Razgovor s korisnikom:Igor Windsor/Arhiva 2

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Zašto???? --Maus-78 (razgovor) 21:33, 24 siječanj-јануар 2014 (CET)

IRC kanal imaju sve Wikipedije, ali IRC kanali pojedinih Wikipedija nisu toliko aktivni jer imaju slabo aktivnu zajednicu. Ja sam admin na IRC kanalu sh wiki. --Kolega2357 Razgovor 23:10, 17 studeni-новембар 2013 (CET)

Takođe na našem IRC kanalu se prate sve izmene sa sh wiki. --Kolega2357 Razgovor 23:19, 17 studeni-новембар 2013 (CET)

Biljka[uredi kod]

Omaškom sam bio izbrisao članak, ali sam ga odmah vratio kad sam skužio da se radi o pogrešci. Eto, samo da znaš da ne bi bilo dileme oko mog poteza i da ti se ispričam zbog brzopletosti :) Nadam se da ne budeš zamjerio :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:43, 19 studeni-новембар 2013 (CET)

Nikolasoft TV[uredi kod]

Svakako da nam trebaju članci o TV stanicama, naravno da se slažem. Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 23:14, 20 studeni-новембар 2013 (CET)

Korišćenje [uredi kod]

Ovo u člancima kod nas ne treba kada se prebacuju sa sr wiki. Članak od tih zagrada može izgledati loše jer mi nemamo translator za ćirilicu i latinicu kao na sr wiki. Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 14:52, 22 studeni-новембар 2013 (CET)

Slika[uredi kod]

S obzirom da si sam autor, nema nikakvog problema - slika je vraćena. Kada sam čistio te slike, ovo je bila jedna od onih neoznačenih i neuređenih, a kako tada nisi bio aktivan, slika je automatski "stradala" jer se taj nered onda morao počistiti. Sada si tu pa nije problem. Samo, molim te, sredi sliku (dodaj infosliku i licencu) da sve bode po propisima pa će biti ovdje, ili ju možeš uploadati i na Commons :) Vjerujem da je sad ok :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 01:21, 23 studeni-новембар 2013 (CET)

Nedostaje ti samo još licenca slike, a to je neka GFDL ili javno dobro licenca (popis istih imaš ovdje). Nekako bi najpogodnija bila {{JD-ja}}, ali možeš i neku drugu ako ti više odgovara :) Samo to ubaci i gotov si :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 02:01, 23 studeni-новембар 2013 (CET)
Yup, formalnosti su sada sređene i sve je uredu :) A čuj, to su neke od čari autorskih prava, mada ne mogu reći da ih ima puno :D Sjećam se još četvrtog razreda gimnazije kad mi je profesor dao da skoro dva tjedna obrađujem Platona i sjećam se baš ovakve sheme iz one debele žuto-plave knjige koja se bavila Platonom :D Svakako, nema na čemu, ako bude ikakvih pitanja ili problema, tu sam :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 11:43, 23 studeni-новембар 2013 (CET)

Na današnji dan[uredi kod]

OC Ripper je obrisao ovo Wikipedija:Izabrani događaji preusmerenje ali je zaboravio promeni sve to u šablonima i onda se samo ono gomila u posebnu stranicu tražene strane. Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 02:31, 23 studeni-новембар 2013 (CET)

To preusmerenja je obrisao zbog uvođenja $wgNamespaceAliases na sh wiki a ne treba stvarati ta preusmerenja. --Kolega2357 Razgovor 02:33, 23 studeni-новембар 2013 (CET)

Što se ovoga tiče završio sam. --Kolega2357 Razgovor 02:54, 23 studeni-новембар 2013 (CET)

Marmaray[uredi kod]

Meni se čini poslednja izmena OK što je onaj korisnik dodao galeriju slika. Šta misliš o tome? --Kolega2357 Razgovor 00:11, 24 studeni-новембар 2013 (CET)

Hvala![uredi kod]

Hvala, "M" je u pitanju, ispravio sam. Pozdrav! --Sinissa (razgovor) 01:19, 24 studeni-новембар 2013 (CET)

Fuzionirani prikaz, odgovor[uredi kod]

Na mojoj stranici. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 22:35, 26 studeni-новембар 2013 (CET)

Nagrada za tebe od mene[uredi kod]

Za ceo rad na srpskohrvatskoj Wikipediji
Rad i trud
Dao/la:
Kolega2357


Bio bi red da od mene dobiješ nagradu. --Kolega2357 Razgovor 00:55, 1 decembar-просинац 2013 (CET)

Mapa[uredi kod]

Pa na stranici same mape imaš spisak referenci, pogledaj malo niže: https://sh.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Pozega_pakrac_1606_en.png Da li misliš da nešto nije tačno kod te mape? PANONIAN (razgovor) 18:47, 7 decembar-просинац 2013 (CET)

Da, pa ta mapa je na engleskom jeziku, a toponimi su na turskom jer je to bio zvanični jezik, pa se ta imena koriste u engleskom kao istorijska. Za neka mesta nisam znao turske nazive, pa sam stavio naše domaće. Ako nađem vremena, možda napravim i drugu verziju mape na sh jeziku. PANONIAN (razgovor) 19:04, 7 decembar-просинац 2013 (CET)

Rjecina2[uredi kod]

Ni jedan administrator ne može da te blokira ako si mu poslao mail van sistema Wikipedije pa da si mu bilo šta na primer poslao. --Kolega2357 Razgovor 12:15, 8 decembar-просинац 2013 (CET)

Galaksije[uredi kod]

Sem asteroida da li bi još i galaksije dobro pomogle da se dođe do 100000 članaka. Šta misliš o tome? --Kolega2357 Razgovor 00:28, 12 decembar-просинац 2013 (CET)

Azijski popis[uredi kod]

Vidiš da nije teško. :) --Orijentolog (razgovor) 23:37, 12 decembar-просинац 2013 (CET)

Ništa. :) Sinoć si primio jednu vanwikipedijsku poruku, potraži je malo bolje. --Orijentolog (razgovor) 15:36, 13 decembar-просинац 2013 (CET)
Nije email (nesmem javno, ćuti, nije bezbedno) :) --Orijentolog (razgovor) 20:11, 13 decembar-просинац 2013 (CET)

Šablon:Elida sam sredio ali na drugačiji način. Treba li da bude baš onako kako je posloženo na sr.wiki (stupci i redovi, brojke)? --Orijentolog (razgovor) 01:10, 18 decembar-просинац 2013 (CET)

Članak[uredi kod]

Lopado­temacho­selacho­galeo­kranio­leipsano­drim­hypo­trimmato­silphio­parao­melito­katakechy­meno­kichl­epi­kossypho­phatto­perister­alektryon­opte­kephallio­kigklo­peleio­lagoio­siraio­baphe­tragano­pterygon...

A ja sam mislila da *ja* pišem članke s čudnim nazivima :P --Duma (razgovor) 21:36, 19 decembar-просинац 2013 (CET)

Meštrović[uredi kod]

Nisam se povodio ni srpskim ni hrvatskim jezičnim standardom, uvijek balansiram da bude između. Članak je ijekaviziran ne zato što je to hrv. standard ili zato što je Meštrović iz HRV, nego zato jer je prihvaćen u sve četiri zemlje i što je temelj za srpskohrvatski. Isto sam učinio u više desetaka članaka prilikom nadopunjavanja (nije mi baš opravdano da se editiranja temelje samo na izmjenama ije/e). S druge strane, generalno izbjegavam riječi koje su karakteristika samo za hrv. standard pa tako u ovom specifičnom članku nećeš naći npr. "povijest" (ili "istoriju") nego samo "historiju". Takvih primjera ima još: "tijekom" redovno mijenjam u "tokom", "stoljeća" u "vijekove", "suvremeno/savremeno" u "moderno", "sveučilišta" u "univerzitete", "Europu" u "Evropu", umjesto hrv. mjeseci (siječanj, veljača...) radije koristim brojke ili januare, februare (lakše ih razumiju svi), itd. Mislim da sam potrošio dane i dane da promjenim takve stvari u desecima svojih članaka, a mogao sam jednostavno opaliti copy-paste i koga briga. Na članak o Meštroviću sam slučajno naletio uklanjajući društvene mreže (facebook, myspace, twiter), tekst sam temeljio na postojećoj verziji preuzetoj sa sr.wiki, a onda politiziranja s Glasa Koncila i nacionalnost (što se miješa s etnicitetom/narodnosti) u infokutiji sam maknuo. --Orijentolog (razgovor) 00:00, 21 decembar-просинац 2013 (CET)

Samo jedan primjer gore spomenute zamjene riječi (sh-standardizacije) koji me koštao par dana (Seiya je ranije samo kopirao tekst sa susjednog projekta gdje sam ga najprije postavio). Nije baš bilo brzo i jednostavno, kad se mijenja rod onda dolazi do promjene rečenica, a tu u tekstu od 200.000 slova oduzima vrijeme. Sličan princip primjenio sam u desecima, možda i stotinama "svojih" geografskih i historijskih članaka. --Orijentolog (razgovor) 00:19, 21 decembar-просинац 2013 (CET)

A da, tek sad vidim da su mi neke stvari promakle, nabacio sam još par sitnih izmjena. Ne kažem da sam uvijek totalno neutralan, recimo priznajem da forsiram "otok" umjesto "ostrva", to je mali lokal-patriotizam ravan onom "vizantijskom" na istoku. :) Opet, da od tebe, MladogFilozofa i sličnih tražim da slijedite moj gornji primjer ili da mijenjam išta mi ne pada na pamet. Možda obradim neki tvoj jednog dana, ali samo uz udvostručenje sadržaja. :) --Orijentolog (razgovor) 00:30, 21 decembar-просинац 2013 (CET)

Nećeš razbojniče! :) Ta zamjena u člancima koje sam pisao je generalno moja slobodna volja, isto kao nekog da se usmjeri na jedan od književnih standarda. Siguran sam da ti dobro poznaješ vokabular od Istre do Niša, ali takvih na ovim prostorima nema puno i zato mi je draže mi je staviti riječ koja je raširenija, a isto tako preferiram neke stručnije termine. Ako primjetiš iti jedan izraz koji ne bi bio razumljiv bilo kome, molim te javi da zamijenim i da znam za ubuduće. Iskreno, od neologizama i osnovnoškolske terminologije (koju neki smatraju "jezičnim bogatstvom", "dokazom razlike" ili čak "odrazom identiteta") mi se diže kosa na glavi, najblaže rečeno. Nemaš pojma što sam sve doživio u wiki-karijeri. Drugi razlog je taj da nam često predbacuju da smo copy-paste Wikipedija, a da pravim članke koji bi od slova do slova prošli na susjednim projektima bila bi potvrda tim tezama. U ovom slučaju tekstovi su bez sumnje čitljivi apsolutno svakom, a ako ih žele prebacivati onda neka se potrude "prevesti", da ih ne napadnu dični jezični stražari. --Orijentolog (razgovor) 01:13, 21 decembar-просинац 2013 (CET)

Opus Dei[uredi kod]

Poštovani kolega Igorwindsore

Ivinite mi na brzopletosti, nisam baš pažljivo čitao ono što je bilo napisano u članku o Opusu Dei pa mi se učinilo da liči na onaj na sr wiki. U svakom slučaju on je bio puno bolji, nego ona apologetska verzija prepisana sa hr wiki, ali mi moramo u svemu biti bolji - imati više, točnije i pametnije informacije od konkurencije. Zato sam (nadam se da Vas to ne ljuti) ja potpuno preuredio članak. Puno pozdrava, i idemo dalje...

--Vitek (razgovor) 01:47, 22 decembar-просинац 2013 (CET)

Primio sam na znanje ono o Armatolima i Martolozima, ovako na prvu loptu ne znam što da kažem, može se spojiti - ali i nemora, jer su Armatoli bili isključivo grčki fenomen, a Martolozi širi Balkanski, bilo ih je po Bosni, Srbiji i Makedoniji - hajde da malo na miru razmislimo...

--Vitek (razgovor) 01:24, 23 decembar-просинац 2013 (CET)

Mogu li [1] ovde staviti tvoj poptis tako da bot može da piše dobrodošlicu nekom novom korisniku? --Kolega2357 Razgovor 21:18, 27 decembar-просинац 2013 (CET)

Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli!

Pa pomaže svakom novom korisniku jer u šablonu za dobrodošlicu ima ovaj sadržaj. Hvala za dozvolu za potpis. --Kolega2357 Razgovor 21:28, 27 decembar-просинац 2013 (CET)

To se može ispraviti uvek jer se šablon dobrodošlica ne supstituiše kada bot piše dobrodošlicu. --Kolega2357 Razgovor 03:15, 28 decembar-просинац 2013 (CET)

Infobox[uredi kod]

Riješeno. --Orijentolog (razgovor) 23:38, 29 decembar-просинац 2013 (CET)

Usput, one ružne kutijice za začetke na koje si se žalio prije mjesec dana su u potpunosti istrijebljene. Jedino loše je to što sad po arhivi ispadaš čudak jer nitko nov neće skužiti na što si se žalio, tj. zašto prvi izgleda pristojno a drugi ne. :) --Orijentolog (razgovor) 01:44, 30 decembar-просинац 2013 (CET)

Nagrada[uredi kod]

Hvala puno za nagradu. --Kolega2357 Razgovor 03:22, 31 decembar-просинац 2013 (CET)

Također. :) --OC Ripper (razgovor) 09:53, 31 decembar-просинац 2013 (CET)

Zahvaljujem se na nagradi :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 12:01, 31 decembar-просинац 2013 (CET)

Šablon za brisanje[uredi kod]

Mislim da znam: u šablonu Šablon:Delete postojao je interni šablon Šablon:Db-meta kojeg je Maria Sieglinda von Nudeldorf izbrisala danas u 13:15, očito zabunom jer se nalazio u kategoriji za brzo brisanje. Treba se javiti nekom od admina i reći da ukloni njenu izmjenu tj. oživi šablon natrag. --Orijentolog (razgovor) 18:03, 2 siječanj-јануар 2014 (CET)

Zahvala[uredi kod]

Sad sam tek uočio da si mi dao nagradu. Hvala, još jednom.--Seiya (razgovor) 15:13, 3 siječanj-јануар 2014 (CET)

Isti slučaj kao Seiya - zahvaljujem na medalji! --Alekol (razgovor) 20:28, 5 siječanj-јануар 2014 (CET)
Zahvaljujem i na predlogu za članak. Da, ranije me je mrzelo da navodim reference, u godinama koje sad prelazim sam nešto savesniji. Pa dobro, moraću da se prisetim odakle sam uzimao podatke - pretpostavljam prvenstveno za događaje s ovih prostora? Mada će biti mučno vraćati se opet u to vreme. --Alekol (razgovor) 21:28, 27 siječanj-јануар 2014 (CET)

Imena vizantijskih careva[uredi kod]

Poštovani kolega Igorwindsor

Znam ja to, kao i to da se imena rimskih papa isto tako prevode na Ivane (ili Jovane) a oni u orginalu imaju latinska imena, ali ja mislim da je to loše, jer onda po istom principu prevodimo i francuske kraljeve (portugalske itd) pa su onda svi Ivani ili Jovani, Juraji ili Džordži i tako dalje - bedasto, iako je taj princip usvojen u našoj ondašnjoj enciklopedistici, ja mislim da je to višestruko loše - da Vam ne objašnjavam puno i davim Vas.

--Vitek (razgovor) 00:14, 12 siječanj-јануар 2014 (CET)

Pod broj jedan kolega Igorwindsore mi imamo zbrčku sa tim Ivanima - Jovanima (meni nijedno od tih imena privatno ne smeta) ali onako kako Vi predlažete - ja bih sad trebao napisati Ivan IV Laskaris (a ne Janis IV Laskaris) jer je eto to po enciklopedijskoj tradiciji iz zemlje iz koje dolazim i apsolutno se ne obazirati na ono što su kolege do sada već napravili (takvu zbrčku mi već imamo)...razmislite kolega (jutro je pametnije od noći)

--Vitek (razgovor) 00:28, 12 siječanj-јануар 2014 (CET)

Zašto ovo? :) --Orijentolog (razgovor) 00:55, 15 siječanj-јануар 2014 (CET) Ma ništa, samo ubuduće tuci čačkalicama da bude preciznije. :) --Orijentolog (razgovor) 01:21, 15 siječanj-јануар 2014 (CET)

Skoro pa gotovo, sad bar više nije na engleskom. --Orijentolog (razgovor) 23:09, 24 siječanj-јануар 2014 (CET)

Za one američke formate datuma se neboj, Bokica ima bota koji to prepravlja. --Orijentolog (razgovor) 00:24, 25 siječanj-јануар 2014 (CET)

Nagrada[uredi kod]

Hvala ti puno na nagradi, tek sam je sad vidjela! :D --Duma (razgovor) 20:22, 27 siječanj-јануар 2014 (CET)

Istočno Rimsko Carstvo[uredi kod]

A što ćemo s ovim? --Orijentolog (razgovor) 13:56, 31 siječanj-јануар 2014 (CET)

Asimiliro bi ih sve u Istočnorimljane, bez diskriminisanja. --Orijentolog (razgovor) 14:14, 31 siječanj-јануар 2014 (CET)

Upoznat sam ja sa stanjem u istočnorimskim studijama (bizantologiji/vizantologiji) i nisi ništa netočno napisao o Ivanu/Jovanu, ali ako sve enciklopedije ovih prostora daju Istočno Rimsko Carstvo kao sinonim, ako imamo čak tri izbora (bs:bizantijski, hr:bizantski, sr:vizantijski) iako je već to bilo službeno/zvanično ime (Imperium Romanum), onda bi i politizacije (npr. ovo) i filozofiranja u stilu Voltairea da "Sveto Rimsko Carstvo nije ni sveto, ni rimsko, ni carstvo" ostavio po strani. Za umjetnost, književnost i arhitekturu je druga stvar, s tim se slažem. Nisam uopće naklonjen obliku bizantski, po mom mišljenju to je još najlošije rješenje. Prvo zato što IRC više gravitira Srbiji i mislim da je srpska vizantologija ispred hrvatske bizantologije (ispravi me ako se varam), a bs oblik bizantijski je opet nešto između hr/sr. --Orijentolog (razgovor) 14:48, 31 siječanj-јануар 2014 (CET)

Polako, ima vremena. :) Za sad ću samo ukloniti kategoriju {{kat:|Istorija Vizantije}} jer nema smisla kad je sama po sebi historijska država. Nakon ovog razgovora čini se da je najbolje da većina bude istočnorimski, da kategorije za umjetnosti budu dvojne (bizantski ili vizantijski ...), a naslovi po volji ili u skladu sa pismom (lat/ćir). Ako se korisnici usuglase onda većinu posla kasnije može obaviti neki bot. --Orijentolog (razgovor) 15:10, 31 siječanj-јануар 2014 (CET)

