Wikipedija:Pijaca/Arhiva 5

Izvor: Wikipedija
Datum izmjene: 24 juni 2017 u 20:17; autor: Edgar Allan Poe (razgovor | doprinos) (Zaštitio je stranicu "Wikipedia:Pijaca-Пијаца/5" ([Uredi=Samo administratori] (neograničeno) [Premještanje=Samo administratori] (neograničeno)))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Čemu služe dupli naslovi (Pijaca-Пијаца)?

U današnjem srpskom standardu, kao i u bivšem srpskohrvatskom, ćirilica i latinica se podržavaju paralelnim ćiriličnim i latiničnim izdanjima, s tim da se neke knjige štampaju samo jednim od ta dva pisma i nikom ništa. (Čini mi se da se romani prvenstveno štampaju latinicom a jezički priručnici ćirilicom.) Normalno bi bilo podržavati oba uz pomoć automatskog preslovljavanja ili samo latinicu, budući da je ćirilica slabo podržana u bosanskom standardu a u hrvatskom nikako. Dupli naslovi predstavljaju originalno „istraživanje“ u odnosu na stvarnu praksu i vrijeđaju inteligenciju čitalaca u ime političke korektnosti. PointDread 15:06, 10 avgust-коловоз 2008 (CEST)

Tražimo suradnike

Na engleskoj wiki smo pokrenuli projekt izgradnje uredničke "policije" za povijest južne i istočne europe kako bi svi tamošnji tekstovi bili što je više moguće neutralni bez nacionalističkih fantazija. Pošto do sada imamo desetak suradnika iz Mađarske i Rumunjske, a malo nas je iz bivše Jugoslavije tražimo članove koji su zainteresirani da s vremena na vrijeme pogledaju sporne tekstove i za slučaj potrebe izmjene ih prema naznačenim, prihvaćenim neutralnim standardima (rezolucije UN-a, Britanica ili Encarta, nacionalni census za demografska pitanje, povijest gradova s službenih gradskih stranica, povjesne karte izdane od ministarstava obrazovanja). Zainteresirani suradnici mogu se javiti user-ima Rjecina ili KIDB s engleske wiki --- 9:16, 14. srpanj 2007. (CET)

Izgleda kao hvale vrijedna ideja. --OC Ripper 12:48, 14 srpanj-јул 2007 (CEST)

P.S. Ovaj link? --OC Ripper 14:01, 14 srpanj-јул 2007 (CEST)


Nisam pronasao na ovom linku nista. Kaze da ne postoji a voleo bih da se prikljucim.

Ja sam vam na raspolaganju.Lavoslav 15:49, 12 rujan-септембар 2007 (CEST)

Postovani , stojim vam na raspolaganju.( user crni2005)

Prijatelji, nisam vas uspeo pronaci ali sam na raspolaganju. RacoYes RacoYes 04:16, 16 srpanj-јул 2008 (CEST)

Kad će Wikisource!

Dokle je došao rad na sh Wikisourceu? Hans 19:11, 15 srpanj-јул 2007 (CEST)

Kao što sam rekao, zasad sve stoji, ali će s vremenom i to doći na red. Ako se misliš angažirati po tome, pogledaj kako stvari stoje na Meti. OC Ripper 13:12, 16 srpanj-јул 2007 (CEST)

Može, što se tiče angažmana. Ali moraš me uputiti ka "Meti". O čemu se radi? Tko pita ne skita!--Hans 23:49, 16 srpanj-јул 2007 (CEST)

Ovdje je link za stranicu na Meti koja je posvećena Wikisourceu i svim Wikisource projektima. --OC Ripper 10:53, 17 srpanj-јул 2007 (CEST)

"Problematične" teme iz bliske prošlosti

Potaknut najnovijim izmjenama članka o masakru u Srebrenici, došao sam do zaključka da bi na ovoj Wikipediji trebalo ustanoviti svojevrsno neslužbeno pravilo da se o "problematičnim" temama vezanima uz blisku prošlost prostora bivše Jugoslavije ne piše kako bi se izbjegli nepotrebni uređivački ratovi, odnosno da - ako se već mora pisati - takvi članci ne budu temeljili na odgovarajućim člancima na bosanskoj, hrvatskoj ili srpskoj Wikipediji koji su izazvali i izazivaju uređivačke ratove.

