Razgovor:Ignjat Bakotić

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

(bez naslova)[uredi kod]

Sta znaci nerelevantnost sadrzaja? I da li se iza toga krije nesto drugo? Bilo bi pozeljno objasniti sta je to nerelevantno posto su podaci tocni, a kome se ne svidjaju sa mu ja mogu? Od istine se ne moze pobjeci. Moze se istina skrivati,zamagljivati i sl.ali ne dovijeka. I ti koji osporavaju istinu nasiljem nemaju "relevantne" duhovne vrijednosti,i bolje za njih da toga sto prije postanu svjesni. Naucna istina ne trpi politikanstva i ne odredjuje se brojem glasova. --93.86.60.46 09:28, 4 april-травањ 2015 (CEST)

Ako je ličnost bila dovoljno važna da bude izabrana u Dalmatinski sabor, mislim da je dovoljno relevantna da ima vlastiti članak. --OC Ripper (razgovor) 12:16, 4 april-травањ 2015 (CEST)
Članak ne treba brisati, nego preoblikovati u skladu s wikipedijskim pravilima i smjernicama. Ovaj biografski članak pod natuknicom Bakotić, Ignacij postoji u Hrvatskom biografskom leksikonu (v. ovdje). Neprijavljenog korisnika mogu uputiti na Wikipediju: značaj ako želi saznati štogod o relevantnosti. Što se "istine" tiče, pogrešno je Wikipediju pojmiti u tim kategorijama. --Conquistador (razgovor) 13:30, 4. aprila 2015. (CET)
Postedite me tih uvijenih fraza o nekoj objektivnosti kada mi je dobro poznato sta ko misli a sta zeli da kaze. Znam da nije istinitost relevantnost na wiki,vec treba li da postoji clanak,a nekima zmeta iz nacionalistickih razloga a ne zbog "relevantnosti".--93.86.60.46 11:38, 10 april-травањ 2015 (CEST)
Iako i sada u članku ima stvari za popraviti, predlošci su iz članka uklonjeni već 4. aprila 2015.‎ (v. diff), pa ostaje neshvatljiva motivacija da se 6 dana poslije sastavi poruka s pomalo neumjesnom opaskom. --Conquistador (razgovor) 02:03, 27. aprila 2015. (CET)