Mislio sam na neštu u stilu ovog što sam napravio s Babilonom (lat) tj. Vavilonom (ćir). To nipošto ne znači da predlažem takvo "pravilo" (da se svi carevi Jovani preusmjeravaju na Ivane) jer bi bilo pristrano s obzirom da je golema većina članaka na latinici, ali u određenim slučajevima može poslužiti kao dobro rješenje. --Orijentolog (razgovor) 10:07, 1 februar-вељача 2014 (CET)

A {{Infokutija predsednički izbori (SR)}} i {{Infokutija parlamentarni izbori (SR)}}? --Orijentolog (razgovor) 22:37, 3 februar-вељача 2014 (CET)

Done. --Orijentolog (razgovor) 14:13, 4 februar-вељача 2014 (CET)

Re: Vogošća[uredi kod]

Malo je zbunio prvi put ali pustiću ga. --Kolega2357 Razgovor 15:49, 1 februar-вељача 2014 (CET)

Kanada[uredi kod]

Možete li obrisati deo Geografija u članku Kanada pošto sam ga prebacio na poseban članak? Pokušavao sam odraditi to, ali mi izbacuje da me blokira filter potpunog brisanja sadržaja.


ok

Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik [[User:{{{1}}}|{{{1}}}]] ([[User talk:{{{1}}}|razgovor]] • [[Posebno:Contributions/{{{1}}}|doprinosi]])

1991[uredi kod]

Izgleda mi OK. Možda umesto "...sukob između Srbije i ostalih jugoslovenskih republika doveo je do početka jugoslovenskih ratova i raspada SFRJ." moglo bi npr. "Konflikt hrvatskih vlasti i srpske manjine podržane od beogradskih struktura eskalira u niz sukoba i široka ratna dejstva". Ovo naravno može izazvati široke diskusije, verovatno bi trebalo prekopirati na Raspravu o 1991 da ne bi zauzelo previše mesta na Wikipedia:Izabrani članci. --Alekol (razgovor) 18:20, 6 februar-вељача 2014 (CET)

Izgleda mi u redu. --Alekol (razgovor) 21:30, 6 februar-вељача 2014 (CET)

Glasanje[uredi kod]

[2], [3] pozivam te glasaš ovde, to sam pokrenuo radi tehničkog poboljšanja i funkcionalnosti projekta. Hvala u napred. Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 23:02, 11 februar-вељача 2014 (CET)

Taj projekat je bio zapuštan do pre nekoliko nedelja a onda je Ivan Štambuk uneo veliki broj članka koji je oživeo projekat. Pa u redu je svakako kada se tamo obnavlja zajednica. Pozdrav! --Kolega2357 Razgovor 23:09, 11 februar-вељача 2014 (CET)

Hvala ti puno. --Kolega2357 Razgovor 23:18, 11 februar-вељача 2014 (CET)

Da li hoćeš da prihvatiš prava patrolera jer zahtev još uvek stoji tako da se ubuduće ne mora patrolirati vandalizam ili više vandalizama IP adresa ili korisnika? --Kolega2357 Razgovor 23:43, 13 februar-вељача 2014 (CET)

Pre nego što dobiješ prava očisti keš od brauzera. --Kolega2357 Razgovor 23:52, 13 februar-вељача 2014 (CET)

Kada napraviš preusmerenje od duplog članka slobodno ga prethodno označi patroliranim. --Kolega2357 Razgovor 20:27, 15 februar-вељача 2014 (CET)

Da li si razmisljao nekada da se prijavis ovde za administratora? --Kolega2357 Razgovor 19:23, 18 februar-вељача 2014 (CET)

Da li si možda koji slučajem primetio da se nekoliko reverta koje sam napravio videlo pod flood flagom? --Kolega2357 Razgovor 13:30, 20 februar-вељача 2014 (CET)

Tražio sam ja flood flag nego me zanima da li se vidi kada ja vraćam izmene u skorašnjim izmenama? --Kolega2357 Razgovor 13:42, 20 februar-вељача 2014 (CET)

Hvala ti što si mi rekao da znam tako bi mogao da rešim problem na BugZilli. --Kolega2357 Razgovor 13:46, 20 februar-вељача 2014 (CET)

Onaj dodatak u članku o fesu mi je simpatičan. Kako bi bilo da ga stavimo na stranicu za razgovor? Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 12:08, 13 februar-вељача 2014 (CET)

Ma nikako ako je kopipejstan iz novina, što mi je promaklo. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 15:11, 13 februar-вељача 2014 (CET)

Helikopteri[uredi kod]

Uplodao sam samo dvije, ostale su već postojale samo što se prilikom prebacivanja sa sr.wiki često događaju ove dvije greške:

  • Umjesto npr. 250px ostane 250p (bez "x") pa se ne prikaže.
  • Alati za preslovljavanja često preslove i imena fajlova koja su u ruskim, srpskim i drugim istočnoevropskim primjerima često na ćirilici, tako je datoteka МАКС-2007-ЗВГ-020.jpg (postoji) prekrštena u MAKS-2007-ZVG-020.jpg (ne postoji).

--Orijentolog (razgovor) 10:49, 20 februar-вељача 2014 (CET)

Riješeno. Obrati pozornost da fale dvije slike, to ti riješi. --Orijentolog (razgovor) 15:36, 21 februar-вељача 2014 (CET)

Svilanović[uredi kod]

Hvala puno! Vrlo korisno. Pokusacu postepeno da savladavam gradivo, a sigurno cemo se jos 'cuti' :) --Babic R. (razgovor) 15:19, 20 februar-вељача 2014 (CET)Babic R.

Mahidevran[uredi kod]

It's good that you can understand English, so it's better for you to know that this picture is not a portrait of Mahidevran. See English talk page of her article.Keivan.f (razgovor) 14:14, 22 februar-вељача 2014 (CET)

Ovo treba podhitno prijaviti administratorima, neverovatna je upornost kojom vandališe članak. A ti bi možda trebao da budeš administrator na projektu jer si najaktivniji i kod ovakvih slučajeva bi mogao reagovati.--Soundwaweserb (razgovor) 21:36, 22 februar-вељача 2014 (CET)

Dobro je da si to uradio. I razmisli o predlogu da budeš administrator jer si dobar, vredan korisnik i podržali bi te svi.--Soundwaweserb (razgovor) 21:41, 22 februar-вељача 2014 (CET)

Ako se desi sledeći put slična situacija idi na IRC brže će biti blokiran vandal. --Kolega2357 Razgovor 21:49, 22 februar-вељача 2014 (CET)

Ako nastavi da radi iste stvari dobiće globalni blok. --Kolega2357 Razgovor 21:54, 22 februar-вељача 2014 (CET)

Đilas[uredi kod]

Ja sam stavio noviju sliku pa je onda neko vratio na staru pa sam ja vratio na noviju verziju --Milicevic01 (razgovor) 15:59, 25 februar-вељача 2014 (CET)

Pročitaj na pijaci poruku [4].--Soundwaweserb (razgovor) 00:19, 27 februar-вељача 2014 (CET)

Pogledaj moj zadnji komentar na Pijaci. --Kolega2357 Razgovor 11:05, 27 februar-вељача 2014 (CET)

Svakako treba niti obazriv da se ne vrati ekipa otpisanih pre 8 godina koja je tražila zaključavanje ovog projekta. --Kolega2357 Razgovor 11:14, 27 februar-вељача 2014 (CET)

Pa može da se ponovi zahtev naravno ali trebalo bi obavestiti OC Rippera za svaki slučaj to nije urađeno kako treba. --Kolega2357 Razgovor 00:50, 2 ožujak-март 2014 (CET)

Rimljani i fobije[uredi kod]

Tek sad vidim da sam napravio glupost pa sam makao, više sam se povodio kategorizacijom tj. sređivanjem potrebnih kategorija; onaj tko je pisao članke ubacio je kategoriju {{kat:|Anti-kršćanstvo}} pa sam brzopleto mijenjao bez da sam gledao sadržaj članka. Kategorizirati satiričare iz 2. vijeka pod takvo nešto jest besmisleno, zato sam makao i onaj "genocid" u ovom članku. Svakakve gluposti nađu se i po engleskoj Wikipediji bez ikakve sumnje. I da, ne bi samo pola Rimljana mogli utrpati u tu kristijanofobiju, nego i dobar dio sasanidskih šahova. --Orijentolog (razgovor) 21:10, 2 ožujak-март 2014 (CET)

Lako za Atenu, mongolski pohodi bi bili prekategorizirani s najmanje 100 ksenofobija i genocida. Ravnali su sve pred sobom bez obzira na dob, spol, boju kože i vjeroispovijest... znači, nema "diskriminacije". --Orijentolog (razgovor) 22:08, 2 ožujak-март 2014 (CET)

Botovi i korisnici[uredi kod]

Tek treba vidjeti o čemu je riječ. --OC Ripper (razgovor) 15:33, 5 ožujak-март 2014 (CET)

Korisnici najčešće sa brojevima i tačkama su spambotovi. Mi nemamo čekjuzere koji mogli videti tim korisnicima IP adrese pa posle blokirati IP odakle ih prave. --Kolega2357 Razgovor 10:48, 6 ožujak-март 2014 (CET)

Administratori[uredi kod]

Kad već pomenuh ti mandat tako nešto je ograničeno koliko je meni poznato za prava Stewarda na godinu što se mene tiče ja nemam ništa protiv da se uvede mandat za administratore na godinu dana od izbora za administratora pa posle tačno godinu da napravi reizbor glasanja za administratora. --Kolega2357 Razgovor 12:22, 7 ožujak-март 2014 (CET)

Šta misliš o tome da su uvede pravilo da administrator za teške prekršaje može biti blokiran na određeni vremenski period na primer 1, 7, 30, 90, 6 meseci, godinu i dve godine i ako se sam odblokira da odmah bez glasanja ostane bez administratorskih prava? --Kolega2357 Razgovor 00:15, 8 ožujak-март 2014 (CET)

Znam da to nije na redu ali bi recimo valjalo kada se administratori na primer svađaju da obojica budu blokirani. Ovaj tvoj stav koji si izneo na pijaci je po meni prihvatljiv. --Kolega2357 Razgovor 00:31, 8 ožujak-март 2014 (CET)

[5], [6] Pokrenuto je glasanje što se tiče oduzimanja administratorskih prava. --Kolega2357 Razgovor 17:10, 9 ožujak-март 2014 (CET)

Skinuo sam Pokrajca sa spiska. --Kolega2357 Razgovor 17:43, 9 ožujak-март 2014 (CET)

Elizabeta[uredi kod]

Mada razumijem što želiš reći, nesklon sam tome da imamo Jamesa ili Georgea, a onda Viktoriju ili Elizabetu... ja bih volio da se tu donese nekakvo jasno pravilo sukladno jezičnoj praksi, ali čini mi se da neće od toga biti ništa --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:00, 12 ožujak-март 2014 (CET)

OTRS za Wikimedia Commons[uredi kod]

Pošto vodim da dobro znaš engleski da li bi mogao u radu na Commonsu što se ti če OTRS-a da se ako nešto treba prevesti na engleski? --Kolega2357 Razgovor 23:46, 12 ožujak-март 2014 (CET)

Sfn i broj stranice[uredi kod]

Samo mala napomena što sam otkrio kada se koristi šablon Sfn. Ne moraš ostaviti da ti piše npr. "p. 6" (page) nego možeš staviti "str. 6". Dati ću ti primjer na tvojem članku Grčka komedija: umjesto {{#sfn|Müller|1858|p=6}} samo napišeš {{#sfn|Müller|1858|loc=str. 6}} i pisati će ti skraćenica za stranicu. Nije neophodno da sada ideš sve ispravljati, samo sam ti htio reći da postoji i ta opcija. Čujemo se.--Seiya (razgovor) 13:20, 16 ožujak-март 2014 (CET)

File mover[uredi kod]

Da li hoćeš da te predložim za Filemovera? Ako se pitaš Filemover nije samo premeštanje datoteka već napredno premeštanje bez ostavljanja preusmerenja kada je loš naziv članka u pitanju. --Kolega2357 Razgovor 16:41, 16 ožujak-март 2014 (CET)

[7] Predložen. --Kolega2357 Razgovor 16:55, 16 ožujak-март 2014 (CET)

Taj šablon bi trebalo obrisati jer je smešten u GIP a tu ne treba sada sam primetio. --Kolega2357 Razgovor 22:50, 16 ožujak-март 2014 (CET)

[8] Uklonio sam [[ ]] da se nebi tražio u traženim stranicama i da ga neko nebi slučajno stvorio, nemoj se ljutiti. --Kolega2357 Razgovor 23:18, 16 ožujak-март 2014 (CET)

Film je radjen po Andrićevoj pripovetci[uredi kod]

Mogu da se složim sa tobom, može i tako da stoji, mada ni pod linkom ka pojmu Ustaše nije pogrešno. Andrić a i Kusturica tu ustvari govore kako svi mi možemo biti Ustaše. I ja ustaše uopšte ne vezujem za hrvate, hrvatski narod je kao i svi narodi dobar, a pojedinci su oni koje je opisao Andrić a i Kusturica u filmu. Dao Bog svima nama da budemo dobri ljudi.--Mladja1974 (razgovor) 22:18, 16 ožujak-март 2014 (CET)

Nisam ja radio tekst o filmu, mada sam ga gledao, ja preferiram književnost, i znam po kome je Kusturica to uradio, a tu pripovetku sam morao čitati i raditi stotine puta. Nema veze nek stoji tako. Eh kad bi se samo Andrić shvatio bilo bi dobro.--Mladja1974 (razgovor) 22:31, 16 ožujak-март 2014 (CET)

90.215.3.196[uredi kod]

Da li ti možda šta uopšte ovaj IP radi sa šablonima negde izbacuje srpskohrvatske i dodaje engleske? --Kolega2357 Razgovor 20:16, 20 ožujak-март 2014 (CET)

Njegove izmene sam revertovao na par šablona jer su bile test izmene. --Kolega2357 Razgovor 20:23, 20 ožujak-март 2014 (CET)

Slobodno ga revertaj, vidim da je mijenjao TV-kanale bez veze, članci su ostali unakaženi. --Orijentolog (razgovor) 00:00, 22 ožujak-март 2014 (CET)

Akad Akad
Akad
Azerbejdžan

Inače, onaj padobranac dolazi s projekta na kojem reprezentativna slika šablona o historiji Azerbejdžana prikazuje Naram-Sina, akadskog vladara iz 23. vijeka pne. Ne samo za postoji kronološki jaz od 3500 godina između Akađana i Azerbejdžanca, nego su im i najbliža područja naseljavanja međusobno udaljena kojih 800 km. I onda kažu balkanske Wikipedije loše... :) --Orijentolog (razgovor) 00:14, 22 ožujak-март 2014 (CET)

Kažem, par stotina kilometara najkraće zračne udaljenosti. Usporedi sam karte. --Orijentolog (razgovor) 00:29, 22 ožujak-март 2014 (CET)

Bome s brz s monarhijom, skoro 100kb u tri dana. I onda prigovaraš Rusima da se brzo šire... :P --Orijentolog (razgovor) 00:42, 25 ožujak-март 2014 (CET)

Gorran[uredi kod]

Urađeno. --OC Ripper (razgovor) 18:28, 25 ožujak-март 2014 (CET)

Pravila o davanju prava korisnicima[uredi kod]

Šta misliš o tome da se uvedu pravila što se tiče toga? --Kolega2357 Razgovor 15:37, 1 april-травањ 2014 (CEST)

Nisi me baš razumeo mislio sam pravila što se tiče korisnika koji imaju globalna prava ovde im neka lokalna nisu potrebna. --Kolega2357 Razgovor 19:49, 1 april-травањ 2014 (CEST)

[9] Evo na primer globalni vraćači su svuda autopatrol te da se oni takođe računaju kao lokalni vraćači [10]. [11] Globalnim administratorima nije potrebno ni jedno lokalno pravo jer takođu sadrže sva prava koja imaju lokalni administratori. [12] Stewardi mogu na zahtev ako imaju iskustva tražiti samo prava patrolera jer to nema u njihovim pravima već imaju samo View recent changes patrol marks (patrolmarks) po tome su samo Stewardi izuzetak. --Kolega2357 Razgovor 20:28, 1 april-травањ 2014 (CEST)

Hvala na dobrodošlici![uredi kod]

Drago mi je da vidim klasičnog filologa; klasičnog obrazovanja danas jako fali:) Slobodno mi javi ako bi ti pomogla moja kompetencija što se tiče antike (arheologija i povijest umjetnosti). Ja ću sam vidjeti što bi se moglo poboljšati. Adagio Cantabile (razgovor) 19:39, 7 april-травањ 2014 (CEST)

Kako bi se tačno preveli termini u wikipedijskom smislu forum shopping i canvassing? --Kolega2357 Razgovor 20:49, 11 april-травањ 2014 (CEST)

Hvala za pomoć i pozdrav od mene. --Kolega2357 Razgovor 21:06, 11 april-травањ 2014 (CEST)

Migracija Babela[uredi kod]

Šta misliš o tome da se svima korisnicima migrira Babel? Babel više nije šablon već esktenzija za MediaWiki? --Kolega2357 Razgovor 22:40, 11 april-травањ 2014 (CEST)

Da se više nebi gomilali babel šabloni umesto {{Babel| na početku ide {{#Babel: i onda recimo ne moramo praviti nove babel šablone to se praktikuje na većini wikipedija. --Kolega2357 Razgovor 22:56, 11 april-травањ 2014 (CEST)

Novi jezik već postoje tako se novi šabloni ne prave. [13] Ako je potrebno izmeniti nivo za sh jezik to se radi ovde. --Kolega2357 Razgovor 23:03, 11 april-травањ 2014 (CEST)

BugZilla[uredi kod]

[14] Da li možeš da napraviš korisnički nalog za BugZilli jer je potreban još neko od korisnika kada je pomoć za sh projekte potrebna? --Kolega2357 Razgovor 21:26, 13 april-травањ 2014 (CEST)

BugZilla je mesto gde se postavljaju zahtevi za tehničku izmenu wiki projekata tu se samo ostavljaju komentari. Nekoliko tehničkih izmena sh wiki je propalo jer samo ja radim na BugZilli i niko više odavde. Hvala za to što bi prevodio na engleski ali kada treba nešto da se uradi barem jedno 10 stewarda mene napada dok oni za to vreme mogu napisati 10.000 članaka. --Kolega2357 Razgovor 22:46, 13 april-травањ 2014 (CEST)

Ne na Meti se rašavaju problemi lokalnih zajednica, na Meti se to ne može uraditi jer sistemski administratori rade to na serverima wikimedije gde menjaju određene fajlove za wikimedija projekte. --Kolega2357 Razgovor 23:01, 13 april-травањ 2014 (CEST)

[15] Vidi na primer ovaj zahtev još ništa nisu uradili od novembra. --Kolega2357 Razgovor 23:03, 13 april-травањ 2014 (CEST)

Samo neki namespaces idu na sve wikimedije projekte koje uključuju srpskohrvatski jezik a to su:

$wgNamespaceAliases['WP'] = NS_PROJECT;
$wgNamespaceAliases['VP'] = NS_PROJECT;
$wgNamespaceAliases['ВП'] = NS_PROJECT;
$wgNamespaceAliases['Wikipedija'] = NS_PROJECT;
$wgNamespaceAliases['Razgovor_Wikipedija'] = NS_PROJECT_TALK;
$wgNamespaceAliases['Википедија'] = NS_PROJECT;
$wgNamespaceAliases['Разговор о Википедији'] = NS_PROJECT_TALK;
$wgNamespaceAliases['Портал'] = NS_PORTAL;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_порталу'] = NS_PORTAL_TALK;

Ovo ide samo za srpskohrvatsku wikipediju.

