Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Edgar Allan Poe 2.jpg
Louis-Michel van Loo 001.jpg
Piet Mondrian and Pétro van Doesburg.jpg
Benedetto da maiano, incoronazione di ferdinando I d'aragona e sei musici, 1490 ca., 01.JPG
Korisnička stranica
Razgovor
Doprinosi
Nagrade

Poruku mi možete ostaviti ovdje

Infokutija park[uredi izvor]

Samo za napomenu, za nacionalne parkove možeš koristiti i postojeći šablon {{Infokutija park}}, što je već raširena praksa. :) Ali koristit će i novi (tvoj) za druga područja. --Orijentolog (razgovor) 20:33, 13 februar 2020 (CET)

Sve znam, ali to je jaaaako težak posao. Meni je u planu da sredim sve infokutije za geografiju i građevine na onaj "univerzalan" i ljepuškast način, ali i za to treba dosta vremena. U planu stoji godinma. Umjesto da se sad zamaraš gradovima, bolje bi bilo da se taj {{Infokutija zemlja}} počne ubacivati u članke o državama, jer onim tvojim promjenama došlo je do toga da pola članaka o državama nema kartu. Plus prastari podaci. Srećom, sad se zahvaljujući Wikidati može staviti umeci da automatski izbacuje trenutne predsjednike i druge podatke, bez naše intervencije. --Orijentolog (razgovor) 15:08, 17 februar 2020 (CET)
Estetski da, nemam ništa protiv, nisu mi oni dizajni sa sr.wiki i hr.wiki po volji. Engleske infokutije za grad su izuzetak, ostali mi se ne sviđaju jer su previše suhoparni, više volim rešetkaste njemačke, a još najviše vcard francuske (uh!). Kad smo već kod njih, sredio sam ti kategoriju Pariz. --Orijentolog (razgovor) 15:42, 17 februar 2020 (CET)
Važi. Vjerujem da se slažeš da sad bolje izgleda, prije sređivanja naletio sam na 100-200 članaka u glavnoj kategoriji Pariza, Londona, Zagreba, itd. To nema smisla. Neće se ipak ići ni u druge krajnosti, npr. kategoriziranju po administrativnim jedinicama. Dobar primjer su upravo poslovično praktični Žabari, koji su 2016. totalno reorganizirali pokrajine i tako doveli do xaosa kod svih inojezičnih wiki komšija koji su kategorizirali na taj način. Gradovi su ipak nešto drugo, trajni i nepomični, po tome "jači" i od samih država. Javim ti vezano za Wikidata umetke čim provjerim... --Orijentolog (razgovor) 16:51, 17 februar 2020 (CET)

Stranica Savao[uredi izvor]

Šta ne valja stranica?

Re: Gradovi[uredi izvor]

Dva su kriterija za uvrštavanje: rođenje i dejstvo. Boccherini je radio u bečkom Burgtheateru četiri ili pet godina, na poziv dvora. Kasnije se to da dodatno razvrstati po specifičnim funkcijama, diplomantima, možda čak periodima, itd. Neki umjetnici godinama su stvarali po raznim gradovima i definitivno pripadaju i pod njihove kategorije. Neki značaj treba postojati, ne nabavacam tek tako. Besmisleno mi je da se Biografije, X odnose samo na X kao rodno mjesto, kao što je slučaj s nekim drugim Wikipedijama. --Orijentolog (razgovor) 12:59, 6 mart 2020 (CET)

