Razgovor:Križarski ratovi

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Razgovor:Krstaški ratovi)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Neutralnost[uredi kod]

Stavio sam upitnik zbog "neutralnosti", makar je to dosta blaga oznaka. Kao prvo članak ne navodi izvore. Kao drugo pak je članak pristran i u njemu je možda čak prisutan i govor mržnje (protiv križara), što nije u duhu Wikipedije. Problematika križarskih ratova je mnogo kompleksnija, da bi se rješavala sa takvim populističkim floskulama. Da je za kršćane - u ovom slučaju naročito za hodočasnike - opasnost stvarno postojala i da još uvijek postoji, pokazuje nadaljnji razvoj događaja sve do danas.--Stebunik (razgovor) 21:09, 6 april-травањ 2015 (CEST)

Ako su na primjer, kao što stoji u uvodu, kršćani "oslobodili" Jeruzalem u navodnim znacima, od koga su ga prije toga "oslobodili" Arapi, koji ranije tamo nikad nisu živjeli, kao što nas uči historija? --Stebunik (razgovor) 21:23, 6 april-травањ 2015 (CEST)

Još jedan rrigovor: opis ratovanja kot križara bi bio veoma sličan onom kod druge strane. Na žalost i kod najnovijih ratovanja - pa i u našoj nesretnoj Jugi - nije bio cilj dijeljenje humanitarne pomoći. Makar je odbrana domovine nekada potrebna, ipak je već stari kineski pjesnik napisao pravom pjesmu sa značajnim naslovom: "Proklet bio rat!"--Stebunik (razgovor) 06:20, 7 april-травањ 2015 (CEST)