Razgovor:Predaja zarobljenih partizana Nijemcima novembra 1941.

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Predaja zarobljenih partizana Nijemcima novembra 1941..
Rad na člancima


Napisao sam "sramna epizoda ustanka" jer jeste sramno predati svoje sunarodnike i dojučerašnje saborce u ustanku neprijatelju. Ali, ukoliko mislite da je to nepotrebna kvalifikacija, možemo napisati samo "epizoda ustanka" ili slično. --Mladifilozof (razgovor) 16:54, 16 avgust-коловоз 2012 (CEST)

Nisam baš potkovan istorijom ali mislio sam da četnici i partizani nisu bili saborci. Tako nešto sugeriše i članak Ustanak u Srbiji 1941. - da su ga organizovali i pokrenuli komunisti, a oni prilično sigurno nisu bili četnici. U principu nisam protiv kvalifikacije "sramna" kao takve ako partizani i četnici jesu bili saveznici, već mi se ne čini enciklopedijska zbog toga što unosi pristrasnost i stoga joj nije mesto u članku bez obzira koliko mi osuđivali taj čin. Slično bi bilo kada bi pisali da je Hitler sramno napao Poljsku. Ili Staljin. --Biblbroks (razgovor) 17:53, 16 avgust-коловоз 2012 (CEST)
ok, zvuči razumno, izbaciću kvalifikaciju "sramna". --Mladifilozof (razgovor) 16:02, 17 avgust-коловоз 2012 (CEST)