Jok, sportisti su druga priča. Obrati pozornost na članak Roberto Chiacig koji sam otvorio jučer: iako je igrao na dvadesetak mjesta, kategoriziran je samo u rodni grad, zajedno s tri kategorije po specifičnom klubu. Kasnije, kad se sredi onaj ćuspajz koji su prouzročili neki nemarni kolege (neumreženost, nedostajanje kategorija klubova i dr.), da ih sad javno ne imenujem, takve kategorije Sportisti tog i tog kluba ići će pod gradske biografije. Tako je i na većini drugih wikija. Menadžeri, biznismeni i sportisti na poreznim oazama su irelevantni u odnosu na ove o kojima pričamo. Naravno da ima izuzetaka, npr. Enzo Ferrari je u dvije kategorije. Za filmaše procijeni sam jesu li važni ili ne za uvrštavanje. Ili vrijeme boravka, koje opet ovisi o mjestu. Recimo, ako je neka slavna ličnost živjela u New Yorku godinu dana, nije baš logično da ga se meće tamo. Međutim, ako je isti godinu dana proveo u recimo Obrovcu, onda već nije problem. Vikendicu bi mu vremenom pretvorili u muzej. --Orijentolog (razgovor) 13:32, 6 mart 2020 (CET)
Ne znam, moram još razmisliti oko tih livadarskih tema, trenutno mi se u glavi više motaju Italija, muzeji, opera i sl. Pogle trenutno stanje u npr. Biografije po gradovima, Italija i Francuska opera. Glede potonjih, još će biti obuhvaćeni i operski režiseri, jednog dana. Korisno je da imamo takve sintezne kategorije. Prvo što mi pada na pamet oko livadara jest da umjesto Fudbaleri ili nogometaši Milana imamo Igrači AC Milana. --Orijentolog (razgovor) 14:15, 6 mart 2020 (CET)
Ma da, trebam još malo razmisliti i provjeriti oko livadara, ali drugim prilikom. Još se mislim što ću sa Katoličke crkve u Italiji, ili pobrisati, ili ostaviti da jednog ružnog i oblačnog dana ubacim sve katoličke (99%), ili pak rasporedim po biskupijama. Slagao sam crkve po gradovima, periodima, arhitektonskim karakteristikama i inom, ali duplati crkve po gradovima na katoličke i ostale (kao en.wiki), ne dolazi u obzir. Fala za kompozitore, budem ja to još kasnije doradio, da ne promakne neka kategorija kad se već pazilo kod svih ostalih. Ukratko, liste, do tog je rješenja davno došao Vitek i usklađivao sam (koliko sam stigao) prema tom rješenju. Puno izuzetaka ima, u vidu spiskova i popisa, ali polako. --Orijentolog (razgovor) 14:53, 6 mart 2020 (CET)
Mislim da sam našao rješenje, najpraktičnije je da kategorije Katoličke crkve u [država] služe za liste. Glede generalne infokutije za naselja, umjesto engleske predlažem italijanski stil, doduše koji piksel širi, a to bi znači napravio sam. Provjeri i reci jesi zadovoljan (npr. it:Brescia). --Orijentolog (razgovor) 12:39, 12 mart 2020 (CET)
Siguran sam, čak bi i (jednog lijepog dana) infokutiju za zemlje uredio po italijanskom stilu. Vizualno mi se sviđaju one pločice slijeva za parametre, dobiva se na preglednosti. Engleske su, kako rekoh, suhoparni užas. Francuski je nešto između to dvoje, čak mi se i njemačka rešetka više sviđa (zbog preglednosti), iako je ne bi želio ovdje. --Orijentolog (razgovor) 20:50, 13 mart 2020 (CET)
To ti se samo čini da je preglomazno. Prvo, italijanska infokutija (it:Italia) je kraća od engleske (en:Italy). Drugo, italijanska ima puno prelamanja teksta, kod labela lijevo i dati desno, što je nepotrebno čini većom. Treće, italijanska rabi veći font od engleske i trenutne srpskohrvatske, što se da uskladiti (npr. vidi kakav je kod {{Infokutija vodotok}}). I pomalo, ne govorim da bi mijenjao infokutiju sutra, ima vremena. Garantiram da ne bi niti jedan parametar bio izgubljen. Čak ni ono automatsko dodavanje karte što je nažalost tvojim promjenama izgubljeno. --Orijentolog (razgovor) 14:25, 14 mart 2020 (CET)

Predlažem da se svi ovi doprinosi doprinosi pobrišu jer radi se o kopipejstanju sa sr.wiki bez trunke pažnje o lokalnim pravilima. --Orijentolog (razgovor) 14:47, 11 mart 2020 (CET)

Ovaj članak bi trebalo preimenovati, nigdje se ne rabi "muška" niti ono "iz" ispred godine. --Orijentolog (razgovor) 01:35, 22 mart 2020 (CET)

Da, u svim slučajevima reprezentacija podrazumijeva se da su muške, jedino ženske nose pridjev. Što se drugog tiče, bio bi presedan da ostane ovako jer sve ostalo se stavljalo ili bez "iz" ili sa zagradama. Pamtim sličan slučaj s člankom Plesna epidemija iz 1518. što sam preusmjerio prije mjesec dana. Radi se o nazivu događaja, poput hrpe bitaka i ratova. U ovom konkretnom slučaju ne radi se (samo) o frazi nego (i) o službenom nazivu reprezentacije. --Orijentolog (razgovor) 03:01, 22 mart 2020 (CET)
A da slijedimo rješenje sa sr/hr, Dream Team? Primarno je značenje definitivno, a od njega su odustali na en.wiki samo zato jer imaju članke o svim olimpijskim reprezentacijama po godinama (dakle usklađivanje), što nema nitko. --Orijentolog (razgovor) 03:55, 22 mart 2020 (CET)

