Razgovor:Helena Carigradska

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Helena Carigradska.
Rad na člancima


Kao autor clanka na sr Wiki koji je prenesen ovde najtoplije preporucujem da se naslov clanka prepravi. Bez obzira sta stoji na erg Wiki, Drugi Rim (Konstantinopolj ili Carigrad) je gradjen od 324. do 330. kada je svecano inaugurisan. Helena je za zivota verovatno boravila bar nekoliko puta u Vizantionu zajedno sa sinovljevim dvorom ali izgleda da tamo nije trajnije zivela. Grad je svecano inaugurisan tek posle njene smrti. Stoga, ne znam da li je mozemo nazvati Helenom Carigradskom. Plus, takav naziv stvarno nigde nisam nasao u literaturi tokom pisanja clanka a stvarno sam svasta preturio. pozdrav.ClaudiusGothicus

Ja sam taj koji je preneo tvoj članak sa sr na sh Wiki, ali sam ga imenovao na osnovu svojih studija, tokom kojih sam ucio i istoriju Vizantije (2 godine) te vizantijsku filologiju (opet 2 godine). Tako da, ako vidis da se naziv ovdasnjeg clanka u vezi s Vizantijom razlikuje od onoga na sr. wiki, cak i ako je preuzet sa sr. wikipedije, to nije zato sto sam video nesto na engleskoj wikipediji, but because I know better :-) pozdrav, --Igor Windsor 00:28, 27 april-травањ 2007 (CEST)

Sumnjam da znas bolje s obzirom na to da doticni autor specijalizuje studije pozne antike i narocito Vizantiju u ovom periodu. Vojvoda sa sr.wiki --91.150.84.188 19:28, 31 srpanj-јул 2007 (CEST)