Razgovor s korisnikom:Edgar Allan Poe/Arhiva 5

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Hirohito

Na svim wikipedijama se koristi Hirohito. Pod tim je imenom najpoznatiji izvan Japana. --OC Ripper (razgovor) 14:01, 8 jun-липањ 2013 (CEST)

Izbrisani psi

Ako misliš da treba brisati, u ovakvim slučajevima je bolje staviti oznaku i predložiti brisanje, odnosno provesti odgovarajuću raspravu. --OC Ripper (razgovor) 17:23, 9 jun-липањ 2013 (CEST)

Donac/Nekako

Kolega2357 je još prije pet dana pokrenuo na Meti u kojoj je čaraparenje potvrđeno, pa možeš biti miran po tom pitanju. Ono što je u ovom slučaju zanimljivu, jest da je originalnom korisniku Nekako blokada istekla još prije jedanaest dana, ali da on na to očigledno nije obratio neku preveliku pažnju. --OC Ripper (razgovor) 09:44, 11 jun-липањ 2013 (CEST)

Možeš li ovo

Vraćena izmjena $1 [[Special:Contributions/$2|korisnika $2]] ([[User talk:$2|razgovor]])

zameniti sa ovim

Poništena izmjena $1 [[Special:Contributions/$2|korisnika $2]] ([[User talk:$2|razgovor]])

-- Kolega2357 Razgovor 12:27, 12 jun-липањ 2013 (CEST)

To ti je defaultni opis kad se poništava izmena korisnika. MediaWiki imenski prostor služi da se Wikipedija kozmetički podešava. -- Kolega2357 Razgovor 12:30, 12 jun-липањ 2013 (CEST)

Šablon

Edgar "Don Quixote" se ne spominje u šablonu jer:
  • 1) Se spominje u drugom šablona s točnim datumom štampanja
  • 2) Niti jedna wiki ne tvrdi da je to prvi roman ili grešim ?
Ako treba maknuti ću Cervantesa iz šablona, ali Don Quixote jer ja izbjegavam ponavljanja kada je to moguće
Edgar "Caravaggio" je baš tako napisan:
  • 1) Jer je poznat pod tim imenom, a na cjelim
  • 2) je jedan od najutecajnih predstavnika barokne škole slikanja jer tako kaže uvod en:Caravaggio
Ovo igranje promenama je potpuno nepotrebno jer je činjenično stanje u šablonu bilo ispravno, a ovo spada u moj dio šablona.--Rjecina2 (razgovor) 01:24, 13 jun-липањ 2013 (CEST)
Da li si svjestan da nitko ne čita komentar kada se on svodi na spamanje (ili pravne argumente) ? Wikipedija nije sud.
Ako misliš da me šablon preuređivanje nervira gadno grešiš jer ih 80 % svih wiki članaka ovde zaslužuje :)--Rjecina2 (razgovor) 02:40, 13 jun-липањ 2013 (CEST)

Lijepili su mi i mnogo gore kvalifikacije, tako da me to uopšte ne pogađa. Više me brine pristrasno pisanje o istorijskim i političkim temama koje nanosi veliku štetu enciklopediji. Ovaj problem se treba i mora trajno riješiti, ali na sh wikipediji ne postoje mehanizmi za rešavanje ovakvih stvari.--W i k iR 01:40, 14 jun-липањ 2013 (CEST)

Ako neko tokom dužeg vremenskog perioda unosi ekstremno pristrasne kvalifikacije u članke o politički najosjetljivijim i najkontroverznijim temama, onda imamo problem koji moramo riješiti. U pitanju su članci koji zbog svoje kontroverzne prirode obično imaju veliki broj posjeta, tako da njihova pristrasnost može da nanese veliku štetu enciklopediji. Evo, slučajno sam pogledao članak Pakt Ribbentrop-Molotov u kojem sam u uvodu pročitao veoma pristrasnu rečenicu i odmah sam znao ko je to napisao bez gledanja u istoriju izmjena. Dakle, glavni cilj je da se zaustavi takvo uređivanje. Najbolje bi bilo razgovarati sa korisnikom i skrenuti mu pažnju na te stvari, i tražiti da prekine sa takvom praksom. Ukoliko to ne urodi plodom, onda se trebaju preduzeti i drugi koraci, a ne treba bježati ni od sankcija.--W i k iR 01:59, 14 jun-липањ 2013 (CEST)

Infokutije

Plan je da se kombinacijom Infokutija02 i Infokutija03, odnosno ubacivanjem svih polja koje koriste odgovarajući šabloni bs, hr i sr.wiki (npr. vebsajt, website, URL) postigne potpuna standardizacija, tako da kada netko ovdje prebaci članak sa bs, hr i sr.wiki nije potrebno naknadno preuređivanje. Francuski V3 model mi se čini mnogo lakšim za preuređivanje (ne mora se kopati po CSS kodu kada je dovoljno ubaciti/ukloniti podšablon), pa čak i od engleskog Infoboxa gdje treba mijenjati brojeve za headere i labele. --OC Ripper (razgovor) 11:38, 14 jun-липањ 2013 (CEST)

