Raju Ban Gaya Gentleman

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Raju Ban Gaya Gentlemen
Režija Aziz Mirza
Produkcija Aziz Mirza
Scenario Manoj Lalwani
Uloge Shahrukh Khan
Juhi Chawla
Amrita Singh
Premijera 1992
Jezik Hindi / Urdu
Raju Ban Gaya Gentlemen na Internet Movie Database

Raju Ban Gaya Gentleman (Devnagari: राजू बन गया जेन्टलमैन,Nastaliq: راجو بن گیا جینٹلمین Prevod: Raja je postao džentlmen) je Bolivud film koji je režisirao Aziz Mirza a glavne uloge su: Shahrukh Khan, Juhi Chawla, Amrita Singh i Nana Patekar. Kan igra u ulozi Raj Mathura, mladog inžinjera koji dolazi u Bombaj, u nadi da će postati jak inžinjer.

Sadržaj[uredi - уреди | uredi izvor]

Raju Mathur (Shahrukh Khan) je mladi inžinjer koji dolazi u Bombaj, kako bi uspio u karijeri inžinjera. U Bombaj on dolazi, kako bi potražio svoje dalje rođake, i tamo saznaje da su oni napustili Bombaj prije par godina. Noć provodi u hramu i tamo upoznaje filozofa, uličnog izvođača Jaija, sa kojim se sprijateljuje, i koji mu nalazi mjesto za stanovanje.

Bez veza i iskustva, saznaje da je jako teško naći posao u sitiju, sve dok se ne susretne sa lijepom Renu (Juhi Chawla), koja mu nalazi posao u kompaniji za koju ona radi. Oni se zaljubljuju i počinju da izlaze kao par.

Pošto postaje uspješan, kćerka vlasnika kompanije Sapna, se zagleda u njega, i sve više vremena oni dvoje provode zajedno. Tako on počinje da se kreće u krugu uspješnih i bogatih ljudi. Zahvaljujući njoj on se brzo probija kao inžinjer, ali isto tako stiče i dosta neprijatelja, koji namjerno ruše most za koji je on odgovoran, kako bi ga se riješili. On ubrzo odlazi u sud, sa saznanjem da da svijet glamuroznosti i bogatstva nije ono što on želi. Zahvaljujući Sapni, koja je rekla istinu na sudu, on je oslobođen, i vraća se starim poznanicima i Reni.

Uloge[uredi - уреди | uredi izvor]

Glumci Karakter
Shahrukh Khan Raj Mathur (Raju)
Juhi Chawla Renu
Amrita Singh Sapna L. Chhabria
Nana Patekar Jai
Naveen Nischol Chhabria, Sapna's father
Sameer Chitre Deepak Malhotra

Eksterni linkovi[uredi - уреди | uredi izvor]