$wgNamespaceAliases['Slika'] = NS_FILE;
$wgNamespaceAliases['Razgovor o slici'] = NS_FILE_TALK;
$wgNamespaceAliases['Слика'] = NS_FILE;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_слици'] = NS_FILE_TALK;
$wgNamespaceAliases['Датотека'] = NS_FILE;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_датотеци'] = NS_FILE_TALK;
$wgNamespaceAliases['Medijaviki'] = NS_MEDIAWIKI;
$wgNamespaceAliases['Razgovor_o_Medijavikiju'] = NS_MEDIAWIKI_TALK;
$wgNamespaceAliases['Медијавики'] = NS_MEDIAWIKI;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_Медијавикију'] = NS_MEDIAWIKI_TALK;
$wgNamespaceAliases['Шаблон'] = NS_TEMPLATE;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_шаблону'] = NS_TEMPLATE_TALK;
$wgNamespaceAliases['Predložak'] = NS_TEMPLATE;
$wgNamespaceAliases['Razgovor_o_predlošku'] = NS_TEMPLATE_TALK;
$wgNamespaceAliases['Помоћ'] = NS_HELP;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_помоћи'] = NS_HELP_TALK;
$wgNamespaceAliases['Категорија'] = NS_CATEGORY;
$wgNamespaceAliases['Разговор_о_Категорији'] = NS_CATEGORY_TALK;

Ovi idu za sve wikimedije projekte i idu u MediaWiki core verziju softvera. --Kolega2357 Razgovor 23:19, 13 april-травањ 2014 (CEST)

Tako im odgovori ako možeš. --Kolega2357 Razgovor 23:20, 13 april-травањ 2014 (CEST)

Kategorije drama[uredi kod]

Što se tiče upita na pijaci o Eshilovim Perzijancima: kada kategoriziraš, uvijek obrati pozornost da kategorije odgovore na pitanja tko/što/gdje/kada/o čemu/...?. Npr.:

  • Kategorija {{kat:|Drama}} je suvišna jer imamo {{kat:|Starogrčke drame}}.
  • Kategorija {{kat:|Eshil}} je nužna jer nije sve starogrčke drame pisao Eshil.
  • Kategoriju {{kat:|Ahemenidska Monarhija}} stavio sam jer obuhvaća mjesto radnje, dok se ne napravi {{kat:|Ahemenidska Monarhija u fikciji}}.
  • Tu je još i kronološka kategorija {{kat:|Drame 5. vijeka pne.}} (iako znamo da su svi Eshilovi radovi iz tog vijeka, nije spretno ubaciti ga kao ličnost pod drame.

--Orijentolog (razgovor) 19:27, 14 april-травањ 2014 (CEST)

Pomoć ako je moguća[uredi kod]

[16] Već duže vreme me progone stewardi da li mi možeš pomoći tamo? Unapred zahvalan. --Kolega2357 Razgovor 19:28, 14 april-травањ 2014 (CEST)

Hvala pa pomoć nije mi jasno zašto se Billinghurst mora mešati na sh wiktionary? --Kolega2357 Razgovor 20:22, 14 april-травањ 2014 (CEST)

Da li možeš da mi se javiš na mail veoma je i jako poverljivo? --Kolega2357 Razgovor 20:34, 14 april-травањ 2014 (CEST)

Nismo se najbolje razumeli. --Kolega2357 Razgovor 20:47, 14 april-травањ 2014 (CEST)

[17] Da li možeš da mi pomogneš ovde u razgovoru sa korisnikom Billinghurst i da mu kažeš da slabo govorim engleski? --Kolega2357 Razgovor 18:41, 16 april-травањ 2014 (CEST)

(Anonimne promene u godinama) Hvala na obaveštenju. Koliko vidim radi se o kozmetičkim promenama, skoro sve u vezi novčanica - čini mi se da je OK. --Alekol (razgovor) 13:00, 20 april-травањ 2014 (CEST)

Grčki jezik[uredi kod]

Pozdrav. Bi li mogao stavit na listu budućih ambicija posebne članke za moderni grčki i sve ono što se uvrštava u starogrčki jezik? Ne nužno historijsku lingvistiku u 3 sveska (bar toliko bi se moglo napisati), nego bar okvirno, pa poslije polako razrađivati? Često sam u etimologiji povezivao članke na grčki jezik, pa bi bilo dobro da se odvoji moderni standard. Adagio Cantabile (razgovor) 19:15, 22 april-травањ 2014 (CEST)

Šablon:Infokutija jezik[uredi kod]

Da, imam u planu doraditi taj jer jedan je od desetak vodećih, samo što tu za temeljito sređivanje i implementiranje svih parametara s drugih projekata (da postane uredno i univerzalno) treba par sati posla, što trenutno nemam. Budem kad-tad. --Orijentolog (razgovor) 23:08, 23 april-травањ 2014 (CEST)

Razgovori o stranicama[uredi kod]

Vikipediju uređuje znatan broj osoba sa malim iskustvom u tom radu. Deo izmena prave i potencijalni budući urednici. Stavljanje par osnovnih uputstava za rad na vrh strana za razgovor je korisnije od njihovog brisanja. S druge strane, ukoliko su prvobitni unosi na stranama za razgovor nepristojni ili nekog drugog razloga nepodobni, svakako da ih treba ukloniti ih istorije izmena. --Dcirovic (razgovor) 01:08, 26 april-травањ 2014 (CEST)

Članak[uredi kod]

Sređeno. Stavio sam 6 mjeseci, nadam se da je dovoljno --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:37, 28 april-травањ 2014 (CEST)

Babel[uredi kod]

Zameni sadašnji Babel {{Babel-2| sa {{#Babel:. --Kolega2357 Razgovor 22:00, 13 svibanj-мај 2014 (CEST)

Zameniću to sada u pravo na translatewikiju. Nemoj shvatiti ništa loše što sam ti to rekao jer Babel je postao deo proširenja MediaWiki softvera više nije babel šablon. --Kolega2357 Razgovor 22:12, 13 svibanj-мај 2014 (CEST)

E-novine[uredi kod]

Nemoj shvatiti pogrešno Biblbroks u pravu, e-novine su tabloidni portal gde svako piše isključivo svoje mišljenje. Znam da ima korisnika na sr wiki koji protiv ali za sada je to samo jedan nisam to kod drugih primetio. --Kolega2357 Razgovor 19:39, 14 svibanj-мај 2014 (CEST)

I ja sam protiv toga da svako gura kroz referenciranje ovde e-novine pa nikom ništa. Tamo jednostavno svako piše kako hoće, opšte je meni poznato ko piše sa sh wiki na e-novinama. --Kolega2357 Razgovor 19:53, 14 svibanj-мај 2014 (CEST)

Možda ti znaš ali ja nisam video niti čuo da je i jedna ugledna osoba tamo pisala. --Kolega2357 Razgovor 19:59, 14 svibanj-мај 2014 (CEST)

Administrator[uredi kod]

Nemoj zaboraviti kada prođe glasanje da tražiš da ti se uklone sva ostala prava jer ih već administratori sadrže po defaultu. --Kolega2357 Razgovor 18:10, 17 svibanj-мај 2014 (CEST)

Pitanje[uredi kod]

Bok, htjela sam da te pitam u vezi s prevođenjem naziva muzeja na naš, da li se National History Museum zaista prevodi kao Prirodnjački muzej, jer ja to obično prevedem kao Prirodoslovni muzej? --Duma (razgovor) 23:11, 22 svibanj-мај 2014 (CEST)

Ma ok ja sam više radi sebe pitala jer nekad imam poteškoća s muzejima i sl. --Duma (razgovor) 23:20, 22 svibanj-мај 2014 (CEST)

Hvala mnogo, da su bogdo i malo redovniji bilo bi super... --Duma (razgovor) 23:34, 22 svibanj-мај 2014 (CEST)

Slučaj[uredi kod]

Ma pogledao sam o čemu se radi, nema nikakvih problema :) Ako bude volje za uređivanjem, ima stranica za razgovor ako ne, vrijeme će odraditi svoje --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:54, 24 svibanj-мај 2014 (CEST)

Valjda ste mi on i ti poslali poruke u kratkom razmaku pa sam obje pogledao istovremeno i vidio njegov nick pa odmah spojio i s tvojom porukom. Hvala! :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:42, 29 svibanj-мај 2014 (CEST)

Članak[uredi kod]

Meni se to učinilo kao originalno istraživanje za nekakav referat iz informatike u osnovnoj ili srednjoj školi. Nisam siguran točno koja je bila poanta članka, da li računalni prikaz odvijanja i tijeka komunikacije na pojedinim društvenim mrežama (pri čemu ono nije ni približno dovoljno niti kvalitetno pristupljeno temi), ili pak sociopsihološki osvrt na posljedice takve komunikacije (pri čemu je ono, opet, nedovoljno, bez ikakvih referenci i relevantnih socioloških i psiholoških studija) tako da... meni se ono učinilo kao neenciklopedijski materijal, barem u onom obliku. Ako se netko detaljnije uhvati teme, članak se može ponovo napisati, ali smatrao sam da nema smisla da članak u onom obliku stoji na Wiki, makar i imao nekog nategnutog potencijala --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:29, 2 jun-липањ 2014 (CEST)

Limitaneus[uredi kod]

Kako bi transkribovao ovo? Limitan ili limitanac?--Владимир Нимчевић (razgovor) 21:03, 4 jun-липањ 2014 (CEST)

U jednom časopisu (Војно дело) piše "limitanci" i citira se Stari svet. Ilustrovana istorija sveta, I tom, str. 263.--Владимир Нимчевић (razgovor) 21:33, 4 jun-липањ 2014 (CEST)
To sam takođe hteo da te pitam. :) Jednina je comitatensis. Dolazi od comitatus (družina). Pre par godina sam sa društvom igrao Rome Total War Barbarian Invasion. Sećam se da smo ih zvali komitatensima. Zvuči rogobatno, ali prosečan čitalac neće znati šta znači comitatenses.--Владимир Нимчевић (razgovor) 21:48, 4 jun-липањ 2014 (CEST)
U nemačkom leksikonu Der Neue Pauly comitatenses zovu prosto Feldheer, što bukvalno znači kopnena (poljska) vojska. Mene to malo zbunjuje, jer i limitanei su kopnena vojska. Međutim, izgleda da Feldheer, kao i englesko field army, ima šire značenje. Može da se shvati i kao operativna (delatna) vojska. To Nemce naravno ne sprečava da ispred Feldheer stave pridev mobil i tako dobijamo "das mobile Feldheer"--Владимир Нимчевић (razgovor) 22:02, 4 jun-липањ 2014 (CEST)
Meni se čini da je Feldheer bukvalan prevod od field army. Odrednica limitanei u Der Neue Pauly citira knjige na engleskom. Na nemačkoj vikipediji postoji odrednica Feldheer, u kojoj piše da je Feldheer "deo vojske koji se uglavnom sastoji od aktivnih trupa i glavni teret borbe snosi na kopnu". Iz nekog razloga taj članak nije povezan sa člankom na en.viki field army. Niđe veze.--Владимир Нимчевић (razgovor) 22:20, 4 jun-липањ 2014 (CEST)

Što se tiče ove vojske, Bugari ih zovu комитатенси, a Rusi комитатенсы, комитатены. Čudilo me je zašto se Bugari toliko zanimaju za rimsko vojno uređenje. Međutim, kada sam u jednoj bugarskoj diskusiji video da Bugaracenses postalo mi je sve jasno. Verovatno su ceo Spisak dostojanstava preveli samo zbog te jedne reči. Očigledno nisu jedini u regionu koji su opsednuti teorijom autohtonosti. Međutim, moram im odati priznanje, jer to vešto rade za razliku od Jovana Deretića koji se sam sebi smeje. :D U jednom intervjuu je rekao da su u Jugoslaviji sklonili antičku literaturu, pa je morao ići na zapad da je pročita. Međutim, kako je nije bilo u prevodu, morao je da uči latinski i starogrčki da bi mogao ih mogao čitati. Da li je moguće da je taj čovek stvarno pohađao neki kurs latinskog i starogrčkog?--Владимир Нимчевић (razgovor) 08:05, 7 jun-липањ 2014 (CEST)

Čestitke[uredi kod]

Postao si administrator. Nadam se da ćeš opravdati povjerenje zajednice. --OC Ripper (razgovor) 08:42, 7 jun-липањ 2014 (CEST)

Čestitam i ja, onako formalno, jer znaš da lično sve ovo smatram anglofilskom zaverom i provokacijom na obljetnicu Dana-D. :P --Orijentolog (razgovor) 03:44, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

Flood flag[uredi kod]

[18] Zdravo Igore da li možeš da mi daš privremeno flood flag tako mogu da uklonim [19] Portal SAD jer se ne koristi ni na jednom članku? --Kolega2357 Razgovor 17:22, 8 jun-липањ 2014 (CEST)

Wikidata[uredi kod]

[20] Možda si video ovaj korisnik je 27. maja kreirao hrpu članaka ali nije dodao interwiki na Wikidata ja sam za neke ali ne mogu sve da dodam. Ako te ne mrzi da li možeš da dodaš interwiki na Wikidata jer ja moram da pratim kako ide uklanjanje portala SAD iz članaka? --Kolega2357 Razgovor 18:49, 8 jun-липањ 2014 (CEST)

[21] Da li možeš ti da porazgovaraš sa njim jer mene igoriše ne znam zašto dobronamerno sam mu rekao za Wikidata? --Kolega2357 Razgovor 22:35, 8 jun-липањ 2014 (CEST)

Mogu to da ispravim samo treba ga pustimo da sve svoje članke prebaci ovde. --Kolega2357 Razgovor 22:38, 8 jun-липањ 2014 (CEST)

Nadam se da je sada sve u redu ispravio Domovinski rat u Rat u Hrvatskoj. --Kolega2357 Razgovor 19:45, 9 jun-липањ 2014 (CEST)

Javljam ti cim zavrsim. --Kolega2357 Razgovor 19:57, 9 jun-липањ 2014 (CEST)

79.143.171.57[uredi kod]

Na ovog IP bi trebali obratiti pažnju i otvoriti četvoro očiju jer negde ubacuje spam linkove. --Kolega2357 Razgovor 11:25, 13 jun-липањ 2014 (CEST)

Etikete i ostalo[uredi kod]

[22] Video sam ovaj tvoj komentar na stranici za razgovor članka Prizren, gde je to tačno nazivao sh wiki takozvanom? --Kolega2357 Razgovor 01:43, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

[23] Ne znam da li si video ovo? Ovo je pravi hate na nas. --Kolega2357 Razgovor 02:01, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

[24] Obriši ovo nepotrebno je a već stoji 4 godine. --Kolega2357 Razgovor 03:02, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

Nije mi bila namera da tamo ispravljam krive Drine, zvučalo je kao pretnja, stekao sam takav utisak. Ne bih nastavljao tamo diskusiju, pa ću ti pisati ovde. Sve sam se složio sa tobom u tvom komentaru, do onog pred kraj, mislim da ipak nije bilo potrebno. Međutim, ne treba od toga praviti veliku stvar. Ono što treba i tebi da bude jasno, kad se već brani istina, onda bi mnogo više trebalo obratiti pažnju na one koji „brane hrvatsku istinu“. Nisam nešto primetio oštru kritiku na račun takvih koji samo gledaju gde će da pljuju Srbe. Valjda će se promeniti situacija i biti kao pre, bez tenzija i prelivanja gluposti sa problematične hrvatske vikipedije. Srdačan pozdrav.--Soundwaweserb (razgovor) 03:59, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

[25] Ovo bi trebalo da bude obrisano jer postoji ekvivalent na Commonsu. --Kolega2357 Razgovor 10:31, 14 jun-липањ 2014 (CEST)

MediaWiki[uredi kod]

[26], [27], [28], [29], [30], [31], [32], [33], [34], [35], [36], [37], [38], [39], [40], [41], [42], [43], [44], [45], [46], [47], [48], [49], [50], [51], [52], [53], [54], [55], [56], [57], [58], [59], [60], [61], [62], [63], [64], [65], [66], [67], [68], [69], [70], [71], [72], [73], [74], [75], [76], [77], [78], [79], [80], [81], [82], [83], [84], [85], [86], [87], [88], [89], [90], [91], [92], [93], [94], [95], [96], [97], [98], [99], [100], [101], [102], [103], [104], zamolio bih da obrišeš sve ove stare poruke tako može da se updateuje interface za sh wiki. --Kolega2357 Razgovor 17:21, 15 jun-липањ 2014 (CEST)

[105], [106], [107], [108], [109], [110], [111], [112], [113], [114], [115], [116], [117], [118], [119], [120], [121], [122], [123], [124], [125], [126], [127], [128], [129], [130], [131], [132], [133], [134], [135], [136], [137], [138], [139], [140], [141], [142], [143], [144], [145], [146], [147], [148], [149], [150], [151], [152], [153], [154], [155], [156], [157], [158], [159], [160], [161], [162], [163], [164], [165], [166], [167], [168], [169], [170], [171], [172], [173], [174], [175], [176], [177], [178], [179], [180], [181], [182], [183], [184], obriši i ovo ima tu još dosta posla da se briše. --Kolega2357 Razgovor 18:30, 15 jun-липањ 2014 (CEST)

Ma jok nisi ti kopao ja sam kopao kao da sam isao rovokopacem. --Kolega2357 Razgovor 18:57, 15 jun-липањ 2014 (CEST)

