Razgovor:Bitka na Kozari

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Onu glomaznu tabelu treba nekako ukloniti iz članka, a podatke sačuvati... --Mladifilozof (razgovor) 20:53, 3 decembar-просинац 2014 (CET)

Učešće četnika[uredi kod]

Eno je karta u članku. Jel može neko da mi pokaže mesto na karti gde su bili stacionirani ti četnici koji su učestvovali. Interesantno je da se četnici u članku pominju češće i od ustaša i od Nemaca. Toliko o objektivnosti.

--Orion1964 (razgovor) 21:51, 7 januar 2017 (CET)[odgovori]

Radi povijesne istine, iako su mi izbrisali post, nanovo ću ga upisati. Snage Ustaša, Nijemaca i Domobrana pokrenule su ofenzivu nakon strašnih zločina koje su počinile partizanske i četničke snage. Dokaz je tzv. Siva knjiga koju je izdalo Ministarstvo vanjskih poslova NDH 1942. godine. Zločini partizana i četnika su prešućiva, pa tako ispada da su Ustaše i Nijemci, tek tako, reda radi prognali stanovništvo (n.b. većinom Srba) u Jasenovac. Ovo bi trebala biti stranica istine a ne da se brišu postovi. No ako se administrator nanovo odluči na jednoumlje, opet ću isto pisati. Link za tzv. Sivu knjigu, koju savjetujem da pročitate ali samo oni "čvrsta želuca" je: https://archive.org/details/OdmetnikaZvjerstvaIPustooenjaUNezavisnojDrDaviHrvatskoj