Pliz redirekt: Saobraćaj u PortugalijiSaobraćaj u Portugalu. --Orijentolog (razgovor) 08:29, 26 mart 2020 (CET)

Clanak[uredi izvor]

Ja se izvinjavam na smetnji zasto je clanak o Djecijem pozoristu RS obrisan?

Hvala unaprijed, Jelena

Alessandria, Alessandria[uredi izvor]

Poštovani kolega molim Vas da obrišete stranicu Alessandria, Alessandria jer takvo naselje ne postoji u Italiji, to je napravio Dcirovoc bot, i napravio puno zbrčke, jer se sve linkalo na njega. Ja sam pronašao vlastiti članak Alessandria koji je njegov bot preusmjerio na Alessandria, Pijemont pa je vodio prema nigdje...

--Vitek (razgovor) 23:36, 11 mart 2020 (CET)

Promjena (brisanje)istinitog sadrzaja[uredi izvor]

Pozdrav,prije svega nenamjeravam sa porukom nista ruzno navesti niti zloupotrijebiti,tice se sadrzaja stranice 3krajiska brigada o biografiji boraca,pokusao sam nadomjestiti zasluge istinitog sadrzaja za svog djeda,i to samo malim djelom cjelokupnog istinitog.prije svega trazim ispomoc kako da uvedem biografiju a da to nebude smatrano samo gledanje sa mog gledista kao osnovano i istinito,i da mi pomognes da ubacim istinitu fotografiju koja ce razuvjeriti valjanost istoimene biografije,nazalost nije uvedena u neku stranicu al fotografije su istinite i pravosnazne..hvala na razumjevanju.izbrisao si 10.2 oko. 20-45min.Nadam se pozitivnom odgovoru

Ruka[uredi izvor]

Molim te, preimenuj u "Šaka". Naime, šaka je dio ruke, kao stopalo noge. Maria Sieglinda von Nudeldorf (razgovor) 15:51, 15 mart 2020 (CET)

Postovani, zamolila bih Vas ako je to moguce da mi vratite clanak na temu Uticaji vizantijskog na srpsko srednjovekovno pravo.
Clanak nece biti objavljen, samo mi je potreban tekst, to jest ceo izgled clanka. Radi se o tome da je to clanak koji se radi umesto kolokvijuma zbog ove vanredne situacije. Ili da mi posaljete na mejl celokupan rad, hvala unapred. Nadam se da cete mi izaci u susret. 
Milica Brstina
mejl: milicabrstina@gmail.com

Stevo Popovic[uredi izvor]

Zasto ste obrisali stranicu? CSAkademija (razgovor) 23:25, 29 mart 2020 (CEST)

Jer se radi o besmislenoj reklami osobe koja ne udovoljava kriterijma relevantnosti ove Wikipedije --E.A.Poe 23:35, 29 mart 2020 (CEST)

Biti Dekan Fakulteta, predsjednik uredjivackog odbora, clan etickog komiteta, i dr. i dr. Medjunarodno prepoznat naucnik i sl. Sta je kriterijum, da bi neko zadovoljio? Kao prvo, nije u redu ukloniti nesto bez upozorenja, jer je ulozen trud, trebalo je dati sansu da se iskopira napravljeni materijal, ili izmijeni. Mnogo manje bitnih imena se nalazi na Wikipediji. Novi sam ovdje, pa ne znam da li svako svakome moze ukinuti stranicu na ovaj naci, ili Vi imate neka administratorska prava. Ako ih i imate, zamolio bih Vas da mi vratitie uradjenu stranicu

Pretpostavljam da ne ovo mjesto za rwzgovor. Kao prvo, novi sam, jos nisam usao u pricu, ali sam vremena potrosio poprilicno, pa mi tesko pade brisanje u prvom momnetu, tako nesto nisam ni sanjada moze da se desi. Brisanje nisam uradio, nego sam prebavio na razgovor da biste vidjeli. Posaljite mi tekst stranice na office@csakademina.me Hvala.

