Ratni krst 1941.

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ratni krst 1941.
dodeljuje
Kraljevina Jugoslavija
Tip Traka Ratni krst 1914.
Dodeljuje se za Ukazanu pomoć i podršku ukazanu Kralju i otadžbini
Ratni period Drugi svetski rat
Statistika
Ustanovljen 6. septembar 1943. godine

Ratni krst 1941. je poslednje odlikovanje koje je službeno ustanovila Kraljevina Jugoslavija. Za vreme izbeglištva u Londonu ga je uveo kralj Petar II, 6. septembra 1943. godine.

Istorija[uredi | uredi kod]

Dodeljivan je u jednom stepenu za vojne zasluge, za pomoć i podršku ukazanu kralju i otadžbini, odnosno kraljevskoj vladi u izbeglištvu, kao i ratnom naporu pripadnika Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini i izvan nje.

U reversu je portret generala Dragoljuba Mihajlovića.

Izvori[uredi | uredi kod]












Vidi još[uredi | uredi kod]


Odlikovanja Kraljevine SHS / Kraljevine Jugoslavije
Orden Jugoslovenske kruneOrden Svetog kneza LazaraKarađorđeva zvezdaOrden Svetog SaveOrden belog orlaAlbanska spomenicaOrden Crvenog krstaMedalja za zasluge Crvenog krstaMedalja za vojničke vrline (Kraljevina Srbija)Medalja za uspomenu na izbor Petra I za kralja Srbije i povratak dinastije KarađorđevićaMedalja za građanske zaslugeMedalja za hrabrost (1913)Medalja za revnosnu službu (1913)Spomenica rata za oslobođenje i ujedinjenje 1914-1918. godineMedalja za unapređivanje poljoprivredeMedalja za spomen na dvadeset petu godišnjicu oslobođenja Južne SrbijeSpomenica na borbe za oslobođenje severnih krajeva Jugoslavije 1918-1919. godineRatni krst 1941.