83 K

Čestitke na probijenom plafonu. --OC Ripper (razgovor) 13:28, 15 jun-липањ 2013 (CEST)

Premještanje

Molim te premjesti Bahram III. na Bahram III, ja ne mogu. --Orijentolog (razgovor) 22:20, 15 jun-липањ 2013 (CEST)

Nije to sve. Nisi primjetio napadačko ponašanje na ovoj SZR, vidim da te nešto svi napadaju zadnjih mjeseci pa da ne budem crna ovca... :P --Orijentolog (razgovor) 11:10, 16 jun-липањ 2013 (CEST)
Hvala. Budem već kroz 2-3 dana zaokružio na 10.000 doprinosa. :) Puno je lakše doprinositi kad ne moraš "kopnopiscima" objašnjavat da geografija nije dijelom jugokomunjarske zavere. :D --Orijentolog (razgovor) 16:12, 16 jun-липањ 2013 (CEST)

Imaš email od mene. -- Kolega2357 Razgovor 15:38, 17 jun-липањ 2013 (CEST)

Ako si zainteresovan možeš ovde staviti poptis tako bot može pozdravljati korisnike u tvoje ime. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 23:17, 15 jun-липањ 2013 (CEST)

OK U redu. Šta se on buni nije dugo online i sad dođe isterivati svoju pravdu? -- Kolega2357 Razgovor 11:52, 18 jun-липањ 2013 (CEST)

Upozorenje i rješenje ?

Ako ćemo se baviti teškom artiljerijom ajde da ju ja u strogo wikipedijinom smislu izvučem na sunce. Edgare čini mi se da si kriv za:

  • wikipedia:Harassment

"purpose of harassment is to make the target feel threatened or intimidated, and the outcome may be to make editing Wikipedia unpleasant for the target, to undermine them, to frighten them, or to discourage them from editing entirely"

Kao dokaz ću ponuditi tekstove koji su bili OK mesecima ili godinama, ali sada za tebe oni to odjednom više nisu: 29.9. (12.6), Sovjetska književnost (12.6.) Pakt Ribbentrop-Molotov (14.6.).

  • wikipedia:Meat puppetry:

"For the purposes of dispute resolution, the Arbitration Committee issued a decision in 2005 stating whether a party is one user with sockpuppets or several users with similar editing habits they may be treated as one user with sockpuppets" Ovo je najjednostavnije za dokazivanje. Wikiwind Edgar, wikiwind Edgar, wikiwind i Edgar.

Također u slučaju da želim tjerati mak na konac mogao bi zanimljivo komentirati situaciju u tekstu Pakt Ribbentrop-Molotov gdje si s ovim accountom revertirao tekst na verziju tvog starog accounta.

Ja sam očekivao postojanje određene kulture tako da kao što sam ja popustio na tekstu Holodomor (nisam stavljao bezbroj šablona i upitnika) i stavio POV uz pomoć drugog administratora da ti to isto možeš učiniti po pitanju teksta Staljin. Očito sam previše očekivao.

Vidiš mogao bi komentirati zloupotrebu administratorskih ovlasti i par još drugih stvari, ali neću kao što nisam niti ne mislim ne komentirati tvoje neenciklopedijske promene (Hirohito, car Shōwa ?) radi snižavanja tenzija među nama. S ciljem snižavanja tenzija cilj bi bio da jedan od drugog ne gledamo, ne označavamo i ne menjamo promene. Ja sam za,a da li si ti ?

To je po meni jedina realna solucija da mi živimo u Božjem miru i da ne bude aktivacije ovog ispravno obrazloženog upozorenja, tvojih novih upozorenja i tako dalje.--Rjecina2 (razgovor) 04:04, 19 jun-липањ 2013 (CEST)

Što se tiče toga ja sam bota iskučio, piše samo dobrodošlice novim korisnicima. -- Kolega2357 Razgovor 21:13, 19 jun-липањ 2013 (CEST)