P.S. ako imate neke smjernice ne bi ni to lose bilo jer sam dobio zadatak da pripremim niz clanaka pa da mi se ne ponovi danasnja neprjatnost da se malo uputim. CSAkademija (razgovor) 00:37, 30 mart 2020 (CEST)

office@csakademija.me - pogrijesih jedno slovo CSAkademija (razgovor) 00:38, 30 mart 2020 (CEST)

SAD[uredi izvor]

Spominjao si to već. Nemam ništa protiv ideje ako budeš sve mijenjao sam i to bez grešaka (hihi), međutim, jesi siguran da je to "greška" i "neenciklopedijski"? Pogledaj npr. sr:Категорија:Спорт у САД i potraži jugoslavensku literaturu uokolo, rabi se SAD i s padežima. Ne može nam vodilja uvijek biti tuđmanističko slovničarstvo. --Orijentolog (razgovor) 15:21, 31 mart 2020 (CEST)

Meni je najbolje Igrački evropski prvaci..., Trenerski evropski prvaci... --Orijentolog (razgovor) 13:34, 2 april 2020 (CEST)
Mogu i zagrade, nije mi mrsko. Treća opcija su zarezi. Najgora je s onim nestandardnim, kvazicrtičnim (kratkim) povlakama, kojih još ima kod naslova nekih nagrada. --Orijentolog (razgovor) 13:41, 2 april 2020 (CEST)
Važi. Generalno nije greška ni jedno niti drugo, imamo slučajeva. --Orijentolog (razgovor) 13:48, 2 april 2020 (CEST)

Pa valjda isto kao kod Političari DR Kongo‎, Političari Burkine Faso‎, Političari Obale Slonovače‎... :) --Orijentolog (razgovor) 00:57, 5 april 2020 (CEST)

Prikazuju li se tebi jezični interlinkovi? Meni u određenim člancima više ne, npr. Lala Mustafa-paša i Kategorija:Osmanski Egipat. Prvo neka fatalna greška, sad i ovo. Da čovjek ne povjeruje, kakvi "stučnjaci"! --Orijentolog (razgovor) 01:50, 7 april 2020 (CEST)

Anglo-egipatski rat je definitivno imao interwikije, sjećam se kad sam nekidan uređivao egipatsku kategorizaciju, mislim da si sad napravio duplikat. Ukratko, neki mediokritet je petljao i tehnički devastirao puno toga, možda se popravi samo, a ako ne onda prijaviti slučaj višoj razini. --Orijentolog (razgovor) 02:27, 7 april 2020 (CEST)
Znam, i meni rade na nekima, ali na drugima ne. Duplikat je sigurno jer imam iskustva od prije par minuta, pokušao sam povezati članak Lala Mustafa-paša sa istoimenim srpskim i prošlo je uspješno, međutim, kada sam vidio da postoji stara stavka onda sam izbrisao. Drugim riječima, interwikiji postoje na Wikidati, ali ih određeni članci više ne prikazuju. --Orijentolog (razgovor) 02:36, 7 april 2020 (CEST)
Evo, pronašao sam staru stavku i za rat. --Orijentolog (razgovor) 02:40, 7 april 2020 (CEST)
Taman dopunih kategoriju Kategorija:Star Trek: The Animated Series i nakon izmjene, interwikiji nestadoše. Tada se dakle događa defekt. --Orijentolog (razgovor) 02:50, 7 april 2020 (CEST)

"Jugoslavenski" kod biografija i ostalog implicira SFRJ, dakle primarno je značenje, tek onda obuhvaća i kraljevinu. Poželjno je da za potonji slučaj postoje specifične kategorije poput Političari Kraljevine Jugoslavije, ali ne i Političari SFRJ. Nadam se da se ti, @OC Ripper: i ostali slažu oko toga. Glede sportista, pamtim da sam ubacivao u oboje, v. npr. Đurđica Bjedov, s tim da "hrvatski" implicira socijalističku republiku, ne nekakvu etničku odrednicu. --Orijentolog (razgovor) 16:58, 11 april 2020 (CEST)

