Razgovor s korisnikom:Dmitar Zvonimir

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Pozdrav, Dmitar Zvonimir! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!

Za upoznavanje Wikipedije se preporuča stranica Nedavne izmjene na kojoj se najbrže može saznati za nove zanimljive članke, tko je trenutno aktivan, što trenutno radi, i što je u proteklom vremenu urađeno.

Savjetujemo vam da pročitate što Vikipedija jest, a što Vikipedija nije.
Odgovori na neka od često postavljanih pitanja:

Nadamo se da ćete uživati ovde, dajući svoj doprinos i da ćete postati stalni suradnik, Vikipedijanac! Molimo vas da se potpisujete na stranama za razgovor koristeći četiri tilde (~~~~); to daje Vaše ime, trenutno vrijeme i datum. Za sva dodatna obaveštenja možete me kontaktirati na mojoj stranici za razgovor, da postavite pitanje na stranici koju zovemo pijaca ili se obratite administratorima na njihovoj korisničkoj stranici za razgovor. Još jednom, dobrodošli! Biblbroks 16:11, 14 siječanj-јануар 2012 (CET)




Don't speak Serbo-Croatian? Sh-0? -- talk with us via our village pump in English

Pravila[uredi kod]

Ovdje ti se javljam samo da bi te obavijestio kako su svi tekstovi koji se bave poviješću južnoslovenskih naroda s hr, bos i sr wiki koji se prenose na sh wikipediji podložni kontroli kako bi se oni prilagodili NPOV pravilima sh wikipedije.

Identično pravilo vredi po pitanju hr wiki tekstova koji se bave komunizmom i poviješću Ukrajine. Vjerovatno postoje i na sh wiki korisnici koji smatraju da su neki tekstovi hr wiki o komunizmu OK (iz razno-raznih razloga), ali tokom rasprave nitko javno nije osporio da su hr wiki tekstovi o ovoj tematici POV i protivni NPOV politici sh wiki. Trenutačna javna rasprava o hr wiki više govori o njenim tekstovima nego iti jedan zaključak sh wikipedije. --Rjecina2 (razgovor) 20:24, 14 rujan-септембар 2013 (CEST)

To iznošenje svoje istine Vas je na hr wiki i dovelo u probleme.
Svako na kraju krajeva ima svoju istinu. Pitanje samo glasi čija je istina opće prihvaćena u akademskoj zajednici--Rjecina2 (razgovor) 09:04, 17 rujan-септембар 2013 (CEST)
Ako u to što si napisao u tekstu stvarno vjeruješ onda patiš od Wikipedia:Sistematska pristranost.
To ne može stajati u tekstu iz sledećih razloga:
  • 1) nema odgovarajućih izvora za tvrdnju
  • 2) POV ili ako hoćeš drugačije gdje bi mi stali kada bi za svakog koga su ubili četnici, partizani, ustaše (ABCD red) navodili proceduru pogubljenja
  • 3) Nevažno za enciklopediju.
Svaki od ta 3 razloga je dovoljan za brisanje izjave.
Mogao bi dodati da iz tekst mičem ono isto što su maknuli i na en wiki, pa možeš puuuuno toga reći, ali ne da su moje akcije POV.
Tvoj komentar da si samo antitotalitarista bolje da ne komentiram.--Rjecina2 (razgovor) 18:08, 17 rujan-септембар 2013 (CEST)

Vaš novi prilog - Josip Horvat Međimurec[uredi kod]

Poštovani kolega Dmitar Zvonimir
Bilo bi lijepo kad biste Vaš artikl malo pažljivije uredili, a ne samo copy-paste. Ovako je imao puno grešaka - a to nije baš dobro. Usput Vam želim reći nešto dobronamjerno, - enciklopedijski tekstovi trebaju biti, kratki, točni i bez epskih opisivanja. Što znači ova Vaša alineja; Po ulasku u Zagreb,komunističke partizanske vlasti ga odvode iz Deželićeve 55 kao invalida bez noge i kao čovjeka koji uopće nije bio politički niti vojno aktivan za vrijeme rata, a par redova gore ste napisali - Josip Horvat Međimurec stupa u hrvatsku kopnenu vojsku dana 1. kolovoza 1941. a onda još i Od 14. ožujka 1942. je u novinarskom odjelu MinOrS-a. i onda kao cušlag Od 1. siječnja 1943. je u odgojnom odjelu MinOrS-a za ratno slikarstvo pri Akademiji likovnih umjetnosti.

Pa to Vam je kolega dragi potpuno kontraverzno, - zato Vas pozivam da to sami uravnotežite, da se zna što ste zapravo htjeli reći.

A i ovo Vam baš nije dobro - Završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Beču (neku od visokih škola u Beču; postojale su u to vrijeme tri) počevši od 1917.
Ma koju akademiju kolega? - Akademie der bildenden Künste? ili Akademie für angewandte Kunst? ili neku privatnu (njih je bilo više ali nisu imale status akademije)? dakle koju? - ukoliko neznate precizno preformulirajte tu rečenicu. Eto toliko i nemojte to shvatiti kao osobni napad, i puno pozdrava kao novom članu.
--Vitek (razgovor) 21:53, 16 rujan-септембар 2013 (CEST)

Članak[uredi kod]

Neću, dakako. Iz više razloga. Ne samo da postoji drastična razlika između dizajna novčanica i uređenja interijera i bivanja "režimskim umjetnikom" i satnikom, već ja nisam tu da se bavim, konkretno, tim sadržajem. Stvar je da je članak u svojoj srži neobjektivno napisan u svrhu rehabilitacije umjetnikove ratne faze i osude njegovog strijeljanja za kolaboracionizam. S obzirom na intenzivni uređivački rat, članak će biti zaključan dok se ne postigne konsezus oko njegova sadržaja. --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:13, 17 rujan-септембар 2013 (CEST)

Sve mi je jasno osim toga kako je Aleksandar Karađorđević kriv što je on dobio tuberkolozu kostiju? --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:17, 17 rujan-септембар 2013 (CEST)

Upozorenje[uredi kod]

Ne ulazeći u meritum spora oko članka Josip Horvat Međimurec, dužan sam upozoriti kako se svako etiketiranje sugovornika u raspravi na etničkoj, rasnoj, ideološkoj, spolnoj, religijskoj ili sličnoj osnovi može smatrati uvredom, odnosno prekršajem za koga slijede sankcije u obliku blokade korisničkog računa na sh.wiki. --OC Ripper (razgovor) 09:42, 18 rujan-септембар 2013 (CEST)