Razgovor:Postizborne revolucije

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Postizborne revolucije.
Rad na člancima


Problemi s člankom[uredi kod]

Na Bingu (ne na Googleu) sam našao jedno jedino spominjanje izraza "post-election revolution", i to u blogu koji raspravlja o izborima u Armeniji 2008. Članak mi se čini prilično na rubu originalnog istraživanja. Možda da ga se stavi kao posebnu pod-sekciju u članak Izborna prevara?

Drugi problem vezan uz članak jest što je pretjerano orijentiran na istok, odnosno uopće ne spominje post-izborne proteste (što bi, IMHO, mogao biti daleko bolji naslov članka) u zapadnim zemljama - a nije da njih nije bilo. Primjer je tzv. Kaktus revolucija (en:Mexican general election 2006 controversies, ru:Революция кактусов) u Meksiku 2006.

Treći problem je što se kao izvor o nepravilnostima na Aljasci koristi blog-post en:Shannyn Moore koji se, najblaže rečeno, ne može pohvaliti nekom naročitom objektivnošću i nepristranošću. OC Ripper 08:13, 21 decembar-просинац 2011 (CET)

Izbor po pitanju Aljaske mi je bio Shannyn Moore ili mrtav link na stranicu s rezultatima izbora na Aljaski. To se još uvek može promeniti u tom smislu, ali činjenica o "problemima" na Aljaski stoji bez da ulazimo u raspravu o američkim izborima 2000. godine ?
Moram reći da nisam znao za Meksiko pa ga se definitivno mora staviti, ali početna analiza stoji da ako "događanje naroda" nije podržano od strane NED, ništa od njega ?
Znao sam od početka da će tekst imati problem s Wikipedia:Bez originalnog istraživanja ili ako ništa drugo s Wikipedia:Content forking pošto se na jednom mestu spominju možemo reći delovi drugih tekstova.....
Današnji "naši" mediji nas bombardiraju bezbrojnim nevažnim vijestima tako da se pored ostalog zaboravlja što se dogodilo pre par godina tako da se ponavljanje tih događaja može ponovno prikazivati kao iznenađenje ili se može pred vlastitim narodom pravit blesav, nevin u stilu "pa mi nismo imali nikakve veze s tim". Kao što pretpostavljam znaš ovaj moj komentar nije originalno istraživanje, nego sam ovde samo prenio mišljenja nekih medijskih-političkih stručnjaka za koje si i ti čuo.
Pitanje je što učiniti s ovim tekstom, a možda bi bilo najpametnije da ti doneseš tu odluku ?--Rjecina2 08:38, 21 decembar-просинац 2011 (CET)