[185], [186], [187], [188], [189], [190], [191], [192], [193], [194], [195], [196], [197], [198], [199], [200], [201], [202], [203], [204], [205], [206], [207], [208], [209], [210], [211], [212], [213], [214], [215], [216], [217], [218], [219], [220], [221], [222], [223], [224], [225], [226], [227], [228], [229], [230], [231], [232], [233], [234], [235], [236], [237], [238], [239], [240], [241], [242], [243], [244], [245], [246], [247], [248], [249], [250], [251], [252], [253], [254], [255], [256], [257], [258], [259], [260], [261], [262], [263], [264], [265], [266], [267], [268], [269], [270], [271], [272], [273], [274], [275], [276], [277], [278], [279], [280], [281], [282], [283], [284], [285], [286], [287], [288], [289], [290], [291], [292], [293], [294], [295], [296], [297], [298], [299], [300], [301], [302], [303], [304], [305], [306], [307], [308], [309], [310], [311], majstore briši takođe ovo ima tu još da se briše samo da iskopam. --Kolega2357 Razgovor 20:05, 15 jun-липањ 2014 (CEST)

Naravno sve jedno je kada ces da obrises ne mora to odmah. --Kolega2357 Razgovor 20:08, 15 jun-липањ 2014 (CEST)

Imas odgovor na Pijaci. --Kolega2357 Razgovor 18:41, 18 jun-липањ 2014 (CEST)

Nuke[uredi kod]

[312] Da li imas pristup ovoj alatki? --Kolega2357 Razgovor 20:34, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Trebalo bi obrisati sve kratke besmislene stranice korisnika Kodi023. Da li se slazes samnom? --Kolega2357 Razgovor 20:39, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Sto se mene tice uzmi vremena koliko ti treba, ali kada [313] ovo pogledam sve mi se smuci kada korisnici svasta ubacuju. --Kolega2357 Razgovor 20:42, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Da slazem se da je gotovo. Hvala za obavljeni posao majstore. --Kolega2357 (razgovor) 22:47, 25 jun-липањ 2014 (CEST)

Ovu bi stranicu trebalo napraviti sa Uklanjanje šablona Igralište. --Kolega2357 Razgovor 20:58, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Ne mogu da napravim jer nisam administrator. Taj imenski prostor ima ogranicenje tako da mogu samo administratori da stvaraju stranice u njemu. --Kolega2357 Razgovor 21:38, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Da samo treba da napises ali bez navodnika. --Kolega2357 Razgovor 22:02, 19 jun-липањ 2014 (CEST)

Mehmed-paša[uredi kod]

Hvala na objašnjenju. Samo ovo "Mehmed" se ne slaže sa "Srbin", zar ne? --Munjanes (razgovor) 21:36, 20 jun-липањ 2014 (CEST)

Abusing multiple accounts[uredi kod]

[314], [315], [316], [317], [318], [319] Ove sve korisnicke nalog bi trebalo trajno blokirati ovde na sh wiki jer je ista osoba uredjivala pod vise njih za to je dokaz [320] engleska Wikipedija. --Kolega2357 Razgovor 08:38, 21 jun-липањ 2014 (CEST)

Da li mozes ovo da uradis ili ne mozes? Ne verujem da CheckUseri na engleskoj Wikipediji lazu. --Kolega2357 (razgovor) 10:58, 22 jun-липањ 2014 (CEST)

[321] Da li mozes sve clanke koji ne mogu da se poprave da obrises odavde? --Kolega2357 (razgovor) 19:18, 22 jun-липањ 2014 (CEST)

Stoji da je isto Univerzitet i Sveučilište. Mene samo zanima prema kojem pravopisu radite na ovoj wiki. Očito je da se ne poštuje bos. standard. I btw, poruka za tebe kolega, fakat si dosadan, haj inekako na sh wiki, al' buraz počeo si me pratiti po svim wiki. Vidiš da je više dobronamjernih i korisnih izmjena nego pogrešaka, jer ko radi taj i griješi. Ovdje me neće bez razloga banovati, a da ne govorim o mojim ljudima sa bs wiki. ;) --♟♏unja priča 21:54, 22 jun-липањ 2014 (CEST)

I ovo je dosta sto si danas uradio, puna kapa. --Kolega2357 (razgovor) 00:00, 23 jun-липањ 2014 (CEST)

Sultanije[uredi kod]

Da li u listu sultanija spadaju supruge princeva Kodi023 (razgovor) 14:56, 21 jun-липањ 2014 (CEST)

Zloupotreba[uredi kod]

Jesi li našao gdje zloupotrebu? Čišćenje je dozvoljeno samo kad se radi zloupotreba, a ja je nisam nigdje počinio ovdje. Nemaš razloga blokirati ostale accounte. A, svakako ih i ne koristim više. --♟♏unja priča 02:06, 23 jun-липањ 2014 (CEST)

Slovenija[uredi kod]

[322] Da li je ova izmena prihvatljiva sa obzirom da je menjao mapu Slovenije. Dvoumim se da li je vratim ili oznacim kao patroliranu. --Kolega2357 (razgovor) 23:13, 24 jun-липањ 2014 (CEST)

Flood flag 2[uredi kod]

Obrisi mi flood flag. --Kolega2357 (razgovor) 00:07, 26 jun-липањ 2014 (CEST)

Spisak praćenja[uredi kod]

[323] Da li možeš da otvoriš svoj spisak praćenja? --Kolega2357 (razgovor) 13:49, 26 jun-липањ 2014 (CEST)

[324] Ovakav problem se desava barem jednom u 4 godine na Wikipediji. --Kolega2357 (razgovor) 14:00, 26 jun-липањ 2014 (CEST)

Windows ME[uredi kod]

Prekopirano sa bs wiki ostavio sam samo info kutiju i kategoriju. --Kolega2357 (razgovor) 14:58, 27 jun-липањ 2014 (CEST)

Drugi nalog[uredi kod]

Da li mogu da napravim sekundarni nalog u svrhu testiranja nekih delova MediaWiki softvera i za obavljanje rutinskih poslova? --Kolega2357 (razgovor) 01:15, 28 jun-липањ 2014 (CEST)

[325] Evo Igore napravio sam drugi nalog nadam se da sam detaljno obajsnio? --Kolega2357 (razgovor) 01:38, 28 jun-липањ 2014 (CEST)

[326] Zamolio bih te jos da zastitis moju stranicu na alternativnom trajno da mogu da premestaju i uredjuju samo registrovani korisnici. --Kolega2357 (razgovor) 01:46, 28 jun-липањ 2014 (CEST)

Pisma u meniju[uredi kod]

Pa treba da se doda na translatewikiju cirilica. --Kolega2357 (razgovor) 00:01, 29 jun-липањ 2014 (CEST)

Dodavanje slika[uredi kod]

Kako ću dodati još jednu sliku nna stranicu Mahidevran? Unaprijed hvala ! Seka123 (razgovor) 21:54, 29 jun-липањ 2014 (CEST)

[327] Hej vidi moj predlog na Pijaci. --Kolega2357 (razgovor) 10:52, 30 jun-липањ 2014 (CEST)

MediaWiki:Sitenotice[uredi kod]

Da li mozes sitenotice da prevedes na engleski? --Kolega2357 (razgovor) 16:58, 30 jun-липањ 2014 (CEST)

Mozda samo sputis ispod ovoga sto je Dcirovic napisao. --Kolega2357 (razgovor) 18:15, 30 jun-липањ 2014 (CEST)

Da li mozes da mi das flood flag za masovan unos clanaka? --Kolega2357 (razgovor) 23:23, 30 jun-липањ 2014 (CEST)

U pravu si. --Kolega2357 (razgovor) 20:30, 1 jul-српањ 2014 (CEST)

Dobar posao ali uz dosta muke kada radis u Windowsu 8. --Kolega2357 (razgovor) 20:44, 1 jul-српањ 2014 (CEST)

Infobox[uredi kod]

Možeš li pogledati SR Bosna i Hercegovina.... One godine otkad-dokad nisu OK. Da koristimo drugi infobox? --Munjanes (razgovor) 01:19, 2 jul-српањ 2014 (CEST)

Uklonjene slike[uredi kod]

Poštovani Igorwindsor,

Mnogo sam se trudio da budem korektan i opširan u komentarima za izvore slika. Ne razumem i ne znam razlog zašto su skinute baš sve slike koje sam postavio u članak Radivoj Lazić? Verujem da sam dobro napisao potrebne komentare i da sam stavio odgovarajuće licence za njih, obzirom da sam gledao kako su Vam to drugi uradili, i tako sam i ja činio? Pomozite mi da ih vratimo - ako treba nešto još da im dopišem, uradim, objasnite mi - učiniću?

Srdačan pozdrav,

--MaxysD (razgovor) 16:20, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Uklonjene slike[uredi kod]

Poštovani Igorwindsor, Ja slike još ne vidim, ali kada ih vratite, trudiću se da uradim, pa ću Vas zamoliti da proverite, jer nemam dovoljno iskustva.

Hvala Vam i pozdrav, --MaxysD (razgovor) 17:53, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Uklonjene slike[uredi kod]

Poštovani Igorwindsor,

Ja sam sve slike za članak Radivoj Lazić odradio. Molim Vas pregledajte ih i recite mi da li je sada u redu sve?

Hvala Vam i pozdrav,

--MaxysD (razgovor) 18:50, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Slike[uredi kod]

Sada je sve uredu :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 20:01, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Sve ok ;) Pretpostavio sam da je greška :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:39, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Federalna jedinica SFRJ[uredi kod]

Zato što je Kolega uz dobar posao napravio i par nepotrebnih defekta u infokutijama, jedan revert i sve je riješeno. --Orijentolog (razgovor) 20:15, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Uklonjene slike[uredi kod]

Poštovani Igorwindsor,

Hvala Vam što ste mi pomogli da ispravno sredim slike koje sam posalao za članak i što ste ih pregledali da ne bude neke greške.

Uz najbolje želje,

--MaxysD (razgovor) 20:22, 4 jul-српањ 2014 (CEST)

Administratorska tabla[uredi kod]

Šta misliš o tome da imamo stvarno administratorsku tablu kao sr i en wiki? --Kolega2357 (razgovor) 03:09, 5 jul-српањ 2014 (CEST)

Pa i ja se nadam da ne vodi ka birokratizaciji projekta. Pijaci nam je postala mesto za sve i svasta. --Kolega2357 (razgovor) 03:26, 5 jul-српањ 2014 (CEST)

Vandal[uredi kod]

Posebno:Doprinosi/178.148.65.31 - pogledaj izmjene... zaslužuje jedan malo duži block. --Munjanes (razgovor) 15:38, 5 jul-српањ 2014 (CEST)

Оливер Јанковић[uredi kod]

Nisam ni ja bio siguran ali ovde desavalo tako dodju naprave clanak i jednostavno odu bez ikakvog traga ali sablon mozes slobodno ukloniti. --Kolega2357 (razgovor) 14:50, 6 jul-српањ 2014 (CEST)

Nisam ja dobro rekao mislim da naprave jedan los ili vise losih clanaka i jednostavno odu bez treba. --Kolega2357 (razgovor) 15:00, 6 jul-српањ 2014 (CEST)

Munjanes[uredi kod]

Мада се то не тиче сх.вики, било би лепо овом кориснику скренути пажњу да (убудуће) не узнемирује духове на ср.вики којекаквим изјавама: „Šta ćeš kad se Sandžak otcjepi?“. Неко ће сујеверан помислити да је сх.вики sentina разних антисрпских елемената.--Владимир Нимчевић (razgovor) 16:51, 6 jul-српањ 2014 (CEST)

Removal[uredi kod]

Igore, možeš li obrisati ovaj zoološki vrt (drugi računi koje sam napravio). Svakako nemam pristup njima, pa da bezze ne stoje. :) --Munjanes (razgovor) 23:16, 6 jul-српањ 2014 (CEST)

Ne mislim na brisanje računa, to znam da ti ne možeš uraditi, nego brisanje User i UserTalk stranica. Možeš i blokirati usput. Evo ide lista: [328] [329], eto ova 2, oni imaju user i/ili user talk, mislim da drugi nemaju. Naknadno ako bude šta još javim ti :D --Munjanes (razgovor) 23:23, 6 jul-српањ 2014 (CEST)
E zahvaljujem. Ma ionako ne bi trebalo koristiti multiple acc, pa zašto ne u ovom slučaju da se ne briše. --Munjanes (razgovor) 23:37, 6 jul-српањ 2014 (CEST)

Sulejmanova djeca[uredi kod]

Oprosti sto te ometam,malo jeste glupo ovo sto cu vas pitati ,ali kao administrator ove vikipedije najbolje je da tebe pitam .Posto zelim tacnost koja je dobra,postojeli neki izvori ili podatci koji su tacni o sulejmanovoj djeci i zenama .Gledala sam na drugim vikipedijama ,ali svaka ima razliciti misljenje .Unaprijed hvala! Seka123 (razgovor) 16:55, 7 jul-српањ 2014 (CEST)

Vandalizam[uredi kod]

[330], [331] Ovo je vec za blok nije prvi put da radi. --Kolega2357 (razgovor) 20:29, 7 jul-српањ 2014 (CEST)

[332] Da li vidis isto sto ja clanke na ovom spisku a imaju kategorije? --Kolega2357 (razgovor) 23:17, 7 jul-српањ 2014 (CEST)

Jeste u pravu si sada cu to da ispravim. --Kolega2357 (razgovor) 23:24, 7 jul-српањ 2014 (CEST)

[333] Da li mozda znas gde je ovde greska u citiranju? --Kolega2357 (razgovor) 02:52, 8 jul-српањ 2014 (CEST)

[334] Da li znas takodje gde je ovde greska u citiranju? --Kolega2357 (razgovor) 11:43, 8 jul-српањ 2014 (CEST)

CheckUser provera[uredi kod]

Mislim da bi trebalo traziti CheckUser proveru Seka123 i Kodi023 su ista osoba. --Kolega2357 (razgovor) 20:24, 9 jul-српањ 2014 (CEST)

[335] Ovaj bi nalog trebalo trajno blokirati jer je svaku mrezu presao. --Kolega2357 (razgovor) 21:53, 9 jul-српањ 2014 (CEST)

Lista sultanija[uredi kod]

Da li se na listi sultanija osmanskog carstva pišu i sultanije supruge prinčeva(koje su rodile im decu ),pošto vidim da se osim haseki sultanija ,valide sultanija i kćerki sultana pišu i neke konkubine? Unaprijed hvala! Seka123 (razgovor) 20:50, 10 jul-српањ 2014 (CEST)

Slika[uredi kod]

Možeš li samo srediti da se u ovom članku vidi slika u infokutiji? Treba da ide na našu grupu na Fecebooku pa je bezveze da se slika ne vidi. --Duma (razgovor) 23:07, 11 jul-српањ 2014 (CEST)

Ah baš šteta onda. Hvala svejedno. --Duma (razgovor) 00:11, 12 jul-српањ 2014 (CEST)

Obrisi mi flood flag. --Kolega2357 (razgovor) 14:58, 13 jul-српањ 2014 (CEST)

Za ovu zadnju seriju clanaka od 7000 trebalo je napraviri 100000 izmena da bi se lepo sredili i fantasticno izgledali. --Kolega2357 (razgovor) 15:06, 13 jul-српањ 2014 (CEST)

[336] Pogledaj ovde negde ne znam sada tacno koja je to MediaWiki poruka. --Kolega2357 (razgovor) 23:07, 13 jul-српањ 2014 (CEST)

[337] Ovo bi trebalo sve da se obrise jer su sve to dupla preusmerenja koja se ne mogu popraviti. --Kolega2357 (razgovor) 20:50, 14 jul-српањ 2014 (CEST)

[338] Da li imas ideju sta bi mogao biti problem ovde? --Kolega2357 (razgovor) 22:44, 14 jul-српањ 2014 (CEST)

[339] Da li mozes da premestis na Šestar (zviježđe) ? --Kolega2357 (razgovor) 00:04, 15 jul-српањ 2014 (CEST)

Problem[uredi kod]

Očigledno da adminstrator Edgar Allan Poe opet pravi probleme bez razloga. Samo da pitam da li je ova njegova izmena u skladu sa pravilima na sh.wiki [340]? Kako tako uklanjati odjednom predlog registrovanih korisnika? Šta sam ja korisnik drugog reda? Ne može sad nego za pet, deset dana?! Da li mogu dobiti jasan odgovor?----Soundwaweserb (razgovor) 23:57, 14 jul-српањ 2014 (CEST)

Ali to očigledno nije u skladu sa pravilima. Nije problem ni da bude predložen kasnije, ali zašto on ima ekskluzivno pravo da pre mene ili tebe, ili bilo kog drugog predlaže? Pa kako to? Isto je u pitanju način i sam pristup tog administratora, to je bre drsko i bezobrazno. Zašto tako? Šta sam ja loše uradio?--Soundwaweserb (razgovor) 00:21, 15 jul-српањ 2014 (CEST)

Da, znači anarhija i haos je ovde na delu, laku noć.--Soundwaweserb (razgovor) 00:30, 15 jul-српањ 2014 (CEST)

Imperium[uredi kod]

Habet in tomo primo „Historiae gentis serbicae“ capitulum nominatim „Duo imperia“ ubi est Symeonis „imperii“ historia a historico serbico nominatim Rade Mihaljčić scripta.--Владимир Нимчевић (razgovor) 03:13, 15 jul-српањ 2014 (CEST)

Noster autem „amicus“ pannonensis nescit quod. :) --Владимир Нимчевић (razgovor) 12:07, 15 jul-српањ 2014 (CEST)

Liber legendum est. Ego non legit. Possum ad te mittere.--Владимир Нимчевић (razgovor) 17:38, 15 jul-српањ 2014 (CEST)

Tu prestaje moje znanje latinskog. :D

Si possis, novum articulum scribas velim

Upravo sam razmišljao ovih dana o tome. Prešao sam istoriju Nemanjića do kraja Uroševe vladavine, zabeležio sam sve važne napomene. Mislim da je članak o oblasnom gospodaru relevantniji od članka o oblasti oblasnog gospodara.

