Razgovor:Ujedinjeni Arapski Emirati

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Ujedinjeni Arapski Emirati.
Rad na člancima


Premješteno s glavne stranice; nažalost; pretpostavljam da se radi o strojnom prevođenju. Maria Sieglinda von Nudeldorf 20:51, 27 oktobar-листопад 2009 (CET)

Uopšteno

Ujedinjeni Arapski Emirati je ustavna federacija sedam emirata, Abu Dabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Umm Al-Kaiuain, Ras Al-Khaimah i Fujairah. Federacija je zvanično osnovan 2. decembra 1971.

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) zauzima površinu od 83.600 kvadratnih kilometara duž jugo-istočne vrh arapskog poluostrva. Katar se nalazi na zapadu Saudijske Arabije na jugu i zapadu, a Crna Gora na severu i istoku. Glavni i najveći grad Federacije, Abu Dabi, nalazi se u Emirate istog imena.

Četiri petine Ujedinjenih Arapskih Emirata je pustinja, ipak je zemlja kontrasta pejzaža, od uliva strahopoštovanje dine bogatim oaza strmoglav kamenita planina u plodne ravnice.

Ujedinjeni Arapski Emirati, jedan od najbrže rastućih svetskih turističkih destinacija, ima pravo sve sastojke za nezaboravan odmor, sunce, pesak, more, sport, trgovina nepobedivom, vrhunski hoteli i restorani, intrigantan tradicionalnu kulturu, a sigurno i povoljne sredine.

Abu Dabi je jedan od najmodernijih gradova na svetu. To je centar vlasti i poslovni život u UAE, sedište Emirates naftne kompanije posluje i ambasadama su bazirani ovde. Arhitektura svoje moderne zgrade i nebo strugači je najfinije na Bliskom istoku. Abu Dabi je bogatstvo u nafti je pametno iskorišćena za podsticanje zdrave trgovine atmosferu pored previše naftne industrije. Promocija turizma i različitih oblasti turizma uzdignu projekti će Abu Dabi u Singaporean status u regionu. Veliki vrtovima i parkovima, zelenim bulevarima obloga svih ulica i puteva, sofisticirane visokogradnje zgrada, državno-of-the-art komunikacionih usluga i transporta, u prisustvu svih međunarodnih lanaca luksuznih hotela, bogata tržni centri, kulturni centri i manifestacije pružaju turistima jedan-na-vid-iskustvo tokom cele godine.

Abu Dabi je najveći od sedam Emirata i Savezne grad Ujedinjenih Arapskih Emirata. Svoje duge obale - plitka voda na jugu zaliva, koji se proteže od osnove Katar poluostrva na zapadu do granice emirat Dubai na severoistoku, kada je u svetu voda za najbolji pearling. Kada pearling industrije odbijena, otkriću nafte u of šor naftnih polja na jugu zaliva oživeo privredu Abu Dabiju. Abu Dabi je prvi emirat za izvoz nafte iz Um Shaif šor polje u 1962. Na zemlju, ona se proteže južno od Liua oaza gde neki od uorldӥ ¿½ e najveće peščane dine se mogu naći i na istoku stare oaza: Al Ain. To čini Abu Dabi najvećih kao najveća od svih Emiratima.

Desert nasleđe

Emirat bio naseljen je još u trećem milenijumu pne, ali Abu Dabi danas samo istinski Nastala u drugoj polovini 18. veka, kada je prvi put naselili Bani Ыas plemena u 1761.

U ranim danima od 20. veka ekonomije Abu Dabi bio centriran oko kamile herding, datum oaze, biser ribolov i ronjenje.

Otkriće nafte u 1958 i kasnije izvoz iz 1962 proizveden nagli porast u Abu Dabiju s prosperitet i postavio temelje modernom današnjem društvu. Abu Dabi je prvi emirat za izvoz nafte i pod vođstvom pokojnog i još mnogo poštovan HH šeik Zajed bin Sultan Al Nahajan, naknadne prihodi su mudro ulagati u infrastrukturu emirat.

