Reggio Calabria (provincija)

Iz Wikipedije, slobodne enciklopedije
(Preusmjereno sa Provincija Reggio Calabria)
Idi na navigaciju Idi na pretragu
Provincija Ređo di Kalabrija
Provincia di Reggio Calabria
Položaj Provincije Ređo di Kalabrija u Italiji
 
Država Italija
Regija Kalabrija
Sjedište Ređo di Kalabrija
Stanovništvo 565.756 st.
Površina 3.183 km²
Gustina naseljenosti 178/km²
Veb stranica www.provincia.rc.it

Okrug Ređo di Kalabrija (it. Provincia di Reggio Calabria) je okrug u okviru pokrajine Kalabrija u južnom Italiji. Sedište okruga i najveće gradsko naselje i okruga i cele Kalabrije je istoimeni grad Ređo di Kalabrija.

Površina okruga je 3.183 km², a broj stanovnika 565.756 (2009. godine).

Prirodne odlike[uredi - уреди | uredi izvor]

Karta okruga Ređo di Kalabrija

Okrug Ređo di Kalabrija čini jugozapadni deo istorijske oblasti Kalabrija. On se nalazi u južnom delu države, sa izlaskom na Jonsko more na jugu i na Tirensko more na zapadu, dok se na zapadu nalazi Mesinski tesnac, koji spaja pomenuta mora, ali i koji deli Kalabriju od Sicilije. U središnjem delu okruga nalazi se krajnje južni deo planinskog lanca Apenina. Priobalje je izdeljeno na više malih priobalnih ravnica, između kojih se planine spuštaju direktno u more.

Stanovništvo[uredi - уреди | uredi izvor]

Po poslednjim procenama iz 2009. godine u okrugu Ređo di Kalabrija živi preko 560.000 stanovnika. Gustina naseljenosti je velika, preko 170 st/km². Primorski delovi okruga su bolje naseljeni, posebno oko glavnog grada Ređa di Kalabrija. Planinski deo je ređe naseljen i slabije razvijen.

Pored pretežnog italijanskog stanovništva u okrugu živi i nevelika, ali drevna grčka manjina, naseljena još od vremena antike, kao i omanji broj doseljenika iz svih delova sveta.

Opštine i naselja[uredi - уреди | uredi izvor]

U okrugu Ređo di Kalabrija postoji 97 opština (ital. Comuni).

Najvažnije gradsko naselje i sedište okruga je grad Ređo di Kalabrija (186.000 st.) u krajnje zapadnom delu okruga. Drugi po veličini je grad Palmi (20.000 st.) u severozapadnom delu okruga.

Grad Ređo di Kalabrija noću

Spoljašnje veze[uredi - уреди | uredi izvor]