Razgovor:Wikipedia

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Wikipedia.
Rad na člancima


Wikipedia vs. Wikipedija vs. Vikipedija[uredi izvor]

Kaže se u uvodnom delu teksta "Wikipedia (ili Vikipedija)" a potom u nastavku se često spominje Wikipedija. Mislim da bi ovo trebalo unifikovati. Može se stavidi umesto Wikipedijin npr. Vikipedijin ili Wikipedia-in, ili npr. umesto "svrha Wikipedije" može da se stavi "svrha Wikipedia-e" ili "svrha Vikipedije". Smatram da bi ovo trebalo u celom tekstu ispraviti. Pitanje je da li vam se više sviđa Wikipedia-in ili Vikipedijin? Ja preferiram ono prvo sa crticom. ;) Prethodni nepotpisani komentar napisao je korisnik Marecare (razgovordoprinosi) 21:01, 15. decembra 2006.‎

Prednost[uredi izvor]

Zašto piše da kad postoji više imena za članakl prednost nosi ono što je uobičajnije u srpskom jeziku? Zašto ne jezikom kojim hoće pisati pisac? Ova Wikipedija je klasični srpski iredentizam. Jolob

Slažem se da to treba izmeniti, ionako se ni ne pridržavamo toga striktno. --Igorwindsor 10:46, 27 decembar-просинац 2006 (CET)
Pretpostavljam da si ti taj koji je malo pre izbrisao gore pomenuto "pravilo", i to uz komentar "rv-srpski fašizam". Prvo, ne da mi se sad previše petljati u sve to i vraćati/ispravljati stranicu, ali lično bih predložio da se to, ne izbriše, već prepravi u npr. "Postoji nekoliko konvencija oko imenovanja članaka. Kad postoji nekoliko različitih imena za jednu temu, treba osigurati da sve varijante imena budu obuhvaćene korištenjem preusmerivača", ili tako već nekako. Drugo, ništa nije iznad i van kritike, ali ta kritika može biti jednako efikasna i ako je izrečena s dozom dobronamernosti i razumevanja. --Igorwindsor 18:43, 27 decembar-просинац 2006 (CET)
Tek reda radi, dužan sam objasniti (i ispričati se) zbog nesporazuma, jer je sporni tekst temeljen na tekstu s bosanske Wikipedije. Tako se u verziji verziji od 27.8. spominje bosanski jezik, a tek naknadno, u verziji od 15.12. je to anonimni korisnik promijenio u srpski jezik. Slažem se s Igorom da sporni odlomak mora biti prepravljen. --OC Ripper 18:58, 27 decembar-просинац 2006 (CET)
Eto, radilo se samo o jednom bezazlenom previdu. Thanks, OC. --Igorwindsor 19:47, 27 decembar-просинац 2006 (CET)

Kako dodati članak[uredi izvor]

Kako mogu da dodam članak? Htela bih nešto o sebi napisati, odnosno mojoj knjizi. Vampirdevojka (razgovor) 01:14, 6 maj 2021 (CEST)

@Vampirdevojka: U encklopedijama niko ne treba da piše članke o sebi. --Igor Windsor (razgovor) 09:51, 6 maj 2021 (CEST)