Aha, tek sad bolje vidim ono uvodno. Ne bi komplicirao da se jugoslavenske sportske biografije razdvajaju na tri, to nisam vidio nigdje. Neka vodilja bude organizacija na srpskoj i engleskoj, vjerujem da je ista. --Orijentolog (razgovor) 00:07, 12 april 2020 (CEST)
1. Prema ovom gore, političari da, sportisti ne. 2. Bivša država je prioritet, npr. kod Koraća obavezno ide jugoslavenski, srpski je sporedno. --Orijentolog (razgovor) 00:19, 12 april 2020 (CEST)

Pošto ti bolje stojiš s pravno-mutivodaškom terminologijom, što je ovdje najbolje za Category:Treaties by country? Kategorija:Međunarodni ugovori po državama ili nešto drugo? --Orijentolog (razgovor) 00:30, 12 april 2020 (CEST)

Treba mijenjati i čitav šablon kronologije, tako da sam išao na staro. --Orijentolog (razgovor) 02:34, 13 april 2020 (CEST)

Pitanjce oko sitnice. Vidio sam ovu izmjenu kojom je učinjen razmak između šablona životnog vijeka i kategorija, pa me zanima postoji li ikakva tehnička prednost za to? Naime, znam da je to radio ranije i Kolega, ali nikad nisam skužio zašto. Osobno, uvijek sam ih stavljao spojeno na vrhu kategorija, budući da Lifetime u tehničkom smislu jest šablon, ali služi isključivo za kategorizaciju. Također i zbog vizualne preglednosti za kod uređivanja unutar članka, tako se jasno vide tri grupe (vanjske veze, navigacijske trake i kategorije). Dva ekstremna primjera su Vitek i Konkvi, prvi je nekad sve zbijao odnosno drugi sve razdvajao, a ja se na to vizualno pogubim. Pitam jer stvarno ne znam, mlad i zelen, štaš. :) --Orijentolog (razgovor) 08:46, 16 april 2020 (CEST)

Hamid Cilerdzic[uredi izvor]

iz kojih razloga ste izbrisali stranicu ?

Treća košarkaška muška liga 2018./2019.[uredi izvor]

pozdrav!

neznam zašto je moja objava skroz obrisana?

Vidim vaše korisničko ime pa me zanima razlog brisanja?

MERS (bolest)[uredi izvor]

Hi Edgar Allan Poe, this is Aeternus from English and Albanian Wikipedias :) I saw you just deleted MERS (bolest), which was written by a participant/volunteer of our programme Ponder / Wiki Academy which is supported by UNICEF Office in Kosovo. The point of the workshop is to teach youngsters in Kosovo how to write articles for Wikipedia. While Albanian speaking participants are publishing their articles on Albanian language Wikipedia, Serbian speaking participants will have to publish their articles on Serbocroatian Wikipedia. Participants are instructed to post their articles first on their sandbox, however I saw that user:Dragan_Sentic wrongly posted it on the mainspace. They will improve their article and when finalized, they will post it on the mainspace again, this time including references and formatting. I just wanted let you know of this. Thanks! --Aeternus (razgovor) 17:40, 15 april 2020 (CEST)

Brisanje stranice APA Agencije.[uredi izvor]

Poštovani, Obrisali ste našu stranicu. Molimo Vas da obrazložite razlog brisanja stranice. Ako ste u prilici pošaljite nam mail: mirza.fpn@gmail.com ili pošaljite poruku na tel. +387 61 440 290

Svako dobro i Lp.

Centar za poticanje darovitosti Rijeka[uredi izvor]

Poštovani, zbog čega ste mi obrisali stranicu od Centar za poticanje darovitosti Rijeka koju nisam stigla ni dovršiti od jučer do danas, a trebala se bazirati na terminologiji darovitosti i institucijama i organizacijama koje se bave tim područjem u Europi i svijetu? Ne razumijem u čemu je problem?

Lijepi pozdrav

Yamamoto Tsunetomo[uredi izvor]

Važi, samo strpljenja prijatelju. Greške se dešavaju, a članak postaje sve bolji i bolji. Pozdrav! --Mladifilozof (razgovor) 15:15, 18 april 2020 (CEST)

Glede ovog, smatram da bi trebao ići fonetski oblik (Jamamoto Cunetomo) jer radi se o ličnosti iz 18. vijeka. Službena pravila preslovljavanja su OK za ličnosti nakon 2. svj. rata, barem prema hrvatskoj enciklopedistici (ne i srpskoj), ali za ličnosti prije tog doba čak se ni hrvatska ne drži tih pravila. --Orijentolog (razgovor) 07:29, 6 maj 2020 (CEST)

