Ram Jaane

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ram Jaane
RežijaRajiv Mehra
UlogeShahrukh Khan,
Juhi Chawla,
Vivek Mushran
MuzikaAnu Malik
Anand Bakshi (lyrics)
Premijera1995.
JezikHindi / Urdu
Država
Ram Jaane na Internet Movie Database

Ram Jaane (Devanagari: राम जाने, Nastaliq: رام جانے, prevod: "Ram zna" ili "Bog zna") je Bolivud film koji je režisirao Rajiv Mehra, a radi se o bezimenom đetetu, koji odrasta kako bi postao gangster. Ime Ram Jaane, koristi od kada mu je sveštenik, kojeg je pitao za njegovo ime, odgovorio "Ram Jaane" (Bog zna).

Sadržaj[uredi | uredi kod]

Ram Jaana hapsi policija, pošto ga uhvate u krađi robe sa voza. On je uhapšen na kratko i od tada on postaje jedan od najvećih gangstera u gradu. Posle opasne tuče i pucnjave u kafiću korumpirana policija ga opet hapsi, i on ostaje u zatvoru duže vrijeme. Izlazeći iz zatvora, on odlazi kod svog starog prijatelja i tamo sreće Belu u koju je bio zaljubljen još kao dijete i koju voli i u tom periodu. Ona je zaljubljena u njegovog druga, koji se bavi odgajanjem siročića.

On pomaže svom drugu sa siročićima, a oni se sve više ugledaju na njega i on im postaje idol. Njegov drug moli Belu da pomogne Ram Jaanu, tako što će izlaziti sa njim i na taj način pokušati da ga odvikne od njegovog načina života. Ram to saznaje i grubo izvrijeđa Belu, kako bi se ona odvojila od njega i imala loše mišljenje o njemu.

Poslije nekog vremena, on se zakači sa ljudima sa kojima je radio, i ubija ih jedno po jedno, tako da na red dolazi i policijski inspektor, koji je ubio jedno od đece, kako bi saznao đe se krije Ram. Takođe on želi da sruši kuću đe žive siročad, kako bi to imanje pripalo velikom Bosu. Ram ubija i njega i odlazi na sud.

On se prikazuje neustrašivo, iako ga drug moli, da zbog đece promjeni ploču, kako se ne bi ugledali na njega i postali kao i on, što on na kraju i čini. Posle njegovog pogubljenja Bela nalazi pismo, u kojem Jan objašnjava njegovo ponašanje prema njoj i đe joj želi sreću sa njegovim drugom.

Trivija[uredi | uredi kod]

Film je bolivudska verzija klasičnog holivudskog gangterskog filma Anđeli prljavih lica sa Jamesom Cagneyem u glavnoj ulozi.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]


Šablon:1990s-Hindi-film-stub