Ovakvo pravilo bi više trebalo biti zdravorazumska sugestija nego neko čvrsto pravilo.

Isto tako bi na člancima takve tematike trebalo stajati posebna oznaka da je riječ o kontroverznim temama posebnog emocionalnog naboja, odnosno daleko većeg rizika da se uređivanjem skrene van wikipedijskih standarda objektivnosti i neutralnosti.

Volio bih čuti druge korisnike što misle o ovoj ideji. OC Ripper 13:31, 16 srpanj-јул 2007 (CEST)

I ja mislim da je tako najbolje. --BokicaK 13:49, 16 srpanj-јул 2007 (CEST)

U načelu se slažem, ali i u "balansiranju" treba biti vrlo oprezan. Naime, npr. što se članka Masakr u Srebrenici tiče - koji je poslednji od takvih članaka pretrpeo veće izmene - ipak postoji nekoliko presuda Haškog suda, presuda Međunarodnog suda pravde, pa i izveštaj holandske vlade o tom događaju, pa se može reći da je "sudska istina" o tom genocidu (kako predlažem da se i sam članak preimenuje) utvrđena, i da će ona neizbežno biti osnova i za svaku "istorijsku istinu". Napori u pravcu objektivnosti i neutralnosti na našoj Wikipediji nikako ne treba da rezultiraju popuštanjem bilo kakvom istorijskom revizionizmu i veštačkom "ublažavanju" događaja. --Igor Windsor 19:32, 16 srpanj-јул 2007 (CEST)


Igorwidsor me je podsetio na jednu raniju raspravu: Talk:Dešavanja u Srebrenici jula 2005.... Zašto postoje dve stranice na istu temu?
Podržavam ideju da se članak preimenuje, jer se ovde ne radi o korektnim i nekorektnim sinonimima, već su genocid (presuđeno) i masakr različite stvari. Isti je slučaj i sa sadržajem. Postoje činjenice koje su utvrđene na suđenjima i jednostavno se treba držati samo njih kako bi se izbegle rasprave. Naravno da ima onih koji osporavaju presude, ali njihovi stavovi mogu biti predmet drugog članka. Paralela se može praviti sa Nemačkom, gde postoje grupe koje negiraju Holokaust (s tom razlikom što je negiranje Holokausta krivično delo). Na nemačkoj wikipediji postoji članak de:Holokaust, koji iznosi činjenice iz mainstream istoriografije i članak de:Holocaustleugnung, koji daje pregled revizionističkih argumenata. Možda to nije loše rešenje i za genozid u Srebrenici i slične "problematične" teme.
-- Id 21:44, 16 srpanj-јул 2007 (CEST)
Potpuno se slažem, a javljam se ponovo upravo zato što me je ovo što Id kaže podestilo na jedan od razloga zašto sam ja baš na ovoj a ne na nekoj drugoj jugoslovenskoj Wikipediji. Mi ni ne treba da obraćamo pažnju na to šta druge YU Wikipedije - opterećene svojim nacionalističkim izvitoperavanjima - kažu, nego treba da se držimo samo istine. Ja sam na ta izvitoperavanja naišao još kad sam gledao članke o antici, a ne mogu rečima ni iskazati koliko su ona duboka kad se radi o bližoj prošlosti. Da zaključim: predlažem svakako, i/ili podržavam predlog, da se preimenuje članak Masakr u Srebrenici u Genocid u Srebrenici (koji sada, sasvim protivno svakoj istorijskoj faktografiji, upućuje na tri različita članka). --Igor Windsor 22:21, 16 srpanj-јул 2007 (CEST)

Povijest se ne može zaboraviti, samo mi je ovdje kao wikipedija koja okuplja pripadnike svih naroda koji su sudjelovali u tom ratu jednostavno moramo usuglsiti. Cilj wikipedije je objektivnost i točnost, tako da ja predlažem da se članci najprije prijave na pijaci i daju na predpregled i raspravu i da se po objavljivanju zabrani daljnje uređivanje. A ako tko hoće šta dodati može to predložiti ovdje.Lavoslav 15:53, 12 rujan-септембар 2007 (CEST)

Betawiki: better support for your language in MediaWiki

Dear community. I am writing to you to promote a special wiki called Betawiki. This wiki facilitates the localisation (l10n) and internationalisation (i18n) of the MediaWiki interface. You may have changed many messages here on Wikipedia to use your language for your language profile, but if you would log in to for example the English language Wiktionary, you would not be able to use the interface as well translated as here.

