Razgovor:Ronald Reagan

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Ronald Reagan.
Rad na člancima


Alzheimerova bolest[uredi kod]

Takve navode valja navesti, ali ne u uvodu članka, jer je riječ isključivo o špekulaciji, a ne dokazanim činjenicama. Incidenti koji se spominju u referenci su se, koliko vidim, dogodili 1989. godine, kada je Reagan već bio napustio Bijelu kuću. --OC Ripper 10:07, 31 siječanj-јануар 2011 (CET)

Izvor to jest njegov sin piše kako se "strah" pojavio još 1984. godine ili ako ćemo preciznije u predsedničkoj debati te godine kada je u poznatom TV incidentu Reagan ispao izgubljen u vremenu i prostoru.
Tehnički Reagan je bio pod sumnjom već više od 15 godina o nesposobnosti za obavljanje dužnosti tijekom drugog predsedničkog mandata [1] [2]. Normalno "državni" mediji kao na primer CNN su se borili kako bi dokazali da to nije istina, dok su se drugi borili da bi dokazali kako je to istina.
Pretpostavljam da bi trebalo napisati posebni dio teksta o tim "sumnjama"?--Rjecina2 08:37, 2 februar-вељача 2011 (CET)

Mislim da se ovo može ubaciti kao referenca na rečenicu gdje se spominju sumnje u njegove mentalne sposobnosti tokom drugog mandata. Inače, te sumnje su čak bile i dio popularne kulture 1980-ih, o čemu svjedoči spot "Land of Confusion" grupe "Genesis". --OC Ripper 11:38, 2 februar-вељача 2011 (CET)

Ta činjenica nema veze s pop kulturnom kao što nema veze činjenica da je šef CIA tijekom osamdesetih godina (Casey) zadnju godinu-dve svog mandata bio psihički bolestan zbog stvarne bolesti (rak mozga), ali je obavljao svoj posao do trenutka kada je izgubio mogućnost govora.
Čak i oni koji po pitanju Reagana tvrde da on nije bolovao od Alzheimerove bolesti tijekom mandata priznaju da je imao zanimljive žute minute to jest gubitke memorije
Po pitanju bolesnih lidera i državnih tajni dovoljno je da se u Hrvatskoj sjetimo Tuđmana i njegove bolesti--Rjecina2 16:32, 2 februar-вељача 2011 (CET)