Razgovor o kategoriji:LGBT kultura u Hrvatskoj

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ova kategorija je deo LGBT wikiprojekta, čiji je zadatak da stvori i poboljša članke koji obrađuju teme vezane za homoseksualne (lezbejke, gejeve), biseksualne i transrodne (LGBT) osobe. Cilj projekta je objektivna i detaljna obrada LGBT tema na Wikipediji srpskohrvatskog jezika. Ukoliko želite da surađujete, ili da se bliže informišete o projektu, pogledajte stranicu LGBT wikiprojekta.


Queer kultura ili LGBT kultura[uredi kod]

Iako se u diskursu prava govori isključivo o LGBT ili LGBTI (nužnost precizne definicije), u kulturi se ugalvnom koristi riječ Queer jer je otvorenija i uključuje oblike identiteta koji se opiru normalizaciji...mislim da za ovu kategoriju treba ostati Queer a ne LGBT, čak i kad je podkategorija općenitijim LGBT kategorijama. --Zblace (razgovor) 08:55, 30 rujan-септембар 2022 (CEST)

Onda ne bi bila riječ samo o ovoj kategoriji nego svim ovima. Nismo imali podkategoriju za Hrvatsku u Kategoriji:LGBT kultura po državama pa mi je ovo bio zgodan način da se stvori i cross-linka sa EN Wikipedijom. -Vipz (razgovor) 10:06, 30 rujan-септембар 2022 (CEST)
Mislim možeš ostavit i jedno i drugo kao preusmjeravanje, ali u našem govornom području dominantan je izraz queer kultura. --Zblace (razgovor) 18:59, 30 rujan-септембар 2022 (CEST)
@Zblace rekao bih ti budi odvažan, ali nemoj napraviti nekonzistenciju - preimenuj sve te kategorije po državama, ne samo ovu za Hrvatsku. -Vipz (razgovor) 14:54, 8 oktobar 2022 (CEST)[odgovori]