If you wish to contribute to better support of your language in MediaWiki, as well as for many MediaWiki extensions, please visit Betawiki, create an account and request translator priviledges. You can see the current status of localisation of your language on meta and do not forget to get in touch with others that may already be working on your language on Betawiki.

If you have any further questions, please let me know on my talk page on the Dutch Wikipedia. We will try and assist you as much as possible, for example by importing all messages from a local wiki for you to start with.

You can also find us on the Freenode IRC network in the channel #mediawiki-i18n where we would be happy to help you get started.

Thank you very much for your attention and I do hope to see some of you on Betawiki soon! Cheers! Siebrand (Betawiki user page) 19:48, 26 avgust-коловоз 2007 (CEST)


Zanimljiva rasprava o Splitu na engleskoj Wikipediji

Pokrenula se inicijativa o promjeni imena članka, ali prijedlog nije prošao. Rasprava na tu temu je prilično zanimljiva, s obzirom da - za razliku od većine rasprava na en Wikipediji vezanih uz lokalitete bivše Jugoslavije - nije imala uobičajene političke konotacije. --OC Ripper 13:49, 27 avgust-коловоз 2007 (CEST)

Preparation of Fundraiser 2007

Preparation of Fundraiser 2007

Hi, this is just a first introduction message to tell you: there is more to come. I am dealing with the Project Management of the Fundraiser 2007 and therefore will search for contacts of wikimedians who can help us to do our tasks on all projects. I am actually also building the structure for the fundraiser on Meta. We will need people who help to design buttons, translate texts of buttons, documents, sitenotices etc. Should you feel you want to co-operate please let me know. You can reach me on my meta user page or by e-mail at scretella (at) wikimedia (dot) org. If you wish to notify us that you would like to co-operate on translations, it would be nice if you used e-mail and copied the e-mail to me and Aphaia (aphaia (at) gmail (dot) com). Thank you for your attention and I hope to meet you soon! Cheers :-) -- 4 September 2007 Sabine

p.s. please note that there is still the old fundraiser message of 2006

hejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj have are you

ne valja urednistvo

Administrator "OC Ripper" je poslao sledecu poruku : Koliko sam uspio shvatiti, one su preuzete sa sljedećih sajtova:


   * http://www.beograd.org.yu/g/images/1838_avala.jpg
   * http://www.beograd.org.yu/g/images/1838_neznjunak.jpg
   * http://www.zvezdaraturs.co.yu/images/brest.jpg

S obzirom na to, slike koje su uploadane moraju biti ili izbrisane zbog mogućih kršenja autorskih prava ili za svaku od njih mora biti stavljena oznaka da su preuzete s drugog izvora u skladu s doktrinom o poštenoj upotrebi. --OC Ripper 13:24, 10 rujan-септембар 2007 (CEST)

elem moj prvobitni clanak o medvedgradu je prepravljen:

Kad su Turci harali zemljom i stigli do Medvedgrada, nitko nije htio pomoći Crnoj kraljici da obrani svoj dom zbog njenog groznog ponašanja prema svima. Zato ona pozove vraga i zakune se: - Pukni, vrag, dam ti Medvedgrad! - Vrag se ne odazove njenim ponudama, sve dok ona ne veli: - Pukni, vrag, dam ti Medvedgrad i sebe! - i zaista vrag otjera Turke. Sad je kraljica htjela prevariti nečastivog, ponudivši dvanaest vjedara zlata onome tko je triput oko tvrđave pronese i tako obrne kletvu. To nikome nije uspjelo, zbog paklenih stupica koje im je sam vrag postavio - pa kraljica bude još i gore prokleta. Kad je umrla, pretvori se u zmijsku kraljicu, a njene podanice čuvaju njeno zlato. Postoji čak jedna priča da je neki mladić uspio ubiti zmiju što čuva zlato, ali ipak se nije usudio uzeti ga, znajući da je prokleto od Crne kraljice. Blago je vjerovatno u hodnicima koji povezuju Medvedgrad s crkvom Svetog Marka u Zagrebu, ili nekom drugom gornjogradskom lokacijom. No, nitko više neće prolaziti tim hodnicima, sve dok se prokletstvo ne skine: a to će učiniti onaj tko poljubi veliku zmiju i time je ponovno pretvori u lijepu Crnu kraljicu. Neki su pokušali, ali u zadnji čas ustuknuli od straha pa se čini da ipak prokletstvo nikad neće osloboditi skrivene hodnike grada.