Običaji

Citыӥ ¿½ e progresivnih vizija je naravi sa duboko ukorenjen poštovanje tradicije i kulture, i dalje smeštena između modernog nasleđa kule su mesta koja Širiti Abu Dabi ӥ ¿½ e prošlosti.

Prioritet je dat ne samo za budući razvoj, ali da rediscovering prošlosti kroz arheologiju, obnova zgrada, muzeja, osnivanje autohtonih divljih životinja parkova i još mnogo toga.

Tradicionalni muzičari, calligraphers, umetnici i zanatlije se podstiču da razviju svoje veštine i na taj način spreči svoje drevne zanate od izumiranja. Predmeti i sredstva biser ronioci, ribari i dhou graditelji su pažljivo čuva i prikazuje.

Posebno je poštovan je beduin način života. Iako nomadska društva ostavljaju malo na putu stalne strukture, ljudi Abu Dabi težimo plemenite tradicije i vrednosti svojih predaka pustinje.

Grad Dubai obuhvata njene imenjak potoka, deli ga na dve polovine. Glavni razgledanje kola u Dubaiju je podeljen između Čičak Dubai Deira koje leže na suprotnim stranama vode i nežno curving Dubaiju potok je atrakcija samo po sebi. Imaćete puno prilika za neke briljantne pogled na grad iz vode: svetlucavo neboder na jednoj strani, i starih trgovanja dhous na druge.

Deira je mnogih atrakcija su istorijski kvartalu Bastakia, kao i stare souks i pokriva tržište. Lutanja duž ulice, možete istražiti začina Souk i Gold Souk. The Dubaiju Muzej je smešten u divno restaurirana al Fahidi tvrđava, i mora-prvi put vidim za posetioce u Dubai. Sagrađena 1799 da odbrani grad od invazije, on je služio i kao palata i zatvor i muzejske zbirke sadrži prirodnoj veličini figura i galerijama sa prikazom arapskih kuća, džamija, datum vrtove, pustinje i morskog života.

Na Čičak Dubaiju strane, Selo baštine, koji se nalazi u oblasti Shindagah je porodica destinacija gde možete gledati grnčara, tkalje i zanatlijama u svojim zanatima. Granični Ronilački Selo nudi kulturnog mikrokosmosa od bisera ronjenje i ribolov. Šeik Saed Al Maktum kuća, muzej obnovljen iz kuće bivšeg vladara Dubaija i datiraju iz kasnih 1800-ih, je u okviru istog kompleksa. Sa svojim neobično slojevito sobama i istinite vetar kule, Saed Šeik kuća vitrine regionalne arhitekture u svom najboljem izdanju.

Ako zapad vožnje od centra grada, od vas će doći popularna predgrađe Džumeira, dom nekim od najboljih luksuznih Dubai hoteli, netaknutoj proteže sunčanih plaža i kompleksa za sportove na vodi. U Džumeira se džamije Grand Moskue, ponovo izgrađena 1998, a najviša minaretu grada, devet velikih i 45 malih kupola kupola - istaknuti važan orijentir i mesto bogosluženja.

Oko 115 km južno, istočno od Dubaija, u srcu kamenite Hatta planine, je 3000 godina Hatta Selo, važne istorijske lokacije za region. Dve kule iznad sela nekada bila odbrana protiv neprijateljske tvrđave osvajača, a tokom dana opušteno u selu, možete posetiti doma Tradicionalni Rukotvorine i Palm Proizvodi, Zamak centar, a 200 godina Šerijat džamiju.

Za razliku od tradicionalnih atrakcija u Dubaiju i okolnim oblastima, grad ima svetske klase poslovne i zabavne objekte.

Najbolji kupuje i Bargains

Dubai je pravi raj kupac! Da li je za zlato, elektronike, tepisi, začini, tekstil ili više.

