Razgovor:Vojvodstvo Srbija i Tamiški Banat

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

O čemu je članak?[uredi kod]

Šta je "krunovina" i koje su reference za "kratkrotrajno postojanje" te "krunovine", koja se zvala "Vojvodstvo Srbija i Tamiški Banat"? Pod referencama mislim na izvore pre 1990. ili izvore van srpskohrvatskog jezičkog područja. Primećujem da je na en.wiki ovaj članak postavio korisnik Panonian, odakle se isti razlio na druge wikipedije, i primećujem tamo samo neke dubiozne reference. --Igor Windsor (razgovor) 00:45, 5 jul-српањ 2014 (CEST)

Kad se čita članak između redova, dolazi se do zaključka da se, zapravo, radi o tome da je još jedna, od mnogih, titula austrougarskog cara interpretirana tako kao da se radi o nekoj zasebnoj teritorijalnoj jedinici unutar Austro-Ugarske monarhije. Ne bi bilo prvi put da su se pomešali koncept države i koncept vladarske titule. I da je na osnovu tog komešanja proizašla - mapa. --Igor Windsor (razgovor) 00:57, 5 jul-српањ 2014 (CEST)
Pa ovo je prosto neverovatno. Znaš li ti koliko izvora postoji koji tvrde da je ova teritorija postojala? Nemoj mi reći da to pokušavaš da osporiš? PANONIAN (razgovor) 13:06, 5 jul-српањ 2014 (CEST)