sa slikom: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sh/thumb/4/44/Medvedgrad.jpg/250px-Medvedgrad.jpg

postavljen je ovaj clanak

Medvedgrad je stari grad (gradina, utvrđenje) sagrađen u 13. vijeku na jugozapadnom obronku planine Medvednice.

Na Medvedgradu se nalazi ranogotička kapelica svetih Filipa i Jakova i Oltar domovine, spomenik palim Hrvatima u Domovinskom ratu. S Medvedgrada se pruža izvrstan pogled na Zagreb, uz pogled iz Sljemenske žičare to je najbolje mjesto za promatranje Zagreba noću.

Najveći lik ugarskog humanizma, pjesnik i slavonski ban Janus Pannonius (Ivan Česmički) umro je na Medvedgradu 1472. godine.

sa istom slikomi linkom [na Domovinskom ratu] > Rat u Hrvatskoj

katastrofa nemam reci, pa da li je moguce da su ovo urednici wikipedije ??? ovo je sramota da je urednik jednog dela za ogranak srpskohrvatskog jezika govori jezikom sovinizma i izaziva jos vecu netrpeljivost izmedju srba i hrvata. ja da sam na njegovom mestu ne bih vise nista objavljivao jer bi me bila sramota da bilo sta objavim. isto tako bih pripisao ljubomori da se jedan beogradjanin setio medvedgrada i njegove mitoloske kulture i porekla , hvala na paznji predrag stricevic - gagily

mislim da nije nesporazum vec namera

"Članak o Medvedgradu je preuređen tako da je s hrvatske Wikipedije preuzet uvod, dok tekst o Crnoj kraljici nije izbrisan nego "zakomentiran" (tj. ostavljen u tekstu, ali učinjen nevidljivim svakome tko ne uređuje članak). Ta je praksa na Wikipedijama uobičajena za dijelove teksta koje treba malo preurediti. OC Ripper 19:51, 10 rujan-септембар 2007 (CEST)"

mislim da sadasnji clanak ne valja:


"Medvedgrad je stari grad (gradina, utvrđenje) sagrađen u 13. vijeku na jugozapadnom obronku planine Medvednice.

Na Medvedgradu se nalazi ranogotička kapelica svetih Filipa i Jakova i Oltar domovine, spomenik palim Hrvatima u Domovinskom ratu. S Medvedgrada se pruža izvrstan pogled na Zagreb, uz pogled iz Sljemenske žičare to je najbolje mjesto za promatranje Zagreba noću.

Najveći lik ugarskog humanizma, pjesnik i slavonski ban Janus Pannonius (Ivan Česmički) umro je na Medvedgradu 1472. godine."


ovo je samo jedan od nacina da pokazes svetu da ne zelis da drugi pisu o tvojoj domovini.

Ja se licno nisam uvredio kad mi je ispravljena Avala mesto gde i zivim a uzgred onaj ko je ispravio cak i nema pojma sta je uradio pstricevic

Pitanja vezana uz modernizaciju ove wikipedije

1. Hoće li ova wikipedia omogućiti da se članci gledaju na ćiilici i na latinici, ali ne zajedno, nego da se može vidjeti cijeli članak ili na ćirilici ili na latinici (i da se naravno može mijenjati između istih)?

2. Da li će ova wikipedia (da bi se olakšalo pisanje i čitanje) umjesto pisanja raznih -ije, -je i -e uvesti jedinstveni znak za jat tako da ga svatko čita kako mu odgovara (mislim na uvođenje tzv. rogatog e u latinici, odnosno za ćirilicu jednostavno preuzimanje znaka jat iz glagoljice)?