Kao iskusni korisnik izrazio sam zavisno od interpretacije opravdanu ili ne sumnju da tvoje kontrole mojih promena nisu OK. U skladu s Harassment - Wikihounding pravilo to je dovoljno da one prestanu pošto drugi (OC Ripper) provjerava moje promjene i intervenira kada učinim neko sranje,a ja se na to nikada ne bunim.
Čisto za informaciju kada 2 ili više accounta zajedno vode revert rat (i slične sitnice) protiv korisnika (jednina ili množina nema veze) u više tekstova postoji osnovana sumnja u meat puppetry.
Ajde da priznam da sam i ja sitno zabrljao u pisanju ovog upozorenja, ali osnove ostaju.
Budem se vrlo brzo maknuo s područja SSSR-a
Po pitanju imena Japanaca učinio si potpuni neenciklopedijski nered. Hirohito je Hirohito bez ikakvih dodataka ili s dodatkom car Japan/japanski car. Niti jedna wikipedija nigde ne navodi tvoju kombinaciju imena. Ako ti treba da vidiš kako izgleda enciklopedijsko ime, evo ga ovdje. Hirohito je samo primer totalnog neenciklopedijskog nereda koje si počinio po pitanju japanskih imena, ali to smo svi na ovoj wiki prešutjeli kao i ono zanimljivo preimenovanje Oda Nobunage u Nobunaga Oda što je također u suprotnosti s gotovo svim wikipedijama i praktički svim enciklopedijama. Mogao bi nastaviti kritiziranje imena izvan Japana, ali nema smisla. Tekstove ti ne mogu kritizirati jer budimo realni nisi ih baš niti pisao u zadnje vreme, a ne volim kopati po prošlosti. Ja nikada ne kontroliram promene iskusnih korisnika.
Sada ću malo postaviti upitnike po onom tekstu o kojem smo se pre par meseci "prepucavali". Upitnici kojim se traže izvori su potpuno OK jer tvrdnje nemaju izvore iz kojih su izvučene, iako ih pre nisam postavljao radi mira u kući i jer mrzim to mrcvarenje. Ovo je samo primer kako oni ometaju rad iako su u skladu s wiki pravilima.--Rjecina2 (razgovor) 03:30, 20 jun-липањ 2013 (CEST)

Blokiranje i involved strana

Zaboravio sam pa sam posle pomislio da nije toliko važno a pošto mi se čini da ipak možda jeste, htedoh da budem jasan: i ovo koje se desilo nakon blokade je uređivanje članka, a kamoli ovo. --Biblbroks (razgovor) 23:21, 19 jun-липањ 2013 (CEST)

I ja se sad ponavljam: nadam se da ćeš se kao involved strana što se tiče uređivanja udaljiti od članka. Barem neko vreme. --Biblbroks (razgovor) 23:32, 19 jun-липањ 2013 (CEST)

Imaš odgovoru u emailu. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 21:33, 20 jun-липањ 2013 (CEST)

Imaš email od mene. -- Kolega2357 Razgovor 23:33, 28 jun-липањ 2013 (CEST)

Imena

Ja bi rekao da si počinio grešku u interpretaciji kako se pišu imena tekstova. Osnovno pravilo glasi da se ime piše onako kako je prihvaćeno u "narodu" to jest kako je prihvaćeno u jeziku na kojemu se piše wikipedija,a ne kako ono glasi na originalnom jeziku. Hirohito i Akihito su opće prihvaćeni pojmovi dok car Shōwa i car Heisei se uopće ne koriste u našem jeziku pa u skladu s tim je jedino prihvatljivo koristiti car Japana/japanski car ili ništa nakon imena.

Kada nisam siguran kako napisati ime ja koristim LZMK,a tamo ti to ide:Yoshihito, Hirohito, Akihito bez ikakvih dodataka.

Po pitanju Nobunage kod nas je gotovo sigurno iz zapadne evrope došlo Oda Nobunaga bez obzira na činjenicu da je u stvarnosti obratno--Rjecina2 (razgovor) 22:18, 21 jun-липањ 2013 (CEST)

Trenutačno ime teksta Hirohito je potpuno neenciklopedijsko. On se treba zvati Hirohito ili se može zvati iako je protiv wiki politike Shōwa, ali ne može nikako oboje. U niti jednoj enciklopediji (osim sada naše wiki) nećeš naći ovu verziju hibridnog imena. Neću ti više dosađivati. Pozz--Rjecina2 (razgovor) 22:36, 21 jun-липањ 2013 (CEST)
Što god da ti mislio objašnjenje šablona u tekstu Kultura Sovjetskoga Saveza stoji i to puno bolje nego na nekim drugim mjestima. Druga stvar je što je upotreba šablona na tom mestu u tekstu upitna, ali je u skladu s onim primjerom kako to radi administrator Edgar Allan Poe. To navodim ne zbog pakosti nego jer se ranije se na sh wiki ti šabloni nisu koristili u tekstovima pa si ti napravio presedan po tom pitanju kojeg se držim.
Napominjanje grešaka u rečenicama je u skladu s pravilima, ali stavljanje šablona zbog gramatičkih grešaka nije u duhu ove wiki jer je veliki broj korisnika na nju došao zbog ideoloških i "gramatičkih" problema na hr wiki pa....
Druga poanta ove duuge priče glasi da su gotovo svi korisnici koji pišu na ovu wiki došli zbog maltretiranja na hr wiki i na sh wiki imamo ili smo imali nepisano pravilo da svako gleda svoj posao. Svaki korisnik koji zaboravi tu činjenicu se nalazi u škakljivoj situaciji.
Edgare ja tebe iskreno ne mogu razumeti. Razumem inat, ali ne razumem zašto ti ne napišeš na primer tekst o Hruščovu,a u stanju si kritizirati one koji ga pišu što spada kako si ti to lepo rekao u remećenju rada na wiki--Rjecina2 (razgovor) 22:31, 24 jun-липањ 2013 (CEST)

