Razgovor:Lepa Brena

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Lepa Brena.
Rad na člancima


"Muzički i filmski kritičari spot i pesmu “Robinja” iz trećeg nastavka, istina, kič trilogije “Hajde da se volimo” smatraju remek delom jugoslovenske filmske produkcije svog vremena i jugoslovenske pop-folk muzike uopšte. Kadrove iz spota u kojima Lepa Brena igra ispred Aja Sofije u Istambulu, ili izražajni i do estetske perfekcije dovedeni pogledi Lepe Brene u vizuelnom kontaktu sa nepoznatim tamnoputim statistom, mnogi i danas pamte."

Ovo je neko žešće poremetio pameću, a moderatori očigledno i ne postoje.... --109.121.55.39 11:02, 29 svibanj-мај 2013 (CEST)

Brena i ZOI Sarajevo[uredi kod]

" Zimske Olimpijske igre u Sarajevu 1984. godine, najmasovnije sportsko takmičenje ikada održano na prostoru Jugoslavije, otvorila je upravo Lepa Brena. U duetu sa Miroslavom Ilićem izvela je pesmu “Živela Jugoslavija!”

Brena nije otvorila ZOI (bio sam na otvaranju). Tokom olimpijade je bio dosta koncerata i kulturnih dešavanje i vjerovatno je i ona održala koncert, mada se ne sjećam. U Skenderiji nije mogla održati koncert jer je bio postavljen led. Mogla je eventualno u Domu mladih ali sumnjam jer je ispred bio podijum za dodjelu medalja i ulazi su bili prilično blokirani, mada ne znam. Pjesma sa Miroslavom Ilicem je snimljena 1985.

Najgore od svega je što sam ove gluposti gledao večeras na RTS1.