Zaljubljene žene

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Women in Love
Autor(i)D. H. Lawrence
Jezikengleski
Žanr(ovi)roman
IzdavačThomas Seltzer)
Datum izdanja1920
Vrsta medijaštampa (tvrdi i meki uvez)
Stranica536 (prvo izdanje)
Kronologija
Prethodi: Slijedi:
The Rainbow (1915)

Women in Love (sh. Zaljubljene žene) je roman engleskog književnika D. H. Lawrencea objavljen 1920. godine. Predstavlja nastavak njegovog romana Duga. Protagonistice su Ursula i Gudrun Brangwen, dvije sestre koje 1910-ih žive u Midlandsu i koje započinju ljubavne veze sa dva različita muškarca - školskim inspektorom i intelektualcem Rupertom Birkinom i rudarem Geraldom Crichom.

Roman je originalno objavljen u New Yorku umjesto u Lawrenceovoj domovini, najviše kontroverzi vezanih uz za tadašnje standarde izuzetno iskren i realističan prikaz seksualnosti, a zbog čega je njegovom prethodniku The Rainbow bilo suđeno zbog navodne opscenosti. Women in Love je izazvao veliku pažnju i zbog ambivalentnog prikaza odnosa između Birkina i Cricha, koji je često tumačen kao homoseksualni. Roman se danas smatra jednim od najpoznatijih u Lawrenceovom opusu.

Ekraniziran je dva puta - godine 1969. kao istoimeni cjelovečernji film u režiji Kena Russella i godine 2011. kao istoimena TV-serija u produkciji BBC-ja.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]

Besplatna e-knjiga: Women in Love na Projektu Gutenberg