Amaterima nikada neće biti jasno da članak ne možemo pisati na osnovu dve-tri slučajno pronađene rečenice u kojima piše nešto tipa: „Fecit se imperatorem Romanorum, Serborum et totius Albaniae“. U srednjem veku je svaki iole jači vlastelin imao tendenciju da se u jednom trenutku (kad to prilike dozvole) odmetne od svog seniora i proglasi za samostalnog gospodara. Tako se Strez odmetnuo od Stefana Prvovenčanog i utaborio u Proseku (čudno ime, asocira me na alkoholno piće), uzdigvši ga u sedište svoje oblasti. Takvih „država“ je bilo koliko hoćeš. Mislim da nam ne trebaju posebni članci o oblastima. O oblastima mislim da treba pisati u člancima o oblasnim gospodarima.--Владимир Нимчевић (razgovor) 18:08, 15 jul-српањ 2014 (CEST)

Pozz[uredi kod]

Šta ima prijatelju, jesi živ. Ja neću biti ovdje dugo, nemam neta. --Munjanes (razgovor) 00:04, 17 jul-српањ 2014 (CEST)

Obrisi mi flood flag. --Kolega2357 (razgovor) 08:59, 18 jul-српањ 2014 (CEST)

Šta je tebe toliko razljutilo, pa na onakav potez? Da ti kažem jednu stvar, ja sam uvek govorio ono što mislim. Imate problem na projektu, to je jedan administrator, ne rešavate ga. A ovo je neozbiljno što si uradio, samo će ubrzati moj odlazak odavde.--Soundwaweserb (razgovor) 02:17, 19 jul-српањ 2014 (CEST)

I zbog toga što sam rekao istinu, tj ono što mislim, izgubio sam prava? Pa ti dečko nemaš pojma o životu. Neka ti bude, ali takvi totalitarni potezi upravo potvrđuju sve što rekoh.--Soundwaweserb (razgovor) 02:20, 19 jul-српањ 2014 (CEST)

Ne uklanjaju se prava zbog izrečene reči, već ako sam ih zloupotrebio, a nisam, dobro sam ih koristio. Sad je nebitno, tačno je, nema svrhe....--Soundwaweserb (razgovor) 02:23, 19 jul-српањ 2014 (CEST)

Pa ti lažeš i još se smeješ, e to je već tvoja nova crta. Samo tako nastavi, doviđenja.--Soundwaweserb (razgovor) 02:25, 19 jul-српањ 2014 (CEST)

Neka si ih uklonio, ali ta prava se oduzimaju ako sam ih zloupotrebio. Toliko si smešan da ja nemam reči, al ajde vi ovde radite sve šta hoćete bez ikakvih posledica. Sve OK, zbogom.--Soundwaweserb (razgovor) 02:30, 19 jul-српањ 2014 (CEST)

Re: Olajavanje[uredi kod]

Ako ti tako smatraš onda taj problem rešimo tamo. Probleme srpske Vikipedije neću rešavati ovde. --Kolega2357 (razgovor) 02:42, 19 jul-српањ 2014 (CEST)

Ma OK, ali prosto ih nisam zloupotrebio i nije bilo razloga da budu uklonjene, to je poenta. Ali i onako ih ne bi ni koristio, tako da nije nikakva šteta. Neprijateljski su raspoloženi drugi ovde, ja nisam, sve što sam rekao stojim iza toga. Nekad je sh.wiki bila mesto gde se moglo raditi u miru. Sada je najgora moguća situacija, mnogi redovni korisnici su otišli odavde, nisu toliko aktivni kao pre - Rjecina, Wikiwind, Vitek, Vatrena i mnogi drugi. Jasno je da će ostati samo šačica vas administratora, pa nek vam je srećno.--Soundwaweserb (razgovor) 02:43, 19 jul-српањ 2014 (CEST)

Ti i ja samo divno sarađivali ali si me rezočarao sa tom ulogom nečijeg pravobranitelja. Čujemo se za 2 nedelje jer i onako neću biti tu danas posle 18:00. --Kolega2357 (razgovor) 02:49, 19 jul-српањ 2014 (CEST)

Nemoj molim te, pusti me takvih lažnih dobrodošlica, prvo pljuješ pa posle poližeš. Nisi čovek kakvim sam te smatrao, glasao sam da budeš admin misleći da si čovek od reči. Ali ti si sve suprotno. Nema to veze sa Đokovićem ili bilo čim drugim. U pitanju je civilizacijski i kulturni odnos, i ma koliko ja bio oštar prema sh.wiki, tako se ne radi sa ljudima. Onaj potez tvog kolege admina je za osudu, ne može tako da se radi, jednostavno nije u redu. A ti si ga branio. Tako smatram. Ali nebitno je sad. Laku noć.--Soundwaweserb (razgovor) 03:08, 19 jul-српањ 2014 (CEST)

Dobro. Izvinjavam se zbog kvalifikacije koju sam izneo o tebi, bilo je u afektu. Uklonio sam ih iz svog prethodnog komentara. Nadam se da više neće biti sukoba, jer s moje strane - ovo više neću spominjati.--Soundwaweserb (razgovor) 14:56, 19 jul-српањ 2014 (CEST)

RE: Viktor Bernfest[uredi kod]

Bok Igorwindsor!

Moguće da je u pravu, provjerit ću u svojoj literaturi, pa ti se javim. Hvala na upozorenju.--SadarMoritz 23:37, 19 jul-српањ 2014 (CEST)

Bio je u pravu, nadodao sam izvor. Pozdrav, --SadarMoritz 00:13, 20 jul-српањ 2014 (CEST)
Nema na čemu ;-). Pozdrav, --SadarMoritz 23:27, 20 jul-српањ 2014 (CEST)

Blokada Munjanesa[uredi kod]

Posljednja stvar koja sh.wiki treba jest stvaranje drame od riječi koju netko izvali u on-line raspravi u afektu, pogotovo kada ona nije izazvala lančanu reakciju (na čemu moramo biti prilično zahvalni). Međutim, postoje neke riječi čije samo spominjanje - čak i ako nikakvih reakcija nema - po sebi povlači ozbiljne, pa i krajnje sankcije kako bi se neke stvari sasjekle u korijenu, odnosno nekim budućim korisnicima jasno stavilo do znanja da za neke stvari ovdje važi nulta tolerancija. O tvome prijedlogu se može raspravljati, ali vjerujem da takva rasprava može uroditi plodom tek ako se stvore osnovane pretpostavke da sličnih incidenata, barem od strane korisnika o kome je riječ, više neće biti u budućnosti. --OC Ripper (razgovor) 21:57, 22 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Nisam za to da mu se smanji blokada jer je meni licno uputio uvredu ali otom potom, njegov se rad ovde svodi na provokacije korisnika. --Kolega2357 (razgovor) 23:31, 22 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Izvini ako smetam ali zastita samo da mogu administratori da uredjuje nema efekta za njega jer kada istekne vratice se da bi radio iste stvari jedino resenje je da promenis postavke blokiranja. --Kolega2357 (razgovor) 17:30, 25 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Ako mu budem smanjivao, ne bih na manje od tri meseca. Ajde da je komentarisao inteligenciju sagovornika, ali verski (ne)pripadnost. TO je meni malo ozbiljnije od mesec dana. --BokicaK (razgovor) 05:53, 30 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Korisničke stranice za razgovor[uredi kod]

Načelno se slažem da se uvede ovakvo pravilo jer je na svim projektima to dozvoljeno. Ako bude radio iste stvari sutra najbolje je da mu promeniš blokiranje sa time da duzina bloka ostane ista a da ne moze da uredjuje. --Kolega2357 (razgovor) 17:52, 25 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Izabrani članak[uredi kod]

Ćao, Igore. Ne znam da li si još na odmoru ili ne, ali kada se vratiš, htio sam te zamoliti da razmisliš hoćeš li predložiti neki svoj članak za izabrani. Primjerice, Katalog žena mi se čini više nego dostojnim za tu priliku. Pa ako si gotov s njim, pozivam te da ga nominiraš.--Seiya (razgovor) 12:11, 28 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Kako god ti odlučiš. Meni ne smeta ako bi predložio Katalog žena, ali sam izaberi.--Seiya (razgovor) 19:44, 29 avgust-коловоз 2014 (CEST)
Igore, oprosti ako te opet gnjavim, ali primjećujem da je opet otvoren novi krug za izabrane članke. Stoga, s obzirom da se još nitko nije javio, sugeriram ti da predložiš Britansku monarhiju, koju si već htio, za izabrani narednih dana. Čujemo se!--Seiya (razgovor) 14:11, 16 rujan-септембар 2014 (CEST)

Ovaj clanak bi trebalo da se premesti na Veliki medvjed (zviježđe). Hvala u napred. --Kolega2357 (razgovor) 19:57, 29 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Varlaam[uredi kod]

Korisnik Varlaam te nece razumeti jer je njemu maternji jezik engleski a nas jezik ne razume. --Kolega2357 (razgovor) 20:09, 31 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Slazem se ni Google Translate nije losa ideja. To svi danas na Wikipediji koriste. --Kolega2357 (razgovor) 20:37, 31 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Abuse Filter[uredi kod]

[341] Trebao bi napraviti novi abuse filter a to se ovde pravi

article_namespace = 0 & !("confirmed" in user_groups)
&(rmwhitespace(added_lines) rlike "([^_:.*'|=}{0 -]{1,9})\1{7}"|
added_lines rlike "[bcdfghjklmnpqrstvwxz]{9,}")
& !(rmwhitespace(removed_lines) rlike "([^_:.*'|=}{-]{1,9})\1{6}")
& !(removed_lines rlike "[bcdfghjklmnpqrstvwxz]{8,}")
& !(added_lines rlike "https?:\/\/\S*([^_:*'|=}{-]{1,9})\1{7}|https?:\/\/\S*[bcdfghjklmnpqrstvwxz]{7,}|(^|\n)[|!]")
& !(lcase(added_lines) rlike "number|spell|math|string|<br\b")
& !(lcase(article_text) rlike "number")

U nazivu filtera ces da stavis Ponovljeni karakteri.

[342] Na kraju ces da cekiras ove opcije.

Ako nesto nije jasno pojasnicu. --Kolega2357 (razgovor) 22:08, 31 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Ovako treba zameniti jednu stavku umesto !("confirmed" in user_groups) sa (!'user'|'autoconfirmed' in user_groups) . --Kolega2357 (razgovor) 22:29, 31 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Kod je dobar ali nesto nestima od znakova. Provaj ovako (!'user'|'autoconfirmed' in user_groups) umesto ovoga ('user'|'autoconfirmed' in user_groups) . --Kolega2357 (razgovor) 22:33, 31 avgust-коловоз 2014 (CEST)

U stvari ne cekaj ne diraju ovu zadnju izmenu filtera. --Kolega2357 (razgovor) 22:34, 31 avgust-коловоз 2014 (CEST)

article_namespace = 0 & ukloni ovaj deo iz filtera. --Kolega2357 (razgovor) 22:49, 31 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Ратврставање[uredi kod]

Преименовано је у Попадић (разврставање)‎. --Dcirovic (razgovor) 23:08, 31 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Meta[uredi kod]

Znam da nije ovde mesto da pisem o tome da li mi je pomoc neophodna. Dobio sam blok na Meti 22:30, 31 August 2014 M7 (talk | contribs) blocked Kolega2357 (talk | contribs) with an expiry time of 1 month (account creation disabled) (Intimidating behaviour/harassment: second block). [343] U pitanju je cenzura drugacijeg misljenja od njihovog, mozes li zatraziti unblokc request za mene. U napred zahvaljujem. --Kolega2357 (razgovor) 23:27, 31 avgust-коловоз 2014 (CEST)

Obrisan članak[uredi kod]

Poštovani,

Molim Vas za obrazloženje zašto je članak "Dušica Labović" izbrisan? Goldy Eagle (razgovor) 22:15, 1 rujan-септембар 2014 (CEST)

Poštovani, Ja sam crnogorski pisac: http://www.ensobook.com/news/ Molim Vas da me dodate pod kategorijom "Crnogorski pisci" ili dopustite objavljivanje članka pod mojim imenom. Goldy Eagle (razgovor) 22:34, 1 rujan-септембар 2014 (CEST)

Hvala! Srdačan pozdrav! Goldy Eagle (razgovor) 22:41, 1 rujan-септембар 2014 (CEST)

Točke[uredi kod]

Nepozvano upadanje po raznoraznim raspravama i obalama britanska je tradicija, razumijem ja to. :) Točke iliti tačke nisu dio sr i bs standarda, a znam da nisu bile ni u lokalnim hrvatskim radovima sve do 1990-ih. Sami rimski brojevi se uvijek čitaju kao redni pa ta novotarija i nema nekog smisla, osim onog "ajd da se malo razlikujemo". --Orijentolog (razgovor) 15:13, 3 rujan-септембар 2014 (CEST)

Posto vidim da BokicaK nije bas aktivan sto ne znaci da se nece aktivirati, predlazem ti da das jodnu sansu korisniku Munjanes ali da ne kazem poslednju. --Kolega2357 (razgovor) 22:16, 5 rujan-септембар 2014 (CEST)

Dobro, smanji mu. --BokicaK (razgovor) 07:37, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)

[344] Odblokiraj ovaj IP nema smisla da bude trajno blokiran proslo je dosta vremena od kada je blokiran. --Kolega2357 (razgovor) 21:10, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)

Imaš mail. --Munjanes (razgovor) 22:52, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)
Vala si u pravu. --Munjanes (razgovor) 16:10, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)
Igore, ja sam napisao sve SP koje sam imao, pa eto da bude po proceduri, blokiraj ako nađeš ovdje koji (tamo je na Wizardovoj SZR). --Munjanes (razgovor) 23:54, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Džerahi[uredi kod]

Da, članak o mistiku, imaju ga Švabe i Turci, pa neka ostane. --Orijentolog (razgovor) 20:58, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)

Naravno, uz izbacivanje eventualnog irelevantnog sadržaja. --Orijentolog (razgovor) 21:01, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)

OK, kroz iduća 24 h. --Orijentolog (razgovor) 21:24, 6 rujan-септембар 2014 (CEST)

Obrisi mi flood flag sada gotov posao. --Kolega2357 (razgovor) 17:39, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

[345] Ja mislim da je ovo preslo granicu ovaj nalog treba za stalno blokirati isti modus operandi ima kao Seka123 i Kodi023. --Kolega2357 (razgovor) 19:55, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Evo imaš novi profil: SekaNovi02 :D--Munjanes (razgovor) 20:56, 8 rujan-септембар 2014 (CEST)

Ne mogu ni ja da svatim o cemu se radi ali opet ista osoba najverovatnije dete sa radi nekoliko naloga. --Kolega2357 (razgovor) 20:34, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

[346] Izvini sto se mesam ali mogao bi sve njegove sockpuppete obeleziti na korisnickim stranicama ovako {{Lutak ili čarapko|SuperNepoznat}} jer mu je to glavni nalog i najstraiji koji je do sada napravio. --Kolega2357 (razgovor) 00:07, 8 rujan-септембар 2014 (CEST)

Laku noc i tebi Igore. --Kolega2357 (razgovor) 00:10, 8 rujan-септембар 2014 (CEST)

Zahvaljujem[uredi kod]

Iako nisam ni primjetio da nisam autopatrol. --WizardOfOz talk 21:13, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Zahvaljujem ti i ja--Rjecina2 (razgovor) 21:36, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Mislim da bi prvo trebalo pogledati sta je sve skart od clanaka to jest nema znacaj za sh wiki pa tek onda poceti sa dodavanjem interwikija. Neki clanci recimo ne postoji ni na sr, hr i bs da bi se moglo sa botom dodati interwiki. --Kolega2357 (razgovor) 23:04, 7 rujan-септембар 2014 (CEST)

Svakog dana u svakom pogledu, sve vise napredujemo :D Laku noc. --WizardOfOz talk 00:06, 8 rujan-септембар 2014 (CEST)
PS: i ti bi mogao arhivirati dio :D --WizardOfOz talk 00:13, 8 rujan-септембар 2014 (CEST)

Da li kod nas u korisnickom imenu mogu da izazovu negativne reakcije ako korisnik ima Cetnik i Ustasa? --Kolega2357 (razgovor) 08:06, 11 rujan-септембар 2014 (CEST)

Da li mogu znati odgovor na ovo pitanje? --Kolega2357 (razgovor) 19:41, 11 rujan-септембар 2014 (CEST)

Škotski referendum[uredi kod]

Svaka čast na tolikom trudu i širokom opsegu članka. Ja ga već gledam kao na novog kandidata za izabrani, slažeš se? Jedino treba malo formatirati neke izvore, primjerice sirovi url na referencama broj 101, 108, 110 i 120... (I možda datum kada se doista održi referendum, što će biti ionako brzo)--Seiya (razgovor) 21:01, 11 rujan-септембар 2014 (CEST)

Da, "lovac" sam. Treba kvalitetne članke predlagati kad se nađu. Meni se jako sviđa već u ovom izdanju, tako da razmatraj da ga predložiš kada budeš zadovoljan s konačnom verzijom. Pozdrav.--Seiya (razgovor) 12:32, 12 rujan-септембар 2014 (CEST)

Mogu samo nadodati da si članak sredio tako brutalno, da ću te lično kriviti ako referendum ne prođe. --Orijentolog (razgovor) 18:22, 12 rujan-септембар 2014 (CEST)

Baš zato i govorim, jer kad je nešto očigledno neutralno onda se definitivno krije anglo-zavera. Taman dešifriram; čitam odzada, po svakom 10., 20., 30. slovu... naću ja prikrivenu poruku kad-tad. --Orijentolog (razgovor) 19:23, 12 rujan-септембар 2014 (CEST)

Ćorkovac[uredi kod]

Mea culpa. Čudio se što nema Ćorkovca pa ga ubacio. Hvala za opomenu i primjedbu!