Blok

Edgare što da ti kažem:

  • 1) 4 puta si prekršio vlastito izmišljeno pravilo da šablon POV, uređivanje i slično može maknuti samo onaj tko ga je postavio.
  • 2) Izvršio si 4 reverta u tekstu Kultura Sovjetskoga Saveza (1, 2, 3, 4) u 85 minuta dok wikipedija pravila dopuštaju maksimalno 3 reverta u toku jednog dana.

Mogao bi reći i da si na mojoj stranici za razgovor napisao 20.000 bajtova u 12 dana dok na celoj wiki nisi napisao niti jedan tekst (ili grupu tekstova) te veličine iako to ne spada u ovu priču. Da te parafraziram i kažem:"Razumem problem s tim da te ja s kojim si u raspravi blokiram...", ali nitko ne može osporiti da si gadno zabrljao u 2 ovde navedene točke.

Ukratko ti si u malo vremena počinio puuno stvari koje ovde nitko nije radio. Kulturno te ponovno molim da ponovno počneš uređivati sh wikipediju u skladu s duhom koji na njoj vlada, da prestaneš dosađivati drugima i da ne izmišljaš nova pravila jer vidi što se dogodi kada to radiš.

Ako misliš da sam te blokirao na 3 dana i da sada feštam i da je reč o nekakvoj suludoj osveti gadno se varaš. Veoma sam tužan ili preciznije očajan jer znam gde ovo vodi, ali još uvek se nadam u nekakav spas. Nada umire poslednja pa u skladu s tim po drugi put te ovde molim da počneš uređivati sh wikipediju u skladu s duhom koji na njoj vlada--Rjecina2 (razgovor) 02:44, 25 jun-липањ 2013 (CEST)

178.197.255.3

Da li možeš da blokiraš ovaj IP na godinu dana piše korisnicima reklame a usput je open proxy? -- Kolega2357 Razgovor 23:07, 26 jun-липањ 2013 (CEST)

Steward_requests/Checkuser#Mirno.40sh.wikipedia

CheckUser proverom je utvrđeno da je korisnik Mirno dokazani Sockpuppet ostalih korisnika koji navedeni u zahtevu za CheckUser proveru. -- Kolega2357 Razgovor 02:20, 27 jun-липањ 2013 (CEST)

Ћирилица

Санкциониши оне који мењају моје артикле са ћирилице на латиницу. Уради бре нешто. Неко пљуне на латиници, ја додам две хиљаде бајтова на ћирилици. Пишите својом латиницом ако хоћете, заболе ме, маните се чланака које су други поставили. И сад ако хоћу да поставим нешто на страницу треба да куцам латиницом. Не долази у обзир. Нећу да куцам латиницом. Политика ове википедије је да чланци који су почети на латиници остају на латиници и чланци који су почети на ћирилици остају на ћирилици. Ако би неко волео да чланак буде на латиници, онда тако треба и да га почне. Gusskie (razgovor) 22:56, 28 jun-липањ 2013 (CEST)

Molba

Otključaj mi na par min Šablon:Coor dms. --Orijentolog (razgovor) 15:14, 29 jun-липањ 2013 (CEST)

Hvala, riješeno. --Orijentolog (razgovor) 15:24, 29 jun-липањ 2013 (CEST)

Šablon:Coor dms

Greška u zaštiti šablona nisi stavio move sysop. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 16:05, 29 jun-липањ 2013 (CEST)

Zbog čega misliš da je dobro kako si naveo da samo administratori uređuju stranicu? -- Kolega2357 Razgovor 22:14, 30 jun-липањ 2013 (CEST)

Ne mislim da je samo po sebi loše da se zaključi wikiprojekt, ali bi bilo bolje da se stavi oznaka, odnosno obavijest korisnicima da članke i druge materijale vezane uz njegovu temu mogu dopunjavati samostalno. Također se može staviti dodatna obavijest korisnicima da, ako misle da je projekt u nekom smislu nedovršen i da se mora/može nadopuniti, njegovu obnovu ili novi projekt mogu zatražiti na stranici za razgovor. --OC Ripper (razgovor) 09:22, 1 srpanj-јул 2013 (CEST)

Psovanje

Pogledaj ovo ako imaš vremena mislim da nije u redu. -- Kolega2357 Razgovor 22:45, 30 jun-липањ 2013 (CEST)

Poslao sam ti mail pre dva dana jesi li ga dobio? -- Kolega2357 Razgovor 23:43, 30 jun-липањ 2013 (CEST)

