Punta del Este

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Grad Punta del Este

Punta del Este (šp. Punta del Este) je mali grad u Urugvaju na obali Atlantskog okeana. Nalazi se u departmanu Maldonado, nekih 140 km istočno od Montevidea.

Ovo je poznato luksuzno letovalište u kome dominiraju hoteli, vile i privatni apartmani u ambijentu parkova. Punta del Este se nalazi na poluostrvu i ima 40 kilometara peščanih plaža. Sa jedne strane poluostrvo je okrenuto otvorenom okeanu (plaža Brava), a sa druge mirnijem estuaru reke La Plata (plaža Mansa). U mestu živi 10.506 stanovnika (podatak iz 2004), dok se njihov broj u letnjoj sezoni (sredina decembra do sredine marta) udesetostručava. Godišnje Puntu del Este poseti 600 do 700.000 turista, najviše iz Argentine, a manje iz Urugvaja, južnog Brazila, drugih zemalja Amerike i Evrope.

Ovo naselje je osnovao don Fransisko Agilar 1829. pod imenom Vilja Ituzaingo (Villa Ituzaingó). Od 1907. ime mu je Punta del Este. Poznata atrakcija Punta del Este je skulptura „Prsti“ (Los Dedos), široka pet i visoka 3 metra, kja je postavljena na jednoj od plaža. U gradu radi nekoliko domaćih i jedan američki kazino. Tu je i međunarodni aerodrom.

Galerija[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]