Ratni krst 1941.

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Ratni krst 1941.
dodeljuje Flag of the Kingdom of Yugoslavia.svg
Kraljevina Jugoslavija
Tip Traka Ratni krst 1914.
Dodeljuje se za Ukazanu pomoć i podršku ukazanu Kralju i otadžbini
Ratni period Drugi svetski rat
Statistika
Ustanovljen 6. septembar 1943. godine

Ratni krst 1941. je poslednje odlikovanje koje je službeno ustanovila Kraljevina Jugoslavija. Za vreme izbeglištva u Londonu ga je uveo kralj Petar II, 6. septembra 1943. godine.

Istorija[uredi - уреди | uredi kôd]

Dodeljivan je u jednom stepenu za vojne zasluge, za pomoć i podršku ukazanu kralju i otadžbini, odnosno kraljevskoj vladi u izbeglištvu, kao i ratnom naporu pripadnika Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini i izvan nje.

U reversu je portret generala Dragoljuba Mihajlovića.

Izvori[uredi - уреди | uredi kôd]
Vidi još[uredi - уреди | uredi kôd]


Coat of arms of the Kingdom of Yugoslavia.svg Odlikovanja Kraljevine SHS / Kraljevine Jugoslavije
Orden Jugoslovenske kruneOrden Svetog kneza LazaraKarađorđeva zvezdaOrden Svetog SaveOrden belog orlaAlbanska spomenicaOrden Crvenog krstaMedalja za zasluge Crvenog krstaMedalja za vojničke vrline (Kraljevina Srbija)Medalja za uspomenu na izbor Petra I za kralja Srbije i povratak dinastije KarađorđevićaMedalja za građanske zaslugeMedalja za hrabrost (1913)Medalja za revnosnu službu (1913)Spomenica rata za oslobođenje i ujedinjenje 1914-1918. godineMedalja za unapređivanje poljoprivredeMedalja za spomen na dvadeset petu godišnjicu oslobođenja Južne SrbijeSpomenica na borbe za oslobođenje severnih krajeva Jugoslavije 1918-1919. godineRatni krst 1941.