Razgovor sa korisnikom:Orijentolog

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Srpstvo

Budi ljubazan pa navedi na kojoj stranici pomenute reference se nalazi tekst da je za Njegoša srpstvo prvenstveno religiozna kategorija. Ili ja to ne pronalazim ili ti lažno referenciraš stvari.--Orion1964 (razgovor) 13:13, 16 novembar 2018 (CET)

Kome snaga leži u topuzu tragovi mu smrde nečoviještvom. P. P. Njegoš--Orion1964 (razgovor) 22:17, 16 novembar 2018 (CET)
Imaš li ti kakvo objašnjenje za to što uklanjaš referenciran sadržaj i šta bi to smelo da se napiše, a da ti to ne ukloniš? Kakav vi problem imate sa pojmom koji je vekovima za porobljene Srbe bio jako važan. Možda je za vas to nacionalistički trip, ali za Srbe on to nije ni danas, a pogotovo to nekada nije bio.--Orion1964 (razgovor) 13:58, 18 januar 2019 (CET)
Topuzino, vidim da ti se vratio frend :D --E.A.Poe 21:53, 18 januar 2019 (CET)
Mah, ja sam naivan. Trebao sam to uraditi odavno, al' nadao sam se da će se nešto smisleno pojaviti u tim doprinosima :/ --E.A.Poe 18:28, 21 januar 2019 (CET)

kan – kanat

Zar kan ne upravlja kanatom, a kagankaganatom? --SrpskiAnonimac (razgovor) 22:06, 4 april 2019 (CEST)

@SrpskiAnonimac: gotovo dođe na isto jer se obje titule i administrativne jedinice rabe kao sinonimi. Nije problem bio u dodavanju kanata u članak o kanu nego mijenjanje interlinkova. --Orijentolog (razgovor) 08:09, 6 april 2019 (CEST)
Kako će da se zove članak en:khanate na sh.wiki, na kojem će da preusmerava kaganat, kao što je na en.wiki – en:khaganate preusmerava na en:khanate...na sr.wiki članak kanat se zove sr:kanat (navodnavanje), sr:kanat je ostavljeno za članak en:khanate (kada bude napravljen), na kojem će da preusmerava sr:kaganat? --SrpskiAnonimac (razgovor) 18:32, 6 april 2019 (CEST)
@SrpskiAnonimac: nisam najsigurniji hoće li takav uopće postojati jer ne pronalazim ekvivalent u npr. EI, EIr ili EIs, a ovo su uglavnom liste. --Orijentolog (razgovor) 09:36, 7 april 2019 (CEST)

Šablon

Jel možeš da prepraviš šablon:

Disambig.svg Za ostala značenja, v. Forma.

da bude isti kao šablon:

Disambig.svg Za ostale upotrebe, v. Forma (razvrstavanje).

da se u prvom šablonu (Šablon:Other uses) doda zarez (zapeta) između "značenja" i "v." i slika, kao što je u drugom šablonu --SrpskiAnonimac (razgovor) 20:18, 8 april 2019 (CEST)

@SrpskiAnonimac: obavljeno. --Orijentolog (razgovor) 15:57, 9 april 2019 (CEST)

Bosanske piramide

Poštovani Orijentolog, interesujem se za istraživanja brda u mestu Visoko u BIH u svojstvu piramidalnih građevina. Hteo bih doprineti sa novim dodatcima na postojećoj stranici o Bosanskim piramidama. Sve dosadašnje dopune su bile izbrisane sa tvoje strane. Poslednje dopune su vrlo brzo bile obrisane iako vreme za analizu priloženih veza iziskivalo duže vreme.

Kako sam nov na Wikipediji značio bi mi svaki komentra u smislu gde sam pravio greške tj. na šta konkretno da obratim pažnju.

Srdačan pozdrav.--FFliktoris (razgovor) 22:38, 11 april 2019 (CEST)

mensura jahic

pozdrav,

mozete li mi obrazloziti zasto niste dozvolili promjene koje sam napravila na clanku Mensura Jahic, nisam mjenjala cinjenice, niti reference, niti tekst u cjelosti, samo sitnice i azuriranje cinjenica. vise nije 2016 godina, od tada se promijenilo par stvari i sve sto sam promijenila je legitimno. hvala.


Prijava

Ma što te meni netko ne prijavi, jeboga ja, da imam osnovu da te maknem :P --E.A.Poe 01:54, 3 juli 2019 (CEST)

Odlično! :) Hvala ti :) Super posao :) (ako ti ovo zvuči usiljeno, ne brini - jest :P) Inače, tražena si roba po Discordu, X-Chatu i sličnim mjestima... počinjem se bojati da zapravo nisi Vuco. Traže te ljudi naveliko x'D --E.A.Poe 02:22, 7 juli 2019 (CEST)
HJP po pitanju izraza kotar navodi da je N množine kotarevi. Ja sam isto čuo potonji izraz češće u uporabi, a sad jebiga, što splitska gradska uprava smišlja nove nominative množine koji ne odgovaraju pravopisu... xD --E.A.Poe 11:55, 27 juli 2019 (CEST)

Gde ćemo u Okeaniju? --E.A.Poe 17:57, 3 august 2019 (CEST)

Arheologija

[1] Sta mislis da se arheologija kategorise po kontinentima? --Kolega2357 (razgovor) 03:43, 10 august 2019 (CEST)

Tsunami

E jebiga, vidim da si već krenuo s kategorijama, ali... s obzirom na pravila za dalekoistočne jezike, uputnije bi bilo koristiti izraz "tsunami" nego "cunami" :/ Nadam se da ti sad nisam previše zajebao ovo s kategorijama --E.A.Poe 23:22, 11 august 2019 (CEST)

Pozivnica za pridruživanje diskord servisu Srpskohrvatske Wikipedije

Discord Color Text Logo.svg Zdravo, Orijentolog!
Pozivam te da se pridružiš diskord servisu sh.wikija. On služi da omogući lakšu komunikaciju i saradnju među korisnicima, a ima i sadržaje za zabavu.
Da bi se pridružio, klikni ovdje. Za više informacija, pogledaj Wikipedia:Diskord.
Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav! -- Несмир Кудилович (разговор) 12,56; понедељак, 12. августа 2019 (СЕВ)

CFORK u članku Orkan

Zdravo, Orijentolog,

nadam se da nećeš ovo moje pismo doživjeti iako drukčije nego u duhu saradnje, wikienciklopedizma i poboljšanja.