3. Koliko članaka o Međuzemlju trebam prevesti i preurediti da bi dobio portal Međuzemlja?

4. Smije li ova wikipedia s obzirom da je u zamisli wikipedia zajedničkog jezika južnih slavena koristiti nepromijenjene članke sa sr, hr i bs wikipedie.

5. Postoji li na ovoj wikipediji hrvatsko-srpski pravopis ili link na isti i tko taj pravopis piše i unaprijeđuje?

6. Jeste li razmišljali o tome da usuglasimo kraće ime za wikipediju umjesto srpskohrvatska jer mnogi ljudi iz Hrvatske se boje da je ta wikipedia tu s ciljem da izbriše hrvatsku wikipediju, a i ovako je ime podosta dugačko i još k tome na dva pisma?

7. Zašto ova wikipedia ne prati rezultate svih šest nacionalnih reprezentacija Jugoslavije u svim sportovima, poglavito nogometu?

Ako na ta pitanja imate odgovore (konstruktivne) onda će ova wikipedija vrlo brzo uspijeti.Lavoslav 16:10, 12 rujan-септембар 2007 (CEST)

Odgovori na sva ova pitanja slijede. --OC Ripper 18:19, 12 rujan-септембар 2007 (CEST)

Latinica/ćirilica i ekavica/ijekavica

Rješenje koje koristi srpska Wikipedija, tj. automatska transliteracija s latinice na ćirilicu i sl., sa sobom povlači problem kada su u pitanju imena koja se ne pišu fonetski. Ijekavica/ekavica je pak problem kojeg srpska Wikipedija još uvijek nije uspjela riješiti.

Tu dakako treba uzeti u obzir eventualne probleme s kategorizacijom članaka, "magičnim riječima" i sl. Jasno da je da će ova Wikipedija izgledati daleko bolje ukoliko je netko spreman razmisliti o tim problemima i uložiti nekakav kreativni napor da se oni riješe. OC Ripper 18:31, 12 rujan-септембар 2007 (CEST)

Što točno misliš pod kreativni napor?Lavoslav 16:39, 13 rujan-септембар 2007 (CEST)

Portal Međuzemlje

Odoka govoreći, mislim da bi se portal s tom temom mogao otvoriti ako se napišu svi ili barem veći dio članaka navedenih ovdje {{Gospodar prstenova}}. --OC Ripper 18:34, 12 rujan-септембар 2007 (CEST)

Početi ću raditi na tome od danas, naravno svaka pomoć je dobrodošla.Lavoslav 16:39, 13 rujan-септембар 2007 (CEST)

Pravopis, standardi i druge ex-Yu Wikipedije

Kao pravopis mogu poslužiti pravopis(i) koji su se koristili do 1991. godine, ali mislim da se ne bi trebalo inzistirati na nekim krutim pravilima. Moje je skromno mišljenje da je prednost ove u odnosu na neke druge Wikipedije veća fleksibilnost, odnosno mogućnost korištenja više standarda.

Iako bi bilo idealno da svaki članak u ovoj Wikipediji bude originalan, u praksi to nije moguće, pa je razumljivo da se u određenim situacijama preuzimaju materijali s bs, hr i sr Wikipedije. OC Ripper 18:44, 12 rujan-септембар 2007 (CEST)

Zašto onda ova wikipedia ne prikazuje slike i teplate sa hr, bs i sr wikipedia? A glede pravila mislim čisto okvirna pravila.Lavoslav 16:39, 13 rujan-септембар 2007 (CEST)

Naziv Wikipedije

Moj načelan stav jest da se na ovoj Wikipediji načelno može razgovarati o nazivu jezika, ali je to, barem zasad, daleko primjerenije to činiti ovdje. Sumnjam da će eventualna promjena naziva doći na dnevni red u bliskoj budućnosti. OC Ripper 18:51, 12 rujan-септембар 2007 (CEST)

U redu.Lavoslav 16:39, 13 rujan-септембар 2007 (CEST)

