Razgovor o kategoriji:Sintagme

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Svrha[uredi kod]

Koja je zapravo svrha ove kategorije? Za dvoslovnike, troslovnike i četveroslovnike kužim, ali ovo mi nikako nije ni svrsishodno ni praktično jer unutra se mogu pobacati sve hrvatske županije, iranski okruzi i sl. Prelažem brisanje (ako Belirac nema ništa protiv). --Orijentolog (razgovor) 22:45, 11 студени-novembar 2014 (CET)

Ova kategorija također je namijenjena enigmatičarima. U nju se ne uvrštavaju očigledne sintagme kakva su imena bilo koje vrste (ljudska, geografska, ustanova, organizacija i sl., naslovi umjetničkih djela...), čak ni sistemski nazivi biljaka, životinja i sl. U nju se uvrštavaju samo, rekao bih, "neočigledne" sintagme koje su termini (nazivi) za određene pojmove obrađene u enciklopediji, a takvi termini mogu se uvrštavati i u mrežaste zagonetke (posebno križaljke). Zato predlažem da kategorija ostane, a ja ću joj dodati odgovarajući opis. --Belirac (razgovor) 09:26, 12 студени-novembar 2014 (CET)
Belirac, u redu, neka ostane onda. Međutim, s obzirom da se ne radi o općoj kategoriji nego je dijelom Wikiprojekta:Enigmopedija‎, staviti ću __HIDDENCAT__ i kategorizirati je pod glavnu kategoriju {{kat:|Enigmopedija‎}}. Sličan princip već je primijenjen kod kategorije {{kat:|Članci u kojima se spominju anagrami}}, a postoji i kod drugih korisničkih projekata (npr. {{kat:|Vikiprojekat geografija/Naselja po državama}}). --Orijentolog (razgovor) 13:02, 12 студени-novembar 2014 (CET)