Biznis

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Poslovanje)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Biznis (poznat i kao preduzeće ili firma) organizacija je koja sudjeluje u trgovini dobrima, uslugama ili oba sa potrošačem.[1] Biznis je dominantan u kapitalističkim ekonomijama, gde većinu poseduju privatnici i obezbeđuje dobra i usluge mušterijama radi postizanja profita. Biznis takođe može biti neprofitan ili u državnom vlasništvu. Biznis koji poseduje više različitih pojedinaca odnosi se na preduzeće, iako termin ima određenije značenje.

Etimologija rijeci biznis potiče od stanja biti zauzet (engl. being busy)[2] i odnosi se na komercijalno održiv profitabilan posao. Termin biznis ima najmanje tri primene, u zavisnosti od opsega u kojem se koristi. Biznis može da označava određenu organizaciju, dok se uopštenija primena odnosi na određeni tržišni sektor, npr. muzički biznis. Spojeni oblici, kao što su agribiznis predstavlja podskupove šireg značenja reči, koja obuhvata sve aktivnosti svih snadbevača dobrima i uslugama.

Reference[uredi | uredi kod]

  1. Sullivan, Arthur; Steven M. Sheffhrin (2003). Economics: Principles in action. Upper Saddle River, New Jersey 07458: Pearson Prentice Hall. str. 29. ISBN 978-0-13-063085-8. 
  2. Biznes Start.bg - biznes informacionen spravočnik

Literatura[uredi | uredi kod]