Sve je to meni jasno, međutim, nema tog argumenta koji me može uvjeriti da jedan Konfucije, Peking ili Šangaj budu naslovljeni po nekakvom novom kineskom pravilu preslovljavanja. Htjeli mi to ili ne, odstupanja će uvijek biti (kao npr. Beč i Sankt Pölten), pogotovo za historijske ličnosti iz prohujalih vjekova i s različitim adresama, za koje pravila današnjih država nikako ne mogu biti mjerilo. Recimo, Turci koriste latinicu, dok egipatski arapski također ima svoja pravila (što si sam mijenjao kod Sisija), i što sada recimo s Ibrahim-pašom iz 19. vijeka? Ide li udomaćeno ime, turska latinica ili egipatsko pravilo? Grčka ili albanska svojatanja ćemo ignorirati. Mogu se prisjetiti još stotinjak takvih slučajeva s Bliskog Istoka, pa i u Europi, a našlo bi se siguran sam i u Istočnoj Aziji. Po meni, naslovljavanje drevnih istočnoazijskih careva po današnjim pravilima ima isto smisla kao i pisanje osmanskih sultana na modernoj turskoj latinici. Ako tu postoje razlike, onda ne vidim argument da isto ne bude i s Dalekim Istokom. --Orijentolog (razgovor) 17:03, 8 maj 2020 (CEST)

Za slučaj evropskih ličnosti nemam većih prigovora, znam da postoji više domaćih oblika, pa ajd. Ranije sam potražio fonetsko ime tog Japanca i nađog ga, dakle postoji, ali priznajem nije toliko udomaćen. Također, padaju mi na pamet primjeri kada bi neku iransku historijsku ličnost ponekad naveli u literaturi, no s potpuno pogrešnim imenom, kako god okrenuo. Navodi dakle mogu i ne moraju biti mjerodavni, a udomaćenost je relativan pojam za brojne ličnosti i to predstavlja dodatan problem. Ako one problematične granice između starih imena i današnjih pravila ne bude za dalekoistočne, za egipatske ličnosti ipak mora biti jer ne mogu prihvatiti da se ličnosti iz npr. fatimidskog perioda, neudomaćene u literaturi, pišu sukladno današnjim egipatskim pravilima. Nastao bi neviđen kupus... --Orijentolog (razgovor) 18:19, 8 maj 2020 (CEST)

20.04. Na današnji dan[uredi izvor]

Poštovani,

zanima me zašto ste uklonili moju uredbu o Hitleru? Nije mi jasno. Molim vas da mi objasnite.

Lp Viktor350 (razgovor) 17:26, 21 april 2020 (CEST)

Statut grada Kotora[uredi izvor]

Dobar dan,

Upravu ste, u pitanju je fakultetski projekat, voleo bih da mi kažete, ako Vam nije teško, šta i kako treba da izmenim, nikada ranije nisam radio nešto slično i nemam iskustva.Molim Vas kontaktirajte me na mejl darko821mandic@gmail.com

Srdačan pozdrav

Izbornici[uredi izvor]

Pa ajd, jest improvizacija, ali neka bude. Sjetim li se štogod pametnijeg kasnije, budem ti žugao. Naravno. --Orijentolog (razgovor) 07:40, 5 maj 2020 (CEST)

Preminuo Bekim Sejranovic[uredi izvor]

Poštovanje,

Zamolila bih Vas da na Wikipedia postavite fotografiju pokojnog Bekima Sejranovića, jer sam primijetila da nedostaje. Hvala unaprijed.

Re: Manovi[uredi izvor]

Ako se dobro sjećam, ja sam te menove trpao u sve i to mi se čini prikladnim rješenjem. Jest da betmen potječe iz stipa, ali najpopularniji je zbog filmova, zbog čega mi se trpanje pod razno čini sasvim logičnim. Izuzetak bi bili specifični članci (Batman na filmu i sl.) ako do toga uopće dođe. --Orijentolog (razgovor) 22:32, 22 maj 2020 (CEST)

Što ćeš kad je šišmišoliki popularan... svejedno mi se čini boljem rješenjem od izbjegavanja ekranizacija, novelizacija, itd. --Orijentolog (razgovor) 04:55, 26 maj 2020 (CEST)
Metni ga i u stripovske ako strip ima kakav značaj (recimo za članak). Predzadnja strana Slobodne se tu ne računa. :) --Orijentolog (razgovor) 16:14, 26 maj 2020 (CEST)

Nemam ništa protiv. Ako mi u glavu udari što "pametnije", javim. --Orijentolog (razgovor) 14:07, 25 juni 2020 (CEST)

Birsanje stranice Dragana Kojserina[uredi izvor]

Pozdrav,

Vidim da je obrisana stranica https://sh.wikipedia.org/wiki/Dragana_Kosjerina pa me zanima zašto i kako možemo zajedno da radimo na tome da Vikipedija bude bolja i potpunija? Objašnjenje je da je ndeovoljno značajno, uz napomenu o infokutiji i tome da postoji jedan urednik.

