Razgovor sa korisnikom:Koh-i-Noor

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu

Preusmjeravanje[uredi kôd]

Koristi se dugme sa zelenom strelicom nadesno (ako je aktivirana posebna alatna traka s opcijom "Advanced" u korisničkim postavkama). "Ručno" se stranica preusmjeri tako da se (ako je prazna) otvori, a potom utipka tekst #REDIRECT [[ciljani članak]].

Za promjenu imena članka se koristi opcija "preusmjeri" koju mogu koristiti jedino registrirani korisnici. --OC Ripper (razgovor) 12:42, 3 ožujak-март 2012 (CET)

Ne koristi se alatna traka iz prozora za uredjivanje clanka. Treba koristiti dugme koje stoji desno od linka "Pregled historije" i zvezdice, odmah levo od polja za pretragu (skoro pri vrhu stranice). U pitanju je strelica (kod mene je na dole) u kojoj se pojavljuje meni Preusmjeri i Statistika, a bira se opcija Preusmjeri. Cini mi se da nije bas najsrecnije imenovana. Verovatno bi trebalo Premjesti jer se u sustini premesta clanak na novo ime a pod starim imenom se pravi preusmerenje (REDIRECT na engleskom). --Biblbroks (razgovor) 00:37, 4 ožujak-март 2012 (CET)
Mozda treba da prodje neko vreme od registracije naloga (mislim da je to 3 dana) kako bi se postao autoconfirmed korisnik - nisam siguran kako se zove a valjda je tako. --Biblbroks (razgovor) 01:01, 4 ožujak-март 2012 (CET)
Ako ima toliko strpljenja, mi ostali cemo rado docekati povratak. --Biblbroks (razgovor) 01:04, 4 ožujak-март 2012 (CET)

Kozlac[uredi kôd]

Mislim da ima, na taj sam članak valjda zaboravila ;) hvala na podsjetniku, dovršit ću ga danas ili sutra, sigurno.--Vatrena ptica 00:08, 7 ožujak-март 2012 (CET)

Evo, sređivanje je lagano počelo ;)--Vatrena ptica 23:57, 9 ožujak-март 2012 (CET)
Posve sređeno, po želji. :)--Vatrena ptica 23:45, 14 ožujak-март 2012 (CET)
Drago mi je :) Sad malo prelazim na fix problema sa zastavicama u članku u Eurosongu 2012... puno toga za popraviti! Ali neka, dobro je kad ima posla, zar ne?--Vatrena ptica 23:47, 14 ožujak-март 2012 (CET)
Svakako, slažem se :) nekad više posla, nekad pak manje... tako ti to, eh, ide...--Vatrena ptica 23:51, 14 ožujak-март 2012 (CET)

sjajna inicijativa, drago mi je da se ovakvi tekstovi pišu, ali... trenutno imam gomilu posla pa je moj angažan na wiki prilično reduciran. ali kad malo dodjem do daha, budem se uključio. srećno uređivanje!! --Mladifilozof (razgovor) 17:04, 16 ožujak-март 2012 (CET)

o fak, totalno sam se pogubio u poslovima. pa nista, samo skinite šablon, sad stvarno ne znam sta bih sa njim. --Mladifilozof (razgovor) 17:29, 16 ožujak-март 2012 (CET)

Adolf[uredi kôd]

Samo da te pitam, zašto si uklonio kategorije predsjednik i kancelar kod hitlera? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:37, 20 ožujak-март 2012 (CET)

Mislio sam na političari, ali sa krivo napisao ;) OK, nema problema :) Još jednom, svaka čast, brate, na ovom trudu :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:09, 20 ožujak-март 2012 (CET)
Da ne bi ispalo kako sam totalni tudum i fail, reći ćemo da sam ovo rekao u drugarskom kontekstu bez spolne konotacije XD Ispričavam, se gospođice... Uglavnom, svaka čast i zanemari moje budalaste ispade :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:55, 20 ožujak-март 2012 (CET)

Commodore[uredi kôd]

Ajde da se informiram.... Zašto si maknuo kategoriju kompjuterske kompanije u tekstu Commodore International ?--Rjecina2 (razgovor) 21:26, 30 ožujak-март 2012 (CEST)

Obrazloženje za {{bris}} se piše na strani za razgovor[uredi kôd]

Ok. -- 108.59.252.58 14:23, 1 april-травањ 2012 (CEST)


???[uredi kôd]

Vidim ja meni nešto fali, kad ono cijenjena kolegica! :O Pa gdje ste, što ima s vama? :( --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:22, 23 april-травањ 2012 (CEST)


Samo kratko[uredi kôd]

Welcome back :D *-* --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:46, 3 jun-липањ 2012 (CEST)

Drago mi je :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:49, 3 jun-липањ 2012 (CEST)

Italija[uredi kôd]

Poslić je obavljen, a usput sam izbrisao i kategoriju, s obzirom da nisam vidio smisao (mada, javi ako treba vratiti :D). Zapravo je bila tolika bedastoća da je to strašno: u sklopu interwiki poveznica je bila sh:Kategorija:Italijanske provincije i ona je (s obzirom da su iw dodane od strane bota, mislim), s obzirom da je link na sh, dodana kao kategorija, a ne kao interwiki i zato se nije mogla normalno uklonit nego je ostajala tamo jer se trebala uklonit iw :D Glupost :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:53, 5 jun-липањ 2012 (CEST)