Nogomet u bivšoj Jugoslaviji

Praćenje određene oblasti, odnosno ažuriranje podataka, prije svega ovisi o korisnicima. Vjerujem da bi u bliskoj budućnosti i na ovoj Wikipediji mogli osvanuti sportski, odnosno nogometni portali posvećeni tim temama. --OC Ripper 18:56, 12 rujan-септембар 2007 (CEST)

Diskusija, Šablona, Kategorija

Zašto je Talk, ne diskusija i zašto je Category, i ne kategorija, zašto je Template i ne šablona? Pozdrav 22.5px Sojka 14:32, 30 rujan-септембар 2007 (CEST)

Nije u potpunosti sređen interfejs, ali će i to doći na dnevni red. Kada bude, raspravljat će se o tome kako prevesti Imenske prostore (Namespace). Npr. "Talk" može biti "Diskusija", "Rasprava", "Razgovor" i sl. --OC Ripper 18:55, 30 rujan-септембар 2007 (CEST)

Dali mi neko moze reci kako se moze doci do informacija kako pronaci posao trenera fudbala sa A licencom,znanjem Grckog jezika u Grckoj.

Vijesti

Zdravo. Radio sam 2 šablone iz mađarskoj wikipedije: Template:Arhiva, Template:Enwiki

Npr.: ova strana na gore i image:Rtt.jpg. Pozdrav Sojka 08:41, 1 oktobar-листопад 2007 (CEST)

Arapska slova

Dodao sam članak Tughra (možda je trebalo da kažem Tugra, ali dobro sad). U potpisu prve slike po redu trebalo je da se pojave arapske reči u boji, ali pojavile su se samo šarene kockice. Članak je prenet sa engleske Wiki. Jel' nedostaje neki template ili standard ili tako nešto? Alekol 23.10.07 22:23

Dani Francuskog rev. kalendara

U članku Francuski revolucionarni kalendar#Dani u godini je postavljena tabela posveta dana u tom kalendaru. Ostalo je 20-ak pojmova kojih nema u Morton Bensonovom rečniku, pa bi oni koji bolje znaju engleski ili francuski (ili imaju bolji rečnik) mogli da dovrše stvar, a takođe i da isprave greške, dopišu izostavljene hrvatske/ijekavske dublete itsl. U kalendaru se pominje negde oko 250 različitih biljaka, za mnoge nikada nisam čuo, pa članak ima i izvestan botanički značaj. Alekol 21:43, 28 studeni-новембар 2007 (CET)

Srećna nova godina, narode

--BokicaK 20:20, 31 decembar-просинац 2007 (CET)

Hari Poter

Ne znam da li ste primetili, ali ova enciklopedija je dobila članke o forumu Harija Potera injegovim forumasima. Ja ne bih lično brisao,već bih sklonio negde u kraj. --BokicaK 11:27, 22 siječanj-јануар 2008 (CET)

Da budem iskren, malo sam razmišljao o tim člancima i došao do zaključka kako su oni blizu granice onoga što se nalazi van vikipedijskih standarda, ali da ih još nisu prešli. Da se njihovi autori malo više pozabave Hari Poter fandomom općenito, bar ubace koji člančić ili makar stub o drugim Hari Poter forumima, RPG kulturi i sl. ti bi članci delecionistički raspoloženim čitateljima i korisnicima ove Wikipedije malo manje boli oči. --OC Ripper 14:26, 22 siječanj-јануар 2008 (CET)

Moždaporazgovarati sa njima? Mogu da preuzmu članke sa ostalih vikipedija, ali članak o forumašu može da ide samona njegovu korisničku stranicu (ako je ima) --BokicaK 15:18, 22 siječanj-јануар 2008 (CET)

svaka čast oc 'riperu'''''''MARŠ

Danubius

Hteo bih da predložim ako je kako moguće da otvorite na sajtu mogućnost da ukoliko nekome treba više informacija o nečemu on te informacije i dobije.To se može urediti tako što bi ste u vašoj uređivackoj kući odredili broj ljudi koji bi posle izvesnog vremena obavestili osobu o rezultatima pretrage.Naravno da bi postojali određeni kriterijumi pretrage gde ne biste pretraživali svakakve gluposti.Ili recimo da pretragu ogranicite samo na clanove vikipedije.Meni se lično mnogo puta desilo da podaci koje sam našao na vikipediji nisu dovoljni.