Vidio sam tvoj nedavni doprinos u članku Orkan na sh.wiki, te vidim da bi možda bilo dobro da pročitaš ovo:

Mislim da znaš koliko je teško da u situaciji kad dvojica misle različito, da im priskoči u pomoć treći neutralni korisnik. Ja sam imao takvu sreću, uz sva svoja ograničenja, dobiti takav treći komentar.

Bez obzira što je cijela situacija na hr.wiki, no ti si preuzeo sadržaj upravo sa hr.wiki (što je uz pravilnu atribuciju potpuno opravdano). Takvo gomilanje sadržaja nije opravdano ni po uzusima en.wiki.

Da članak Oluja bude manji od "sažetka" koji se contentforka na odlomak Oluja članka Orkan. Da se nepotrebno dupla sadržaj o Beaufortovoj skali (posve tehničke prirode).

Ako mi vjeruješ, nije ni meni ugodno da nekog podsjećam na WP:CFORK. Nadam se da ćemo moći surađivati, očekujem da možemo surađivati. Hvala ti na razumijevanju i na uloženom trudu. Lijepi pozdrav, -- Несмир Кудилович (разговор) 15,48; уторак, 13. августа 2019 (СЕВ)

Muzika

Bend bi onda bio zasebna potkategorija? --E.A.Poe 00:01, 19 august 2019 (CEST)

Slike nedelje

Zdravo, Orijentolog,

ako imaš volje, slobodno pomozi, jer ne znam ni ja kako ću sam. Nisam došao do preopterećenja, nego si mislim, bolje pokušati spriječiti preopterećenje. Prethodne izabrane slike su zaista impresivne, tako da mi je gotovo pa neugodno kako ću se snaći po tom pitanju. Ne znam tko je dežurni fotograf na sr.wiki, ja svakako nisam. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru ili savjetu. Srdačno tvoj, -- Несмир Кудилович (разговор) 16,52; понедељак, 19. августа 2019 (СЕВ)

Baranja - kategorije, lista ulica i sl.

Poštovani Orijentolože (!),

Predlažem da pričekaš dok se vratim s godišnjeg pa da se onda dogovorimo kako ćemo dalje. Ovako neće biti baš dobro. Apatin, Belišće, Valpovo i Osijek nisu baranjski gradovi, dok Mohač jeste. Jedini grad u našoj Baranji jeste Beli Manastir. Ti gradovi su ranije bili u kategoriji Baranjska geografija (ili kako se već zvala) jer su geografski i na druge načine vezani uz Baranju, ali ako se kategorija zove Gradovi u Baranji, onda njima nema mjesta u toj kategoriji. Također nema svrhe da Sport u Osijeku bude u kategoriji Sport u Baranji.

Kao što sam napisao Edgaru, Baranja o kojoj ja pišem jasno je definisana: sve između Drave, Dunava i mađarske granice. Ono što je preko Drave je Slavonija, a ono što je preko Dunava je Bačka. Preko granice je mađarska Baranja. Cijela takva Baranja spada u Osječko-baranjsku županiju.

Pozdrav! Belirac (razgovor) 17:03, 21 august 2019 (CEST)

Demokracija

Što se nijesmo bili dogovorili da - države i savezne države idu sa zaredom, a ostale administrativne jedinice sa zagradom? Koliko ja znam, tako je išlo. Sada, možda sam ja zajebao, ali koliko se sjećam bilo je tako. Dakle, ako nakon mjesta ide država ili savezna država (specifično za SAD i slične federalne tvorecine), onda ide zarez, a ako ide neka druga administrativna jedinica (regija, županija, općina) ili pak dio grada - onda zagrada? --E.A.Poe 21:37, 22 august 2019 (CEST)

Ma dobro, ja to ne radim sustavno, nego ovako kako naletim. Čini mi se kao dobar kompromis ovo, al' treba se dogovoriti. Neću petljati puno, ako naletim, naletim ili ako bude u sklopu projekta :) --E.A.Poe 21:56, 22 august 2019 (CEST)

Jel bi hodža trebao biti malim slovom? Mislim, ne znam ima li neko posebno značenje to u sklopu islamske terminologije, ali sve titule načelno idu malim početnim slovom, osim ako nisu prvo slovo u nazivu; nisam htio ništa mijenjati prije nego provjerim s tobom :) --E.A.Poe 11:45, 23 august 2019 (CEST)

mensura jahic

postovani,

ne znam kome i kako treba da se obratim u vezi clanka Mensura Jahic, izbrisana je slika naslovna sa clanka, sliku sam dobila od same mensure jahic, dobila sam je na upotrebu i stajala je tu najmanje godinu dana, ne znam zasto i ko je obrisao sliku i ne znam kako da objavim novu. molim vas da mi pomognete. hvala — Prethodni nepotpisani komentar ostavio je korisnik AmraAB (razgovordoprinosi) 12:51, 29 septembar 2019 (CEST)