Yahadzija (razgovor) 19:32, 12 rujan-септембар 2014 (CEST)

Moguće je[uredi kod]

Poštovani Igorwindsore,

Moguće je da je sporni segment priloga nesrezmjeran. Moj stav je da sve bitne informacije o bilo kojem lokalitetu moramo pomenuti (i toga se redovno pridržavam). Kao i uvijek - pitanje je sveupitne mjere! Zato Vas molim da mi pomognete i ovaj dio članka "svedete na svoju mjeru"

Srdačno Vaš,

Yahadzija (razgovor) 12:58, 13 rujan-септембар 2014 (CEST)

[347] Filter radi sve je ok sa njim. --Kolega2357 (razgovor) 15:13, 13 rujan-септембар 2014 (CEST)

Evo da obavestm da je uspesno resen problem sa sortiranjem u kategorijama. [348] Primer je ova kategorija. --Kolega2357 (razgovor) 20:06, 17 rujan-септембар 2014 (CEST)

Mozes li to proveriti OC Ripper kaze da je sve u redu? --Kolega2357 (razgovor) 22:26, 17 rujan-септембар 2014 (CEST)

Limiti[uredi kod]

Pregledavajući one leksikone o klasičnoj filologiji o kojima si pisao, i uzimajući u obzir da ti struka nije poput biologije ili astronomije da se svakim danom otkrije po stotinjak novih fragmenata kao taksona ili zvijezda, sinulo mi je jedno pitanje – postoji li hipotetska mogućnost da se na Wikipediji obradi "sve"? Dakle sve biografije, sva mitološka bića i sva djela. Znam da je te starije leksikone godinama prevodio jedan Katalonac (Jolle) pa vjerujem da nisu daleko od takve situacije, a s obzirom da smo stotine članaka nanizali ja, ti i Ripper, možeš li bar procijeniti koliko smo daleko od toga, tj. je li praktički moguća scena da se penzionerski dani zadovoljno dočekaju točajući noge na nekom kvarnerskom otoku, pričajući ribarima grčke agendote i čekajući da na aplikaciji smartphonea osvane neki novi istraživački rad Oxforda ili Cambridga da se navečer samo podeblja wiki-sadržaj, pa ujutro sve iznova? :) --Orijentolog (razgovor) 18:11, 13 rujan-септембар 2014 (CEST)

Onda nam nema druge nego da upregnemo Dcirovica da nekim magičnim štapićem prevede i botira sve te leksikone, ako je izveo ono s hemijom onda valjda može i to. :) Inače, ja sam prije pet godina djetinjasto bio uvjeren da sam Ahemenide sredio "skoro sve", a takav dojam stekao sam zahvaljujući lokalnoj literaturi koja je jako štura o tom periodu. Mislio sam da se sve vrti oko Herodota i još 5-6 glavnih i 20-ak sporednih historičara, par papirusa, pločica, demotskih tekstova i biblijskih ulomaka, a onda naletio na knjigu The Persian Empire: a Corpus of Sources from the Achaemenid Period u kojoj je jedna historičarka na 1020 stranica sastavila kratice samo primarnih izvora (samo onih vražjih pločica iz Perzepolisa ima oko 30.000!). To su tek primarni, sekundarnih izvora ima na tone. Dakle, osjećaj srodan onom s TV-a ovih dana kad satima slažu nasipe pa voda opet polomi sve u par sekundi. Uz to, čak i ono što sam radio ranije danas ne gledam kao neki kvalitetan posao – npr. pogle reference u članku Jonski ustanak: 90% Herodot tj. primarna literatura, a to zapravo ne bi smjeli raditi. --Orijentolog (razgovor) 21:31, 14 rujan-септембар 2014 (CEST)

Novak[uredi kod]

Zamolio bih da se zastiti clanak od vandalizma korisnika ‎SadarMoritz. Ubedjen sam da ovo nije nacionalisticka vikipedija koja broji krvna zrnca kod ljudi, tako rade na hrvatskoj vikipediji, a svi znamo da Novak nije Hrvat i nema hrvatsko poreklo, njegova majka zivi u Srbiji od ranog detinjstva, takvim informacijama nije mesto u clanku. On licno nikada se nije izjasnio po tom pitanju, niti je govorio o nacionalnom opredeljenju svoje majke ili oca. Nigde i u nijednom relevantnom izvoru. Nemojmo dopustiti takvim likovima da kvare clanke netacnim podacima. Trazim pomoc da se prestane sa takvim uredjivanjem, jer vikipedija je enciklopedija a ne da se pretvara u nacionalisticki pamflet--Soundwaweserb (razgovor) 16:02, 15 rujan-септембар 2014 (CEST)

Razgovor:Novak Đoković[uredi kod]

Poštovanje! Možeš li molim te kao administrator dati svoj sud na stranici za razgovor Novaka Đokovića vezano za postavljenu temu. Unaprijed hvala. S poštovanjem, --SadarMoritz 16:24, 15 rujan-септембар 2014 (CEST)

Moram to da pojasnim, nije nikakva zla namera, već sam mislio na one koji očigledno imaju hrvatski govor (a takvih je većina bila na onoj stranici). Ja sam ovde, na tvojoj stranici obećao da više neću govoriti o nekim stvarima (ispoštovao sam), izvinili smo se jedan drugom. Pročitaj pažljivo moj komentar, on nije protiv ovog projekta, ali govori generalno kakvo je stanje svesti kod pojedinaca [349]. Valjda ćeš jednom uvažiti i moj stav. Držaću se toga, ne želim dalje da komentarišem. Svako dobro.--Soundwaweserb (razgovor) 19:18, 15 rujan-септембар 2014 (CEST)

Sad mi slobodno skini sva prava, napuštam projekat. Zbogom, sve najbolje.--Soundwaweserb (razgovor) 19:35, 15 rujan-септембар 2014 (CEST)

Polako, Soundwaweserb i dalje ne kapiram sta se desilo. --Kolega2357 (razgovor) 19:36, 15 rujan-септембар 2014 (CEST)

Infokutija referendum[uredi kod]

Sređivao sam brzinski pa ne garantiram da je sve 100% precizno, pokušaj staviti na škotski ili neki već prošli da se testira. --Orijentolog (razgovor) 20:06, 17 rujan-септембар 2014 (CEST)

Stavio sam infokutiju u ovaj članak tako da ti sutra posluži kao uputa za unutarnje ispunjavanje. --Orijentolog (razgovor) 22:15, 17 rujan-септембар 2014 (CEST)
Vidim da ti nije dosta jučerašnjih provokacija "zahvalama" jer znaš da šablone pokornički uređujem sukladno činovničkoj hijerarhiji, al' dobro, doće i moje vrijeme da ustanem protiv izrabljivačke londonske klike. --Orijentolog (razgovor) 19:34, 18 rujan-септембар 2014 (CEST)

Flood flag[uredi kod]

Obrisi mi flood flag. --Kolega2357 (razgovor) 13:17, 18 rujan-септембар 2014 (CEST)

Mapa[uredi kod]

Ja tebe molim da prestaneš da vraćaš moje izmene i opstruiraš moj rad. Hvala. PANONIAN (razgovor) 19:59, 21 rujan-септембар 2014 (CEST)

U tekstu članka se pominje da su Srbi svoje ime doneli iz prapostojbine, i ja sam taj tekst ilustrovao mapom te prapostojbine. PANONIAN (razgovor) 20:07, 21 rujan-септембар 2014 (CEST)
Pa u ovom slučaju ova hipoteza jeste "jača" od nekih drugih, jer iza nje stoji Francis Dvornik, za koga piše da je jedan od vodećih eksperata za slovensku istoriju: http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Dvornik Ja se uvek trudim da za mape nađem najkredibilnije izvore. Da sam koristio neke manje kredibilne izvore, onda bi Bela Srbija možda bila locirana u Panonskoj niziji i Slavoniji ( http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f8/Banduri_and_Lisle._Imperii_Orientalis_et_Circumjacentium_Regionum.E.jpg ), dok bi Bela Hrvatska možda imala ovakve granice: https://www.flickr.com/photos/39097517@N06/3591833111/sizes/l/ PANONIAN (razgovor) 20:30, 21 rujan-септембар 2014 (CEST)
Pre svega, istorijski je potvrđeno postojanje i srpske i hrvatske države na severnoslovenskim prostorima. Lužički Srbi tamo žive i danas, a istorijska je činjenica da su i Hrvati živeli na području Poljske. Znači, nije ovde u pitanju samo "tumačenje jedne rečenice", već istraživanje koje se bazira na većem broju činjenica i izvora. Iako mi je sasvim jasno da ta teorija nije potpuno prihvaćena i da postoje i druge, veliki je stepen verovatnoće da je tačna. PANONIAN (razgovor) 20:52, 21 rujan-септембар 2014 (CEST)
Daj mi flood flag. --Kolega2357 (razgovor) 16:32, 23 rujan-септембар 2014 (CEST)

Novi imenski prostor na sh wiki[uredi kod]

Sta mislis da imamo separativno resenja za Wikiprojekte to jest da imamo poseban imenski prostor za njih a ne da budu u sklopu imenskog prostora Wikipedija. --Kolega2357 (razgovor) 21:55, 26 rujan-септембар 2014 (CEST)

Wikidata[uredi kod]

Ako staviš interwiki link u sam članak, onda ga na wikidatu premesti bot za par dana. PANONIAN (razgovor) 22:34, 27 rujan-септембар 2014 (CEST)

Samo sto je kod nas od kada postoji Wikidata 99% manje aktivno interwiki botova koji prenose interwiki na Wikidata. --Kolega2357 (razgovor) 22:41, 27 rujan-септембар 2014 (CEST)

Nemam. Ali recimo postoje aktivni botovi EmausBot i Addbot koji mogu dodavati interwiki. --Kolega2357 (razgovor) 23:05, 27 rujan-септембар 2014 (CEST)

[350] Opet smo na tapetu istih. --Kolega2357 (razgovor) 16:43, 28 rujan-септембар 2014 (CEST)

HHVM[uredi kod]

[351] Mozes li ukratko objasniti o cemu se ovde radi. Vidim kada Munja pravi izmene pa mi i nije bas jasno. --Kolega2357 (razgovor) 21:13, 28 rujan-септембар 2014 (CEST)

Mada to nije lose kada se ukljuci malo brze otvara stranice i to je to. --Kolega2357 (razgovor) 21:34, 28 rujan-септембар 2014 (CEST)

Daj mi flood flag na 10 minuta da vidim da li je dobro uradjeno i kada se koristi flood flag. --Kolega2357 (razgovor) 21:40, 28 rujan-септембар 2014 (CEST)

Mozes sada obrisati slobodno radi pod flood flagom. Za sada je sve u redu. --Kolega2357 (razgovor) 21:43, 28 rujan-септембар 2014 (CEST)

Zahvala[uredi kod]

Bok Igore,

Hvala najlijepše na dodijeljenoj nagradi, doista mi je drago vidjeti da cijeniš moje pokušaje u zbližavanju Jugoslavena. Još jednom, Hvala. Pozdrav, --SadarMoritz 00:14, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)

Auto-patrol[uredi kod]

Možeš slobodno dodijeliti auto-patrol korisniku "Yahadzija", da se ne mučimo oko njegovih izmjena! --Munjanes (razgovor) 00:32, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)

Igore, daj mi premještača datoteka, ako nije problem! (I just wanna help) --Munjanes (razgovor) 22:20, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)
Znam Igore, ali da bude brže, da se ne peglamo po tabli. Stavio sam sada tamo! --Munjanes (razgovor) 22:28, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)

Mail[uredi kod]

Htio sam ti poslati e-mail, ali sam dobio obavijest o "mail delivery failure-u". Možeš li pogledati da li si zabunom stavio krivu e-mail adresu? Hvala.--Seiya (razgovor) 16:37, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)

Godine, godine[uredi kod]

Uvijek me razveseli kad mislim da imamo samo 14 kombinacija pisanja godina uz događaje, a onda se pojavi i petnaesta. :) Koja se tebi čini najboljom:

  1. Igorsko-orijentalni rat (1815-1848)
  2. Igorsko-orijentalni rat (1815–48)
  3. Igorsko-orijentalni rat (1815–1848)
  4. Igorsko-orijentalni rat (1815 – 1848)
  5. Igorsko-orijentalni rat (1815—1848)
  6. Igorsko-orijentalni rat (1815. – 1848.)
  7. Igorsko-orijentalni rat (1815.-1848.)
  8. Igorsko-orijentalni rat 1815-1848
  9. Igorsko-orijentalni rat 1815–48
  10. Igorsko-orijentalni rat 1815–1848
  11. Igorsko-orijentalni rat 1815 – 1848
  12. Igorsko-orijentalni rat 1815—1848
  13. Igorsko-orijentalni rat 1815. – 1848.
  14. Igorsko-orijentalni rat 1815.-1848.
  15. Igorsko-orijentalni rat 1815–1848.

Ne sugeriram ništa, stvarno nisam pametan. Ali volio bi da se to napokon standardizira. Prijedlog? --Orijentolog (razgovor) 20:08, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)

Moj favorit također. :) Ajd pitaćemo još par suradnika da li se slažu, zatim Ripperovo terminatorsko odobrenje {{{Slažem se.|{{{Može.|{{{U redu.|{{{No problemo.|{{{ZANEMARI}}}}}}}}}}}}}}} i stvar riješena. --Orijentolog (razgovor) 20:59, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)

Dobro, dobro, al samo da znaš da sam prijavio to imperijalističko izrabljivanje lokalnom francuskom ambasadoru. --Orijentolog (razgovor) 21:06, 29 rujan-септембар 2014 (CEST)

C'est incroyable! Stvari kakve se događaju na ovoj Wikipediji... très mauvais! No, da ukratko odgovorim prije nego se toliko iznerviram pa počnem giljotinirati ljude uokolo, jer nije nemoguć scenarij! Smatram da je Igorov prijedlog 1. najbolja od svih 15 solucija (a ti si blizu giljotine jer si uopće smislio tih 15!) jer je najpraktičnija, najjednostavnija, a opet jednako sadržajna. Što se mene tiče, idite s njom. I drago mi je da smo krenuli s uniformiranjem :)
Uzgred, da pitam ja vas dvojicu despota, jednog imperijalista i jednog orijentalnog tiranina, što ćemo s ovakvim slučajevima? Napisano je ovako jer nije bilo pravila, al' dal da i njih podvodimo pod "Plesna epidemija (1518)" ili da ostane ovako? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 10:00, 30 rujan-септембар 2014 (CEST)
Da... sad vidim... odgovor sam pisao Orijentologu, ali sam ga pisao ovdje... xD Preusmjerit ću ga ovdje, nadam se da ne zamjeraš što sam se obraćao provokatoru :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 10:02, 30 rujan-септембар 2014 (CEST)

Predlazem ti da zakljucas Pijacu na minimun tri meseca jer ce se desavati korisnici da korisnici sa hr wikipedije pisu ovde pod ip adresama a namera im je dobro poznata a to je provociranje, omalovazavanje i tako dalje. --Kolega2357 (razgovor) 11:53, 30 rujan-септембар 2014 (CEST)

Evo da ti ja dam odgovor pre OC Rippera moje misljenje je da ne trebad da stoje niciji Facebook profili na sh wiki u koliko nisu sopstveni. Moze se napraviti Abuse Filter za Facebook. --Kolega2357 (razgovor) 21:19, 30 rujan-септембар 2014 (CEST)

Građanski rat u Vizantiji 1341–1347.[uredi kod]

Careee :) To je stvarno zanimljiva tema, nisam očekivao da će zajedničko uređivanje uspeti, ali baš mi je drago da si za završio. Jedva čekam da pročitam do kraja! --Mladifilozof (razgovor) 23:11, 30 rujan-септембар 2014 (CEST)

Zahvala i još nešto[uredi kod]

Zahvaljujem na dodjeli statusa autopatrolera.

U pogledu žalosnih kontaminacija na južnoslavenskim wikipedijama (malo zalazim na bugarsku i makedonsku, ali i ondje ima "prepucavanja", a za ostale sam prilično suglasan s Vašom ocjenom), uvjeren sam da rješenje nije "splendid isolation" u sh-projektu, nego i u kontribuciji ostalima (ubi maior, minor cessat). Neke ocjene se ne mogu "zglajhati" (Asanaginica će u jednih biti bošnjačka, u drugih srpska, u trećih hrvatska, i tu ispravljati "krivu Drinu" nije čak ni korisno, jer bi se lako moglo pretvoriti u poslovični sastanak ovnova na brvnu), ali se može popravljati, dopunjavati, po potrebi citirati drukčija mišljenja. Tko je od čitalaca preveniran, ionako se uzalud truditi, ali tko nije, ima priliku procijeniti vlastitom glavom između ponuđenih podataka.

S poštovanjem, --Inoslav Bešker (razgovor) 09:45, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Poštovani kolega, spominjući "splendid isolation" nisam mislio na nas koji surađujemo (i) u sh.wikipediji, nego na nas pojedince, ako se zatvaramo u samo jedan projekt i začipamo nos pred onima koji su nam se zbog nečega zamjerili. Prvo, uopće ne iznosim kolektivne ocjene, niti mi je pripadnost na kraju pameti, pa sam se iznenadio što ste moju primjedbu shvatili kolektivno. Individua sam, jedva da i sebe zastupam, prije bih jezik pregrizao nego govorio u ime koga, pa ni druge i njihove stavove naprosto ne poimam u funkciji neke njihove pripadnosti (navijačkoj skupini, zvala se ona nacija, religija itd., pa onda i projektu - kvaliteta Wikipedije je i u tome što omogućuje interakciju pojedinaca bez novačenja u grupu). Da funkcioniram prvenstveno kao Dalmatinac Hrvat, ne bih ni prismrdio u it.wikipediju nalijećući na sijaset iredentističkih stavova, jer mi se gadi i hrvatski iredentizam, kamoli ne bi koji drugi. Naprotiv, ondje gdje sam razaznavao evidentne neistine - mijenjao sam, služeći se citatima neutralnih izvora. Ne tvrdim da svatko treba tako, to je također predmet individualnog izbora. Osobno se opredjeljujem za da popravim što znam popraviti i to radim, ne sustavno, nego kako stignem i kako naletim, na desetak i više projekata, a najviše ondje gdje se jezikom koliko-toliko služim aktivno. Eto, na to sam mislio kad sam sugerirao da se zabaci izoliranje u samo jedan projekt, onaj koji se pojedincu doima kongenijalnim. Protivim se tome da sapientia bude ancilla ideologiae - meni su facta super partes. I stoga, kako piše na logotipu Laroussea: Je seme a tout vent. To "volem, pa volem", makar me netko stoga ubrojio u volove iz sljedećeg stiha ("sa volovi da orem"). Eto, ovo je samo da razjasnim svoje gledište, nipošto da polemiziram s Vašim. Nego mi je bilo krivo što sam formulirao toliko neznalački da me se moglo pogrešno shvatiti (za nesporazum u interpretaciji uvijek je krivac pisac).
S poštovanjem, --Inoslav Bešker (razgovor) 09:23, 4 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Facebook linkovi i privatnost[uredi kod]

Kada je u pitanju Facebook, moje je skromno mišljenje da stavljanje nečijih linkova na Wikipediji ima smisla jedino ako je riječ o nečijem javnom profilu ili službenoj stranici. Sve drugo bi, čak i uz najbolju namjeru, moglo ugroziti nečiju privatnost ili nečije privatne stvari učiniti problemom ove Wikipedije. --OC Ripper (razgovor) 10:39, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Crossbencher[uredi kod]

Nađi neki adekvatan prijevod za "crossbenchere" pa ga metni u Dom lordova, ja sam zdravoseljački privremeno preveo kao "križoklupci". :) --Orijentolog (razgovor) 21:43, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Aha, znači "nezavisnih kandidata" ima 180, a dolje dodatnih "nezavisnih" još 20. Toliko su nezavisni da su međusobno nezavisni od drugih nezavisnih. Ne kužim ja ta engleska mutna posla, dovoljno mi je bilo ovo s nezavisnošću Škotske, provjeri pa sredi sam. Ja nezavisno dižem ruke. --Orijentolog (razgovor) 22:04, 1 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Drustvene mreze[uredi kod]

!('user'|'autoconfirmed'|'autopatrolled' in user_groups) & 
(added_lines irlike "https?:\/\/(?!(.*\.)?(facebook.org|twitter.org|youtube.org))")

Napravi filter pod ovim imenom Drustvene mreze ali sa afrikatima i javi kada zavrsis. --Kolega2357 (razgovor) 00:41, 2 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Na svim ozbiljnijim Wikipedijama postoji zastita tako da ne moze niko da ubaci neciji Facebook, Twitter i YouTube profil. --Kolega2357 (razgovor) 10:20, 2 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Katinjski masakar[uredi kod]

Molim da se ispoštuju moja autorska prava na ovaj članak u skladu sa licencom Licencom CC-BY-SA 3.0 ili GFDL. Ako moja izmena nije odgovarajuća molio bih te da je ispraviš. U svakom slučaju želeo bih da moja autorska prava budu ispoštovana. --86.135.150.88 01:37, 2 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Nije tačno. Vikipedija nije Javno vlasništvo i klikom na dugme sačuvaj pristajem na uslove CC-BY-SA 3.0 i GFDL licence. Kao što piše i ovde kada uređujem: "Klikom na dugme "Sačuvaj - Сачувај", pristajete na Pravila korištenja, i nepovratno pristajete predati vaš doprinos pod Licencom CC-BY-SA 3.0 i GFDL". Još jednom bih molio da se moja autorska prava ispoštuju inače ću biti prinuđen da se obratim Zadužbini. 86.135.150.88
I po pravilima obe licence bilo ko ko koristi članak dužan je da navede mene kao autora članka. A ovde to nije slučaj. I ako neko sa sh vikipedije prepiše članak na svoj sajt npr. navešće kao autora ono što vaša stranica navodi da je autor. A to nisam ja. I time ste prekršili uslove licence. Još jednom vas molim da ispravite grešku i da me navedete kao autora. --86.135.150.88 01:50, 3 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Pošto očigledno nemate pojma o slobodnim licencama i o njihovom sadržaju, moraću da prekinem ovu diskusiju sa vama i obratim se nekome drugom za pomoć --86.135.150.88 01:04, 6 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Izvini ako sam te uvredio, ali i dalje mislim da nemaš potreban nivo znanja o licencama da bih nastavio diskusiju sa tobom. Pozdrav. --86.135.150.88 16:24, 6 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Као што сам рекао немам намеру да настављам било какву расправу са тобом, тако да не видим разлог за твоју последњу поруку. --86.135.150.88 01:21, 7 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Herman Nojbaher[uredi kod]

Pavelić je spreman da pravi teritorijalne ustupke kome? Draži ili Nediću? Orion1964 (razgovor) 18:30, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Pitate me u čemu je razlika između Draže Mihailovića i Milana Nedića. Pretpostaviću da je to retoričko pitanje, mada stičem utisak da niste ni pročitali knjigu.