Нећу да се качим. Мењај бре ово. Не функционишу ми странице. Артикли изглеадју ко вандализовани. Gusskie (razgovor) 23:44, 30 jun-липањ 2013 (CEST)

Дај врати ово што си обрисао. Што те заболе за више шаблона? Ко да их плаћаш из сопственог џепа. Gusskie (razgovor) 23:52, 30 jun-липањ 2013 (CEST)

Korisnik:Oc Verder

Zašto si stavio šablon a prethodno ga nisi blokirao? Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 14:09, 1 srpanj-јул 2013 (CEST)

Bolje da na šablonu ostavio za kategoriju i Center tako ne mora da se kuca <center>{{Lutak ili čarapko|GLAVNI NALOG}}</center>. Pogledaj na većini Wikipedija i videćeš da tamo ima kategorija za dokazane lutke. -- Kolega2357 Razgovor 14:16, 1 srpanj-јул 2013 (CEST)

Otključaj šablon samo da ga sredim kako treba ako hoćeš. -- Kolega2357 Razgovor 14:16, 1 srpanj-јул 2013 (CEST)

Ne valja to što je kategorija uklonjena, to može značiti da bi smo videli sve lutke na jednom mestu. Vratio samo kategoriju i šablon je u redu. -- Kolega2357 Razgovor 14:22, 1 srpanj-јул 2013 (CEST)

Mislio sam da si <includeonly>[[Kategorija:Dokazani luci ili čarape korisnika {{{1}}}|{{STRANICA}}]]</includeonly><noinclude> ovo uklonio ali je u redu sada. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 14:37, 1 srpanj-јул 2013 (CEST)

Drzave

Pa ja nisam nesto obecao i nisam bio od koristi. Bilo bi lepo kada bi bilo vise zainteresovanih. Moj predlog ti jeda radis velike zemlje tipa Rusija, Kina, Kanada. Kada bi recimo vodio evidenciju sta si pisao, u dva udarca bi odradio pola sveta. --BokicaK (razgovor) 14:19, 1 srpanj-јул 2013 (CEST)

Mogu li ja povodom ovoga šta da doprinesem? A ako mogu li ja Srbiju da radim Wikiprojekt? -- Kolega2357 Razgovor 00:21, 2 srpanj-јул 2013 (CEST)

Evo stavio sam se pod Učesnici. Da li se samo jedna država sme raditi ili može više? -- Kolega2357 Razgovor 01:33, 2 srpanj-јул 2013 (CEST)

Imaš nagradu od mene. -- Kolega2357 Razgovor 17:14, 3 srpanj-јул 2013 (CEST)

Pravoslavlje u Hrvata

Ja sam greškom stavio šablon. -- Kolega2357 Razgovor 13:06, 14 srpanj-јул 2013 (CEST)

Imaš email od mene. -- Kolega2357 Razgovor 18:25, 19 srpanj-јул 2013 (CEST)

Nader i Simin

Treba pronaći bolju soluciju za naslov jer ova definitivno nije dobra. Točno je da postoji više mogućih varijanti prijevoda, ali isto tako postoji mogućih varijanti transliteracije (Jodái-e Náder az Simin, Jodaeiye Nader az Simin, Džodái-e Náder az Simin...). Bez obzira što se osobno ne slažem da se nelatinični naslovi pišu u izvornicima, trenutno rješenje je najgore jer se nudi jedna od mogućih transliteracija i to na engleski. --Orijentolog (razgovor) 20:01, 20 srpanj-јул 2013 (CEST)

Pozivam te da se izjasniš ovde ako hoćeš. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 16:31, 23 srpanj-јул 2013 (CEST)

sznk

Nisam nikoga spammao nego je korisnik lepo pitao. -- Kolega2357 Razgovor 23:32, 1 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Kanonska imena sam predložio sa time da se nebi trpala preusmerenja u glavni prostor. Najviše ima preusmerenja što tiče Vikipedija i Wikipedija u glavom prostoru. Da nebi trpali ćirilična i latinična preusmerenja smatram da je bolje imamo kanonska imena poput većih Wikipedije to nam ne stvara opterećenja. -- Kolega2357 Razgovor 23:37, 1 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Ne želim oko Kosova javno da pričam. Ako na nešto neću da odgovorim to nije zato što neću nego sam primio k znanju. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 23:54, 1 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Imaš mail od mene. Pozdrav! -- Kolega2357 Razgovor 00:17, 2 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Žene

