa... posao koji sam ja odradio nije uopće dirao u bit članka već je samo uskladio imenovanje s aktualnom praksom na ovoj Wikipediji. Kako navedeno spada u redovno održavanje projekta na kojemu sam admin, nisam smatrao shodnim prethodno se konzultirati oko izmjene koju je svakako trebalo uraditi; obavijest o tome išla je preko sažetka. Nisam vidio razlog posebnoj raspravi s obzirom da nisam dirao u sam sadržaj, već sam izvršio izmjenu prosto tehničke naravi --E.A.Poe 01:00, 25 decembar 2017 (CET)

Slika[uredi izvor]

Bok! Označio sam tvoju sliku za brisanje jer ne udovoljava uvjetima na ovoj Wiki. Naime, nedostaje joj šablon Infoslika. Inače ovakve slike odmah brišemo, ali kako si aktivan korisnik i to još s drugog projekta, gdje je prekasa možebitno drugačija, šaljem ti ovu obavijest kako bi sredio sliku. Dakle, treba dodati navedeni šablon i popuniti ga. Kao ogledne primjere, možeš pogledati navedene datoteke:

Hvala i pozdrav! --E.A.Poe 15:44, 2 januar 2018 (CET)

P.S. Isto se odnosi i na ovu datoteku :) --E.A.Poe 15:50, 2 januar 2018 (CET)

Edgar je, samo nisam na svom kompu pa da se ne logiram. Isto, zapravo, kao i kod one. Pod opis stavi što slika predstavlja i zašto služi, pod izvor navedi "Autorski rad", pod datum - datum, pod autora - sebe, a pod objašnjenje - "Predano u javno vlasništvo od strane autora" :) --213.202.122.194 17:08, 2 januar 2018 (CET)

Dear Pinki! Can you say to OC Ripper find poster of movie Brothers (film, 2015) and Hero (film, 1983)? Hvala! --92.100.19.99 13:59, 30 januar 2018 (CET)

Mišo i Saša Broz[uredi izvor]

Obavljeno. --OC Ripper (razgovor) 12:48, 22 april 2020 (CEST)

Pozdrav[uredi izvor]

Zdravo! Biće mi drago da se povežemo. Iskreno, imam jako malo vremena za Wikipediju ovih dana - većinu članaka koje sam napisao, napisao sam još pre tri-četiri godine. Sad samo povremeno ubacujem neke manje izmene tamo gde primetim da nešto fali dok čitam. Međutim, biće mi jako drago da pomognem koliko mogu. Pošalji mi mejl na guzvica.stefan@gmail.com, pa ćemo se dogovoriti kako mogu doprineti. --Stefan (razgovor) 13:46, 26 april 2020 (CEST)