U tekstu piše:

Usled sve izvesnije pobede partizana, pitanje saradnje četničkih i ustaških snaga je aktuelizovano. Tako Neubacher 26. novembra 1944. godine kaže: „Novi tonovi“ kod Pavelića, koji smatra da je potrebna nagodba sa Srbima. U tom smislu je spreman i na teritorijalne ustupke (Istočna Bosna).[7]“

Prema tome kome je Pavelić spreman da pravi teritorijalne ustupke? U to doba je predsednik okupacione vlade u Srbiji Milan Nedić, pa se može reći samo da je NDH spremna na ustupke okupiranoj Srbiji, a nikako pokretu Draže Mihailovića koji u to doba nije priznat ni od saveznika ni od Nemaca i NDH.

Otac Milana Kalabića je bio Nedićev oficir i streljan je od strane Nemaca zbog toga što je doturao oružje četnicima Draže Mihailovića. Prema tome to su dva različita pokreta i saradnja četnika i ustaša se nikako ne može dokazivati gornjim citatom. Nojbaher o tome ne piše, već kaže "nagodba sa Srbima". Ovako se izraz "sa Srbima" prevodi kao četnici!!!

Mi smo ipak dužni da se na Vikipediji držimo određenih pravila, bez obzira na naša politička opredeljenja.

Evo je ispravka koju ste uklonili:

"Usled sve izvesnije pobede partizana, pitanje relaksacije odnosa izmedju NDH i okupirane Srbije je aktuelizovano. Tako Neubacher 26. novembra 1944. godine kaže..."

Šta ovde nije kako treba?

--Orion1964 (razgovor) 20:48, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ajde da se mi ostavimo političkih rasprava. Nisam ja ni četnik ni partizan.

U to doba nije postojao nikakav način da NDH učini bilo kakve teritorijalne ustupke četnicima. Jedino kome su tada ustaše mogle da učine teritorijalne ustupke je okupirana Nedićeva Srbija. Prema tome ne moramo mnogo da lupamo glavu o tome na koga je Nojbaher ili Pavelić mislio. Insistiranje na tome da izraz Srbi zameni sa četnici je u istoj ravni kao izjednačavanje Hrvata i ustaša. Onakav tekst je uvredljiv za mnoge Srbe. Napravite vi izmenu koja se vama čini korektnom, ali četnici=Srbi ne može. --Orion1964 (razgovor) 21:47, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Sasvim se slažem da se odnosi na kolaboracionističke snage, i to na one na koje je jedino moglo da se odnosi. Na NEDIĆEVU SRBIJU. Zar je to toliki problem da se to napiše? Pa Hitler nije dozvoljavao ni da se pregovara sa četnicima, a kamoli da im se daju nekakvi teritorijalni ustupci. Možemo li mi da se dogovorimo da se napravi neka korektna izmena ili da se ceo pasus obriše? --Orion1964 (razgovor) 22:13, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Citat Hermana Nojbahera:

„Politiku Draže Mihailovića nije bilo teško razumeti. On je bio impresioniran nemačkim vojnim podvizima. Pa ipak, sa sigurnošću je računao na to da će Nemačka izgubiti rat. Dovoljno sam čuo od pouzdanih izvora, koji su me obavestili o Dražinom stavu prema Rajhu. On je ostao neprijatelj okupatoru, koji je, zbog Titovog uspona, postao njegov neprijatelj broj dva. Saveznici su Dražu ostavili na cedilu, pa je zato pokušao da od Nemaca - koji su za njega sada bili samo neprijatelj broj dva - dobije što je moguće više oružja. Namera četničkog vode bila je ova: da se, kada započne nemačko povlačenje, bez borbe dokopa nemačkih strateških pozicija i da se na njima utvrdi. On se spremao za konačan obračun sa Titom, koji je trebalo da se vodi beskompromisno, na život ili smrt, a u pitanju je bila budućnost Jugoslavije. Dok su, dakle, Dražini podređeni komandanti tu i tamo sarađivali sa Nemcima, on je sam nastavio da i dalje vodi propagandu protiv Nemaca. Ova politika bila je sasvim jasna i logična, što se same teorije tiče. U praksi, u svakodnevnom životu, međutim, ovako podvojeno držanje moralo je da šteti njegovom pokretu i da ga slabi, jer takva politika ne može lako da se razume i propagira. Srbima nije mogao glasno da kaže: „Nemojte da se mnogo brinete! Od glupih Nemaca ja hoću samo da uzmem oružje, kako bih uz pomoć njihovog oružja mogao da ih isteram iz zemlje!" Tako je Mihailović bio izigran od Tita, koji je zastupao stav da treba voditi beskompromisni rat na dva fronta: protiv okupatora i protiv četnika. Na taj načinje Titu pošlo za rukom da u svoju „narodnooslobodilačku armiju", koju su vodili komunisti regrutuje sve više i više boraca, čiji stav je bio antikomunistički.“ Herman Nojbaher

Vi hocete da kazete da su nekom o kome imaju ovakvo mišljenje ustaše i Nemci hteli da daju nekakve teritorijalne ustupke. Pošto vidim da ste filolog ne verujem da je za vas izraz "Wishful thinking" nepoznanica. Orion1964 (razgovor) 22:30, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Nedić je do kraja rata ostao zvanični predsednik vlade, osim nedićevaca i Ljotić je bolje stajao kod Nemaca, a i ustaše nisu imale ništa protiv njega. Prema tome teško da su Nemci u bilo kom trenutku bili raspoloženi da igraju na Dražu.
O odnosima četnika i ustaša u to doba dosta govori klanje zarobljenog Pavla Djurišića i veće grupe njegovih oficira u Jasenovcu. I ipak vi insistirate na izrazu četnici, čak i tamo gde se oni nigde ne pominju. Ideologija je čudo.Orion1964 (razgovor) 23:10, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Slika[uredi kod]

Kako postaviti sliku na neki vikipedijski clanak?SekaNovi02 (razgovor) 22:03, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Mega jadno[uredi kod]

Stvarno ima mega jadnih ljudi na Wikipediji ali ovo sam ovim IP se zavrsilo isto kao sto je Zeljko Todorovic trazio da se obrise sh wiki. [352], [353], [354] Zanimljivo je to da ovakav zahtev nije dosao sa nasih prostora vec iz Rumunije [355] to govore i njegove doprinosi [356] da je iskoristio tu IP adresu samo za jednokratnu upotrebu. Argumenti ovog IP su nikakvi zato mu je odmah u startu i zahtev odbijen. --Kolega2357 (razgovor) 12:52, 7 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Munja calling[uredi kod]

Potrebno je za svaki slučaj obrisati ovu staru datoteku sa bos.wiki [357] --Munjanes (razgovor) 23:37, 8 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Slike stare verzije ne bi trebale da se brisu. --Kolega2357 (razgovor) 23:45, 8 oktobar-листопад 2014 (CEST)

@Kolega: Treba obrisati da ne bude problema, kao što je rekao Edgar. @Igor: Radi, ukucaš {{subst:Pretpregled|--~~~~}} ili {{subst:Prikaži_izgled|--~~~~}}. --Munjanes (razgovor) 23:50, 8 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Btw, dobro bi bilo na onom šablonu za uređivanje teksta da se izmijeni naziv u {{subst:Pretpregled|--~~~~}} umjesto {{subst:Prikaži_izgled|--~~~~}}.

Nema problema ne moras da vracas. Samo kazem da je takva praksa na Wikimedia Commonsu i vecim projektima od naseg. Recimo na Commonsu su se brise stara verzije samo ako se bas ono razlikuje od nove. --Kolega2357 (razgovor) 00:01, 9 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Igore, je li dozvoljeno koristiti na sh.wiki AWB? Evo i Korisnik:Kolega2357 da i njega tagujem/pitam! --Munjanes (razgovor) 16:36, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Blokirali su me, navodno, jer sam pretjerivao na bs.wiki. Fakat pretjeruju, nisu ništa odvojili od hr.wiki! --Munjanes (razgovor) 16:44, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Ne mogu, blokirali su me da ne mogu ni SZR uređivati. Hajde, bar ima ova wikipedija koja sve dozvoljava, na svu sreću! --Munjanes (razgovor) 16:49, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Je li se na srpskom piše "na primer" ili "naprimer"? --Munjanes (razgovor) 17:18, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
OK, nisam znao, izvini. Imaš li ti kakvih prijedloga za automatske izmjene, nešto što bi bilo zamorno za čovjeka? --Munjanes (razgovor) 17:20, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Daj mi bot flag, da ne smetam u skorašnjim izmjenama. --Munjanes (razgovor) 17:50, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
i dalje me prikazuje u nedavnim. --Munjanes (razgovor) 18:07, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Daj mi flood flag, kao što kaže kolega! Da vidimo ima li s tim razlike. --Munjanes (razgovor) 20:18, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Narodna Republika Kina[uredi kod]

Ovo bi trebalo da se premesti samo na Kina. --Kolega2357 (razgovor) 11:38, 12 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Izjašnjavanje i "padobranski" glasovi[uredi kod]

Moje je skromno mišljenje da se svakom korisniku treba dati priliku da se izjasni o određenom pitanju. To treba li tako izraženo mišljenje uzeti u obzir prilikom odlučivanja ukoliko od korisnika prije samog izjašnjavanja nije bilo ni traga ni glasa je već "drugi par cipela". --OC Ripper (razgovor) 13:11, 14 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ili, preciznije, ovdje treba primijeniti načelo "Pretpostavi najbolju namjeru". --OC Ripper (razgovor) 13:12, 14 oktobar-листопад 2014 (CEST)

AirWolfova blokada[uredi kod]

Ja bih mu je srezao na jedan dan. Ipak je priznao pogrešku. --OC Ripper (razgovor) 10:11, 15 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ako to bude zloupotrijebio ovo skraćivanje blokade, sljedeće "hlađenje" bi trebalo biti mnogo duže. --OC Ripper (razgovor) 11:37, 15 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Proljeće naroda[uredi kod]

Svi noviji udžbenici koje sam ja imao u rukama koriste Proljeće naroda kao zbirni naziv za to. Sad, ne znam koliko je ukorijenjeno, ali Google pod Proljećem naroda, primjerice, nalazi višestruko veći broj poveznice nego pod "revolucije 1848" --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:06, 16 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Hmmm... zanimljivo. A u tekstu udžbenika govore (u Hrvatskoj, barem) o Proljeću naroda. Ali dobro, nije to toliko ni bitno, oba su naziva isprava tako da nećemo biti Orijentolog pa tražiti dlaku u jajetu ;) :P Mi civilizirane zemlje, Britanija i Francuska, lako se dogovorimo kad nema tih orijentalnih uplita :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:20, 16 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Engleski jezik[uredi kod]

Молим Вас да ми објасните разлог због чега сте са стране за енглески језик (на српскохрватској викепедији), из секције вањске везе, склонили линк ка првом Пословном речнику на тлу Балкана? Пословни речник је јединствен јер представља комбинацију базе и људског фактора јер се сваки упит за превод контролише од стране професионалних преводилаца, који сваки упит који није у бази преводе и у року од пар сати достављају кориснику бесплатно. О Пословном речнику је писала и Екапија. Хвала унапред на одговору, очекујем га са нестрпљењем. Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik Markocvijic (razgovordoprinosi)

Gvožđe i željezo[uredi kod]

Nisu sinonimi. Željezo je elementarno stanje, dok je gvožđe legura. Trust me, I am an engineer. (šta znaju lingvisti/prevodioci) --Munjanes (razgovor) 14:48, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Obzirom da se radi o jednom jeziku, pogledaj ovo [358]. --Munjanes (razgovor) 20:59, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Željezo ide sa člankom Iron, a Gvožđe ide sa člankom Cast iron. Doduše, ovo ću morati primjeniti i na srpskoj viki. --Munjanes (razgovor) 21:34, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Kako hoćeš. To "raja" u svakodnevnom govoru miješa. Ja sam rekao svoje, a najbitnije mi je da sam ispravio ove stvari na bosanskoj i srpskoj vikipediji. Recimo ova tava u članku "cast iron" se pravi od gvožđa (legure), jer da se pravi od samog željeza od nje ništa ne bi bilo (lahko bi je iskrivili). --Munjanes (razgovor) 21:55, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Slažeš li se da to uradimo kao na bs.wiki (samo trebali bi angažovati Orijentologa da napravi šablon:Razlikovati). --Munjanes (razgovor) 22:09, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Razgovor[uredi kod]

Na moje argumente se ionako nije obazreo.--Seiya (razgovor) 18:23, 17 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Igore, obriši mi korisničku stranicu (da nestane historija izmjena). --Munjanes (razgovor) 03:34, 23 oktobar-листопад 2014 (CEST)
Daj mi bot flag za ovaj račun. (Već ga imam na bs.wiki) --Munjabot (razgovor) 00:57, 24 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Imena[uredi kod]

Naravno... i Jose I je divno mogao biti Josip I od Španjolske ili Vittorio Emanuele Viktor Emanuel, ili Anne u Ana ta se imena isto jako lijepo prenose, nisu nezgrapni kao Đuro ili Luj ili Ludovik ili Edvard... ali poanta je upravo u tome da se ne transkribiraju nego da se imena suvremenih vladara, gdje neka druga varijanta nije poznatija ili opće usvojena (jel' Viktorija u toj kategoriji - to pitam ja), pišu u originalu... tako je započeo Vitek, tako sam nastavio ja, a tako je nekako prešutno zaključeno i na posljednoj raspravi (bizantologija je iznimka jer tu očigledno postoje jasna pravila struke koja kod imenovanja engleskih ili francuskih vladara ne postoje - kao što sam rekao, moji udžbenici iz povijesti su favorizirali Georgea nauštrb Juraja ili Đure, i Jamesa umjesto Jakova), a sad samo trebam vidjeti spada li Victoria pod iznimku opće prepoznatljivosti... nije to silovanje jezika, barem ne iz moje perspektive --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:43, 21 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ma kužim poantu, mada možda nisam najbolje artikulirao, ali kažem... Anne bismo isto mogli pretvoriti u Anu, ali smo ostavili Anne... jer, ruku na srce, ja ju ne izgovaram kao Anu Stjuart nego kao En Stjuart.... isto je i s Vittorijom Emanuelleom i Victorijom... ali kažem, ako je Viktorija, kao i Elizabeta, doista općepoznatije od Victorije i ako će više ljudi prepoznati Viktoriju, a ne Victoriju, onda nikakvih problema nema :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:04, 21 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Thumbelina/Palčica[uredi kod]

Obavljeno. --OC Ripper (razgovor) 12:51, 22 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Ispravi gresku koju si napravio za Orijentologa. --Kolega2357 (razgovor) 18:27, 22 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Da ja sam napravio ali ti mogao primetiti da sam napravio ociglednu gresku. --Kolega2357 (razgovor) 18:44, 22 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Siroko gledano nisi nista pogresio i ako si mu dao prava file movera jer mu moze koristiti inace. --Kolega2357 (razgovor) 18:47, 22 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Re: Kategorija:Pages using duplicate arguments in template calls[uredi kod]

Ne boj se, nije nikakva greška u igri nego se samo radi o skrivenoj kategoriji s tehničkim opisom za određene karakteristike šablona. Detaljnu raspravu o nedavnom uvođenju imaš ovdje na en.wiki. U člancima se javlja preko šablona. --Orijentolog (razgovor) 22:53, 26 oktobar-листопад 2014 (CET)

Prevod clanaka[uredi kod]

Da li je dozvoljeno da se neki dobar clanak iz wikipedije na hrvatskom ili srpskom prevede na nemacki? ja pisem za nemacku vikipediju i htela bih da ubacim clanak o Miri Banjac. Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik NadaZamurovic (razgovordoprinosi)

Re:Hobi[uredi kod]

Hvala ti na lijepim riječima.

Ja sam, evo, ipak odlučio nastaviti s radom. Hvala ti na pozivu, ali... nastaviti ću raditi na hr.wiki, usprkos svemu i dok me zauvijek ne blokiraju (što će prije ili kasnije i uspjeti :). Pošto ću pisati isključivo članke o evoluciji i to u suradnji s Dumom, koja će pak sve prebaciti ovdje, krajnji će učinak biti isti kao da sam s vama. Ne smatram sh.wiki manje hrvatskom, mislim da su u svoj ovoj priči upravo admini s hr.wiki najmanje "Hrvati". Osobe koje su u stanju staviti u prvi plan desničarsku političku propagandu i rastjerati sve suradnike koje se ne uklapaju u to, sve na štetu educiranja društva u RH, čine beskrajnu štetu vlastitoj zemlji. Oni manje vole svoju zemlju od mene. Učitelji u školi mog sina savjetuju učenicima da ne koriste članke na hr.wiki osim u iznimnim slučajevima i nakon što ih oni pregledaju, mislim da ti je sve jasno.