Opet se vraćamo na isti kamen spoticaja. Zašto si prebacio roman Žene u Women? Žene su univerzalni prijevod na srpskohrvatski tako da je engleski prijevod deplasiran.--Seiya (razgovor) 13:36, 2 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Ne, mislim da nije, barem ćeš mi morati ukazati na tu stavku. Ako je prijevod univerzalni, čemu ostaviti na originalnom? Pitat ću OC Rippera pa neka on odluči.--Seiya (razgovor) 14:25, 2 avgust-коловоз 2013 (CEST)
Mogu li dobiti link na tu kategoriju sa 50 članaka?
Sigurno ima njih još koji bi se dali prevesti na univerzalni naslov. Ja sam za da se to uredi, kad god ima jedan naslov koji se koristi i na hr i na sr jeziku.
Jednostavno mi je prirodnije tako nešto očito od jedne rečenice prevesti na sh jezik. Tu nije ništa sporno. --Seiya (razgovor) 09:37, 3 avgust-коловоз 2013 (CEST)
Ja tu ne vidim ništa osobito što bi me smetalo (iznimke engleskih naslova). A koliko vidim, ti si zasad jedini suradnik koji se tome protivi. Ako si voljan, može se otvoriti rasprava kako bi se opet postavilo to pitanje, ali je po meni OC Ripper 9.10. 2012. bio jasan: "Kada postoje naslovi koji su opće uvriježeni, odnosno dio onoga što se smatra "općom kulturom" takve zbrke nema ili ne bi trebalo biti, pa se oni mogu koristiti umjesto originala. Tako za "Ilijadu", "Rat i mir", "2001: Odiseju u svemiru" ili "Kuma" nema smisla kao primarni naslov koristiti grčki, ruski ili engleski original".--Seiya (razgovor) 13:04, 3 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Infokutija države

Ako se već ide u to, valjalo bi malo proučiti kako funkcionira Lua (novi programski jezik za infokutije), odnosno ubaciti parametre za automatsko korištenje podataka sa Wikidate. --OC Ripper (razgovor) 12:57, 3 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Pogledaj ovdje. A što se izgleda infokutije tiče, ako će biti jednostavnije da izgleda kao na en.wiki, meni ne bi trebao biti problem. Inače, ovdje su podaci sa Wikidate koji bi bili korisni za infokutiju o državama i geografskim pojmovima. --OC Ripper (razgovor) 13:06, 3 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Izabrani članci

Vidim da si predložio Star Trek IV (koji sam inače ja napisao), ali radije bi da povučeš jer već imamo zasićenost filmovima neko vrijeme, a ja imam jedan svoj prijedlog iz teme koje imamo samo dva izabrana članka (filozofija i religija) i koji ću predložiti ako trenutno glasanje za rujan sa Marcelom ne dovede do pomaka. --Seiya (razgovor) 16:07, 3 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Hvala. Motrim situaciju na izabranim člancima. Ja bi dao još negdje dva tjedna da se sredi Marcelo, a ako se ništa ne dogodi, onda predlažem "rezervni" članak za izabrani.--Seiya (razgovor) 20:14, 3 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Trebaju li onda kategorije za anime biti na engleskom? -- Kolega2357 Razgovor 14:22, 8 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Pa ako si prebacio Zmajeva kugla an Dragon Ball i dao ovaj Ako smo dogovorili anime na engleskom, bez iznimki... :/ opis pri menjanju imena članku onda bi trebala i kategorija da bude sa imenom na engleskom Dragon Ball. -- Kolega2357 Razgovor 14:31, 8 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Šablon 11.8.

  • 1) Po pitanju Maja nemamo o čemu pričati. Ono je datum stvaranje sveta i točka. Kolega da ste gledali malo dalje od "prve stranice" enciklopedije to biste i sami razumeli, ali lakše je revertirati zar ne ?
  • 2) Po pitanju Grka moram priznati da je datum lagano problematičan jer je tradicionalan,a ne neki urezan u kamenu, ali postoji sh wiki konsenzus (Ripper koji ga je prvi napisao, ja koji sam ga ubacio u šablon i Orijentolog koji se nije bunio) da je on ovde u šablonu OK pa je stoga OK.
  • 3) Po pitanju weimarskog ustava što reći ? U šablonu je jer si ga ti postavio,a po drugom pitanju ti imaš tamo nekog lokalnog anonimusa dok ih ja ima ceo tucet internacionalnih tipova koji kažu drugačije koji kažu nešto u stilu:"The Weimar constitution of 1919 has long served for historians and political scientists alike as anti-model for the constitution of weak democracy".