1. Zar nije uredniku posao da uredi, ne samo da obriše? Time bi bila popunjena infokutija, a bila bi i dva urednika na stranici, najmanje.

2. Do kraja aprila se pričalo o povećanju broja članaka o ženama, a vi ih brisanjem smanjujete.

3. Infokutija mi se čini da ne funkcioniše baš kako bi trebalo za sranice na srpskohrvatskom, ali to ću dodatno pogledati, nadam se da ćete i vi, to je zaista važno za Vikipediju.

Dodatno, postalo mi je sada ovo zanimljivo, tako da ću uzeti na sebe da uredim još članaka na temu televizija u Srbiji i bivšoj Jugoslaviji. Nadam se da ćete mi pomoći u tome i na raspolaganju sam vam ukoliko želite da zajedno povećamo sadržaj na lokalnim stranicama Vikipedije.

Hvala unapred i nadam se da mi možete pomoći da Vikipedija bude još bolja.

Veliki pozdrav,

Srđan Erceg @serceg

TNG[uredi izvor]

Riječ "serije" u naslovu kategorije za epizode mi se čini malo suvišnim, ali nema veze. :) Inače, ne bih dijelio kategorije po sezonama, barem ne zasad. --OC Ripper (razgovor) 15:53, 9 juni 2020 (CEST)

brisanje moje stranice.[uredi izvor]

dobar dan edgar allan poe molim vas dami ne brišete stranicu ako je ikako mpguče dajw vratite .

ne razzmumijem žašto mi netko od admistatora svakih mjesec dana obriše stranicu. lp pozdrav saštovanjem vaš peirr.

Zašto je obrisan Tools for Action i to bez obavijesti?[uredi izvor]

Zašto je obrisan Tools for Action i to bez obavijesti? https://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Posebno:Evidencije&page=Tools_for_Action

Jalovišta u Srbiji[uredi izvor]

Poštovani korisniče, koji su razlozi za brisanje stranice Jalovišta u Srbiji koju je objavljena sinoć? Stranica mi je potrebna kao deo ispita kako bih mogla da položim. Da li postoji mogućnost da se vrati ili bar da mi prosledite na mejl članak?

Poništenje: Kraljevina Hrvatska u realnoj uniji sa Madžarskom na karti[uredi izvor]

" dok je Hrvatska stavljena u sklopu Kraljevine Mađarske (dio koje je i bila), a koja već postoji u detaljnom opisu)"

U vremenskom razdoblju u kojemu je karta smještena, kako piše: 1190. Engleska i Francuska su bile u Realnoj iliti Personalnoj uniji, no Francuska je još uvijek na vašoj karti. Mislim da je primjer jasan, "u sklopu" je previše generalan pojam, u zanatu razlikuje se sklop države i sklop krune - "https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%99%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0_%D0%A5%D1%80%D0%B2%D0%B0%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0_(925%E2%80%941102)": где је имала своју аутономију, али је изгубила независност. "(dio koje je i bila)" ovo ne razumijem, u tom vremenu jest.

Za referencu uzmite https://en.wikipedia.org/wiki/High_Middle_Ages isti artikl ali sa Engleske wikipedije gdje se nalazi ista karta iz koje je i ova uzeta, tamo je sve navedeno kako treba biti. Za Pactu Conventu da, u pravu je, nisam znao da se samo usredotočuje na globalne, a ne samo Europske, sitne probleme. Ali za ovo prije, ne znam za vas, ali malo vonja ka naklonošću.

Lp.

Gdje je problem? kako da ne xD balavac?[uredi izvor]

Hrvatska liberalna demokratska stranka osnovana je dana 23. lipnja 2020. godine, a registrirana pri Ministarstvu uprave 07.07.2020. pod rednim brojem 366 pogledaj sam https://registri.uprava.hr/#!stranke