Grad je jedan od najvećih maloprodajnih tržišta zlata u svetu, prodaje sve, od šipke na intricatelы rukom izrađen nakit, i pregovaranje je dočekao gotovo svuda. Gold Souk oblast u Deira ima svetlucavi ulica-ispred prodavnica i krije desetine ulica stanovanja manjih prodavnica. Novoizgrađene zlata i brilijantima park na šeik Zajed Put je atrakcija za nakit ozbiljnih kupaca.

Grad je takođe dom nekim od najprestižnijih Bliski Istok regionu tržni centri, butici i robne kuće na tu kuću visoke mode u prodavnicama, visoke tehnologije elektronike, nameštaj i pribor kuće ili tradicionalni arapski zanata. Dubai je poznat nude vrhunski međunarodni brendovi u neverovatno povoljnim cenama.

Veći tržni centar kompleksa i kuća bioskopa pozorišta, hrana sudovi, centri za zabavu i igre za decu oblastima, čime kompletnu iskustva porodice kupovina.

Izabrati da pregledam starije tržišta i uske staze se nalaze u bazar Meena, Karama i Najef oblasti, posvećen jeftina reprodukcija internacionalnih brendova, proizvodi od kože i tekstila; računara i električnih pribora i arapski parfemi.

Većina šoping prostorima i kulturne destinacije prodaju niz poklona i suvenira koje predstavljaju Dubaiju: Sedam Pesak UAE, tradicionalni nakit beduin, pesak umetnosti, upakovan datuma i datuma proizvoda, arapski slatkiši, drvene zanate palminog lišća i radinosti.


Sezonske Izdvajamo

Dubai ima veoma burnom socijalne kalendar. Sa međunarodnim sportskim događajima, kupovinu i zabave festivala, muzičkih i kulturnih programa održana na raznim zatvorenim i otvorenim prostorima oko cele godine.

Varira od najbogatijih konjske trke na svetu - Dubai svetskog kupa, kao i međunarodnim jazz festivalima, na domaće Dubaiju Kupovina festival, Dubaiju i domaćini regionalno značajne izložbe i sajmovi na redovnoj osnovi.

Dok se stvarni datumi mnogih važnih događaja vremenski ograničen na meč sezone, lunarnog kalendara i sveti mesec Ramazan menjaju iz godine u godinu. Grafikonu u nastavku daje smernice mnogim grada događaja:

Januar - Dubaiju maratonu, Dubaiju Kupovina festival, Dubaiju Međunarodni džez festival, Emirati kupu Tradicionalni Dhou Jedriličarski trke, Dubaiju Međunarodna jedriličarska regata nedelja Februar - Dubaiju Terrы Foks Run-u, Dubaiju Tenis prvenstvo Mart - Dubaiju pustinja golf klasik, Dubaiju Svetsko prvenstvo, Međunarodni Dubaiju kite Surfovanje Izazov April - Međunarodna izložba Nakit Maj - Lokalni i međunarodni događaji Jun - Leto iznenađenja Dubaija, Ujedinjenih Arapskih Emirata Narodna Jedrenje prvenstvo Jul - Leto iznenađenja Dubaija Avgust - Leto iznenađenja Dubaija Septembar - Izložba zaliv informatiku (GITEKS), lokalnih i međunarodnih događaja (Dubaija, grada koja brine festivala) Oktobar - UAE Pustinjski izazov Novembar - konj trke sezone, Dubaiju tradicionalna trka Dhou Jedrenje Decembar - Ragbi 7s, Dubaiju Prikaži vazduha, Dubaiju Grand priks, Nacionalni dan proslave Odmor i rekreacija

Dubai je uzbudljivo tokom cele godine destinacija koja pruža neograničene mogućnosti za odmor i rekreaciju, bilo da je šetnja kroz bujne zelene porodice parku, avanturistički dan u vodama Arapskog zaliva, ili maženje sednici u jednoj od mnogih zdravstvenih banje.