Postoji sekcija koja se zove Wikipedia:Zatraženi članci, na kojoj se može zamoliti da netko napiše članak o temi koja ga zanima. --OC Ripper 21:20, 30 ožujak-март 2008 (CEST)


crnogorsko drzevljanstvo

kako bih mogla dobiti crnogorsko drzevljanstvo?? Ja bec zivim u UK 40godina. Jeli moguce da se dobijo to posle ovoliko godina

Forum je druga vrata levo. --Poki 22:57, 28 May 2008 (CEST)


Infokutije, infokviri i infoboxovi - sugestija

Prilikom pisanja članaka koji već postoje na drugim wikipedijama, bilo bi zgodno kada je god to moguće koristiti infokvir/infokutija templatee/šablone/predloške koji se koriste u tim člancima. Templatei s drugih wikipedija bi se trebali preuzeti, i jednostavno modificirati kako bi parametri dali rezultate na srpshohrvatskom.

Kao primjer može poslužiti {{Infobox Film}} u kojem parametar "starring=" daje podatke pod nazivom "uloge".

Naravno, na ovoj Wikipediji postoji i {{Film}} koji koristi srpskohrvatske parametre.

Moja je sugestija da se infokviri preuzeti s drugih Wikipedija koriste kao privremeno rješenje, ali da budu jasno označeni kao takvi.

Stoga bi infokviri preuzeti s engleske Wikipedije trebali imati oznaku "Infobox", dok bi npr. infokviri pruzeti s bosanske, hrvatske, srpske, slovenske ili francuske Wikipediji trebali imati ozneke "(BS)", "(HR)", "(SR)" i sl.

--OC Ripper 11:50, 7 jun-липањ 2008 (CEST)

Kako unijeti fotografiju

Pokušao sam unijeti fotografiju Tomislava Dretara, ali nisam uspio, jer, kako sam shvatio nisam admin.Što treba učiniti?--Tomahawck Cheerocky 20:59, 26 jun-липањ 2008 (CEST)

Probaj na Wikipedia:Kurs/Tečaj (Slike)--OC Ripper 21:14, 27 jun-липањ 2008 (CEST)

Usurpation of the account Face

Hi all! I am user Face from the English Wikipedia. Since June 28, I have been trying to 'obtain' wikimedia accounts named "Face" in order to create my SUL account. Face is a pretty unoriginal username, and it turned out that 13 other accounts were created with the same name. To keep track of my progess and to maintain notes, I created the page en:User:Face/SUL quest. At this moment I am almost done, having obtained 11 accounts. One of the remaining two is the one from this Wikipedia (the other is from the Japanese Wikipedia). This account has, as you can see here, never made edits, so usurpating it shouldn't be a problem.

On June 29, I contacted OC Ripper,(1) because he/she is the only active bureaucrat on this wiki. The account is still not usurped however, even though I contacted him/her two more times about it (2 3). After this, I tried to contact Pokrajac on July 15 (4), who is also a crat, but to no avail. I also asked Dejvid, an admin, if he/she could contact OC Ripper on my behalf (5). Unfortunately, he/she didn't reply neither.

Finally, I decided to go to the meta-wiki to ask a steward. Spacebirdy replied and said that "if they [the people of sh.wp] deny your request there is nothing we can do" (6). That brought me on the idea of posting my request on this page. Sorry if I'm a dick for doing that.

Cheers, Face zz 14:11, 22 srpanj-јул 2008 (CEST)

Hello, just an explaination why Face_zz needs this rename:
m:SUL is now available for all users on wmf-projects. In order to unify the accounts completely all existing local usernames for one name have to be owned by the same person.
Since User:Face on sh.wiki has no email specified, no contributions, no other log entries than new userlog, no deleted contributions, renaming this user should be no problem. If You agree to this, please go to special:renameuser and rename the current user "Face" to something else, e.g.: "Face (sul)" and "Face_zz" to "Face".
Many thanks for Your help, best regards, --Spacebirdy 15:17, 22 srpanj-јул 2008 (CEST)
Thanks for the additional support birdy. It's done now. Cheers, Face 09:28, 23 srpanj-јул 2008 (CEST)