Razgovor:Islamska država

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Uklanjanje linka[uredi kod]

Dobro, objasni mi zašto uklanjaš link ka članku Islamska Država Irak i Levant? S obzirom da je Islamska Država Irak i Levant zvanično promenila ime u Islamska država čitaoci vikipedije će prvo doći na ovu stranicu tražeći članak o toj državi, a tu neće naći čak ni link ka članku o njoj. U čemu je problem sa tim linkom? PANONIAN (razgovor) 18:38, 19 rujan-септембар 2014 (CEST)

Ima ih 5-6, vidi: Islamska država (razvrstavanje). --Orijentolog (razgovor) 18:49, 19 rujan-септембар 2014 (CEST)
Onda si mi trebao reći da ćeš napraviti tu stranicu sa razvrstavanjem, jer si iz članka uklanjao link koji sam stavio, a umesto njega si stavio link do stranice koja nije postojala. PANONIAN (razgovor) 18:52, 19 rujan-септембар 2014 (CEST)
Umjesto da sam govorio, radije sam sredio. Inače oštro se protivim takvim pojednostavljenim preusmjeravanjima tipa AsadBašar al-Asad, to je izuzetno rašireno i prezime i naziv. Popularnost zbog masmedija tu malo igra ulogu, kao i kod ove paradržave kakvih pod sličnim nazivima (i ideologijama) ima od Nigerije do Pakistana. Pojam "zvaničan/služben" također je irelevantan jer sukladno tome možemo i u članku Islam postaviti razvrstavanje "Za pravovjerni islam, pogledajte salafistički džihadizam", sve po njihovoj službenoj osnovi. Iz sličnih razloga izbacio sam i kategoriju kalifa iz članka o Bagdadiju, tu vrijedi isti princip kao i kod onog srpskog "cara" iz našeg sokaka, ili pak titule "osvajača Britanskog Carstva" koja je bila službena za Idija Amina. Wikipedija nije poligon za iživljavanje kompleksaša trećeg svijeta. --Orijentolog (razgovor) 19:08, 19 rujan-септембар 2014 (CEST)

Ne pomiješati sa:[uredi kod]

Najbolje napraviti ovaj šablon (pretpostavljam da je za to zadužen Orijentolog), pa ga postaviti za sporne linkove, kako smo mi to sredili na BS Wiki: bs:Šablon:Razlikovati :) --Munjanes (razgovor) 18:48, 19 rujan-септембар 2014 (CEST)