Razgovor sa korisnikom:Orijentolog

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Srpstvo

Budi ljubazan pa navedi na kojoj stranici pomenute reference se nalazi tekst da je za Njegoša srpstvo prvenstveno religiozna kategorija. Ili ja to ne pronalazim ili ti lažno referenciraš stvari.--Orion1964 (razgovor) 13:13, 16 novembar 2018 (CET)

Kome snaga leži u topuzu tragovi mu smrde nečoviještvom. P. P. Njegoš--Orion1964 (razgovor) 22:17, 16 novembar 2018 (CET)
Imaš li ti kakvo objašnjenje za to što uklanjaš referenciran sadržaj i šta bi to smelo da se napiše, a da ti to ne ukloniš? Kakav vi problem imate sa pojmom koji je vekovima za porobljene Srbe bio jako važan. Možda je za vas to nacionalistički trip, ali za Srbe on to nije ni danas, a pogotovo to nekada nije bio.--Orion1964 (razgovor) 13:58, 18 januar 2019 (CET)
Topuzino, vidim da ti se vratio frend :D --E.A.Poe 21:53, 18 januar 2019 (CET)
Mah, ja sam naivan. Trebao sam to uraditi odavno, al' nadao sam se da će se nešto smisleno pojaviti u tim doprinosima :/ --E.A.Poe 18:28, 21 januar 2019 (CET)

kan – kanat

Zar kan ne upravlja kanatom, a kagankaganatom? --SrpskiAnonimac (razgovor) 22:06, 4 april 2019 (CEST)

@SrpskiAnonimac: gotovo dođe na isto jer se obje titule i administrativne jedinice rabe kao sinonimi. Nije problem bio u dodavanju kanata u članak o kanu nego mijenjanje interlinkova. --Orijentolog (razgovor) 08:09, 6 april 2019 (CEST)
Kako će da se zove članak en:khanate na sh.wiki, na kojem će da preusmerava kaganat, kao što je na en.wiki – en:khaganate preusmerava na en:khanate...na sr.wiki članak kanat se zove sr:kanat (navodnavanje), sr:kanat je ostavljeno za članak en:khanate (kada bude napravljen), na kojem će da preusmerava sr:kaganat? --SrpskiAnonimac (razgovor) 18:32, 6 april 2019 (CEST)
@SrpskiAnonimac: nisam najsigurniji hoće li takav uopće postojati jer ne pronalazim ekvivalent u npr. EI, EIr ili EIs, a ovo su uglavnom liste. --Orijentolog (razgovor) 09:36, 7 april 2019 (CEST)

Šablon

Jel možeš da prepraviš šablon:

Disambig.svg Za ostala značenja, v. Forma.

da bude isti kao šablon:

Disambig.svg Za ostale upotrebe, v. Forma (razvrstavanje).

da se u prvom šablonu (Šablon:Other uses) doda zarez (zapeta) između "značenja" i "v." i slika, kao što je u drugom šablonu --SrpskiAnonimac (razgovor) 20:18, 8 april 2019 (CEST)

@SrpskiAnonimac: obavljeno. --Orijentolog (razgovor) 15:57, 9 april 2019 (CEST)

Bosanske piramide

Poštovani Orijentolog, interesujem se za istraživanja brda u mestu Visoko u BIH u svojstvu piramidalnih građevina. Hteo bih doprineti sa novim dodatcima na postojećoj stranici o Bosanskim piramidama. Sve dosadašnje dopune su bile izbrisane sa tvoje strane. Poslednje dopune su vrlo brzo bile obrisane iako vreme za analizu priloženih veza iziskivalo duže vreme.

Kako sam nov na Wikipediji značio bi mi svaki komentra u smislu gde sam pravio greške tj. na šta konkretno da obratim pažnju.

Srdačan pozdrav.--FFliktoris (razgovor) 22:38, 11 april 2019 (CEST)

mensura jahic

pozdrav,

mozete li mi obrazloziti zasto niste dozvolili promjene koje sam napravila na clanku Mensura Jahic, nisam mjenjala cinjenice, niti reference, niti tekst u cjelosti, samo sitnice i azuriranje cinjenica. vise nije 2016 godina, od tada se promijenilo par stvari i sve sto sam promijenila je legitimno. hvala.


Prijava

Ma što te meni netko ne prijavi, jeboga ja, da imam osnovu da te maknem :P --E.A.Poe 01:54, 3 juli 2019 (CEST)

Odlično! :) Hvala ti :) Super posao :) (ako ti ovo zvuči usiljeno, ne brini - jest :P) Inače, tražena si roba po Discordu, X-Chatu i sličnim mjestima... počinjem se bojati da zapravo nisi Vuco. Traže te ljudi naveliko x'D --E.A.Poe 02:22, 7 juli 2019 (CEST)
HJP po pitanju izraza kotar navodi da je N množine kotarevi. Ja sam isto čuo potonji izraz češće u uporabi, a sad jebiga, što splitska gradska uprava smišlja nove nominative množine koji ne odgovaraju pravopisu... xD --E.A.Poe 11:55, 27 juli 2019 (CEST)

Gde ćemo u Okeaniju? --E.A.Poe 17:57, 3 august 2019 (CEST)

Arheologija

[1] Sta mislis da se arheologija kategorise po kontinentima? --Kolega2357 (razgovor) 03:43, 10 august 2019 (CEST)

Tsunami

E jebiga, vidim da si već krenuo s kategorijama, ali... s obzirom na pravila za dalekoistočne jezike, uputnije bi bilo koristiti izraz "tsunami" nego "cunami" :/ Nadam se da ti sad nisam previše zajebao ovo s kategorijama --E.A.Poe 23:22, 11 august 2019 (CEST)

Pozivnica za pridruživanje diskord servisu Srpskohrvatske Wikipedije

Discord Color Text Logo.svg Zdravo, Orijentolog!
Pozivam te da se pridružiš diskord servisu sh.wikija. On služi da omogući lakšu komunikaciju i saradnju među korisnicima, a ima i sadržaje za zabavu.
Da bi se pridružio, klikni ovdje. Za više informacija, pogledaj Wikipedia:Diskord.
Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav! -- Несмир Кудилович (разговор) 12,56; понедељак, 12. августа 2019 (СЕВ)

CFORK u članku Orkan

Zdravo, Orijentolog,

nadam se da nećeš ovo moje pismo doživjeti iako drukčije nego u duhu saradnje, wikienciklopedizma i poboljšanja.

Vidio sam tvoj nedavni doprinos u članku Orkan na sh.wiki, te vidim da bi možda bilo dobro da pročitaš ovo:

Mislim da znaš koliko je teško da u situaciji kad dvojica misle različito, da im priskoči u pomoć treći neutralni korisnik. Ja sam imao takvu sreću, uz sva svoja ograničenja, dobiti takav treći komentar.

Bez obzira što je cijela situacija na hr.wiki, no ti si preuzeo sadržaj upravo sa hr.wiki (što je uz pravilnu atribuciju potpuno opravdano). Takvo gomilanje sadržaja nije opravdano ni po uzusima en.wiki.

Da članak Oluja bude manji od "sažetka" koji se contentforka na odlomak Oluja članka Orkan. Da se nepotrebno dupla sadržaj o Beaufortovoj skali (posve tehničke prirode).

Ako mi vjeruješ, nije ni meni ugodno da nekog podsjećam na WP:CFORK. Nadam se da ćemo moći surađivati, očekujem da možemo surađivati. Hvala ti na razumijevanju i na uloženom trudu. Lijepi pozdrav, -- Несмир Кудилович (разговор) 15,48; уторак, 13. августа 2019 (СЕВ)