Reći ću ti zašto ne želim (još) surađivati na sh.wiki, nadam se da se nećete naljutiti. Prvo: slaba vidljivost, to me ovdje najviše ubija. Možda mnogima ovdje nije bitno, ali ja pišem i prevodim članke da bi se oni čitali. Ne slažem se s tezom da bi se korisnici trebali potruditi sami naći kvalitetni materijal. Zamišljam si svog sina u osnovnoj koji traži materijal za zadaću... Drugo: stvarno ne želim nikoga uvrijediti, ali nekako mi instinktivno ne paše miješanje "srpskih" i "hrvatskih" varijanti istih pojmova (npr. kad u istom članku imam dušik i azot). Kad bi samo postojala mogućnost odvojenog prikaza različitih jezičnih varijanti...u stilu da mogu izabrati prikaz članaka samo na bosanskoj, hrvatskoj ili srpskoj varijanti i da mi se sve automatski "prevodi". Kad bi se riješile te dvije točke (pogotovo vidljivost) stvari bi se bitno promijenile. Do tada ćemo, evo, ovako indirektno surađivati, kao Duma i ja. Lijep pozdrav.--Dean72 (razgovor) 02:32, 2 студени-novembar 2014 (CET)

Odgovor[uredi kod]

Koliko ja znam ukolko nema dovoljno dokaza za neku tvrdnju može da se ubaci šablon traže se izbvori a ne da se sav sadržaj ukloni, to ste mogli da učinite svakako da je u tom istorijskom preiodu bilo svega i svačega sa svih strana u građanskom ratu i u tom periodu Knje Jugoslavije tako da je veliki znak pitanja šta je prava istorija, hrvati i bošnjaci pišu svoju istoriju a srbi svoju a istina je negde između. Činjenica je da je rat počeo odcepljenjem Slovenije i Hrvatske što je JNA sasvim prirodno ratovala protiv nelegalne vojske separatista nijedna vojske samoproglašenih nezavisnih repulika nije bila legalna sve do stvaranja SRJ i to je neoboriva činjenica, Ustav nije poštovan a JNA je delovala uskladu sa postojećim ustavom savezne države.--Dardaneli799 (razgovor) 15:53, 4 студени-novembar 2014 (CET)

[359] Na ovom filteru bi trebalo ukljuciti opciju warn. --Kolega2357 (razgovor) 19:17, 4 студени-novembar 2014 (CET)

[360] Ovu opciju treba ukljuciti tako da moze upozori korisnika. --Kolega2357 (razgovor) 07:20, 5 студени-novembar 2014 (CET)

Jesi li ukljucio opciju na filteru ili se desio neki bag mozda? --Kolega2357 (razgovor) 21:51, 6 студени-novembar 2014 (CET)

Mihajlo Pupin[uredi kod]

Poštovani kolega, Zašto Vam smetaju 2 eksterna linka za Mihajla Pupina?

Prvi je za njegove misli i potpunosti je indentičan kao za eksterni link znanje.org - gde se takođe pojavljuju neke od njegovih misli? Drugi je link za virtuelni muzej u Idvoru. Zbog čega ne može da stoji u eksternim linkovima ? Zar oba linka ne daju potpuniju sliku o velikom naučniku i ne doprinose većem razumevanju njegovog života?

Sa poštovanjem, Mislilac Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik MislilacCom (razgovordoprinosi)


U vanjskim vezama trebalo bi da se nađe nekoliko glavnih linkova o određenoj temi, dakle nekoliko ključnih stranica, a ne svi mogući linkovi koji se o toj temi nalaze na internetu. Nisam stekao utisak da dva linka koja ste stavili u članak o Pupinu donose nešto novo i drukčije u odnosu na već postojeće linkove. --Igor Windsor (razgovor) 10:07, 6 студени-novembar 2014 (CET)

Poštovani Igore, Pa ne bih se složio sa Vašim mišljenjem da ova dva linka ne daju potpuniju sliku o Mihajlu Pupinu. Iako ste apsolutno u pravu da je potrebno da se nađe nekoliko glavnih linkova o određenoj temi, isto tako i veći broj linkova daje potpuniju sliku o delima velikih ljudi, naravno pod uslovom da su članci kvalitetno uradjeni. U nastavku Vam šaljem eksterne linkove za npr. Tomasa Karlajla na eng. gde veći broj linkova vodi ka indentičnim temama, ali to opet ne smeta, čak naprotiv: External links Works by Thomas Carlyle at Project Gutenberg (plain text and HTML) Works by Thomas Carlyle at LibriVox (public domain audiobooks) Speaker Icon.svg Thomas & Jane Carlyle's Craigenputtock the official site Works by Thomas Carlyle at Internet Archive (original edition scanned books) Poems by Thomas Carlyle at PoetryFoundation.org The Carlyle Letters Online Archival material relating to Thomas Carlyle listed at the UK National Archives A guide to the Thomas Carlyle Collection at the Beinecke Rare Book and Manuscript Library Carlisle's extraordinary influence on the opinions of Victorian society "The Occasional discourse on the Negro Question" (from 20 minutes 20 seconds) [1] His persuasive effect on John Ruskin, William Makepeace Thackeray, Rev. Charles Kingsley and Charles Dickens (c. 25 minutes) Portraits of Thomas Carlyle at the National Portrait Gallery, London The Ecclefechan Carlyle Society

Zaista je neobično da ste izbrisali link ka virtuelnom muzeju Mihajlo Pupin u Idvoru? U virtuelnom muzeju se pored ostalog, mogu videti detalji koji nisu objavljeni o njegovom životu i kojih nema na stranici Wikipedije. A misli Mihajla Pupina uopšte i nema u trenutnim eksternim linkovima, a one i te kako upotpunjuju sliku o velikom naučniku i njegovom karakteru. Inače, trenutni eksterni link: Nekoliko članaka o Mihajlu Pupinu, ne daje ništa posebno ovoj stranici Wikipedije i smatram da ne spada u ključnu stranicu, čak naprotiv. Nova dva linka će itekako pomoći u boljem razumevanju ličnosti, života i dela Mihajla Puipina i doprineti većem kvalitetu stranice.

Mislilac Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik MislilacCom (razgovordoprinosi)

Re: Administracija[uredi kod]

Iskreno hvala na ponudi, međutim, radije bi da situacija ostaje kakva jest. U prvom redu ne vidim argumente za tvoje napuštanje funkcije – okej, istina jest da si tražio na određeno vrijeme i da je kolegijalno održati riječ, ali taj "probni rok" pokazao se uspješnim jer nije bilo prigovora (ni glasova protiv prilikom kandidature) pa nema validnog razloga za tako drastičnim potezom. Ako netko odjednom vidi nešto protiv, može to učiniti na prijedlozima za oduzimanje statusa (ukoliko primjetim neku nepatvorenu anglofiliju, predložit ću te lično ). Cirkulacijama i glasovanjima svakih šest mjeseci, s unaprijed poznatim rezultatima, ispast ćemo dosadniji od škotskih nacionalista i administratura će izgledati kao seoski bicikl. Subjektivni razlog zbog kojeg bi volio da ostane status quo nije ni marljivost, dugogodišnja aktivnost i neutralnost (imamo još takvih), nego zato jer smatram da spadaš u izuzetno uski krug "vječno hladnih glava", zajedno s Ripperom i Bokicom. Za eventualnu formalnost mogu postaviti na zahjeve pitanje ima li nekog tko traži odstupanje, pa ako se javi samo jedan (1) glas "za" onda možeš zatraži ostavku, OK? Druga stvar, uzimajući u obzir trenutnu organizacijsku strukturu gdje imamo starješinu Rippera za eventualne sporove, još četiri redovno aktivna admina (Edgara, Dcirovica, Mladogfilozofa i tebe) za brisanja, zaštite i blokove, te još Munju i Kolege koji patroliraju izmjene, te da vandalizama imamo vrlo malo odnosno svađa gotovo nikako, ne mislim da je ni moja ni bilo kakva druga kandidatura od prijeke potrebe. Primjera radi, ti si u administratorskoj karijeri davao po jedan blok sedmično, Dcirovic jedan mjesečno, a Mladifilozof ništa. Zaštićenih stranica vas troje zajedno imate svega dva komada mjesečno. U slučaju da dođe do nagle promijene situacije u vidu manjka ljudstva i povećanja zloupotrebe onda mogu rado uskočiti i kandidirati se sam (nije tajna da jedva čekam opalit blok onom Žabaru kad mi devastira neki šablon ), ali uz ovako stanje zbilja ne vidim nekog praktičkog smisla. --Orijentolog (razgovor) 23:33, 7 студени-novembar 2014 (CET)

Ti kako hoćeš, imaš još vremena za odluku. :) Ozbiljno, iz pragmatičke naravi radije bi da se kandidatura odgodi jer nema toliko potrebnog posla – imamo desetak aktivnih suradnika od čega su pola admini, te vrlo malo zlonamjernih uređivanja. Čvrsto sam uvjeren da neće biti drugačije ni tvojim odlaskom, ajd da testiramo na period od šest mjeseci, OK? --Orijentolog (razgovor) 00:06, 8 студени-novembar 2014 (CET)
Mislim na test sa četiri trenutno aktivna admina (bez tebe), da se razumijemo. --Orijentolog (razgovor) 00:09, 8 студени-novembar 2014 (CET)
Hvala još jednom, ali zbog razloga gore bolje ne. --Orijentolog (razgovor) 00:14, 8 студени-novembar 2014 (CET)
Igore, odeš li sa administratorske pozicije... "I'll find you, and I will take care of you!" --Munjanes (razgovor) 16:36, 8 студени-novembar 2014 (CET)

Nagrada[uredi kod]

Nema, dakako, na čemu! ;) Nagrada je i više nego zaslužena, a nisam htio bit monoton pa sam se dosjetio ove sličice, mada će zlobnici i despoti kazati da sam se time samo puhao svojim Wikiprojektom, a da iza toga, vjerojatno, stoji tek prazno znanje, otprilike kao fasada Garnierove opere u Parizu (oh, vidi... opet! :P). Svakako, nagrada je potpuno zaslužena i to je, moram reći, ideal kojemu težimo svi i svaka ti čast jer poplaviti onakav članak... nije lako :) Iskrene čestitke! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:53, 8 студени-novembar 2014 (CET)

Objašnjenje za uklonjenu kartu? (ako ima neko normalno?). PANONIAN (razgovor) 10:50, 13 студени-novembar 2014 (CET)

Ako ti nešto nije poznato onda treba to detaljnije da istražiš i proučiš a ne da uklanjaš bez objašnjenja. Imam i dva konkretna pitanja za tebe:

To su faktičke granice Srbije krajem novembra 1918, a ne hipotetičke. Proces stvaranja Jugoslavije je tekao na način da su se prvo Crna Gora i Vojvodina priključile Srbiji, a potom se takva proširena Srbija 1. decembra ujedinila sa Državom SHS u novo Kraljevstvo SHS. Država SHS se ujedinila isključivo sa Srbijom (u čijem su sastavu bile Crna Gora i Vojvodina), a ne sa Srbijom, Crnom Gorom i Vojvodinom. Što se tiče međunarodnog priznanja, ni Država SHS nije bila međunarodno priznata pa je postojala, a ni Kraljevstvo SHS (Jugoslavija) nije bilo međunarodno priznato sve do jeseni 1919. PANONIAN (razgovor) 10:58, 16 студени-novembar 2014 (CET)

Agatha Christie[uredi kod]

Molim vas da ne stavljate link na svoj sajt u članke. Wikipedija nije mesto za reklamiranje internetskih portala. --Igor Windsor (razgovor) 10:36, 25 студени-novembar 2014 (CET)

Poštovani Igore, U pravu ste da Wikipedija nije mesto za reklamiranje internetskih portala. Ali, ovim putem se ne reklamira portal, već se daje kompletnija slika o autoru - u ovom slučaju Agata Kristi. Sve misli koje su trenutno na sajtu samo mogu pomoći da bolje shvatimo veličinu autora. Takođe, pre stavljanja linka, pokušao sam da upišem misli Agathe Christie u wikicitate, ali dobijam informaciju da je stranica wikicitati izbrisana. Uostalom, da li bi ovaj link smetao da sam izabrao neko drugo korisničko ime tako da niste upoznati ko je autor portala? Ali, potpuno ste u pravu da je možda pogrešno to što sam pored imena autora dao i ime sajta. To jeste na neki način reklama i to nije dobro. Možda bi najbolje rešenje bilo da dok se ne oformi stranica wikicitata za Agatu Kristi, naslov linka bude npr: Misli Agathe Christie bez ikakvog navođenja imena sajta. Jer, ipak bez citata, ova stranica nije kompletna....od toliko knjiga koje su nabrojane i krimi priča da na stranici o njoj nema nijedne misli neće pomoći pomoći ni snazi stranice ni boljem razumevanju autora.


Obzirom da ste opet obrisali link prinuđen sam da Vam ukažem na: Saveti o uređivanju Vikipedijinih članaka

Uvek koristite neutralnu tačku gledišta, pošto Vikipedija nije mesto za promovisanje stavova.

Navedite svoje izvore da bi i drugi mogli da provere i prošire vaš rad. Trenutno većini Vikipedijinih članaka nedostaju dobre reference, i to ide u prilog njenoj najvećoj pojedinačkoj kritici – da nije pouzdan izvor. Pomozite tako što ćete istražiti mrežne i štampane resurse da biste našli reference za članak na kojem radite, i navedite ih u odgovarajućem obliku, a razmotrite i mogućnost da stavite citate u tekst za sporne činjenice.

Nadam se da ćete mi dati jasnije objašnjenje zbog čega uklanjate link sa mislima Agate Kristi? Mislilac (razgovor) 13:22, 28 студени-novembar 2014 (CET)

Odgovor[uredi kod]

Napravio sam manju korekciju stavio sam šablon političke stranke i ostavio logo stranke jer je dotični logo NRS-a korišćen za vreme Pašića pa sve do današnjeg dana stoga logo treba da ostane kao i u šablonu države u kojima je postojala NRS.--Dardaneli799 (razgovor) 21:04, 27 студени-novembar 2014 (CET)

Agim Čeku[uredi kod]

[361] Ovaj clanak bi trebalo premestiti na Agim Çeku. --Kolega2357 (razgovor) 11:48, 28 студени-novembar 2014 (CET)

Korisnik Dardanelli799[uredi kod]

Mjesec dana mi se čini malo previše drastičnim. Nije bilo vrijeđanja, a i korisnik je, barem koliko sam shvatio, obećao da će se ubuduće suzdržavati od "problematičnih" navoda. Sedam dana mi se čini mnogo primjerenijim u ovom konkretnom slučaju. Što misliš? --OC Ripper (razgovor) 11:00, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Slažem se sa OC Ripperom. --Munjanes (razgovor) 21:12, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Hocemo li praviti admin tablu? --Kolega2357 (razgovor) 23:07, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Nije lose za sada nego treba staviti oznaku i za druge stvari. Sada za 20 do 30 minuta a mozda i manje cu da zavrsim predlog administratorske table. --Kolega2357 (razgovor) 23:28, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Ne zurim nigde imam dosta slobodnog vremena. [362] Ovako je za sada u imenskom prostoru korisnik a [363] ovo je sablon za administratorsku tablu. --Kolega2357 (razgovor) 23:34, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Ok stavicu ali administratorska tabla treba da ide u prostor Wikipedia ili ti Project. --Kolega2357 (razgovor) 23:38, 29 студени-novembar 2014 (CET)

Hvala ti sto si podsetio ali odakle dokle fale asteroidi? --Kolega2357 (razgovor) 23:50, 29 студени-novembar 2014 (CET)

To sa asteroidima bice gotovo do kraja godine a to mozda uradim i za Novu godinu. --Kolega2357 (razgovor) 01:14, 30 студени-novembar 2014 (CET)

Admin tabla[uredi kod]

Ako misliš da je OK, onda možemo s time ići odmah. Samo da se još dogovorimo o alternativnim naslovima (za preusmjerenja i ostalo). --OC Ripper (razgovor) 15:21, 30 студени-novembar 2014 (CET)

Solarna fotonaponska energija[uredi kod]

Dobar je, ali treba mu još dorada za izabrani. Srediti i formatirati reference, a dobro bi mu došlo i malo proširiti neka poglavlja (pogledaj recimo kako izgleda isti članak na en wiki).--Seiya (razgovor) 19:01, 1 decembar-просинац 2014 (CET)

Ali ti imaš u svojem repertoaru bogatu zalihu članaka za izabrani. Recimo, ropstvo u starom Rimu/Grčkoj ili žene u starom Rimu?--Seiya (razgovor) 12:24, 2 decembar-просинац 2014 (CET)
Ne bih se složio sa tvojom procjenom da imamo previše izabranih članaka iz antike. Naime, ti gledaš samo aspekt iz "umjetnosti i kulture". Pogledaj kod stranice izabrani članci i polje "Povijest/Historija". Ako zanemarimo "Mjesno određenu" kategoriju, imamo 12 članaka na desnoj strani (od novog vijeka nadalje), dok na lijevoj strani imamo samo dva članka, jedan iz srednjeg vijeka i jedan iz klasične antike. Ropstvo u staroj Grčkoj/Rimu može se smatrati dio povijesti, kao što je smješteno na en wiki. Tako da mogu samo zaključiti da su nam povijesni/historijski članci iz antike itekako dobro došli.--Seiya (razgovor) 12:06, 3 decembar-просинац 2014 (CET)

Ne znam sta da ti kazem za razgovor na admin tabli Mislilac ima reklamu u imenu trebalo bi da izabere drugo ime. --Kolega2357 (razgovor) 19:21, 1 decembar-просинац 2014 (CET)

malo sredih, nema na čemu :) --Mladifilozof (razgovor) 20:51, 2 decembar-просинац 2014 (CET)

Odgovor[uredi kod]

Hvala na savetu trudiću se da imam što manje pravopisnih grešaka, inače jel mogu da nastavim da uređujem članak Srpski fašizma jer šta god da ja unesem pa čak i relevantne izvore korisnik Kolega vraća tačnije uklanja jer mu se nesviđa sam članak pa me onemogućavam da dalje doprinosim.--Dardaneli799 (razgovor) 01:17, 6 decembar-просинац 2014 (CET)

[364] Mogao bi ponovo da se prijavis za administratora, za ovih 6 meseci si dobro radio sto se tice administratorskog posla. --Kolega2357 (razgovor) 14:18, 6 decembar-просинац 2014 (CET)

99.99% clanaka ovde je na latinici, a Vama smeta ako se zatrazi da se jedan clanak promeni uz dozvolu korisnika koji je nacinio prvu izmenu, (koji je prebacio clanak inace na cirilici).

S druge strane, premestanja se ne rade tako, to bi trebalo da znate. Pritisne se dugmence premesti i ubaci lat verzija. Ovako je istorija stranice izgubljena. Nema cim neko zatrazi cirilicu, odma se napadne. xenophobia --Aleksa 12:29, 9 decembar-просинац 2014 (CET)