Razgovor:Virovitički mostobran

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

S obzirom na sadržaj članka[uredi kod]

Pročitao sam članak i bio razočaran njegovom sadržaju. Autoritativni izvor rekao i druge podatke[1]. Nažalost, ne znam dovoljno hrvatski i srpski jezik. Sam napisati članak ja ne mogu. Dakle, želim skrenuti pozornost na sljedeće informacije. Možda će vas zanimati:

«Borbe za virovitički mostobran čine posebnu operaciju od napadnih i odbrambenih dejstava jedinica 6, 10. i 12. korpusa, odnosno 3. armije NOVJ protiv nemačkih i ustaško-domobranskih jedinica iz sastava 69. i 91. armijskog korpusa, koja je trajala od 8. decembra 1944. do 10. februara 1945. na području Podravine, Moslavine i zapadne Slavonije, s težištem na širem prostoru Virovitice...

S obzirom na to kako su ih štabovi suprotnih strana — Vrhovni štab i Štab 3. armije NOVJ i nemačke Grupe armija „E" — planirali i usmeravali i kako su se odigrale borbe za virovitički mostobran, uočavaju se dve etape.

Prva etapa operacije (10. decembar 1944. — 26. januar 1945) obuhvata širenje i odbranu virovitičkog mostobrana od jedinica NOVJ, odnosno grupisanje nemačkih i ustašlco-domobranskih snaga za likvidaciju mostobrana. Druga etapa operacije (6 — 10. februara) obuhvata odbrambena borbena dejstva jedinica 3. armije za vreme nemačke napadne operacije „Vervolf" i povlačenje s mostobrana...»

Oprostite moje jezične vještine. Pozdrav! --Poltavski (razgovor) 16:15, 22 decembar-просинац 2015 (CET)

Budem pogledao što se po tom pitanju može učiniti. Hvala na upozorenju. --OC Ripper (razgovor) 10:53, 23 decembar-просинац 2015 (CET)

Izvori[uredi kod]