Svaki put kad Vas revertiram znači da sam dobro provjerio podatke za razliku od nekih pa u skladu s tim bih Vas kulturno zamolio da dobro provjerite podatke prije reverta kako bi se izbjegli nepotrebna neslaganja među korisnicima. Unaprijed hvala na razumjevanju (i normalno se izvinjavam ako sam pogrešio).--Rjecina2 (razgovor) 23:24, 14 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Ovaj put ja neću "okrenuti stranicu knjige" nego ću pogađati:
Bačić je 100 % napisao onaj hrvatski ustav koji je dao Tuđman apsolutnu vlast ?
Ako je to istina onda on mora braniti Weimarski ustav pošto je to prepisao od tamo,a svi znamo kako je to završilo ?
Bačić je anonimus u usporedbi s internacionalnim stručnjacima koji napadaju Weimarski ustav i jučer, a pobogu i danas ako ne grešim on mora braniti neobranjivo. Možeš staviti neku drugu definiciju,ali taj ustav je jedino primjer kako ne napisati ustav.
Po pitanju Grka ono ostaje. Po tradicionalnoj historiografiji i u skladu s sh wiki konsenzusom datum je 11.8. pa stoga ostaje. Ako ti nije dovoljno evo ti i ovde jedan iranski izvor. Pretpostavljam da kao što ja imam problem s pravnim stvarima ti imaš problem s razlikom između tradicionalnih i stvarnih datuma (ako su oni poznati,ali ovde nisu)--Rjecina2 (razgovor) 00:27, 15 avgust-коловоз 2013 (CEST)
Tako se poklopilo ili u prevodu uopće nisam gledao.
Puno puta se dogodilo da nisam znao što staviti u šablon pa sam ubacio nekog dobitnika Nobela :)
Ako imaš nešto zanimljivije slobodno miči nobelovce iz mojih šablona.--Rjecina2 (razgovor) 08:30, 18 avgust-коловоз 2013 (CEST)
Ako se gledaju odredbe o individualnim pravima, Weimarski ustav je svakako bio najnapredniji ustav toga vremena, može se reći da je u tom dijelu poslužio kao uzor današnjim ustavima. S druge strane, pojedine odredbe o ustrojstvu vlasti i ovlašćenjima izvršne vlasti su svakako primjer kako ne treba pisati ustav. Međutim, ne može se Weimarski ustav posmatrati samo kroz član 48 a da se zanemari njegov doprinos u razvoju individualnih prava. Zbog toga predlažem sledeće (ako nije predugačko):
  • 1919. - Usvojen je ustav Weimarske Republike, jedan od najnaprednijih ustava toga vremena koji je štitio široku lepezu građanskih prava. Po dolasku na vlast, Hitler će iskoristiti član 48 ustava kako bi suspendovao odredbe o individualnim pravima i zaveo nacističku diktaturu.--W i k iR 10:56, 18 avgust-коловоз 2013 (CEST)
neće ići...
Razlozi za to:
  • 1) Dužina (negde 450 od 1350 kilobajta)
  • 2) Ponovno Hitler i nacisti.
  • 3) Paul von Hindenburg je također vladao diktatorski. Ustav je tako zamišljen.
  • 4) Predsjednik može raspustiti parlament kada god poželi
  • 5) Predsjednik može uložiti veto na sve odluke parlamenta
  • 6) Predsjednik može vladati predsjedničkim dekretima [1]
  • 7) Predsjednik ima pravo raspisati referendum za što god poželi.
Znao sam da imamo različita razmišljanja o demokraciji, ali ovo je smješno--Rjecina2 (razgovor) 13:57, 18 avgust-коловоз 2013 (CEST)
Ne bih se složio. Prije dolaska Hitlera na vlast, Njemačka je bila parlamentarna demokratija. Weimarski ustav nije zamišljen da nekome pruži diktatorska ovlašćenja. Ako je Weimarski ustav davao šefu države diktatorska ovlašćenja, zašto su ga nacisti morali mijenjati? Zar im ne bi odgovarao takav ustav??--W i k iR 15:57, 18 avgust-коловоз 2013 (CEST)
Edgare ti si u ovom pitanju pristran.
Kao što si sam rekao o ovoj tematici spominjanje dobro, lošeg i sličnog (tu spada i moderno) je samo po sebi POV.
Ako preskočimo članak 24 (izvinite ako griješim u broju) koji je dopušta da praktički svaka stranka koja osvoji 0.5 % glasova ulazi u parlament ozbiljniji problemi ustava su:
Članak 25 koji dopušta predsedniku raspuštanje parlamenta bez ikakvog razloga
Članak 48 predsednik može donesti nove zakone bez slaganja s parlamentom. Teoretski govoreći parlament te zakone može poništiti, ali tada stupa na snagu članak 25 (raspuštanje parlamenta).
Članak 53 predsjednik postavlja kancelara.
Nakon 1930. godine Hindenburg je vladao putem članka 48. to jest niti kancelar Bruning niti Papen nisu dobili blagoslov parlamenta ili grešim ???
Sve to može čitati u tekstu Paul von Hindenburg na engleskoj wiki.
Ostajem pri svom pitanju: Zar je to demokracija, zar je to demokratski ustav ?--Rjecina2 (razgovor) 17:04, 18 avgust-коловоз 2013 (CEST)
očito si preskočio točku 1 i točku 2 onoga zašto taj oblik tekst nikako neće biti u šablonu
,a također si ponovno lagao u pokušaju da "pobjediš" u raspravi. Sledeći put ćeš biti blokiran pa se onda žali kome želiš.--Rjecina2 (razgovor) 17:12, 18 avgust-коловоз 2013 (CEST)
Bez brige do pitanja blokiranja ćemo doći u petak.
To što si ti učio u školi je nevažno i pristrano je pozivati se na to.
Ti si lagao. Kako glasi članak 43 ??--Rjecina2 (razgovor) 08:28, 19 avgust-коловоз 2013 (CEST)
Bez brige ja te neću blokirati radi ovog
,ali po pitanju toga kao administrator nemam namjeru da se radi sprdnja od sh wikipedije ili ako ništa šablona na današnji dan.
Kažem sprdnja jer niti engleska (30.000 bajtova) niti njemačka wikipedija (50.000 bajtova) ne navode da je riječ o modernom ili najnaprednijem (kako se tako nešto uopće može napisati u skladu s NPOV pravilom ????????) ustavu. U najboljem slučaju se navodi da je reč o prvom nemačkom demokratskom ustavu--Rjecina2 (razgovor) 12:45, 19 avgust-коловоз 2013 (CEST)
Nemam ništa protiv trenutne verzije. Što se mene tiče, može ostati.--W i k iR 13:11, 19 avgust-коловоз 2013 (CEST)
Može ta definicija koju si naveo na stranici za razgovor.
Na wikiprojektu osnova svega je pretpostavljanje dobre namjere. Posao korisnika nije kontroliranje izjava drugih korisnika jer se očekuje da oni pišu istinu. Bez brige kao što sam već rekao ovo nije osnova četvrtka.
Također kao što sam rekao Ripperu kritiziranje nečega bez da se pišu tekstovi o tome je iracionalno i nitko takvu osobu ne smatra ozbiljno ili ako hoćeš drugačije ona sigurno da taj način neće nikada zaraditi respekt drugih osoba.--Rjecina2 (razgovor) 13:20, 19 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Četvrtak

