Razgovor sa korisnikom:Orijentolog/Janevistan

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Moguće da ova stranica zaista jeste uvredljiva za Makedonce pa bi stoga bilo dobro razmisliti da se izbace navode koji se odnose na njih i Makedoniju. Svako dobro želim, --biblbroks (разговор) 21:48, 18 juni 2017 (CEST)

Stranica

Moguće je. Isto tako je moguće da nije. Nemamo statističkih indikatora ni za jedno, ni za drugo. Jedan te isti IP bez života koji je bezočno i agresivno propagirao lik i djelo Igora Janeva, stavljajući istog maltene u rang Alberta Einsteina, a koji sada spamma gdje i kako stigne, ne predstavlja Makedoniju. S konkretnim osobama s makedonske Wikipedije mi možemo raspravljati, ali to neće biti ad hoc i ex machina stvoreni korisnici, već isključivo korisnici koji imaju određene funkcije na toj Wikipediji i koji nisu čarape jednog te istog tipa.

Ovo me podsjeća na karikature Muhameda i hajku koja se diže oko njih. Ništa ovdje nije uvredljivo niti maliciozno napisano, a članak je kao takav nastao kao reakcija na agresivnu propagandu vršenu od strane dotičnog Igora Janeva, koja je u svojoj agresivnosti postala smiješno apsurdna i inspirirala ovaj članak. Koliko god me boljelo to reći (i generalno braniti ga), čini se da je Grobokradica vizionar u maniri Jarryja, slučajno Francuza. Ponavljam još jednom - članak nije usmjeren protiv Makedonije i makedonskog naroda niti nastoji na bilo koji način vrijeđati ili diskreditirati iste. On je satirična reakcija na činjenicu da se Igor Janev osobno poistovjećivao s Makedonijom u mukotrpnom uređivačkom ratu koji je na više projekata vođen protiv njega i usmjeren je, opet u humoristično-satiričkom kontekstu, prema toj situaciji. Zapravo je on vrlo lijepa, finalna, kronika jednog apsurdnog slijeda događaja koji je iscrpio velik broj urednika ovog projekta svojedobno.

Insinuacije da se vriješaju države, vlade i narodi su glupe, isto kao i one da se radi o šovinizmu, rasizmu, nacionalizmu ili, gle *urca, nacizmu, apsolutno su smiješne isto kao i strojni prijevodi koje isti servira Jimbu Walesu i ostatku Mete. Pravo na slobodu (umjetničkog) izričaja je neotuđivo i sveto, a ja ću biti taj koji će ga braniti koliko god mogu. Ako se u svrhu performansa može paliti američka zastava, onda se može napisati i satirični tekst o jednoj situaciji koja je sama po sebi satirična --E.A.Poe 22:01, 18 juni 2017 (CEST)

Budi rečeno, o prenapuhanosti situacije i činjenici da se radi o, vrlo vjerojatno, nestabilnom pojedincu govori i činjenica da se nijedan relevantni makedonski novinski portal nije pozabavio ovime. Tipkanje naziva na ćirilici na Googleu meni izbacuje samo ovu stranicu i ništa drugo, a isto vrijedi i za latinicu. Dakle, molio bih da se prenapuhanost problema održava u granicama vlastite autarkičnosti i da iz nje ne izlazi. Da je ovo, valjda, sproćudržavno dejstvovanje, valjda bi se netko time i pozabavio. Pa pogledajte kakve pizdarije kod nas piše Dnevno.hr, a ovo je kao ozbiljno! :D --E.A.Poe 22:14, 18 juni 2017 (CEST)
Не желимо да чекамо да се то деси, зар не? То што је стајало у главном нејмспејсу је већ грех за себе, нећемо ваљда да скупљамо себи још негативних поена. Ако је могуће да је увредљиво треба га преформулисати да не буде тако. Статистички индикатор нам је засада један корисник који можда јесте гињола али можда и није. Ситуација, пренадувана или не, је већ била очигледна самим тим што смо себи дозволили да то стоји у главном именском простору а није требало. Да ли ћемо дозволити себи више од тога надувавања... био то нестабилан, стабилан, појединац, или више људи? Свако добро желим, --biblbroks (разговор) 22:26, 18 juni 2017 (CEST)
Greška koja je korigirana. Mislim vrlo brzo, ako ne i odmah. Koliko se pogrešaka dogodilo na Wikipediji, pa su iste korigirane. Od kršenja autorskih prava preko nedozvoljenih radnji na samim člancima, ali sve su korigirane. To što je članak bio u glavnom imenskom prostoru je greška koja je riješena. Uostalom, trebalo bi, ne znam koliko su svi dotični zainteresirani upoznati, informirati se o cijelom tijeku ove apsurdne situacije, od prvog pojavljivanja Igora Janeva do danas. Ostaje činjenica da uvreda mora biti dokaziva i dokazana; mogu i ja reći da postoji sadržaj na hrvatskoj Wikipediji kojeg ja smatram uvredljivim bilo na ličnoj, bilo na nacionalnoj osnovi. Dapače, oko toga se vodila i rasprava na Meti, oko spornog sadržaja u glavnom imenskom prostoru na hr.wiki. Dok se ne ponude konkretni argumenti, rasprava je zapravo pretakanje iz šupljeg u prazno --E.A.Poe 22:32, 18 juni 2017 (CEST)
Што се тиче расправа на Мети чини се нема ништа убедљиво да се ради о увреди, али не знам шта је то било на хр.вики: на овом претраживању не могу ништа релевантно наћи. --biblbroks (разговор) 22:55, 18 juni 2017 (CEST)
Naravno da nema kad se radi o jednom te istom trolu koji strojno prevodi; tip je smajlić XD preveo kao Dosjei X :D Mislim, sapienti sat. O hr.wiki sam referirao na raspravu oko sadržaja od par godina unazad, koja je bila medijski popraćena (fašizacija, kontrola admina, etc.) --E.A.Poe 23:27, 18 juni 2017 (CEST)

Ajoj, pa ovo ima i humor predložak - kako to nisam ranije video?! Uff, izvinjavam se na pokretanju ove suvišne rasprave. --biblbroks (разговор) 23:40, 18 juni 2017 (CEST)

Pitanje

Dali se zna Ko je , kada i kako prebacio Janevistan u imenski prostor? Odakle Janevistan u imenskom prostoru?79.101.150.146 09:52, 19 juni 2017 (CEST)