Nema na čemu :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:56, 5 jun-липањ 2012 (CEST)

Ja sam, u načelu, za ovakav pristup: Dakle, šabloni nipošto ne bi smjeli ići u "redovne" kategorije o kojima govore. Oni bi, ukoliko, dakle, ne postoji specifična potkategorija, trebali ići u kategoriju Šabloni (ili neku od općih kategorija - nogometni, biografski i sl.) i tu bi im trebalo biti mjesto bez da se, npr. šablon o sastavu Francuske na SP 1998, stavljaju u "redovite" kategorije, npr. stavi u šablon Nogomet u Francuskoj ili čal Francuska nogometna reprzentacija (da ju imamo). Dakle, to je što se tiče šablona koji nemaju specifične potkategorije, odnosno grupacije (tipa Šabloni talijanskih pokrajina i sl.). Ukoliko pak takva kategorija postoji ili se može napraviti, onda bi se trebala napraviti i svrstati u "redovitu" kategoriju (dakle, Kat: Šabloni sastava Francuske u kat. Nogomet u Francuskoj ili Francuska reprezentacija), ali iskljulčivo kao potkategorija. Dakle, da nekako sumiram jer čak i meni djeluje nezgrapno, a sam sam pisao: pojedničani šabloni idu u Kat: Šabloni, grupirani/kategorizirani šabloni kao potkategorija u "redovite" kategorije (dakle, cijela potkategorija) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:55, 5 jun-липањ 2012 (CEST)

Koliko ja znam nisu. A gledaj, mislim da je tako rješeno na drugim Wikipedijama (barem iz ovih šablona sastava repki što sam radio), ali nisam 100% siguran. To je izrazito velika materija, a na ovoj Wiki postoji još i "problem" što jedan šablon (koji je, realno, dovoljan) postoji u barem 2-3 (a to je ako si dobre sreće) varijante jer svatko, kad prebacuje s neke wiki, automatski prebaci i njihov šablon (mislim, to sam radio ja, tako da...). Ja sam tu načelno za dogovor i unifikaciju, pa neka se dogovorimo koji će šablon biti za koje područje i na što će ličiti čisto da se olakša kategorizacija i korištenje, ali to bi trebalo predložiti u Pijaci :) Svakako, ako budeš se uhvatila šablona, javi se, pa ću nastojati pomoći koliko mogu :) (jer i meni je u cilju, s obzirom da ih dosta koristim, da budu sređeni) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:10, 6 jun-липањ 2012 (CEST)

Gradovi u Hrvatskoj[uredi kôd]

U Hrvatskoj postoji 127 gradova i po mom mišljenju svi oni trebaju biti u jednoj kategoriji koja se zove Kategorija:Gradovi u Hrvatskoj. Ako neko misli da su potrebne i kategorije hrvatskih gradova po županijama, neka ih napravi, ali neka ih ne briše iz skupne kategorije. U kategorijama po županijama u prosjeku će ih biti po šest (127 / 20 = 6,35) i takvo cjepkanje malo će kome biti potrebno i korisno, pogotovo čitaocima izvan Hrvatske. Zato predlažem da prekineš brisati gradove iz skupne kategorije. --Belirac (razgovor) 17:08, 30 decembar-просинац 2012 (CET)

:D[uredi kôd]

Koliko mi je drago, mislim da će ovaj link slikovito prikazati: [1] --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:26, 30 decembar-просинац 2012 (CET)

Pomoć[uredi kôd]

Da li ti nekako mogu pomoći oko kategorisanja članaka? -- Kolega2357 Razgovor 00:52, 31 decembar-просинац 2012 (CET)

Kolegice, imate mail od mene. Tehnički, imate dva, ali prvi je više neformalan i niste obvezni odgovoriti (mada bi mi bilo drago čisto da to navedete da znam xD), a drugi je "poslovni" i volio bih da na njega odgovorite :) Puno pozdrava --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:34, 31 decembar-просинац 2012 (CET)
Imate odgovor, kolegice pa kad stignete :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 15:23, 31 decembar-просинац 2012 (CET)
Također, kad stigneš, ali u mailu je objašnjeno zašto šaljem (po posljednji put) ovdje :) Nadam se da nije bilo problema sa slanjem, ako nisi dobila... javi :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:17, 1 siječanj-јануар 2013 (CET)

Koh-i-Noor[uredi kôd]

Draga Koh-i-Noor,

linkao sam ti gore ono što bi volio da pogledaš. Mada vjerujem da znaš, ako nije razvidna svrha tog linka, rado ću ti objasniti, ako te zanima, jednog dana kada nam se vratiš. Nadam se uskoro. Do tada, puno pozdrava.

S poštovanjem, EAP

--Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:18, 10 april-травањ 2013 (CEST)

Jezik interfejsa[uredi kôd]

FYI: [2]. --Nemo bis (razgovor) 20:59, 17 januar 2017 (CET)Odgovor[odgovori]