Malo čekanja i malo hladne glave dobro dođe. Sada imamo užarenu atmosferu--Rjecina2 (razgovor) 12:48, 19 avgust-коловоз 2013 (CEST)

izbrisano

druže, što izbrisa ovu sliku (Plakat_o_streljanju_DM_pristalica_iz_1942.jpg), vidim komentar (Nesređena slika) ali sad ne mogu znati šta je bilo nesređeno? --Mladifilozof (razgovor) 16:57, 22 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Pitanje, upozorenje i ostalo

Pitanje

  • 1) 18.8.2013. godine u si bio upozoren da će biti blokiran ako u nekoj raspravi ponovno budeš lagao.
  • 2) 19.8.2013. godine si napisao na stranici za razgovor administratora Rjecina2:"A ne da si istu stvar učinio i ti pa je ovo opet samo vendeta radi ranije neuspjele vendete." [2].
  • 3) Pitanje glasi:Da li je administrator Rjecina2 bio blokirao administratora Edgar Allan Poe radi osvetoljubivosti ili je Edgar Allan Poe bio prekršio wikipedija 3RR pravilo ?

Čisto za informaciju wikipedija nije sud, a pitanje je veoma jednostavno.--Rjecina2 (razgovor) 23:13, 22 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Upozorenje

U skladu s wiki pravilima ovu noć će šablon preuređivanje nestati iz tekst Staljin. Mogao bi dodati i da su još neki korisnici na moju molbu prošli taj tekst i donesli zaključke različite od tvojih, ali to je za ovu tematiku potpuno nevažno. Jedina važna stvar su wiki pravila,a ona kažu da taj šablon nema tu što raditi.

Vraćanje šablona će rezultirati blokom.--Rjecina2 (razgovor) 23:13, 22 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Ostalo

Tijekom konzultacija zaključeno je da ne bi bilo poželjno pokrenuti postupak u vezi troliranja (ako želiš taj dio će biti malo detaljnije objašnjen ?). S druge strane taj postupak će biti pokrenut po pitanju korisnika wikiwind pošto su dokazi po pitanju njega neoborivi. --Rjecina2 (razgovor) 23:13, 22 avgust-коловоз 2013 (CEST)

Edgar ako ti ne razumeš da je vrlo, vrlo, vrlo problematično kada korisnik u raspravi s drugim korisnikom zahtjeva na primjer: Weimarski ustav se mora spomenuti u tekstu (šablonu) ili na primer oplakuje Anu Akhmatovu,a nije u stanju napisati tekst o tim tematikama. Takvo ponašanje nije u skladu s ponašanjem dobronamjernog korisnika.
Vidim da se odbijaš izjasniti na pitanje da li si prekršio 3RR pravilo + u odgovoru si se opet više ponašao kao trol nego kao administrator (kritiziraš, ali baš ništa ne kažeš).
Bezuspješno zahtjevam od Rippera da "zabrani" naš kontakt što bi također bilo u skladu s wiki pravilima .....
Evo to se događa u tajnosti--Rjecina2 (razgovor) 01:38, 23 avgust-коловоз 2013 (CEST)