Plaže: Neki od Dubai plaže su pridodati privatnih hotela, gde je, za malu cenu, možete provesti dan na pesku i u vodama Arapskog zaliva. Ostale plaže i uaterfronts - Corniche i Creek - slobodni za pristup javnosti, kao i niz funkcija koje nudi sportove na vodi nekoliko operatera.

Desert safarija: Jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija Dubai je pustinja Safari: jedinstveno iskustvo koje kombinuje avanturistički 4UD auto vožnja preko peščane dine sa deve, stomak plesača, kane dizajnera, falconers i roštilj večera koju svetlost zvezda. Druge atrakcije su pesak skijanje, bording pesak, pesak i 4UD Karting pustinja vožnje

Ribolov: Toplina i zaklon zaliva privlače veliku raznovrsnost riba i nekoliko lokalnih preduzeća pružaju punu i pola dana izleta u najboljim vodama za ribolov u blizini obale oko 12km od kopna.

Golf: Dubai ima jedinstvenu razlika bude samo golf centar u svetu da bude domaćin velikim međunarodnim turnirima i na evropskim i azijskim Soccer kola. Obilazak golfers mogu da biraju iz različitih klubova i kursevima, svaki prvenstva kvaliteta i predstavljaju drugu vrstu izazova.

Tretmana i terapije: Dubai je dom vanredni broj banja i uellness klinike, u rasponu od svetski poznatih brendova drevne kineske i indijske holističke tretmane.

Sharjah je grad učenja i umetnosti, što je potvrđeno od strane UNESCO-a je 1998 oznaka kao prestonica kulture arapskog sveta. Ovom kontekstu, olakšava namera Univerziteta da se akademski centar na raskrsnici drevnih kulturnih tradicija i savremene intelektualne struje. Grad Sharjah je dom za više od 20 muzeja sa prekrasnim zbirke artefakata i umetnosti, kao i eksponata o nauci i prirodne istorije. Sharjah je domaćin mnogim kulturnim festivalima, obrazovnim konferencija, sajmova i izložbi ekonomske. Ovi resursi dozvoljavaju univerzitetu da proširi formalno obrazovanje učenika na neki način nije moguće i drugde u regionu.

Strateški smješten između Dalekog Istoka i Zapada, Sharjah je globalni trgovinski centar. Treći po veličini od sedam država da formiraju Ujedinjeni Arapski Emirati, Sharjah verovatno ima najveći živopisne istorije svih Emiratima. Od dana početka trgovanja sa Istoka na naselje Kauasim pomorstvo plemena i u prvoj polovini 19. veka, Sharjah je najvažnija luka na donjem Arapskog zaliva.

Ovde je britanski izabrao da postavi svoje vojne baze i Trucial Primorje prvi međunarodni aerodrom je osnovana 1932. Protok nafte u UAE i nedavne gasa prihod pretrpela Sharjah modernom razvoju. Ali možda je ljudi, živa trgovina tradiciju i kulturu koje su kreirali i održava jedinstveni ukus emirata Sharjah.

Sharjah je lepa plaža na obali Arapskog zaliva na zapadu i zaliva Omana i Indijski okean na istoku. Sharjah je jedini emirat da imaju zemlju i na Arapsko more i Indijski okean. Geografski, emirat Sharjah obuhvata oko 2.600 kvadratnih kilometara.

Sharjah može doći kao snažan kontrast Bling Dubai, ali tvrdi se u kulturnom centru Ujedinjenih Arapskih Emirata je opravdano, s obzirom na njegove odlične muzeji, galerije i pozorišta.

U skladu sa niskog ključna tema, Ajman, 10km udaljen od Sharjah je najsiromašnija i najmanja u Emiratima i Um al Kuuain je jedan od najboljih mogućih primera život u UAE pred ulje bum udario.

Često zanemareni grada raško-Al Khaimah je dobar put ka Masadam poluostrva. The Tube ovog grada, nedostaje se na većinu ulja koja se koristi svojim prekrasnim belim plažama i dalje slobodan razvoj.