Tri muškarca Melite Žganjer

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Tri muškarca Melite Žganjer
kino poster
RežijaSnježana Tribuson
ProducentKvadar d.o.o.
HRT
ScenarioSnježana Tribuson
UlogeMirjana Rogina
Goran Navojec
Suzana Nikolić
Sanja Vejnović
Ena Begović
Filip Šovagović
Ivo Gregurević
Ljubomir Kerekeš
MuzikaDarko Rundek
FotografijaGoran Mećava
MontažaMarina Barac
Datum(i) premijere1998.
Trajanje97 min.
Zemlja Hrvatska
Jezikhrvatski
Tri muškarca Melite Žganjer na Internet Movie Database

Tri muškarca Melite Žganjer hrvatska je komedija iz 1998. godine koju je napisala i režirala Snježana Tribuson.[1] Glavne uloge tumače Mirjana Rogina, Goran Navojec, Suzana Nikolić, Sanja Vejnović, Ena Begović, Filip Šovagović i Ivo Gregurević. Radnja se odvija oko stidljive, debeljuškaste naslovne junakinje koja ima ljubavnih problema te razmišlja o trojici muškaraca koji bi mogli biti potencijalni kandidati za njenog ljubavnika.

Festival igranog filma u Puli nagradio je film sa Zlatnom arenom za scenarij, scenografiju, montažu, epizodnu žensku (S. Nikolić) te epizodnu mušku ulogu (I. Gregurević), kao i nagradu kritike Oktavijan, a Mirjana Rogina dobila je nagradu Breza za najbolje debitantsko ostvarenje.[2]

Radnja[uredi | uredi kod]

Melita je stidljiva i debeljuškasta slastičarka koja obožava tv sapunicu Robinja ljubavi ali privatno nikako nema sreće u ljubavi. Dostavljaču kolača Janku, povučenom zbog problema s mucanjem, Melita se sviđa, ali je previše smušen da napravi prvi korak. Uz pomoć prijateljica, Melita će okušati sreću s policajcem Jurom, ali je on samo prihvaća jer ga je žena izbacila iz stana te želi negdje prespavati. Ubrzo se javlja i treći kandidat: u grad na koprodukcijsko snimanje dolazi Juan iz Robinje ljubavi, dok Janko planira popraviti loš dojam.

Glavne uloge[uredi | uredi kod]

Kritike[uredi | uredi kod]

Melita Žganjer izrazito je urbana komedija, čiji operetski, kičasti štih podsjeća na filmove Pedra Almodovara ili, u našem podneblju, Kreše Golika. Melitinim karakterom određen je fin, šarmantan i ugodan ton filma, s tim da su pojedine scene naprosto urnebesno smiješne, posebno u dijelovima gdje Snježana Tribuson režira sapunicu...pravi su junaci nevjerojatni Ivo Gregurović koji pokazuje da ima smisla i za izrazite komedije (scena zavođenja Melite na autobusnoj stanici i njezinoga sna u kojem on kesi umjetne snježnobijele zube su antologijske) i Filip Šovagović koji je ulogom hirovite zvijezde, zapravo jednoga neotesanoga klipana, napravio posao vrijedan bilo kojega svjetskoga filma.

Izvori[uredi | uredi kod]

Literatura[uredi | uredi kod]

  • Ilinčić, Dražen; Oremović, Arsen; Heidl, Janko (1999). Kino i video vodič '99. Zagreb: Večernji list. ISBN 9789539770202. 

Vanjske poveznice[uredi | uredi kod]