Razgovor:Emir Kusturica

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Ne znam da li je ovo pravi način za obraćanje uredništvu i čitalacima vikipedije ali volio bih da mi neko odgovori zašto je kao porijeklo ovog reditelja uzeta informacija koja nije tačna. Uostalom čovjek je živ i njegovo porijeklo i etničku pripadnost mu niko ne smije osporiti, pa bi stoga u enciklopediji trebalo stajati njegovo porijeklo kakvo i jeste a ne neko drugo izmišljeno zarad političkih manipulacija.

Pitanje je pomalo nejasno. Morate biti malo precizniji. Na što točno mislite?--Seiya (razgovor) 17:39, 17 decembar-просинац 2015 (CET)

Mislim da se porijeklo navedeno na ovoj stranici ne slaže sa istinom, ili uredništvo wikipedije ima primat u određivanju nečijeg porijekla u odnosu na lični stav onoga čije se porijeklo određuje. Emir Kusturica je u velikom broju intervjua veoma jasno i decidno govorio o svom porijeklu, a to što je on govorio ne slaže se sa navedenim. Ovim putem završavam dijalog o pomenutoj temi, jer mora imati korisnika koji su upućeni u život i biografiju Emira Kusturice više od mene, pa ovakvu situaciju mogu shvatiti samo kao politički motivisanu.

Niste odgovorili na pitanje. Koja je rečenica u članku sporna? I koja bi trebala stajati umjesto nje?--Seiya (razgovor) 14:28, 24 decembar-просинац 2015 (CET)

Примедба о пореклу је сасвим проста и јасна. Емир за себе нигде и никад не каже да је filmski režiser jugoslovenskog i bosanskohercegovačkog porijekla, него да је Србин по оцу и мајци.--Vujkovica brdo (razgovor) 23:28, 24 februar 2016 (CET)[odgovori]